Με ιδιαίτερη επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2026, η καθιερωμένη παρέλαση για την 114η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας, επί της οδού Βετσοπούλου, παρουσία πλήθους κόσμου που θέλησε να τιμήσει την ιστορική αυτή ημέρα.
Τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, τιμώντας με την παρουσία του την 114η επέτειο της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας και συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις της πόλης.
Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων, οι οποίοι παρέλασαν με τις ελληνικές σημαίες τους, καθώς και πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και φορείς, αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες της απελευθέρωσης. Παράλληλα, συμμετείχε τμήμα Στρατού, εκπροσωπώντας τη συνεχή παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στον εορτασμό των εθνικών επετείων και προσέφερε μια λαμπρή στρατιωτική παρουσία στην επετειακή εκδήλωση.
Η παρέλαση, όπως κάθε χρόνο, αποτέλεσε κορυφαία στιγμή του εορτασμού, προσφέροντας στους πολίτες τη δυνατότητα να τιμήσουν τους αγώνες για την ελευθερία που κατακτήθηκε με θυσίες.