Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: "Απαξίωση του εργοστασίου Ζάχαρης Πλατέος" Κύριο

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: "Απαξίωση του εργοστασίου Ζάχαρης Πλατέος"

ΔΤ: Μετά τις υποσχέσεις του ενοικιαστή των δύο Εργοστασίων Ζαχάρεως (Πλατύ, Σέρρες) κυριου Καραθανάση ,κατα το τελευταίο διάστημα ,με αποκορύφωση τη συνάντηση της κυριακής 16/2/2020,παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών του νομού Ημαθίας και του Δημάρχου Αλεξανδρείας. Βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να επαληθευτούν οι φόβοι μας για τη μή λειτουργεία του εργοστασίου Πλάτέως και τη παύση της τευτλοκαλλιέργειας στους Νομούς Ημαθίας,Πέλλας,Πιερίας,Κοζάνης και Θεσσαλονίκης ,μετά και τη σημερινή (17/2/2020) ανακοίνωση του τιμολογίου παραλαβής τεύτλων απο τη Royal Sugar για το 2020 ,η οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι στην Ελληνική επικράτεια θα λειτουργήσει μόνο το εργαστάσιο Σερρών ,χωρίς να αναφέρεται η οποιαδήποτε λειτουργία κέντρων παραλλαβής και η ενσωμάτωση ,στο τιμολόγιο,των μεταφορικών.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως είμαστε υποχρεωμένοι να αρνηθούμε ότι το εργοστάσιο Πλατέως θα λειτουργήσει απλά σαν αποθηκευτικός χώρος.

Είμαστε αντίθετοι ,στη συνειδητή απαξίωση του εργοστασίου Πλατέως και της τευτλοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς παράλληλα να μπορούμε να παραβλέψουμε και τις πρόσφατες καταγγελίες των εργαζομένων.

Ζητούμε, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του ενοικιαστη Το αμέσως επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία αγρουτών θα παραβρεθεί σε προγραμματισμένη σύσκεψη στο ΥΠΠΑΤ και θα αιτηθεί συνάντηση στο υπουργέιο Οικονομικών και Ανάπτυξης, προκειμένου να τεθούν όλα τα παραπάνω στους αρμόδιους υπουργούς.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!