alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Έχω τόσα να σας πω που δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Έναν μήνα έλειψα και ήρθε ο κόσμος τούμπα. Θα προσπαθήσω να τα βάλω σε σειρά αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα τα καταφέρω. Μέχρι σήμερα πίστευα πως μόνο δύο φορές είχα συγκλονιστεί στη ζωή μου. Τη μία όταν έμαθα πως δεν υπάρχει Αι Βασίλης και την άλλη όταν έμαθα ότι δεν θα γίνει ποτέ μπόι η κοιλιά μου. Εμ δεν. Ποτέ μη λες ποτέ. Άλλη μία προσθέστε στο σύνολο για όλα αυτά που διαδραματίστηκαν αυτό το μήνα.

Τελετή ορκωμοσίας ή αλλιώς ο ένας πάνω στον άλλον. Πως όταν ανοίγεις μια κονσέρβα μικρή και έχει μέσα 15 ψάρια και απορείς πως χώρεσαν, κάπως έτσι και εμείς. Το χρώμα που φορέθηκε ήταν το λευκό. Η θέα στη Σαντορίνη έλειπε και ήταν έτοιμη η διαφήμιση για το Tide.

2

Για το κοστούμι του τελευταίου δεν θα μιλήσω, σα να άνοιξα τη Vogue του 80 ένα πράγμα. Δεν πειράζει, έχει κορίτσια να σπουδάσει. Θα μιλήσω όμως για τους αρχηγούς. Απαράδεκτοι κατ΄ εμέ Ναλμπάντης και Χαλκίδης που δεν δέχτηκαν να απευθύνουν έναν χαιρετισμό. Και είχαν και πολύ κόσμο που τους ψήφισε μέσα. Μόνο ως δήμαρχοι θα μπορούσαν να μιλήσουν; Που πήγε κύριοι μου η προεκλογική σας αμεσότητα; Η μεγάλη αγκαλιά σας;]

3

Από την άλλη και αυτοί που μίλησαν το παρατράβηξαν. Άντε για τον δήμαρχο να το καταλάβω. Κέρδισε, έπρεπε να πει και κάτι παραπάνω. Ιακωβίδης και Πανταζόπουλος πάντως μπέρδεψαν τον χαιρετισμό με την ομιλία. Θα μου πεις, στον προεκλογικό τους αγώνα κόσμο δεν είχαν. Τώρα που βρήκαν ας πούνε κάτι παραπάνω. Θα στα πω εγώ αναλυτικά πιο κάτω Αργύρη μου. Μη βιάζεσαι.

Στο Κλειδί έγιναν οι εκδηλώσεις του συλλόγου και ο πρόεδρος- πάπας Μπάμπης Τσολάκης ζήλεψε το στυλ Κούγκα και ανέβηκε στη σκηνή σα γερμανός τουρίστας. Γιατί Μπάμπη μου τέτοιο ενδυματολογικό; Για να παραδώσεις πλακέτα σε κάλεσαν όχι για ξεβοτάνισμα στο Καραβοστάσι.

4

Αλήθεια, στην τελετή ορκωμοσίας δεν σε είδα παρόλο που εκλέχθηκες. Why; Είχαν έναν καλό ιερέα, τον πατέρα Ματθαίο Ψωμά και τους όρκισε όλους. Στεναχωρήθηκε που δεν όρκισε και σένα. Να πας να του ζητήσεις συγνώμη. Α καλά λες, είναι ο ιερέας του χωριού σου. Μη μου πεις; Μ΄ αυτόν τρέχατε στα δικαστήρια; Απαπα. Πάνε σε ένα ξωκλήσι να ορκιστείς όπως αυτό που πήγε η Βουγιουκλάκη με τον Παπαμιχαήλ στους Φουρτουνάκηδες.

Τελικά η ιστορία γράφεται για να αλλάζει. Ποιος σας είπε ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν από τη Μεσσηνία; Πάει αυτό, last year. Από το Ρουμλούκι ήταν και για να είμαι πιο σαφής από το Νεοχώρι. Παλιά στον τόπο μας υπήρχαν φουστανελοφόροι στρατηγοί που πολέμησαν και ελευθέρωσαν την Ελλάδα. Ποιοι Μακεδονομάχοι και παπαρ…., ξεχάστε τα αυτά που ξέρατε ως τώρα. Και ο Κολοκοτρώνης και ο Μιαούλης και η Μπουμπουλίνα ήταν από τα δικά μας χωριά. Συγκεκριμένα η τελευταία ήταν από το χωριό μου, την Κορυφή. Λες γι΄ αυτό την Ελένη να την φώναζαν Μπουμπού; Κάποιο σόι θα ήταν μάλλον. Γι΄ αυτό και προς τιμήν τους ντύνουμε τα παλικάρια μας έτσι για να κουβαλάνε όποια ιερή εικόνα έρχεται για προσκύνημα. Τα ρουγκάτσια, παραδείγματος χάρη που έχουμε στον τόπο μας δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά απ΄ ότι φαίνεται. Ίσως επειδή είναι πιο κοντή η φουστανέλα και μπορεί να σκανδαλίσουν. Τι να πω.

5

Παρόλα αυτά η εκκλησία έκανε τις εκδηλώσεις της και το σίγουρο είναι ότι ήταν αρκετά διαφορετικές από τις άλλες χρονιές. Σε αυτό το σημείο να πω σε κάποιους που επειδή διοικούν έναν σύλλογο νομίζουν πως όλοι τους ζηλεύουν ή έχουν κάτι μαζί τους. Εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτα και με κανέναν. Πολλές φορές παίνεψα έναν σύλλογο για τις προσπάθειες του και άλλες τόσες προσπάθησα να του τραβήξω τα σχοινιά γιατί πήρε πολύ φόρα. Αν αυτό αποτελεί εμπόδιο, δεν φταίω εγώ. Ο κόσμος θα κρίνει και εσάς και εμένα. Όσο για το κατσούλι που τόσο πολύ καμαρώνετε που το φοράτε είναι βαρύ για την εκδήλωση της εκκλησίας και ελαφρύ για τα ατελείωτα γυρίσματα μιας εκπομπής, τότε χορέψτε θρακιώτικα και βάλτε μαντήλα που είναι και πιο ελαφριά.

Οι εκδηλώσεις της εκκλησίας θα συνεχίσουν να γίνονται με ή χωρίς εσάς. Με ή χωρίς εμένα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ρία Ελληνίδου έκλεψε τις εντυπώσεις και μάγεψε το κοινό της. Τι έγινε, θα θυμώσετε και με την Ρία τώρα που χειροκροτήθηκε πιο πολύ και από εσάς;

6

Μία συναυλία έγινε φέτος αλλά τι μία, κόντεψε να πέσει το αμφιθέατρο. Τόσο πίτα δεν το είδα ποτέ. Να σας πω την πικρή μου αλήθεια εμένα δεν μου άρεσε. Και εξηγούμε. Στα ατομικά τους προγράμματα και οι δύο καλλιτέχνιδες ήταν άψογες. Η Γλυκερία μοναδική, αξεπέραστη. Η Μελίνα απλά φωνάρα, μαγική. Στα ντουέτα τους είχα ένα θέμα. Σα να έκαναν μνημόσυνο στον Χιώτη και στη Λίντα ένα πράγμα. Κουράστηκα. Θα μου πείτε ότι κάνω σαν τον κλασικό Έλληνα πατέρα που πιστεύει ότι η κόρη του είναι παρθένα ως τα 30 και ο γιος του γαμ…. από τα 13. Όχι, απλά πιστεύω ότι μπορούσαν να κάνουν καλύτερη επιλογή τραγουδιών. Είχαν τόσα πολλά δικά τους που δεν μας είπαν. Αν ήθελα να ακούσω το Χιώτη θα πήγαινα στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών.

Εκεί ήταν και η πρώην πρόεδρος των Τρικάλων (αλήθεια, ο νέος σας πρόεδρος που είναι, του είπατε ότι βγήκε;) η οποία κάτι προσπαθεί να κάνει…. με… το δάχτυλο…. Ούιιιι αν Μαράκι μου θες να κάνεις αυτό που υποψιάζομαι, τότε λάθος δάχτυλο επέλεξες. Να ξέρεις.

7

Και δεν το ήξερα ρε Μαίρη ότι το έχεις με το τραγούδι. Τι, δεν τραγουδάει καλά; Και η άλλη γιατί τη χειροκροτεί; Εμ, με τόσο Ρέμο που έχει ακούσει στη ζωή της, δίπλα του η Μαίρη είναι της λυρικής. Όπα, γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια……..

8

Τον γνώρισα καλύτερα τον τελευταίο χρόνο αλλά ήδη είχε πάρει την μεγάλη απόφαση. Πάντα άξιος Γιώργο Ζέπη (Αλέξανδρος πια), εύχομαι ο δρόμος του Θεού να είναι για σένα μονόδρομος. Πάντα άξιος.

9

Εντάξει, ότι και να πω τώρα θα μου πείτε ότι μεροληπτώ και θα έχετε δίκιο. Αν αυτή η παράσταση δεν είναι η παράσταση της χρονιάς τότε πια είναι; Όχι επειδή είμαι κομμάτι της, όχι επειδή τα παιδιά είναι φίλοι μου αλλά όποιος είχε μάτια…. είδε. Ένα κατάμεστο αμφιθέατρο είναι η απάντηση. Το γέλιο ακούστηκε ως τη Βετσοπούλου. Όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και το αποτέλεσμα ήταν απλά υπέροχο.

10

Ευχαριστώ τον Δημήτρη Σαμαρά που μου έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσω το υποκριτικό ταλέντο μου. Μπορεί ο ρόλος μου να ήταν βουβός ήταν όμως …. ριψοκίνδυνος. Σίγουρα άλλαξα σπλήνα από τα γέλια που έριξα κάτω από το σεντόνι. Δημήτρη, πραγματικά καμαρώνω και χαίρομαι που είσαι φίλος μου.

11

Ένα μεγάλο μπράβο και στον πρώην αντιδήμαρχο Στέφανο Γκιουρτζή για το ήθος του. Ενώ υπήρχαν θέσεις επισήμων αυτός έκατσε στις πιο πίσω σειρές. Βλέπετε 1 Σεπτεμβρίου έληγε η θητεία του και απέδειξε ότι δεν είναι καθόλου «καβαλημένος».

12

Και πάμε στα ωραία. Βγήκαν οι αντιδήμαρχοι και οι θέσεις των προέδρων. Θα σας αναλύσω τα πράγματα σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν. Αντιδήμαρχος ο Στέφανος Δελιόπουλος. Λογικότατο μου ακούγεται. Πρώτος σε ψήφους σύμβουλος θα πάρει και την πρώτη αντιδημαρχία. Φήμες λένε Στέφανε μου ότι επειδή δεν είσαι νεοδημοκράτης τα πράγματα για σένα δεν θα είναι ρόδινα ή μάλλον κάποιοι θα φροντίσουν να μην είναι. Εξάλλου για κάποιους αποτελείς και αγκάθι για τις εκλογές του 2023. Αν φερθείς έξυπνα θα πρέπει να συστήσεις την αυριανή σου ομάδα όσο είσαι στα πράγματα, πριν σε φάνε. Αν μείνεις καιρό στην απ΄ έξω δύσκολα σε εμπιστεύεται ο άλλος. Φήμες λένε ότι θα είσαι ο μόνος που θα φας τη μεγαλύτερη απογοήτευση. Όχι εγώ, φήμες.

13

Από την άλλη Τόκας και Κούγκας ήταν οι μόνοι που ήθελαν την αντιδημαρχία καθαριότητας. Φήμες λένε ότι οι σχέσεις Γκυρίνη και Τόκα δεν είναι οι καλύτερες. Ίσως γι΄ αυτό ο Τόκας να ήθελε τα σκουπίδια που τόσο πολύ απεχθανόταν την προηγούμενη διετία. Πλέον οι μισθοί αντιδημάρχου και προέδρου ΔΕΥΑΛ είναι σχεδόν ίδιοι γι΄ αυτό και ο Κούγκας επέλεξε την αντιδημαρχία (περισσότερα κεράσματα Σάκη) και ο Τόκας την ΔΕΥΑΛ.

Ο Βένιος παίρνει την αντιδημαρχία Τεχνικών έργων χωρίς όμως τις προμήθειες. Και εκεί που όλοι ήταν έξαλλοι με τον Βένιο που βοήθησε τον Ναλμπάντη τη δεύτερη Κυριακή, ξαφνικά τον βλέπουμε αντιδήμαρχο. Φήμες λένε ότι υπόγραψε για έναν χρόνο μόνο και μετά θα δούμε στη θέση του τον Ιερεμία. Εγώ λέω ότι σας χορεύει ο Βένιος στο ταψί και μπράβο του και μαγκιά του.

Δυο αντιδημαρχίες και ένα νομικό πρόσωπο ήταν η συμφωνία με τον Argy. Τα δύο πρώτα λοιπόν καλύφθηκαν με Κούγκα και Βένιο. Νομικό πρόσωπο λοιπόν ο Ρεσινιώτης αφού αναλαμβάνει τον ΟΠΑΚΟΜ. Και ο Παντόπουλος κύριε δήμαρχε; Φήμες λένε ότι ο δήμαρχος ήθελε να αναβαθμίσει τον Παντόπουλο αλλά αυτός ήθελε την ΟΠΑΚΟΜ ή τίποτα. Εγώ όμως ξέρω πως διακαής πόθος του Σάκη ήταν η ΚΕΔΑ την οποία και πήρε ο Σταυρής.

Μένει στην απ΄ έξω δηλαδή ο Σάκης που ήταν το δεξί χέρι του δημάρχου; Φήμες λένε ότι ο Γκυρίνης ήθελε να δώσει την ΚΕΔΑ σε κάποιον για 6 μήνες, το πολύ για έναν χρόνο για να βγάλει την υποχρέωση που του έχει. Μήπως γι΄ αυτό έκανε πίσω ο Παντόπουλος ρωτάω εγώ; Μήπως Μανώλη μου σου δώσαν το κινητό όπως δίνουν τα μωρά για να φάνε και αφού χορτάσουν τους το παίρνουν πίσω;

Και έμειναν οι θέσεις αντιδημάρχου παιδείας και πολιτισμού και προέδρου δημοτικού συμβουλίου. Όλοι γνωρίζαμε ότι η Μοσχοπούλου ήθελε την προεδρία και όχι την αντιδημαρχία. Φήμες έλεγαν (όλα αυτά που ακούγαμε προεκλογικά για αυτήν) και πως δεν θα πάρει τίποτα. Τελικά Στέφανε Δελιόπουλε πήρε την προεδρία. Θυμάσαι ότι προεκλογικά φήμες έλεγαν ότι πήρε και τη στήριξη του Γκυρίνη για το 23; Λες να αληθεύουν και τζάμπα ξημεροβραδιάζεσαι με τον αρχηγό σου στο δημαρχείο; Αντιδήμαρχος Αυτοτελούς Τμήματος Πρόνοιας ο Δριστάς που εμένα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι είναι δυσαρεστημένος. Φήμες λένε Στέφανέ μου ότι και σένα κάποιοι σε προόριζαν για το σπίτι σου.

Και θέτω το εξής ερώτημα. Ο Argy που είναι; Δεν θα πάρει τίποτα αυτός; Τόσο μεγάλη καρδιά ώστε να δώσει όλες τις θέσεις που δικαιούται στους συμβούλους του; Φήμες λένε και πολύ έντονα μάλιστα ότι θα παραιτηθεί από αρχηγός του συνδυασμού του και ότι θα αναλάβει ως νομικός σύμβουλος του δημάρχου, όπως υπήρξε και στο παρελθόν. Εγώ δεν τα πιστεύω κάτι τέτοια. Ο κόσμος είναι κακός και λέει κακίες. Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν η μεγαλύτερη ξεφτίλα που υπήρξε ποτέ. Να ηγηθείς ενός συνδυασμού, να πουλήσεις όσους σε ψήφισαν μόνο και μόνο για να πάρεις μια θέση με καλό μισθό, αυτό όχι απλά δεν σε τιμά αλλά σε καθιστά και «προδότη»(;) Αργύρη μου δεν σε έχω για τέτοιον άνθρωπο. Προεκλογικά όλοι μιλούσαν για το ήθος σου. Δεν πιστεύω να άλλαξε κάτι;

Μια φορά πρόεδρος, πάντα πρόεδρος. Αυτό μάλλον άκουσε ο πρώην πρόεδρος Καμποχωρίου κος Νίκος Τσομίδης και δεν λέει να αλλάξει μεριά. Δίπλα του στέκεται η νέα πρόεδρος του χωριού κα Ανθούλα Παπαδοπούλου, της οποίας της αρκεί η αγάπη των χωριανών της και όχι η πρώτη καρέκλα των επισήμων.

14

Νίκο μου, σήμερα είδα στη λαϊκή μια γνωστή μου που στο FB έλεγε ότι είναι στη Μύκονο. Σημασία δεν έχει τι νομίζεις αλλά τι ισχύει.

Και μιας και μιλάω για το Καμποχώρι, σήμερα το βράδυ στις 8:30 όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί. Το 12ο πολιτιστικό πανηγύρι ανοίγει τις πύλες του και σας περιμένει να χορέψετε και να διασκεδάσετε.

15

Αυτό ήταν και το πρώτο Καρπουζάκι της 6ης σαιζόν. Μεγάλο και χορταστικό. Από εδώ και πέρα, κάθε Σάββατο πρωί θα πίνουμε παρεούλα το καφεδάκι μας. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την αγάπη σας. Και να θυμάστε, όταν παντρεύεστε να μην κορνάρετε. Δεν πρόκειται να έρθει κανείς να σας σώσει, ας προσέχατε.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 84ης ΔΕΘ ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας παράθεσε coctail reception

Μέτρο το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση των μικροκαλλιεργητών και μάλιστα σε περιοχές με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους «ξεπάγωσε» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, υπέγραψε τις οδηγίες για την αξιολόγηση των αιτήσεων από τους αρμόδιους υπαλλήλους των Περιφερειών, οι οποίες είχαν κατατεθεί έως την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας (2 Ιουλίου 2019) αλλά δεν είχαν αξιολογηθεί.

Το συγκεκριμένο μέτρο (Υπομέτρο 6.3 του ΠΑΑ 2014 – 2020) προβλέπει ποσό στήριξης 14.000 ευρώ για κάθε μικροκαλλιεργητή, το οποίο μάλιστα δεν συνδέεται με την υλοποίηση δαπανών ενώ για τη χρηματοδότησή του θα διατεθεί συνολικό ποσόν ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ που επαρκούν για τη στήριξη 5.000 δικαιούχων οι οποίοι διαθέτουν μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Σημειώνεται ότι επιλέξιμοι είναι οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες γεωργοί (όχι νεοεισερχόμενοι), που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ για το έτος 2018, ενώ το εισόδημά τους από τη γεωργική εκμετάλλευσή τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.

Ο έλεγχος των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Νοεμβρίου με στόχο η πληρωμή της πρώτης δόσης του ποσού (70% του συνολικού) να πραγματοποιηθεί εντός του 2019.

Κατηγορία Αγροτικά

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΑΚΜΑΙΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΥΠΕΡΜΙΚΡΟΥ ΟΓΚΟΥ (ULV)

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 06/09/2019 και ώρα 23:00 – 00:30 θα πραγματοποιηθεί εφαρμογή ψεκασμού ακμαιοκτονίας (ULV) εντός του οικισμού Πλατάνου του Δήμου Αλεξάνδρειας, από τον ανάδοχο φορέα του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με χρήση εγκεκριμένου βιοκτόνου σκευάσματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάτοικοι θα πρέπει να λάβουν τα εξής μέτρα για την προστασία τους:
– Να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα κατά την διάρκεια των ψεκασμών και για τουλάχιστον μία ώρα μετά.
– Να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.τ.λ.)
– Να δίδεται ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας.
– Να απομακρυνθούν τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές, διότι το σκεύασμα που χρησιμοποιείται είναι τοξικό για τις μέλισσες.

Η Τεχνική Διαφημιστική Silk & Design, αμιγώς Ελληνική επιχείρηση, δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας, της διαφήμισης, των εκτυπώσεων και των πολυμέσων από το 1992 με ισχυρή εικόνα και διαχρονική αξία παρέχοντας προϊόντα με υψηλές προδιαγραφές και στρατηγική σκέψη.
Εγγύηση της εταιρείας είναι η πολύχρονη πορεία της στο χώρο και η προτίμηση που δείχνουν οι πελάτες της σε αυτήν.
Τώρα η Silk and Design μεγαλώνει και δυναμώνει, γιατί δίπλα μας είστε ΕΣΕΙΣ... οι πελάτες μας, οι συνεργάτες μας, οι προμηθευτές μας, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι.
Ανοίγουμε τα φτερά μας σε νέους τομείς, συνεχίζουμε και είμαστε έτοιμοι να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες σας στον τομέα της ενημέρωσης και της ψηφιακής επικοινωνίας.
Με δυναμική παρουσία και οδηγό την έμπνευση και τη δημιουργία η επιχείρηση παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες που συνδυάζουν τα απαραίτητα τεχνολογικά και γνωστικά εργαλεία για την επίτευξη του στόχου των πελατών της.
Καθώς η εταιρία παρέχει επιπλέον δημοσιογραφικές, διαφημιστικές και επικοινωνιακές υπηρεσίες στην ενημερωτική-ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.alexandriamou.gr.
1) Στον τομέα των εκτυπώσεων και των τεχνικών παροχών δραστηριοποιείται στο χώρο που αφορά:
• Επιγραφές-Φωτεινές, Μεταλλικές, Νέον, Σόκορο, Πυλώνες, Πίζα, Plexi-glass
• Πινακίδες σήμανσης οδών πόλεων
• Αυτοκινητοεπιγραφές
• Μεταξοτυπίες, ειδικές εκτυπώσεις
• Διαφημιστικά δώρα-Αυτοκόλλητα
• Ψηφιακές εκτυπώσεις (σε μουσαμά, ύφασμα, αυτοκόλλητο, καμβά, σημαιόπανο)
• Ταπετσαρίες, ειδικά σχεδιασμένες για τον καθένα σας
• Ρολοκουρτίνα σκίασης
• Εξοπλισμός προστασίας εργαζομένων
• Σχεδιασμός μακέτας, Λογότυπο, Διαφημιστικά φυλλάδια
• Ημερολόγια, Έντυπα, Κάρτες
• Εταιρική ταυτότητα
• Χαράξεις
• Τιμητικά έπαθλα, Πλακέτες, Λάβαρα, Στολές ομάδων
• Μεμβράνες αυτοπροστασίας αυτοκινήτων, κτιρίων, καταστημάτων
• Προσκλητήρια γάμου-βάφτισης
2) Οι παροχές διευρύνονται τώρα ακόμη περισσότερο και σε:
• Υπηρεσίες Marketing
• Οπτική προβολή
• Υπηρεσίες ηλεκτρονικής-έντυπης ψηφιακής επικοινωνίας και διαφήμισης
• Οργάνωση εκδηλώσεων, events, εκθέσεων, σεμιναρίων, Event Management, Εταιρικές Εκδηλώσεις
• Στρατηγική Επικοινωνία
• Digital Marketing
• Γραφείο Τύπου
• Πολιτική Επικοινωνία
• Καμπάνιες σε ΜΜΕ και στο διαδίκτυο
• Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
• Περίπτερα εκθέσεων
• Kείμενα και κειμενογραφική επιμέλεια κάθε είδους (περιεχόμενο site και blog, ομιλίες, άρθρα, παρουσιάσεις, επιστημονικές εργασίες, rewriting)
• Περιοδικά και Έντυπα (εικαστικός σχεδιασμός, κείμενο, επιμέλεια εκτύπωσης)
Με τιμή,
Έφη Στεφ. Καραγιάννη

Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων καταγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο, με αμπελοτεμάχια μονοκαλλιέργειας αμπέλου με οινοποιήσιμες ποικιλίες και νόμιμο δικαίωμα φύτευσης, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής, σύμφωνα με τον Καν. 1308/2013, τον κατ’ εξουσιοδότηση Καν.(ΕΕ) 2017/273 καθώς και τον εκτελεστικό Καν.(ΕΕ) 2017/274. Η υποβολή γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr) εώς την 30η Νοεμβρίου του 2019.      

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής και παραγωγής αποκλειστικά και μόνο οι αμπελουργοί των οποίων το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης τους είναι έως 1 στρέμμα, το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

Oι αμπελουργοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής στις περιπτώσεις όπου:

α) υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων ή και άλλων μεμονωμένων περιπτώσεων καταστροφής (π.χ αναδιάρθρωση, ζημιά από παγετό, χαλάζι, περονόσπορο, καύσωνα, ανωτέρα βία, οικονομικοί λόγοι).

   β) κατέχουν νέους αμπελώνες που δεν είναι ακόμη παραγωγικοί    

   Για να ισχύει η υποβολή της δήλωσης συγκομιδής θα πρέπει στην ηλεκτρονική εφαρμογή να έχει γίνει  «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ». Μόνο μετά την οριστικοποίηση της εν λόγω δήλωσης είναι δυνατή η εκτύπωση αυτής.  

     Σε περίπτωση που ο παραγωγός διαπιστώσει λάθος στη δήλωση συγκομιδής που έχει υποβάλει και οριστικοποιήσει, έχει την δυνατότητα να ζητήσει τη διόρθωση της δήλωσής του από την αρμόδια Δ.Α.Ο.Κ.

       Λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 48 του Καν. (ΕΕ) 2017/273 στις περιπτώσεις( όπου δεν έχει υποβληθεί η δήλωση συγκομιδής από τον υπόχρεο εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας ή υπέρβαση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης συγκομιδής κατά 15 εργάσιμες ημέρες το μέγιστο) δύνανται να προκύψουν κυρώσεις που έχουν τη μορφή χρηματικού προστίμου και επιβάλλονται σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία

     Επιπρόσθετα τα αμπελοτεμάχια για τα οποία δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις συγκομιδής αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων των μέτρων όπως προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, πρόγραμμα επενδύσεων των οινοποιητικών επιχειρήσεων).

   Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι αμπελοτεμάχια για τα οποία δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις συγκομιδής    έως και πέντε (5) αμπελοοινικές περιόδους θα υπόκεινται σε έλεγχο μέσω του μητρώου, για τον χαρακτηρισμό τους σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρ. 1 του στοιχείου δ) του Καν. (ΕΕ) 2018/273 ως «εγκαταλειμμένη καλλιεργούμενη έκταση»: αμπελουργική έκταση στην οποία δεν εκτελούνται πλέον τακτικές καλλιεργητικές εργασίες με σκοπό τη λήψη εμπορεύσιμου προϊόντος, και της οποίας η εκρίζωση έχει ως αποτέλεσμα να μην δικαιούται ο παραγωγός να λάβει άδεια για αναφύτευση .

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο πεδίο της δήλωσης “Οινοποίηση από τον δηλούντα”, η ανώτερη συνολική ποσότητα σταφυλιών που επιτρέπεται να δηλωθεί είναι 1700 κιλά και είναι αυτή που αντιστοιχεί σε 1.000 λίτρα οίνου για ιδιωτική κατανάλωση.

      Στην περίπτωση που στο πεδίο “Οινοποίηση από τον δηλούντα” δηλωθεί ποσότητα μεγαλύτερη από    1.700 κιλά σταφύλια θα πρέπει να προκύπτει από την Δήλωση Συγκομιδής η πώληση της επιπλέον ποσότητας σε οινοποιείο ή η παράδοσή της σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η επιστροφή της με τη μορφή τελικού προϊόντος στους ίδιους, οπότε οι αμπελοκαλλιεργητές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν επιπλέον της Δήλωσης Συγκομιδής και Δήλωση Παραγωγής.  

      Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας    (Παπαοικονόμου Καλλιόπη και Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα-   τηλ. 2331350183, 2331350165, 2331350148. )

 

Κατηγορία Αγροτικά

Την προκήρυξη των κενών και κενούμενων θέσεων των Γενικών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας, Κέντρων Υγείας, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, Περιφερειακών Ιατρείων, Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων και Πλοίων για την κάλυψή τους από : α. ιατρούς με τίτλο ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, β. ιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου και γ. ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου επί θητεία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Υποβολή αιτήσεων έως 19/09/2019.

Κατηγορία Υγεία

Με εκατοντάδες κόκκινα, πράσινα και μπλε ελεφαντάκια  στολίστηκε ο ουρανός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της 84ης Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ), η οποία έχει ως τιμώμενη χώρα την Ινδία.

Συνεχίζοντας την παράδοση που καθιερώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια -το 2017 κρεμάστηκαν κόκκινα κινεζικά φαναράκια προς τιμήν της Κίνας και το 2018 χαρτονένια αστέρια στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας για τις ΗΠΑ, η ΔΕΘ-Helexpo AE έδωσε φέτος ινδικό «αέρα» στην πόλη.

«Ήδη κρεμάστηκαν περισσότερα από 300 ελεφαντάκια στις περιοχές των οδών Αγγελάκη, Τσιμισκή, 3ης Σεπτεμβρίου και Εγνατία και στις πλατείες ΧΑΝΘ και Σιντριβανίου, ενώ στον πεζόδρομο της Πλατείας Αριστοτέλους θα αναρτηθούν ινδικά “σκουλαρίκια” (λάβαρα).

Συνολικά, τα ελεφαντάκια αναμένεται να φτάσουν τα 500. Ο τρόπος δε, με τον οποίο έχουν τοποθετηθεί δεν είναι τυχαίος. Είναι σε τέτοια διάταξη, ώστε να βαδίζουν όλα προς το σήμα της φετινής ΔΕΘ, που είναι τοποθετημένο στο κέντρο κάθε παράταξης, γιατί αυτό θεωρείται πως φέρνει τύχη» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης. Περισσότερα για την ινδική, και όχι μόνο, συμμετοχή στην 84η ΔΕΘ -που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου- θα γίνουν γνωστά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Με 1.600 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), έναντι 1.494 πέρυσι, με συμμετοχές 18 χωρών, Τιμώμενη Χώρα την Ινδία και έμφαση στο τρίπτυχο «επιχειρηματικότητα, καινοτομία και εξωστρέφεια», η 84η ΔΕΘ ξεκινά το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου και επί εννέα μέρες θα δίνει από τη Θεσσαλονίκη τον παλμό των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων.
Η Τιμώμενη Χώρα, Ινδία, θα «συστηθεί» στους επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ στο περίπτερο 13, σε σχεδόν 3.000 τμ., μέσω περίπου 80 επιχειρήσεων-εκθετών, οι οποίες προέρχονται από διάφορους κλάδους της ινδικής βιομηχανίας, της υψηλής τεχνολογίας και της πρωτογενούς παραγωγής.
Επίσης την Έκθεση θα επισκεφθεί επιχειρηματική αποστολή 15 ινδικών επιχειρήσεων-κολοσσών από τομείς όπως τα πετροχημικά, η ναυπηγική, η ενέργεια, οι υποδομές (αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι), η διαστημική, τα φάρμακα, οι αερομεταφορές και η αγροδιατροφή, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με μεγάλες ελληνικές εταιρείες και φορείς. Μεταξύ των ινδικών επιχειρήσεων της αποστολής συγκαταλέγονται η Reliance Industries Limited (πετροχημικά, ενέργεια και πολυμερή με έσοδα πάνω από 60 δισ. δολάρια), το GMR Group (αεροδρόμια, ενέργεια και υποδομές), η UPL Limited (γεωργία) και η Larsen & Toubro (ναυπηγεία) κα. Επίσης στο πλαίσιο της ινδικής συμμετοχής θα δώσουν το «παρών» τα υπουργεία Τουρισμού, Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής, αλλά και Επικοινωνίας και Τύπου.
Πέραν της Ινδίας, συμμετέχουν στην 84η ΔΕΘ 18 χώρες (Κύπρος, Ουρουγουάη, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Πολωνία, Ινδονησία, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Σερβία, Ρωσία, Νεπάλ, Ιράν, Ιταλία, Αίγυπτος, Κίνα και Βουλγαρία).
Σημαντική είναι φέτος και η εκπροσώπηση του ελληνικού επιχειρείν, που για μία ακόμη χρονιά δίνει «ψήφο» εμπιστοσύνης στη διοργάνωση. Επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην Έκθεση υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Ειδικότερα, στα περίπτερα 2 και 3 θα βρίσκονται 43 Επιμελητήρια από όλη την χώρα με 308 επιχειρήσεις. Ξεχωριστές παρουσίες θα έχουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Επιμελητήριο Σερρών.
Εκδηλώσεις και αφιερώματα
Στην 84η ΔΕΘ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της καινοτομίας και των νέων ιδεών, την «Digital Greece». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα-πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 12. Εκεί, startups και δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης θα αναδείξουν τις τάσεις και τις ευκαιρίες στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.
Επίσης η 84ηΔΕΘ γίνεται η πρώτη έκθεση όπου θα παρουσιασθεί πιλοτικά το δίκτυο 5G, με τη συνδρομή της WIND και της Huawei, επιβεβαιώνοντας τον διαχρονικό ρόλο της ΔΕΘ ως εφαλτηρίου προβολής νέων τεχνολογιών. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G συσκευών (τηλεφώνων) στην Ελλάδα, μέσα από το πιλοτικό δίκτυο 5G της WIND.
Η φετινή ΔΕΘ καλύπτει, πέραν του επιχειρηματικού σκέλους και μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων. Μηχανοκίνηση (Automotion-Electricity-Mobility), ενέργεια (Energia), εκπαίδευση (Akademia), γαστρονομία (Γωνιά Γαστρονομίας) είναι μερικά μόνο από τα θεματικά αφιερώματα της έκθεσης.
Επίσης φέτος για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες της ΔΕΘ θα φιλοξενηθεί στον πρώτο όροφο του Περιπτέρου 2 η Salonica Cannabis Expo 2019.
Όσον αφορά στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, διασκέδασης, παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδρίων, στο πλαίσιο της Τιμώμενης Χώρας διοργανώνεται πληθώρα events τόσο εντός όσο και εκτός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου (εικαστική έκθεση Ινδών καλλιτεχνών στο MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, επιδείξεις Ινδικού χορού-Bollywood Dance από την Kaly Stasinou, αφιέρωμα στον κινηματογράφο της Ινδίας στην Αποθήκη 1 στο λιμάνι, παράσταση χορού Kathakali κτλ).
Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διοργανωθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.
Με περισσότερους από 80 καλλιτέχνες και επιμελητές, η CHEAPART, για έκτη συνεχή χρονιά, θα φέρει κοντά το κοινό με τους δημιουργούς. Επίσης στην 84η ΔΕΘ σε καθημερινή βάση γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες θα δίνουν τον μουσικό τόνο στην μεγάλη σκηνή, στο Τόξο της ΧΑΝΘ.
Στη φετινή έκθεση θα βρεθεί και το παγκοσμίου φήμης Circo Medrano, που έρχεται ξανά μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα!
Σημειώνεται ότι και φέτος η ΔΕΘ είναι Smoke Free.
Η συνέντευξη Τύπου
Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων της 84ηςΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, χαρακτήρισε πολύ σημαντική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη τη συμμετοχή της Ινδίας στη φετινή διοργάνωση. Τόνισε δε πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, με παρακαταθήκη την εκθεσιακή τεχνογνωσία και εμπειρία του, έχει ξεκινήσει την πορεία του προς τρεις κατευθύνσεις: την αναγέννηση και επέκτασή του σε νέες δραστηριότητες, την διεθνοποίηση του και την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, σημείωσε πως η ΔΕΘ, 93 χρόνια μετά τη γέννησή της, αποτελεί «καμάρι» της Βόρειας Ελλάδας. Τόνισε δε πως η συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την περιοχή μας. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της 84ης ΔΕΘ θα είναι αναρτημένη στο Διοικητήριο σε ειδικό ιστό η σημαία της Ινδίας, ενώ στη είσοδό του θα τοποθετηθεί κατασκευή με θέμα τους ελέφαντες που κοσμούν την πόλη.
«Επενδύουμε πολλά στη ΔΕΘ και στον χαρακτήρα που έδωσε η παρούσα διοίκηση στον αναπτυξιακό αυτό πυλώνα», τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Σημείωσε δε πως σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo η Περιφέρεια θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την παρουσία της Ινδίας στην 84η ΔΕΘ προς όφελος των επιχειρήσεων της περιοχής.
Ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο χαρακτήρισε τη ΔΕΘ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας την επιθυμία του το παράθυρο αυτό να διευρύνεται συνεχώς. Έκανε δε γνωστό ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo προχώρησε στην ανάπλαση 100 στάσεων αστικών λεωφορείων με εικόνες από το αρχείο της ΔΕΘ και του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.
Χαιρετισμούς από 1,3 δισ. Ινδούς μετέφερε στη Θεσσαλονίκη η πρέσβης της Ινδίας, κα Shamma Jain, που υπογράμμισε τις διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με την ασιατική χώρα, σημειώνοντας όμως πως υπάρχει ανάγκη αυτές οι σχέσεις να υποστηριχθούν με ισχυρότερο οικονομικό περιεχόμενο. Η κα Jain αναφέρθηκε στις εταιρείες-κολοσσούς που θα βρεθούν στην 84η ΔΕΘ και εξέφρασε την ευχή να αποτελέσει η Έκθεση πλατφόρμα για να έρθουν οι βιομηχανίες της Ινδίας πιο κοντά με τις ελληνικές ομολόγους τους.
Με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της διοργάνωσης, έκανε γνωστό ότι επίσημος καλεσμένος της 84ης ΔΕΘ είναι ο Ινδός μεγιστάνας κ. Prakash Hinduja, ο οποίος ηγείται του Hinduja Group, ενός πολυσχιδούς πολυεθνικού ομίλου με παγκόσμια εμβέλεια, που απασχολεί πάνω από 150.000 εργαζόμενους.
Στην πρωτοβουλία Smoke Free αναφέρθηκε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της «Παπαστράτος», κ. Ιάκωβος Καργαρώτος, σημειώνοντας πως σε κάθε μικρή επανάσταση η αφετηρία πρέπει να είναι ο καθένας μας ξεχωριστά.
Σημαντική ευκαιρία για να προβληθούν οι δυνατότητες της επαναστατικής 5 G τεχνολογίας χαρακτήρισε τη ΔΕΘ ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Wind Ελλάς, κ. Γιώργος Τσαπρούνης, τονίζοντας πως Wind και ΔΕΘ γυρίζουν μια ψηφιακή σελίδα στην ιστορία της χώρας.
Μακράν το μεγαλύτερο γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, είναι η ΔΕΘ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή, κ. Αλέξη Τσαξιρλή, που τόνισε πως εκατοντάδες άνθρωποι θα εργάζονται τις επόμενες ημέρες για την εύρυθμη λειτουργία της Έκθεσης.
Τέλος, ο συνιδρυτής της εταιρείας Industry Distruptors-Game Changers, κ. Μιχάλης Στάγκος, ανέφερε πως πέραν των 300 επιχειρήσεων που θα φιλοξενηθούν στο Digital Greece στα περίπτερα 12 και 6, θα υπάρχουν και τέσσερις σκηνές, από όπου θα περάσουν περισσότεροι από 150 ομιλητές.
-Η γενική είσοδος στην 84η ΔΕΘ είναι 7 ευρώ, αλλά έχουν προβλεφθεί και μειωμένες τιμές (5 ευρώ) για προσέλευση τις καθημερινές 16.00-18.00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής), για πολύτεκνους-τρίτεκνους και για τα παιδιά (4-10 ετών). Τα παιδιά έως 4 ετών είναι δωρεάν. Ειδικά για την 84η ΔΕΘ το παιδικό εισιτήριο περιλαμβάνει και είσοδο στο Circo Medrano. Το οικογενειακό εισιτήριο των τεσσάρων ατόμων είναι 20 ευρώ.
Το εισιτήριο για το Circo Medrano είναι είτε ενιαίο για την 84η ΔΕΘ και το Circo στα 10 ευρώ, είτε ξεχωριστό στο ταμείο του τσίρκου αφού εισέλθετε στην έκθεση στα 5 ευρώ.
Η βιομηχανία Παπαστράτος υποστηρίζει την πρωτοβουλία Smoke Free ΔΕΘ, Επίσημο Ποτό της 84ης ΔΕΘ είναι η Coca-Cola, Επίσημος Αερομεταφορέας η Qatar Airways, Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος η WIND, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Μπύρα της 84ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και Ιατρικός Υποστηρικτής της 84ης ΔΕΘ είναι το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Επίσημα ξενοδοχεία των Music Events είναι τα Capsis και Capsis Bristol. Επίσης στα Music Events Χορηγός Catering είναι η εταιρεία Σαμιωτάκης, ενώ VIP Transfers Sponsor είναι ο όμιλος Παχούμη και η θυγατρική του Limousines Greece.
Η ΔΕΘ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).
Το ωράριο της 84ης ΔΕΘ έχει ως εξής: Τις καθημερινές από τις 16:00-22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 22:00.
Κατηγορία Γενικά

Από το απόγευμα της Παρασκευής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 13:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

18:00 Αναχώρηση από αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για Θεσσαλονίκη
19:00 Ενημέρωση από στελέχη της Fraport για την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο
(Δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη)
19:30 Συνάντηση με την Εθνική Ομάδα Τυφλών κατά τη διάρκεια της Προπόνησής τους
(Δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη)
20:45 Συνάντηση με Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα (ξενοδοχείο «ΜΕΤ»)
21:30 Συνάντηση με δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο «Electra Palace»

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

10:00 Συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ και το ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΘ

10:30-13:15  Επίσκεψη σε περίπτερα της ΔΕΘ

13:20 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (TAP 2 OPEN Bootcamp)

20:00 Ομιλία Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

13:00 Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού

Ανακοινώνεται από το Γραφείο Δημάρχου του Δήμου Αλεξάνδρειας ότι με σημερινή απόφαση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, με αρ. πρωτ. 15857/05-09-2019, ορίζονται οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλεξάνδρειας, με θητεία από 01-09-2019.

Τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που ορίστηκαν ως Αντιδήμαρχοι, όπως και οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν σε αυτούς:

 

 

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας