alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Διευκρινίσεις για την δυνατότητα πρόσληψης αποφοίτων Κολλεγίων στη δημόσια Εκπαίδευση μέσω ΑΣΕΠ δίνει η υπουργος Παιδείας κ.Κεραμέως και μιλά για αποκατάσταση του πλαισίου και σεβασμό στο Ενωσιακό Δίκαιο.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς περί «δυνατότητας αποφοίτων Κολλεγίων να προσληφθούν στο Δημόσιο ως εκπαιδευτικοί» που περιλαμβάνεται στη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και σε απάντηση δημοσιευμάτων διευκρινίζονται τα εξής:

Η νομοθετική ρύθμιση αποδεικνύει το σεβασμό της χώρας στο δίκαιο της Ε.Ε. ως προς την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας του προσωπικού της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο όπως υποστηρίζει η κ. Κεραμέως υποβάλλει το σχέδιο νόμου, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4589/2019 είχε προχωρήσει στην κατάργηση της δυνατότητας συμμετοχής υποψηφίων, κατόχων αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων (Οδηγία 2005/36/ΕΚ) και της επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών (Τροποποίηση ΠΔ), πλαισίου που ίσχυε έως και το 2019, για τον διορισμό ή πρόσληψη ως εκπαιδευτικών μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.» τονίζει η υπουργός Παιδείας και καταλήγει «Τα ως άνω προκάλεσαν την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία και επικαλείται τη Συνθήκη Λειτουργίας της Ε.Ε. και είχαν ως αποτέλεσμα την διατύπωση αιτιολογημένης γνώμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.»

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής, για πρόσληψη ή διορισμό ως εκπαιδευτικοί, έχουν κάτοχοι τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού ανεξάρτητα από τον τόπο φοίτησης.

Γενικά, η είσοδος στον εκπαιδευτικό κλάδο, μετά και την προτεινόμενη τροποποίηση, θα προβλέπεται για:

Αποφοίτους ΑΕΙ της ημεδαπής
Αποφοίτους εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
Κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων βάσει της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ
Κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού.

Η χώρα μας οφείλει να σέβεται και σέβεται ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. το Ενωσιακό Δίκαιο και την κείμενη νομοθεσία όπως αυτή ορίζεται στην σχετική Οδηγία που διασφαλίζει για όλους ευκαιρίες για εργασία χωρίς αποκλεισμούς.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 15/01/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Κατόπιν επικύρωσης του πρακτικού Αρχαιρεσιών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν Μέριμνας, οι εκλεγέντες σε συνεδρίασή τους στα γραφεία του Συλλόγου

Κατηγορία Φαρμακεία

Δύσκολες ώρες περνά η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας κ. Όλγα Μοσχοπούλου αφού ο σύζυγός της Kώστας Ζωίδης που νοσηλευόταν

για μικρό σχετικά χρονικό διάστημα έχασε τη μάχη για τη ζωή και η είδηση του θανάτου του βύθισε την οικογένειά της στο πένθος.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Πρασινάδα στις 12 το μεσημέρι.

Το alexandrimou.gr εκφράζει τη θλίψη τoυ και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του συζύγου της στην κ. Όλγα Μοσχοπούλου και στους οικείους του.

Τα τσιπουράδικα ήταν μία από τις αγορές στον χώρο της εστίασης που γνώρισαν ιδιαίτερη άνθηση στα χρόνια της κρίσης.

Όμως, στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς έχει εντάξει η γενική γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση χύμα τσίπουρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα «Τσίπουρο» και «Τσικουδιά» κατά παράβαση των διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε όλο το φάσμα της αλυσίδας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των άλλων και σε καταστήματα εστίασης και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (Κάβες).

Σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της προαναφερθείσας απόφασης, το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) και οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους και στα λοιπά έγγραφα διακίνησης και εμπορίας, απαγορεύεται.

Προκειμένου να τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έχει εντάξει στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των ως άνω προϊόντων.

Η ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων μέσω της προστασίας των εμπορικών σημάτων, καθώς και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποτελούν κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής μας.

Κατηγορία Γενικά

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας καλεί τα μέλη του καθώς και όλα τα Σωματεία της πόλης σε κοινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Σύλλογο της Καλλιθέας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. με θέμα

Η εταιρία «ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» δραστηριοποιείται στο εμπόριο Ελαστικών με έδρα το Βρυσάκι Ημαθίας και κύριο μέλημά της την Οδική Ασφάλεια και Άνεση των πελατών της.

Κατηγορία Επιχειρείν

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» ευχαριστεί θερμά τους κ.κ. Ιωσήφ Σαραφίδη, και Λευτέρη Καλλιαρίδη για την σημαντική συμβολή τους στο έργο μας,

Κατηγορία Αθλητικά
Το τμήμα στίβου του Γας Αλεξάνδρεια ενισχύεται με τρεις σπουδαίους αθλητές, την παρολυμπιονικη στη κατηγορία Τ46 Στέλλα Σμαραγδη με ρεκόρ στο μήκος 5,42μ και 9,96 στο τριπλούν, τον Νίκο Ξενικακη με 7,99μ στο μήκος και την Αγγελική Λυμπεροπουλου με 12,67μ στο τριπλούν
Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας