alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Αντιδήμαρχος του Δήμου Αλεξάνδρειας λογομάχησε και ήρθε στα χέρια με επιχειρηματία της πόλης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους

το μεσημέρι της Τρίτης 20 Οκτωβρίου 2020 σε κεντρικό καφενείο της Αλεξάνδρειας πλησίον του Δημαρχείου σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες και μαρτυρίες περίοικων.


Το συμβάν έληξε με παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και της αστυνομίας που ¨χώρισαν¨ τις δύο πλευρές και η κατάσταση δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γεγονός που δεν τιμά κανέναν κυρίως όμως αυτόν που βρίσκεται σε θεσμική θέση και θα έπρεπε να λειτουργεί ως παράδειγμα.

Κατηγορία Αστυνομικά

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, σε συνεργασία με τους Δήμους και με την ευθύνη και το κύρος του φορέα που υλοποιεί εκπαιδευτικά επιμορφωτικά προγράμματα σπουδών με τη μορφή βιωματικών εργαστηρίων σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα εδώ και 8 χρόνια, ξεκινάει δυναμικά για 4η χρονιά στην πόλη της Βέροιας και για 3η χρονιά στην Αλεξάνδρεια.

Το 2020 όμως, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, ίδρυσε και το διαδικτυακό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές του να παρακολουθήσουν ζωντανά τα μαθήματα από το σπίτι τους. Πλέον κάθε σπουδαστής από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη, έχει τη δυνατότητα να γίνει μέλος μιας ομάδας, να ανταλλάξει απόψεις αλλά κυρίως να εκπαιδευτεί από ειδικούς επιστήμονες ανάλογα με τον τομέα σπουδών της επιλογής του. Λόγω του μικρού αριθμού σπουδαστών σε κάθε τμήμα θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να κλείσετε θέση τώρα είτε για τα δια ζώσης μαθήματα, όπου τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είτε για τα εξ αποστάσεως στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.koinonikopanep.com/

(Είναι απαραίτητο να γράψετε στις παρατηρήσεις της αίτησης, το όνομά σας και την πόλη σας ακόμη και στα μαθήματα εξ αποστάσεως)

Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Το πρόγραμμα του Κ.Π.Ε.Π. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας. Διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα Κ.Π.Ε.Π. έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.

Ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτών μας εκπαιδεύεται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες σε θέματα Ψυχολογίας με το πρόγραμμα ΕRASMUS + του ΙΚΥ (Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ενηλίκων Erasmus +) στον Τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στη συνέχεια μεταδίδουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες του στους σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π.

Από το Νοέμβριο του 2020 θα ξεκινήσουν στη Βέροια οι παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς δια ζώσης:

Θεραπευτικές Τεχνικές Ψυχολογίας
Αυτογνωσία

Και εξ αποστάσεως:

Η τέχνη της Διαπραγμάτευσης
Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Μαθήματα Αυτοβελτίωσης
Συμβουλευτική Γονέων
Δημιουργική Γραφή

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 15 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από το Νοέμβριο 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλοδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Προϋποθέσεις

Δεχόμαστε έως 4 Νοεμβρίου 2020 αιτήσεις εγγραφών μελών άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο.
Στη σελίδα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου http://www.koinonikopanep.comυπάρχει ηλεκτρονική αίτηση όπου η δήλωση συμμετοχής στη θεματική ενότητα είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη πράξη αυτοδέσμευσης.
Οι σπουδαστές μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 4 απουσίες για τη χορήγηση της Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.
Το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την κάθε θεματική ενότητα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» κοστίζει για τα νέα μέλη 150 Ευρώ και για τα ήδη ενεργά μέλη 140 Ευρώ και για τα εξ αποστάσεως 130 Ευρώ.
Το ποσό καταβάλλεται στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών»: IBAN GR 56017 1618 0006 6181 2768 7051
Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.
Στην κατάθεση αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα και η πόλη παρακολούθησης.
Υπάρχει η δυνατότητα για τους σπουδαστές να εκπονήσουν προαιρετική εργασία (από ένα έως τέσσερα άτομα) σε μία υποθεματική κατηγορία κάποιας θεματικής ενότητας την οποία παρακολουθούν έχοντας τη βοήθεια και την υποστήριξη (ερευνητική και βιβλιογραφική) του ανάλογου εισηγητή. Η εργασία αυτή θα μπορεί να αναρτάται δημόσια σε ηλεκτρονικό περιοδικό με ISSN ή στην ιστοσελίδα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» και να παρουσιάζεται με μορφή προφορικής ανακοίνωσης στο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διοργανώνεται από το φορέα κάθε δύο χρόνια.
Απλό μέλος μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε με ετήσια συνδρομή 25 Ευρώ όπου θα του παρέχεται η δυνατότητα δωρέαν συμμετοχής σε διάφορες δράσεις που διοργανώνει ο φορέας (προβολή ταινίας, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και επισκέψεις κ.ά.)

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Συντονίστρια στη Βέροια κ. Ελισάβετ Ρεπα, τηλ. 6944453395 και με τη γραμματεία κ. Μπιάνκα Κατσιφλά για την Αλεξάνδρεια στο τηλ. 6981347237 & 6947449794 για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση (ιστοσελίδα: www.koinonikopanep.com) καθώς και με την Υπεύθυνη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάττυ Παπαδήμου στο τηλ. 6977024950

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σωματείο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών ((Κ.Π.Ε.Π.) με το διακριτικό τίτλο: Φορέας υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Το Κ.Π.Ε.Π. είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που συστάθηκε στην Καβάλα με τη μορφή Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα. Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά θέματα και ζητήματα.

Το Κ.Π.Ε.Π. λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 8 χρόνια στις πόλεις Καβάλα, Χρυσούπολη Καβάλας, Θάσο, Κρηνίδες Καβάλας, Ξάνθη, Δοξάτο Δράμας, Δράμα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Μαραθώνα Αττικής, Ν. Σμύρνη & Ηλιούπολη Αθηνών.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Η παραγωγή ποδοσφαιρικών ταλέντων συνεχίζεται στον Αστέρα Αλεξάνδρειας.
Κατηγορία Αθλητικά

Ένα ταχυφαγείο  ¨στολίδι¨ στον κεντρικότερο πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας με γεύσεις που απογειώνουν.

 

Το Vax Food Street βρίσκεται στην οδό Εθν. Αντιστάσεως 52 και είναι ήδη γνωστό σε ντόπιους και περαστικούς ως ένα μοναδικό «καταφύγιο» νοστιμιάς.

Στο κατάστημα μπορείτε να δοκιμάσετε όλων των ειδών κρεατικά όπως χειροποίητο γύρο, σουβλάκια, πανσέτες, μπιφτέκια αλλά και θαλασσινά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε σε μερίδα ή σάντουιτς...και φυσικά όλα τα προϊόντα είναι αγνά και ποιοτικά.

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΠΙΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ, τα οποία μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά χωρίς να σκέφτεστε το κόστος και το κυριότερο απ’ όλα είναι το γεγονός ότι όταν κάποιος μπαίνει στο μαγαζί ένα χαμόγελο τον περιμένει είτε από τον ιδιοκτήτη είτε από τον υπάλληλο του καταστήματος που τον υποδέχεται για να παραγγείλει  σε έναν εξωτερικό χώρο γεμάτο κόσμο που ζει όμορφες, φιλόξενες στιγμές σε έναν αισθητικά όμορφο περιβάλλον με φωτεινά χρώματα,  άνετες και διαφορετικές γωνιές.

Λαχταριστές γευστικές δημιουργίες και μία πολύ μεγάλη ποικιλία τόσο σε χειροποίητα ορεκτικά και σαλάτες
όσο και σε κυρίως πιάτα, στα οποία πρωταγωνιστές, φυσικά, είναι τα άριστα και ποιοτικά υλικά, που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας.

Επίσης ένα από τα σημαντικότερα που θα πρέπει να αναφέρει κανείς είναι η ταχύτατη εξυπηρέτηση μεταφοράς των εκλεκτών εδεσμάτων μέσω της υπηρεσίας delivery. Το φαγητό έρχεται στην πόρτα σας ζεστό και περιποιημένο σαν έργο τέχνης...

Αν κάποιος δεν έχει γευτεί κάποιο από τα προϊόντα του, μια επίσκεψη θα τον πείσει!

Στόχος είναι να εξυπηρετηθείτε όσο καλύτερα γίνεται...ακόμη κι αν είστε ο πιο απαιτητικός καλοφαγάς...στο μαγαζάκι της καρδιάς του Γιάννη Βαξεβάνου!

alexandriamou.gr_vaxfood2020DSC_1072

alexandriamou.gr_vaxfood2020DSC_1055

alexandriamou.gr_vaxfood2020DSC_1059

alexandriamou.gr_vaxfood2020DSC_1065

116430123_671556206733121_7523656782631059733_n

120133376_378235803338575_525052994748325696_n

117154544_342328546929301_5342123121240285220_n

120087719_378235636671925_1038012237265633158_n

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα, στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

 

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, είχαν αποφασιστεί τα εξής: Με αφετηρία την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα επιτρεπόταν η είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

 

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξάγονταν πιλοτικά, με κόσμο, οι εντός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς και ένας – δύο αγώνες της 6ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων.

Κατηγορία Αθλητικά

Οι Ωριωνίδες, η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, κορυφώνονται τα βράδια της Τρίτης και της Τετάρτης στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες, η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, κορυφώνονται τα βράδια της Τρίτης και της Τετάρτης στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την Ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή.

Ονομάσθηκαν έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα -συνήθως γύρω στα 20 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

Κατηγορία Γενικά
Καλημέρα!!! Πάντα με καινούρια πιάτα κοντά σας... Έτσι και σήμερα     
 
 
Κατηγορία Επιχειρείν

Όπως έκανε γνωστό ο οργανισμός η εφαρμογή για καταχωρήσεις θα παραμείνει ενεργή έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

 

Ενεργές είναι οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

 

Όπως έκανε γνωστό ο οργανισμός η εφαρμογή για καταχωρήσεις θα παραμείνει ενεργή έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021.

 

Αναλυτικά:

 

Για τη συνδεδεμένη ενίσχυση της καλλιέργειας βιομηχανικής τομάτας, η εφαρμογή θα παραμείνει ενεργή έως και την Κυριακή 31/01/2021, όπως και για τη συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ρυζιού.


Σχετικά με τη συνδεδεμένη ενίσχυση για την παράδοση πορτοκαλιών προς χυμοποίηση η εφαρμογή θα παραμείνει ενεργή έως και την Κυριακή 28/02/2021, ενώ για τη συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια για την παράδοση ροδακίνων προς χυμοποίηση οι καταχωρήσεις θα πραγματοποιούνται έως και την Πέμπτη 31/01/2021.


Για τη συνδεδεμένη ενίσχυση που αφορά στην καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας η εφαρμογή θα είναι ενεργή έως και την Πέμπτη 31/01/2021.


Σχετικά με τη συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια σπόρων προς σπορά η εφαρμογή για τα ΚΕΠΠΥΕΛ είναι ενεργή για καταχωρήσεις από την Πέμπτη 1/10/2020 έως και την Δευτέρα 2/11/2020 και για τις σποροπαραγωγικές επιχειρήσεις αντίστοιχα από την Πέμπτη 8/10/2020 έως και την Δευτέρα 01/02/2021.
Για την ειδική ενίσχυση βάμβακος η εφαρμογή θα παραμείνει ενεργή έως και την Δευτέρα 8/2/2021.

Κατηγορία Αγροτικά

Κλειστά σχολεία και τμήματα - Περισσότερα από 200 πανελλαδικά

Σε 213 ανέρχονται τα τμήματα και οι σχολικές μονάδες σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, με τις εκπαιδευτικές μονάδες να «υποκύπτουν» στην έξαρση της νόσου, καθώς σταθερά τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνονται πάνω από 400 κρούσματα ημερησίως.

Υπeνθυμίζεται, άλλωστε, πως η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως είχε επισημάνει πως τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες είναι «εισαγόμενα» από το κοινωνικό περιβάλλον των μαθητών, τονίζοντας πως οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα παιδιά δύσκολα νοσούν, ενώ δεν μεταδίδουν εύκολα τη νόσο.

Δύο τμήματα σε αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες στο Δημοτικό σχολείο Κορυφής του Δήμου Αλεξάνδρειας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 30-10-2020
Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα τμήματα Γ1 και Γ2

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση αναστολής λειτουργίας τμημάτων σχολείου στον δήμο Αλεξάνδρειας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με την επιβεβαίωση ενός μόνο κρούσματος δεν προβλέπεται το κλείσιμο ολόκληρου του σχολείου, παρά μόνο του τμήματος στο οποίο εμφανίστηκε το κρούσμα ή σε όποιο τμήμα κριθεί απαραίτητο.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 20/10/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας