Δύο τμήματα σε αναστολή για 14 ημέρες στο Δημοτικό σχολείο Κορυφής του Δήμου Αλεξάνδρειας λόγω covid-19 Κύριο

Δύο τμήματα σε αναστολή για 14 ημέρες στο Δημοτικό σχολείο Κορυφής του Δήμου Αλεξάνδρειας λόγω covid-19

Κλειστά σχολεία και τμήματα - Περισσότερα από 200 πανελλαδικά

Σε 213 ανέρχονται τα τμήματα και οι σχολικές μονάδες σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, με τις εκπαιδευτικές μονάδες να «υποκύπτουν» στην έξαρση της νόσου, καθώς σταθερά τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνονται πάνω από 400 κρούσματα ημερησίως.

Υπeνθυμίζεται, άλλωστε, πως η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως είχε επισημάνει πως τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες είναι «εισαγόμενα» από το κοινωνικό περιβάλλον των μαθητών, τονίζοντας πως οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα παιδιά δύσκολα νοσούν, ενώ δεν μεταδίδουν εύκολα τη νόσο.

Δύο τμήματα σε αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες στο Δημοτικό σχολείο Κορυφής του Δήμου Αλεξάνδρειας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 30-10-2020
Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα τμήματα Γ1 και Γ2

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση αναστολής λειτουργίας τμημάτων σχολείου στον δήμο Αλεξάνδρειας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με την επιβεβαίωση ενός μόνο κρούσματος δεν προβλέπεται το κλείσιμο ολόκληρου του σχολείου, παρά μόνο του τμήματος στο οποίο εμφανίστηκε το κρούσμα ή σε όποιο τμήμα κριθεί απαραίτητο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας