ΕΛΓΑ: Πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις του 2019 Κύριο

ΕΛΓΑ: Πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις του 2019

O ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην εξόφληση των αποζημιώσεων για το 2019 μέσα στον Αύγουστο, για πρώτη φορά από το 2011, σύμφωνα και με όσα επισήμανε σήμερα μέσω της τηλεόρασης του Σκάι, ο αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ, Νικόλαος Δούκας.

Ο ΕΛΓΑ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, καθώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού για τη διευκόλυνση των αγροτών αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην πληρωμή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 αντί για την 1η Ιουνίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία.

Επιπλέον, τα έσοδα του Οργανισμού από την είσπραξη των ασφαλίστρων διαμορφώθηκαν το 2019 στα 175 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 12 εκατ. ευρώ προορίζονται για το αποθεματικό του και 23 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, ενώ οι ζημιές που καλύπτει ο Οργανισμός ανέρχονται στα 170 εκατ. ευρώ καθιστώντας τον ελλειμματικό κατά 40 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Δούκα, το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ, πηγαίνει απευθείας στα λειτουργικά έξοδα και απελευθερώνει χρήματα για τους παραγωγούς αγρότες.

«Είναι η πρώτη φορά που τόσο σύντομα, μέσα στον Αύγουστο, θα δοθεί η αποζημίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Δούκας «μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί επισήμως και η ακριβής ημερομηνία καταβολής».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας