Τίτλοι Ειδήσεων

 

Η Agrotica 2018 ¨προ των πυλών¨ από 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου στη ΔΕΘ Κύριο

Η Agrotica 2018 ¨προ των πυλών¨  από 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου στη  ΔΕΘ

Η κυρίαρχη έκθεση του αγροτικού κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη, η AGROTICA, υποδέχεται εκθέτες και επισκέπτες στην 27η

διοργάνωση της από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου του 2018, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο αριθμός και η ποιότητα των συμμετοχών στην φετινή 27η διοργάνωση της AGROTICA, την κυρίαρχη έκθεση του αγροτικού κλάδου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη δεν έχουν προηγούμενο, με αποτέλεσμα να έχει διατεθεί το σύνολο των διαθέσιμων χώρων του εκθεσιακού κέντρου.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την επικείμενη AGROTICA από επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο. Ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αναμένονται από τα Βαλκάνια και την Ν.Α. Ευρώπη, καθώς και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Όλοι οι τομείς της γεωργίας, τα μηχανήματα και οι εξοπλισμοί, οι υπηρεσίες, οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, η καινοτομία και η πιο σύγχρονη αγροτική τεχνολογία βρίσκονται στην AGROTICA του 2018.
Η πληρότητα στο εκθεσιακό επίπεδο συμπληρώνεται με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, το οποίο υλοποιούν φορείς, εκθέτες, ινστιτούτα και Πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AGROTICA, όπου θα συμμετάσχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, γεωπόνοι και πολλοί άλλοι, που θα αναδείξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της γεωργίας. Το Συνέδριο με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία» αποτελεί μία συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ακόμη η ΔΕΘ-Helexpo και το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) /ΕΚΕΤΑ συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Από την συμβατική στην «έξυπνη» γεωργία με τη χρήση τεχνολογιών ρομποτικής».

H 27η AGROTIC, ως πύλη ανάπτυξης των αγροτικών επιχειρήσεων, θα αποτελέσει το επίκεντρο των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου και με τη διεθνή της ακτινοβολία θα συμβάλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών, στην ενίσχυση της εικόνας καθώς και στην προώθηση του συνόλου των αγροτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Πύλη αγροτικής καινοτομίας
Η ανάπτυξη των αγροτικών επιχειρήσεων, το άνοιγμα νέων αγορών για τα γεωργικά προϊόντα και τις υπηρεσίες, η καινοτομία και η ενημέρωση με την πραγματοποίηση συνεδρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων για πολλά επίκαιρα ζητήματα, που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, συνιστούν την AGROTICA.

Πύλη αγροτικής ενημέρωσης
Εκτός από τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες συγκέντρωσε και δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους αγρότες από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της 27ης AGROTICA θα πραγματοποιηθεί και το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της διοργάνωσης, όπου θα συμμετάσχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, γεωπόνοι και πολλοί άλλοι που θα αναδείξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της γεωργίας.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας