alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την 18 Απριλίου Διεθνή Ημέρα Μνημείων

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του απερχόμενου δημάρχου παρ΄ ότι οι προσκεκλημένοι προσήλθαν για να γίνει η παρουσίαση των υποτιθέμενων

Στο τραπεζικό κατάστημα του μέλλοντος, που θα κυριαρχήσει τα αμέσως επόμενα χρόνια και έχει ήδη αρχίζει και διαμορφώνεται και στην Ελλάδα, το σύνολο σχεδόν των συναλλαγών θα γίνεται από τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα, που βρίσκονται και εντός των καταστημάτων.

Τα ταμεία σχεδόν θα εξαφανισθούν, ίσως λειτουργεί ένα ταμείο ανά κατάστημα και αυτό σε ημέρες και ώρες αιχμής. Το κατάστημα θα αποκτά συνεχώς αυξανόμενο συμβουλευτικό ρόλο αλλά και εκπαιδευτικό, για σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, τόσο προς τον πελάτη-επιχειρηματία όσο και προς τον πελάτη της λιανικής τραπεζικής. Για το σκοπό αυτό, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, που αποκτά ενεργότερο ρόλο στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη.

Μεταψηφιακός μετασχηματισμός

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιτελικά στελέχη συστημικών τραπεζών, σε πάνελ συνεδρίου της ΕΕΔΕ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), με την συμμετοχή των κ.κ Ιάκωβου Γιαννακλή, γενικού διευθυντή λιανικής τραπεζικής της Eurobank, Βασίλειου Κουτεντάκη, ανώτερου γενικού διευθυντή, επικεφαλής τομέα λιανικής τραπεζικής, δικτύου καταστημάτων & καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς, Παντελή Μαραβέα, βοηθού γενικού διευθυντή Retail Segments της Εθνικής Τράπεζας και Ισίδωρου Πάσσα, εντεταλμένου γενικού διευθυντή της Alpha Bank.

Ειδικότερα, οι γενικοί διευθυντές των 4 συστημικών τραπεζών, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον μεταψηφιακό μετασχηματισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οδηγεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών εναλλακτικών δικτύων εντός και εκτός καταστημάτων, μέσω των οποίων θα πραγματοποιείται σχεδόν το σύνολο των συναλλαγών, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ακόμη έργο να γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά η αρχή έχει ήδη γίνει, κάτι φαίνεται και στο δίκτυο των υποκαταστημάτων όλων των τραπεζών.

Επισήμαναν επίσης ότι συγκριτικό πλεονέκτημα των τραπεζών σε σχέση με τους νέους «παίκτες» που εισέρχονται στην παροχή χρηματοπιστωτικών προϊόντων είναι η έμφαση που θα δοθεί σε συμβουλευτικές δραστηριότητες για την ικανοποίηση κάθε ανάγκης του ιδιώτη πελάτη, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που έχει η πελατειακή βάση στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα (για παράδειγμα σε ποιον θα εμπιστευτούν τα χρήματα τους κλπ). Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες θα πρέπει να απλοποιήσουν και να αυτοματοποιήσουν διαδικασίες ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα και ταχύτερα τον πελάτη κάτι στο οποίο υπάρχει ανάγκη να συμβάλει και η πολιτεία μέσω της θεσμικής απλοποίησης των διαδικασιών.

Επίσης, τονίσθηκε ότι fintech και τράπεζες περισσότερο, θα συνεργαστούν με αμοιβαίο όφελος, παρά θα ανταγωνισθούν. Εξέφρασαν δε την αισιοδοξία τους τους ότι τα μερίδα που θα χαθούν από τους καλούμες τρίτους παίκτες δεν θα είναι σημαντικά ώστε να επηρεάσουν την λειτουργία του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος.

πηγή: dikastiko.gr

Κατηγορία Τεχνολογία

Δ.Τ.: Η ΣΤ΄ τάξη του Σχολείου μας είχε τη χαρά και την εμπειρία να επισκεφτεί, την Παρασκευή 12 Απριλίου, το Οχυρό Ρούπελ. Οι καιρικές συνθήκες στο ξεκίνημά μας κακές, αλλά αποζημιωθήκαμε όταν φτάσαμε.

Ο στρατιώτης-ξεναγός που ανέλαβε την ενημέρωσή μας ήταν πολύ κατατοπιστικός και εξαίρετος στον τρόπο που μας μετέφερε την ιστορία των Οχυρών.

Ξεκινήσαμε από το παρατηρητήριο, όπου ακούσαμε για ποιον λόγο άρχισε το 1935 το χτίσιμο των 21 Οχυρών (5 επισκέψιμα σήμερα), τι κάλυπταν, ποιοι ήταν οι κατασκευαστές τους, τι υλικά χρησιμοποιήθηκαν και ποια ήταν η πολιτική ηγεσία που ολοκλήρωσε το έργο με την έναρξη του πολέμου του 1940. Τέλος μας εξήγησε για τη Μάχη των Οχυρών με τους Γερμανούς στις 6 Απριλίου 1941 και πώς εξελίχτηκαν οι μέρες εκείνες.

Στη συνέχεια κατεβήκαμε στις στοές, περπατώντας για 150 μ. κάτω από τη γη. Διαπιστώσαμε ότι μια ολόκληρη πολιτεία βρισκόταν εκεί κάτω και οι στρατιώτες θα μπορούσαν να μείνουν πολλές μέρες χωρίς να χρειάζονται να ανεφοδιαστούν, αλλά και να βγουν.

Λίγο αργότερα συνεχίσαμε στο Πολεμικό Μουσείο, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2005. Στην αρχή ο στρατιώτης-ξεναγός μας εξήγησε στην τομή της μακέτας το πολυδαίδαλο σύστημα των οχυρών και μετά μας παρουσίασε στολές, όπλα και φωτογραφίες από τις μέρες της μάχης των Ελλήνων με τους Γερμανούς.

Η διδακτική μας επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα 15λεπτο βίντεο που αναφερόταν στη μάχη των Οχυρών, στους Αξιωματικούς, στους Οπλίτες και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν τον Απρίλη του ΄41.

Κατηγορία Εκπαίδευση

To παραμύθι αναπόσπαστο μέρος της προφορικής μας παράδοσης αποτελεί σημαντικότατη έκφραση του λαϊκού μας πολιτισμού .

Το παραμύθι ζεί μέχρι και σήμερα σε πόλεις ,σε χωριά ,σε αστικά σπίτια και σε γειτονιές με την μορφή λαϊκών διηγήσεων, όπως οι θρύλοι και οι μύθοι ζώων , τα αστεία και τα ανέκδοτα . Υπάρχουν οι παραμυθάδες που συνεχίζουν μια παράδοση αιώνων . Ένα απόγευμα με παραμύθια και διηγήσεις από την Κατερίνα Κλεάρχου με την συνοδεία μουσικών οργάνων και τραγουδιών , θα απολαύσουν τα μικρά παιδιά της Μελίκης και των περιχώρων της , στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου της Μελίκης την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 και ώρα 5.00μμ.

Μια δράση που διοργανώνει ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τον παιδικό σταθμό Μελίκης.

Οι υποψήφιοι επισκέφτηκαν το καμπ προσφύγων στην Αλεξάνδρεια παρουσία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κ. Αντωνίου Χρ. , Καρασαρλίδου Φρ. και Ουρσουζίδη Γ. και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία. Στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της οργάνωσης πριν συνεχίσουν την περιοδεία τους στην Ημαθία.

Δ.Τ.: "Η πρόσφατη καταστροφική για τις καλλιέργειες χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης, στον Άραχο της Δ.Ε. Αλεξάνδρειας και αλλού, ανέδειξε και φέτος το τεράστιο πρόβλημα που βιώνει ο αγροτικός κόσμος σε ότι έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Άλλη μια καλλιεργητική χρονιά ξεκινά με την αγωνία για την επόμενη μέρα, αφού ο αγροτικός κόσμος βιώνει την ανασφάλεια που δημιουργεί το υφιστάμενο καθεστώς αποζημιώσεων του αρμόδιου οργανισμού.

Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις πρέπει να γίνουν άμεσα και σύντομα να ξεκινήσει ο ΕΛΓΑ τις εκτιμήσεις, ώστε το οι αγρότες να γνωρίζουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν φέτος για την σοδιά τους συντομότερο δυνατόν.

Με τα εισοδήματα των καλλιεργητών να έχουν συρρικνωθεί δραματικά μέσα στα χρόνια της κρίσης, απαιτείται εκ μέρους της κυβέρνησης να ληφθούν άμεσα γενναίες και δίκαιες αποφάσεις για την προστασία των αγροτών μας.

Είναι αδήριτη ανάγκη αφενός να αναπροσαρμοστεί ο κανονισμός ασφάλισης των καλλιεργειών από τον ΕΛΓΑ, ώστε αφενός οι εκτιμήσεις να αποτυπώνουν με ρεαλισμό τις ζημιές των καλλιεργειών και αφετέρου να αποζημιώνονται αυτές σύντομα και σε τιμές που αναλογούν στις τιμές τις αγοράς συνυπολογίζοντας και τις ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο όταν και όπου αυτές συμβαίνουν.

Οι αγρότες μας πληρώνουν τις εισφορές τους στον Οργανισμό του ΕΛΓΑ για να έχουν πλήρη κάλυψη ζημιών από καιρικά φαινόμενα και όχι για να εισπράττουν την άρνηση αποζημιώσεων μέσω μεθοδευμένων εξαιρέσεων που έχει σήμερα ο κανονισμός. Είχαμε και ζημιές από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην περίοδο της ανθοφορίας, για τις οποίες μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν γνωρίζουν αν θα αποζημιωθούν και κατά πόσο, εξ αιτίας τέτοιων εξαιρέσεων του κανονισμού.

Καμιά ζημιά σε αγροτικές καλλιέργειες δεν πρέπει να εξαιρείται και κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίζει με την αγωνία του αγροτικού κόσμου.

Η συνέχιση της αβεβαιότητας που ταλανίζει τους καλλιεργητές, θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών, την συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος και τελικά την κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας, που ως γνωστόν αποτελεί τον βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, αφού βασικός αιμοδότης της αγοράς ήταν και παραμένει ο αγροτικός κόσμος.

Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, και θα ασκήσουμε όση πίεση χρειαστεί για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των αγροτών μας".

Δ.Τ.:Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ανθρώπων που επιθυμούν να παρευρεθούν στην εκδήλωσή μας, τα Εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου και η παρουσίαση των υποψηφίων μας, αναβάλλονται και θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 7 μ.μ.

Δ.Τ.: Εντυπωσιακή η συμμετοχή των πολιτών στις συναντήσεις ανταλλαγής απόψεων που κάνει ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Αλεξάνδρειας Μιχάλης Χαλκίδης.
Μετά την πολυπληθή συγκέντρωση στα χωριά Παλαιό Πρόδρομο, Αγία Τριάδα και Νέο Πρόδρομο, ακολούθησε η εξίσου πολυπληθής συγκέντρωση στην περιοχή του πρώην Δήμου Πλατέως.Πιο συγκεκριμένα, στο Νεοχωρόπουλο, στη Κορυφή, στο Κλειδί και στα Τρίκαλα συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις για θέματα του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Είναι εμφανής η αντίδραση του κόσμου στην υπάρχουσα στασιμότητα και η αποδοχή των προτάσεων του υποψηφίου Δημάρχου Μιχάλη Χαλκίδη.
Άλλωστε ο Μιχάλης Χαλκίδης είναι παλιός γνώριμος και φίλος με τους περισσότερους εξ αυτών και η επικοινωνία ξεπερνά τα τυπικά πλαίσια και μπαίνει στη μορφή της συζήτησης φίλων.
Μέρα με την ημέρα το μήνυμα που έρχεται από κάθε γωνιά του Δήμου μας είναι ότι οι πολίτες αποδέχονται και στηρίζουν τις προτάσεις της παράταξης Δύναμη Ανατροπής Νέα Σελίδα.

received 264262381123335

received 345897246066498

received 353019485334206

received 404095800403580

received 406575586571222

received 410914056351321

received 623242964788119

received 626699851087956

received 649096018866538

---

  • received_264262381123335
  • received_345897246066498
  • received_353019485334206
  • received_404095800403580
  • received_406575586571222
  • received_410914056351321
  • received_623242964788119
  • received_626699851087956
  • received_649096018866538

Simple Image Gallery Extended

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας