alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Αυτή τη βδομάδα έγιναν πολλά και δεν ξέρω πώς να τα «αγγίξω» για να μη σας κουράσω. Θα ξεκινήσω όμως με ένα πρόσωπο που από τη μία με κάνει να γελάω με δάκρυα και από την άλλη με θυμώνει ως εκεί που δεν παίρνει. Κώστας Σύγγας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος me ton Mixali. Άμα μπείτε στο προφίλ του θέλετε δεύτερο βρακί. Ούτε στις ειδήσεις του SKAI τέτοια ρεπορτάζ. Αυτό όμως που εμένα με τρελαίνει είναι το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί. Τι «ευδαιμονία» θες, τι «Ubi concordia, ibi victoria» θες, τι «οπτιμιστής», τι «Σίτου σπαρέντος κριθή έφυ», τι, τι, τι. Χριστέ μου, ας του κόψει κάποιος το internet μέχρι τις εκλογές. Ότι ζωντανό εγκεφαλικό κύτταρο μου είχε μείνει, πάει, μου το έκαψε.

Και σα να μην μας έφτανε μόνο αυτός, τον σιγοντάρει και ο άλλος υποψήφιος από τον Άραχο, Παντελής Πετρίδης. «Ευδαιμονία η μέγιστη αρετή κατά τον Αριστοτέλη. Μια αρετή που έπρεπε να κατέχει ο σωστός πολιτικός» είπε ο πολιτικός Παντελής. Κύριε Χαλκίδη μου, αυτοί δεν είναι υποψήφιοι, αυτοί είναι Χάρη με Πάτση γωνία. Και να ήθελα να κατέβω μαζί σου στις εκλογές, δεν μπορώ. Ένα απλό ΤΕΙ τελείωσα ο έρμος. Ντρέπομαι. Απλά Μιχάλη μου, πες σε αυτούς τους δύο πατριώτες ότι όλα αυτά που τώρα καταγγέλλουν υπήρχαν και πριν αυτοί βάλουν υποψηφιότητα. Αλλά τότε ο ένας ανέβαζε φωτογραφίες με τους κοιλιακούς του και ο άλλος μας έλεγε σε ποιο κέντρο τραγουδάει για να πάμε να τον ακούσουμε. Νικητής των εκλογών δεν θα είναι αυτός που θα μου δείξει που πετάνε τα σκουπίδια (τα ήξερα και πριν από αυτούς, εδώ μένω) αλλά αυτός που θα με πείσει ότι μετά τις εκλογές δεν θα είναι εκεί. Τα προβλήματα τα ξέρουμε, τις λύσεις ψάχνουμε Κωστάκη μου.

Χαίρομαι πραγματικά όταν οι υποψήφιοι καταλαβαίνουν από χιούμορ και απαντούν με χιούμορ. Αν και δεν τις το είχα αλλά με εξέπληξε ευχάριστα. Η Πάτυ Παράσχου (και μη με ρωτάτε από πού βγαίνει το Πάτυ, ίσως από το σκαλοπάτι) απάντησε στα σχόλια μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

2

Πάτυ μου, ένα πράγμα θα σου υποσχεθώ. Αν με αυτά που γράφω μπορώ να σε βγάλω τοπική σύμβουλο τότε κάτσε σπίτι και κάνε νύχι. Δεν θα σε αφήσω σε «χλωρό κλαδί» στο ορκίζομαι. Όσο για την πρόκληση να κάνουμε παρέα κοιλιακούς θα σου πω ότι μου φτάνει ο ένας που έχω. Κρίμα που δεν ψηφίζω στο Λουτρό. Μονοσταυρία θα είχες από μένα.

Για να έχετε λοιπόν όμορφα σχόλια σαν αυτά που έχει ο Ναλμπάντης σε κάθε του ανάρτηση θα πρέπει να μας προτείνετε λύσεις κύριοι υποψήφιοι (αναφέρομαι στους δύο παραπάνω).

3

«Πεθαίνω» για έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες. Είσαι υποψήφιος; Τι έκανες μέχρι τώρα; Έβαζες τη φωτογραφία σου σε μια κάρτα και τη μοίραζες. Πρωτοτυπία, μηδέν. Γιατί δεν βάζεις λίγο τη φαντασία σου να δουλέψει. Δείτε τι έκανε γνωστός ιδιοκτήτης γραφείων κηδειών στη Θεσσαλονίκη.

4

Και τώρα δείτε τι κάνει ένας υποψήφιος στον δήμο Αλεξάνδρειας. Αναρωτιέται τι ώρα είναι. Με το παλιό ή το καινούριο; Με όποιο και να είναι θα σου πω αγαπητέ υποψήφιε ότι είναι η ώρα να φύγουν οι «καρεκλάτοι». Είναι η ώρα να μπουν γυναίκες στον δήμο μπας και δούμε χαΐρι. Είναι η ώρα να φύγουν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια ανακυκλώνουν τα χάλια μας. Αν εσύ Βαγγέλη μου αυτή την ώρα την λες Ώρα Ευθύνης, εγώ θα σου πω ότι 5 χρόνια τώρα η «ευθύνη» ήταν μόνο στο λογότυπο και πουθενά αλλού. Παρόλα αυτά σου εύχομαι καλή επιτυχία, ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα.

5

Τελικά αυτή η κατάρα που κυνηγάει το Μητσοτάκικο, πρέπει να είναι αληθινή. Ήρθε ο Κυριάκος στην πόλη μας και ξαναχειμώνιασε. Απρίλιο μήνα και οι γούνες στους γιακάδες δεν λένε να φύγουν. Πάλι καλά που ήρθε τώρα, φανταστείτε να ερχόταν τον Ιούνιο και να έπρεπε να κατεβάσουμε ξανά τα χειμωνιάτικα από το πατάρι! Στην υποδοχή λοιπόν του Κούλη ήταν όλοι οι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι δήμαρχοι. Γκυρίνης, Πανταζόπουλος, Χαλκίδης. Αυτός πάντως που χρειάστηκε και δεύτερο βρακί από τη χαρά του ήταν ο παρακάτω.

6

Πήρε λοιπόν παραμάσχαλα ο Γκυρίνης τον Κυριάκο και τον περπάτησε σε όλο τον πεζόδρομο. Τόσο περπάτημα είχε να κάνει ο δήμαρχος μας από τότε που έπαιζε κρυφτό με τους φίλους του. Γι΄ αυτόν ήταν κάτι σαν τεστ κοπώσεως παρά σαν ξενάγηση. Αφού το έβγαλες Παναγιώτη μου, μη μασάς.

Όλα τα μαγαζιά από όπου θα περνούσε ο Κυριάκος είχαν κρεμασμένα σκόρδα και μέσα έκαιγαν καρβουνάκια και θυμιάματα. Φύλαγε τα ρούχα σου…… Αυτή όμως που δεν μασούσε τίποτα ήταν η υποψήφια Ελένη Λαφαζάνη.

7

Της ευχήθηκε λέει ο πρόεδρος καλή επιτυχία. Γιατί βρε Λενιώ μου βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου; O λαός είναι σοφός, γιατί τον αμφισβητείς; Δεν λένε ότι άμα σε καταραστεί γιούφτσα θέλει εφτά χρόνια για να φύγει η κατάρα; Αυτό ισχύει και άμα σου δώσει ευχή Μητσοτάκης. Ούτε σε εφτά χρόνια δεν πρόκειτε να βγεις δημοτική σύμβουλος. Και τι ωραία πράγματα άκουγα για σένα, κρίμα. Τώρα και ο δεσπότης να σε διαβάσει δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει τίποτα.

Και ξάφνου μέσα στον σκοτεινιασμένο ουρανό και μέσα στο πλήθος, βγήκε το ουράνιο τόξο. Όλοι αμέσως αναφώνησαν «ααααα» και το πήραν σαν σημάδι ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

8

Αυτός που δεν μπορεί να το παρηγορηθεί είναι ο παρακάτω πιτσιρικάς που θέλησε να βγει σέλφι με τον πρόεδρο. Ώσπου να πάει σπίτι, χάθηκαν όλα τα αρχεία του, κόλλησε 5 ιούς και του έσπασε η οθόνη. Γιατί βρε πασά μου δεν βγήκες σέλφι με τον Γατόπουλο που ήταν δίπλα στον πρόεδρο; Το πολύ πολύ να έσβηνε το κινητό σου από μπαταρία. Λίγο το κακό. Άσχετο, τελικά κύριε Πανταζόπουλε μου, είναι υποψήφιος ο Γατόπουλος στον συνδυασμό σου ή όχι; Αν υποψιαστώ ότι τον πέταξες έξω από αυτά που γράφω, πολύ θα στεναχωρηθώ. Πάρτον πίσω και θα έχεις από μένα όλους τους σταυρούς από το Φιλιπποπουλέικο (από μένα και όχι από τον υποψήφιο που βάζεις).

9

Και θα κλείσω το θέμα Μητσοτάκης με μία συνάντηση που είχε ο πρόεδρος την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ και ακούει στο όνομα Ιωάννα Κόζι.

10

«Απλά τον κοίταξα» μας λέει η υποψήφια. Μια ματιά σου μόνο φτάνει, αεροπλάνο να τον κάνει, λέω εγώ. Ιωάννα μου, είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις την τύχη της Λαφαζάνη, παρόλο που ευχήθηκε και σε σένα καλή επιτυχία ο Κούλης. Ο λόγος είναι γιατί εσύ έχεις πολλούς άσσους στο μανίκι. Δεν θα σε ψηφίσουν οι νεοδημοκράτες; Μη μασάς κούκλα μου, θα σε ψηφίσει ο Ολυμπιακός Λουτρού

11

ΚΟΥΙΖ. Σε τι οφείλονται οι παρακάτω εκπλήξεις;

Α). χάρηκα που σε είδα άρχοντα Σωτήρη;

Β). κάτσε να σε κεράσω ένα καφέ να σου πω τι μ@λ@κιες έκανα 5 χρόνια.

Γ). γέλα, μας παίρνει η κάμερα

12

Επιτέλους άνοιξε. Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο ένα πράγμα. Ακόμα δεν το πιστεύουμε ότι έγιναν τα εγκαίνια από το στοιχειωμένο πλέον Πνευματικό κέντρο. Γι΄ αυτό κάλεσαν και τόσους παπάδες. Ο ένας διάβαζε τον αγιασμό και οι άλλοι ξόρκιζαν τα πνεύματα που κατσικώθηκαν 30 και πλέον χρόνια, για να φύγουν. Και η κορδέλα κόπηκε και η ιστορία συνεχίζεται να γράφεται. Πάντως, αυτά που συνέβησαν στα εγκαίνια, σίγουρα δεν ήταν νορμάλ. Δείτε και μόνοι σας.

13

Όταν σας λέω ότι τόσα χρόνια μόνο πνεύματα και ξωτικά κατοικούσαν μέσα στο πνευματικό, να με πιστεύεται. Δες τε το ύφος της παρακάτω κυρίας. Ή είναι κάποιο από τα πνεύματα που κατοικούσαν μέσα στο συνεδριακό ή σηκώθηκαν οι πορτοκαλί τρίχες της από αυτά που άκουσε;

14

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΟΚΑΣ: Ναι αγάπη μου, δεν μπορώ να έρθω τώρα για φαγητό. Φάτε εσύ και τα παιδιά και μην ανησυχείς για μένα. Θα το φάω και κρύο. Είμαι στα εγκαίνια σου λέω. Άσε, με έβαλαν και δίπλα στον Παντόπουλο που με περνάει ένα κεφάλι και στις φωτογραφίες δεν θα φαίνομαι. Θα τα πούμε το βράδυ

15

Και μέσα σε όλα τα παραφυσικά που συνέβησαν, είδα και το χειρότερο. Ο διοικητής της αστυνομίας, Νίκος Κυριακίδης, άρχισε ξαφνικά να βγάζει ξανθιά χαίτη. Χριστέ μου, να δείτε ότι ένα από τα στοιχειά ήταν κομμώτρια.

16

Λίγο πιο κάτω ο άλλος, δεν ξέρω και ποιος είναι, άρχισε να τον ψιλοπαίρνει. Ο Παντόπουλος τον κρατούσε να μην πέσει και η Αμοιρίδου έλεγε το Πάτερ Ημών μπας και είναι ματιασμένος. Σας φαίνονται όλα αυτά για φυσιολογικά;

17

Παρόλα αυτά τα μεταφυσικά, η βραδιά κύλησε ομαλά. Δόθηκαν λάθος πλακέτες, χύθηκαν μπουκάλια με νερό, το όνομα του δημάρχου στις απονομές το ακούσαμε ίσα με 100 φορές (για να το εμπεδώσουμε μάλλον), ένα στενό κολάν ανεβοκατέβαινε τη σκάλα μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Δεσπότη (τρόμαξε ο καημένος), τα τιμώμενα πρόσωπα, άλλα μας συγκίνησαν και άλλα μας κούρασαν και γενικά φάνηκε μια μικρή…. ταραχή. Λογικό ήταν, δεν κάναν και πολλά εγκαίνια τόσα χρόνια.

Για μένα οι ηρωίδες της βραδιάς ήταν οι παρακάτω εργαζόμενες στον δήμο. Η Πελαγία και η Αλεξία. Είμαι σίγουρος πως αν χρειαστεί να εγκαινιάσουν και άλλο κτήριο, αυτές οι δύο θα ζητήσουν μεταγραφή για τον δήμο Δέλτα. Μακριά και αγαπημένες. Όχι ότι δεν τα κατάφεραν αλλά Πελαζί μου «καλλιτέχνησες» είναι ένας όρος που δεν ισχύει. Καλλιτέχνιδες είναι αυτός που ισχύει ως σήμερα. Γιατί δεν ρώτησες τον Σύγγα να σου πει τα σωστά;

18

Το Πνευματικό αποτελεί στολίδι για τον τόπο μας. Αλλά άργησε πολύ. Στο χέρι μας είναι να το αξιοποιήσουμε και να του δώσουμε λίγη από τη χαμένη αίγλη που θα έπρεπε να είχε. Χαίρομαι που η θεατρική ομάδα του δήμου μας κάνει ποδαρικό σήμερα με τους «Ηλίθιους». Ηλίθιοι ε; Τυχαίο; Δε νομίζω.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

Έκπτωση φόρου –υπό μια σημαντική προϋπόθεση- δικαιούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι, κάτι που ουσιαστικά είναι η παροχή του αφορολογήτου ορίου.

Και ποια είναι αυτή η προϋπόθεση; Να έχουν δαπανήσει ένα μέρος του εισοδήματός του από μισθωτές υπηρεσίες με τη χρήση ηλεκτρονικού τραπεζικού μέσου, δηλαδή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή με πίστωση τραπεζικών λογαριασμών των επιχειρήσεων ή των επαγγελματιών από τους οποίους αγοράζουν προϊόντα ή λαμβάνουν υπηρεσίες αντίστοιχα.

Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, επήλθαν δύο αλλαγές στη σχετική υποχρέωση. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση ηλεκτρονικών πληρωμών για την οικοδόμηση του αφορολογήτου ορίου οι φορολογούμενοι που έχουν ετήσιο πραγματικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, καθώς και όσοι έχουν ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος».

Πρόκειται, δηλαδή, κατά κύριο λόγο, για περιστασιακά απασχολούμενους ή ανέργους με ελάχιστο ετήσιο εισόδημα οι οποίοι, για να οικοδομήσουν το αφορολόγητο όριο, λαμβάνοντας την έκπτωση φόρου θα πρέπει να συγκεντρώσουν χάρτινες αποδείξεις.

Η έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είναι:

1.900 ευρώ για όσους είναι άγαμοι ή έγγαμοι χωρίς παιδιά.
1.950 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί.
2.000 ευρώ για όσους έχουν δύο παιδιά.
2.100 ευρώ για όσους έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά.
Η έκπτωση φόρου χορηγείται ολόκληρη για εισόδημα έως 20.000 ευρώ και για υψηλότερο εισόδημα περιορίζεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.

Ο φόρος εισοδήματος υπολογίζεται με την παρακάτω κλίμακα:
• Έως 20.000 ευρώ με συντελεστή 22%
• Από 20.000 έως 30.000 ευρώ με συντελεστή 29%.
• Από 30.000 έως 40.000 ευρώ με συντελεστή 37%.
• Από 40.000 ευρώ και άνω με συντελεστή 45%.

Ποιοι απαλλάσσονται

Από την υποχρέωση ηλεκτρονικών πληρωμένων για την οικοδόμηση του αφορολόγητου ορίου εξαιρούνται μερικές κατηγορίες φορολογουμένων, όπως είναι οι φορολογούμενοι 70 ετών και άνω, άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, οι περιστασιακά απασχολούμενοι με χαμηλό εισόδημα, κ.ά.

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις σε φυσική μορφή. Το ελάχιστο ποσό των αποδείξεων υπολογίζεται με την ίδια κλίμακα που υπολογίζονται και οι ελάχιστες δαπάνες με πλαστικό χρήμα.

Για την οικοδόμηση του αφορολογήτου ορίου αναγνωρίζονται οι παρακάτω κατηγορίες δαπανών:

Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
Αλκοολούχα ποτά και καπνός.
Ένδυση και υπόδηση.
Στέγαση, εξαιρουμένων των ενοικίων.
Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες.
Υγεία
Μεταφορές, εξαιρουμένης της δαπάνης για τέλη κυκλοφορίας και της αγοράς οχημάτων, πλην των ποδηλάτων.
Επικοινωνίες.
Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες, εξαιρουμένης της αγοράς σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών.
Εκπαίδευση.
Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια.
Άλλα αγαθά και υπηρεσίες.

πηγή: aftodioikisi,gr

Κατηγορία Οικονομία

Δόσεις από 30 ευρώ ως 325 ευρώ το μήνα βγάζει η κυοφορούμενη ρύθμιση για την εξόφληση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με διάρκεια ως 120 μήνες που αφορά σχεδόν 1,4 εκατομμύρια οφειλέτες σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ.

Αντάλλαγμα στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση όμως θα είναι η μικρότερη σύνταξη που θα πάρουν όσοι προέρχονται από τα Ταμεία των ελευθέρων επαγγελματιών (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ) και των αυτοαπασχολουμένων (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών).

Με τη ρύθμιση και σύμφωνα με την τελική νομοθετική διάταξη που είναι έτοιμη από το υπουργείο Εργασίας, εφαρμόζεται αναδρομικά το σύστημα εισφορών του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), και όλες οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί και καταστεί ληξιπρόθεσμες στα Ταμεία του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, μέχρι 31/12/2016, επανυπολογίζονται με ποσοστό 26,95% βάσει του εισοδήματος που είχαν δηλώσει οι οφειλέτες στα αντίστοιχα έτη που συσσώρευσαν χρέη στα Ταμεία.

Ελάχιστη χρέωση

Το ελάχιστο ποσό των εισφορών που οφείλεται για τα παρελθόντα, προ του 2017 έτη, θα υπολογιστεί με βάση τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ, δηλαδή με το εισόδημα των 7.800 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι στις περιόδους (μήνες ή έτη) που οι οφειλέτες δήλωσαν εισόδημα κάτω των 7.800 ευρώ, ή ακόμη και αν δεν υπέβαλαν δήλωση, πλην όμως χρωστούσαν εισφορές ως ενεργοί και μη διαγραμμένοι από τα μητρώα των Ταμείων τους, το ελάχιστο ποσό οφειλής που θα τους χρεωθεί θα είναι 175 ευρώ τον μήνα.

Για μεγαλύτερα εισοδήματα, θα ισχύσει η μείωση των εισφορών με ποσοστό 20,28% του εισοδήματος, πλην όμως το ποσό που θα χρεώνεται και εδώ δεν θα πέφτει κάτω από τα 175 ευρώ.

Η ένταξη στη ρύθμιση θα είναι προαιρετική και ο κάθε οφειλέτης θα έχει δικαίωμα υπαναχώρησης από τον επανυπολογισμό των χρεών του, είτε γιατί δεν θα τον συμφέρει είτε για να μη χάσει ποσό από τη μελλοντική του σύνταξη.

Σε αυτή την περίπτωση, και σύμφωνα με το σχέδιο της διάταξης του υπουργείου, ο οφειλέτης θα μπορεί να μπει κανονικά στις 120 δόσεις, ρυθμίζοντας όμως το παλιό του χρέος (ως 31/12/2016) όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με τις προσαυξήσεις.

Παγίδα

Αντίθετα, όσοι επιλέξουν τον επανυπολογισμό των παλιών τους χρεών με βάση τις εισφορές βάσει εισοδήματος αφενός θα πάρουν ένα γενναίο κούρεμα του χρέους που αγγίζει και το 60%, αφετέρου θα αποδεχθούν ότι η σύνταξή τους θα βγει αρκετά μικρότερη, γιατί θα υπολογιστεί στη βάση των νέων και χαμηλότερων και όχι των παλιών και υψηλότερων εισφορών.
Μάλιστα, στην αίτηση που θα κάνουν θα υπάρχει και ξεχωριστό πεδίο όπου θα δηλώνουν ότι αποδέχονται πως με τον επανυπολογισμό της οφειλής τους αποδέχονται και τις ανάλογες μεταβολές που θα έχουν στη μελλοντική τους σύνταξη.

Βασικά σημεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», τα βασικά σημεία της νομοθετικής διάταξης για τη ρύθμιση χρεών στα Ταμεία που προωθεί με νομοσχέδιο στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας προβλέπουν:

1. Ρύθμιση χρεών για 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες σε έως 120 δόσεις με επανυπολογισμό των οφειλών τους ως 31/12/2016 βάσει του νόμου 4387/2016. Εξαιρούνται του επανυπολογισμού χρέη αγροτών ως 3.500-4.000 ευρώ γιατί με τις νέες εισφορές βγαίνει να πληρώνουν περισσότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Η ελάχιστη εισφορά για τον επανυπολογισμό των χρεών στον πρώην ΟΓΑ είναι αυτή που ισχύει σήμερα με 114,7 ευρώ το μήνα, ή 1.376 ευρώ τον χρόνο, καθώς υπολογίζονται με ποσοστό 25,2% επί μηνιαίου εισοδήματος 455 ευρώ (το 70% του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ), που σημαίνει ότι για ετήσιο εισόδημα ως 5.460 ευρώ (455Χ12=5.460) ο κάθε μήνας επανυπολογισμού παλιάς οφειλής στον ΟΓΑ θα τιμολογηθεί με 114,7 ευρώ, και το κάθε έτος με 1.376 ευρώ (455Χ25,2%=114,7Χ12=1.376). Στον ΟΓΑ έχουν παλιές οφειλές περίπου 230.000 αγρότες, αλλά αυτοί που θα έχουν όφελος από τον επανυπολογισμό και θα κατεβάσουν τα χρέη τους θα είναι λιγότεροι από 60.000.

2. Ελάχιστο ποσό δόσης 50 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα 30 ευρώ για τους αγρότες. Αυτό σημαίνει ότι οι οφειλές των επαγγελματιών ως 6.000 ευρώ θα ρυθμιστούν με 50 ευρώ και άνω σε έως 120 δόσεις (6.000/50=120), και οι οφειλές των αγροτών ως 3.600 ευρώ θα εξοφληθούν με ελάχιστη δόση από 30 ευρώ και άνω σε ως 120 δόσεις.

3. Ρύθμιση χρεών από εργοδοτικές εισφορές σε όλα ανεξαιρέτως τα Ταμεία μισθωτών (κυρίως ΙΚΑ, ταμεία ΔΕΚΟ, αλλά και μικρότερους φορείς όπως Ταμεία Τύπου κ.ά.).

4. Κούρεμα προσαυξήσεων για τα χρέη των επαγγελματιών και αγροτών κατά 85%. Το κούρεμα θα γίνεται στις προσαυξήσεις που θα υπολογιστούν εκ νέου στη νέα μικρότερη οφειλή.

5. Κούρεμα προσαυξήσεων κατά 50% στις οφειλές εργοδοτικών εισφορών και πλήρη διαγραφή τους (100%) αν πληρώσουν τα χρέη εφάπαξ.

6. Συμψηφισμός χρέους με σύνταξη για όσους ελεύθερους επαγγελματίες χρωστούν ως 20.000 στον ΟΑΕΕ είτε πριν είτε μετά τον επανυπολογισμό των χρεών τους και για όσους αυτοαπασχολούμενους χρωστούν ως 15.000 ευρώ στο ΕΤΑΑ. Τα όρια για τον συμψηφισμό δεν θα αυξηθούν όπως ήθελε το υπουργείο Εργασίας, μετά από διαφωνία της τρόικας.

7. Διάρκεια υποβολής αιτήσεων τριών μηνών από την ψήφιση του νόμου, δηλαδή οι αιτήσεις θα είναι εξπρές για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, και Ιούνιο. Και εδώ η τρόικα είχε διαφωνίες πιέζοντας το υπουργείο για να κάνει τη ρύθμιση όσο πιο σύντομη γίνεται.

«Βόμβα»

Στο τελικό νομοσχέδιο δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις της «τελευταίας στιγμής» καθώς όπως αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» η τρόικα ζητούσε προκαταβολή του χρέους 25% για όσους είχαν κάνει ρύθμιση και την εγκατέλειψαν στο παρελθόν!

Η βόμβα αυτή θα τίναζε την ρύθμιση στον αέρα και ήταν αυτή η βασική αιτία που τράβηξαν σε μάκρος οι συζητήσεις με τους δανειστές. Αυτό που ζητούσαν ήταν να διασφαλιστεί με μια προκαταβολή 25% του χρέους, ότι θα αποτραπούν τα φαινόμενα του παρελθόντος από όσους έμπαιναν σε ρυθμίσεις για 3 και 4 μήνες, προκειμένου να έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα μέχρι να εισπράξουν ποσά από τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, αλλά στη συνέχεια εγκατέλειπαν την ρύθμιση.

Προς το παρόν η βόμβα απασφαλίστηκε, αλλά αυτό θα φανεί στα σίγουρα όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί και ψηφιστεί στη Βουλή.

Πηγή πληροφοριών εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Κατηγορία Οικονομία

Ο Λαογραφικός σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου σε συνδιοργάνωση με το Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Βέροιας και την υποστήριξη του Συλλόγου δρομέων Βέροιας και του Συλλόγου Ψηφιδωτό, διοργανώνουν τον 4ο αγώνα  δρόμο 21 Μαθητών ,την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Φέτος η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να ξεπέρασει τις 1.500 όπως τόνισαν οι διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Παρασκεύης 5 Απρίλιου.


Εκκίνηση και τερματισμός του 4ου δρόμου 21 Μαθητών θα είναι η πλατεία 21 Μαθητών στο Μακροχώρι Ημαθίας δίπλα στην Βέροια , με τις παρακάτω αποστάσεις

Κεντρικός αγώνας τα 8χλμ όλων των ηλικιών από 15 ετών και άνω
3χλμ περιπατητικός δρόμος
1χλμ ηλικιών Δημοτικού Σχολείου &
2χλμ ηλικιών Γυμνασίου.

Κατηγορία Γενικά
Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε τον πίνακα με τα παρακάτω πορίσματα εκτίμησης ζημιών στις καλλιέργειες παραγωγών της Δ/Τ.Κ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ:
  • από το Ζημιογόνο αίτιο ΧΑΛΑΖΙ της 18/06/2018
  • από το Ζημιογόνο αίτιο ΧΑΛΑΖΙ της 24/05/2018
  • από το Ζημιογόνο αίτιο ΧΑΛΑΖΙ της 08/07/2018 
Τα πορίσματα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για 10 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι την 11/04/2019. Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί με αυτά, μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παρακάτω προθεσμία των 10 ημερολογιακών ημερών.
Χρονικό διάστημα υποβολής ενστάσεων
Από: 01/04/2019 έως: 11/04/2019
Ο Πίνακας αυτός περιέχει μόνο τα αποτελέσματα των επιτόπιων πραγματογνωμοσυνών που διενήργησαν οι γεωπόνοι εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α. στα αγροτεμάχια, όπως αυτά δηλώθηκαν από τους καλλιεργητές τους. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράΖει την αποΖημιώσιμη παραγωγή των Ζημιωθέντων αγροτεμαχίων και το ύψος της αποζημίωσης που προκύπτει από αυτή και δεν δημιουργεί δέσμευση στον Οργανισμό για καταβολή αποΖημίωσης.
ΥπενθυμίΖεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της σχετικής αποΖημίωσης είναι:
  • η εμπρόθεσμη, υποβολή από τον παραγωγό Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής στην οποία θα αναφέρονται και οι Ζημιωθείσες καλλιέργειες.
  • η εμπρόθεσμη καταβολή της αντίστοιχης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α.
Κατηγορία Αγροτικά
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010) και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 10 Απριλίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 
1. Έγκριση ή μη του πίνακα μεσοπρόθεσμων προβλέψεων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ν. Ημαθίας για την Κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020-2023 του υποτομέα των ΟΤΑ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
2. 5η   Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού  έτους 2019 (σχετική απόφαση αριθμ. 88/2019 Οικονομικής Επιτροπής) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
3. Έγκριση ή μη του απολογισμού - ισολογισμού του Κληροδοτήματος Κ.Τσαρούχη, οικονομικού έτους 2018. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
4. Εκλογή υδρονομέων άρδευσης έτους 2019 και καθορισμός της αμοιβής τους. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
5. Παροχή γνωμοδότησης για την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αλεξάνδρειας (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
6. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, μίας (1) αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Λουτρού, στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο ΤΑΕ ΚΒΟ-ΝΤΟ ¨Ο Θησέας Βέροιας¨ για τις προπονήσεις των αθλητών του. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
7. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση,  χώρου εντός των  Πρώην Αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Αλεξάνδρεια,  στο σωματείο με την επωνυμία «ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ» για τις ανάγκες στέγασης και λειτουργίας του. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
8. Λήψη απόφασης για την παράταση ή μη μίσθωσης & αναπροσαρμογή ή μη των μισθωμάτων των υπ΄αριθ.14,23,28 και 4 &17(ενιαίο κατάστημα), καταστημάτων που βρίσκονται  στη Δημοτική Αγορά Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
9. Λήψη  απόφασης για την παράταση ή μη μίσθωσης & αναπροσαρμογή  ή μη του μισθώματος του  αρίθ. 5 & 16 (ενιαίο κατάστημα) που βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
10. Λήψη  απόφασης για την παράταση ή μη μίσθωσης & αναπροσαρμογή  ή μη του μισθώματος των  αρίθ. 13 & 14  καταστημάτων που βρίσκονται στη Δημοτική Αγορά Πλατέος (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
11. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: “Συμμετοχή τριών υπαλλήλων του γραφείου μισθοδοσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας σε επιμορφωτικό σεμινάριο στις 27 Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Μισθοδοσία Φορέων Δημοσίου». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
12. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Αμοιβές δικαστικών επιμελητών». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
13. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά στην υπηρεσία με τίτλο: «Περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αλεξάνδρειας και φροντίδα αυτών». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ )
14. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Αλεξάνδρειας» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
15. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Ασφάλιση οχημάτων – μηχανημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
16. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Δαπάνες δεξιώσεων και Εθνικών ή τοπικών εορτών (ηχητική κάλυψη εκδηλώσεων)» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
17. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών Συντήρησης Φωτοτυπικών, εκτυπωτών και Φαξ για το έτος 2018»  (12/12/2018 έως και 11/03/2019) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
18. Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της παραίτησης τακτικού μέλους του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας» λαο ορισμός νέου τακτικού μέλους στο Νομικό Πρόσωπο. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
19. Β’ Τροποποίηση της αριθ. 537/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο Συγκρότηση Επιτροπών Παρακολούθησης & Παραλαβής Προμηθειών (άρθρο 221 παρ. 3 του Ν.4412/2016), για το έτος 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.)
20. Ορισμός μελών:
α) Επιτροπή διενέργειας κληρώσεων ενδιαφερομένων που θα συμμετέχουν στις εμποροπανηγύρεις του Δήμου
β) Επιτροπή διεξαγωγής για τις εμποροπανηγύρεις του Δήμου. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

Το Κέντρο ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ Μακροχωρίου Ημαθίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών του Δήμου Αλεξάνδρειας σας προσκαλούν στην ανοιχτή για το κοινό ενημερωτική εκδήλωση – εσπερίδα με θέμα:  "ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ –ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας, στις 9 Απριλίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30.

Πληροφορίες: Κέντρο "Δήμητρα" Μακροχωρίου
Τηλ: 23310 41202
Υπεύθυνη κέντρου
Τσιλιοπούλου Μαρία
Γεωπόνος, Msc

Κατηγορία Αγροτικά

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 05/04/2019

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
ΠΑΡΑΣΧΟΥ Κ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ Ναούσης 12 23330 25666 Κέντρο Υγείας
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
 
13:30-17:30 ΜΑΣΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 18 23310-23132
 
21:00-08:00 ΜΠΑΛΙΟΥ Θ. ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΑΚΟΥΣΗ 18 ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΩΝΙΑ 23310-29759

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Μπαΐτση Φειδοπούλου Βάσω 2332026507 17ης Οκτωβρίου 8

 

Κατηγορία Φαρμακεία

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞΟ9Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας –ΕΚΤ», λειτουργώντας ως δικαιούχος της πράξης «ΚΔΗΦ –Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας» με κωδικό ΟΠΣ 5001651,προσκαλεί:

ενήλικα άτομα με αναπηρίες - κυρίως με νοητική υστέρηση- από το νομό Ημαθίας (στο εξής καλούμενοι «ωφελούμενοι») να υποβάλουν αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή υπηρεσιών Διημέρευσης - Ημερήσιας φροντίδας στις εγκαταστάσεις τουΜικτού ΚέντρουΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης», Βενιζέλου 7, Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Α) ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Παροχή υπηρεσιών διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας σε δέκα (10) ωφελούμενους η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, τα κατωτέρω:

Τη μεταφορά τους προς και από το Κέντρο

Την παροχή δεκατιανού

Το πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης

Την ανάπτυξη προ-επαγγελματικών δεξιοτήτων σε παραγωγικά εργαστήρια

Τοπρόγραμμα αυτόνομης διαβίωσης

Το πρόγραμμα κοινωνικών δεξιοτήτων

Την ιατρική παρακολούθηση

Την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη

Το πρόγραμμα φυσιοθεραπείας

Το πρόγραμμα εργοθεραπείας

Το πρόγραμμα λογοθεραπείας

Το πρόγραμμα άθλησης και ψυχαγωγίας

Οι παραπάνω υπηρεσίες θα παρέχονται σε εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) για 8 ώρες ημερησίως (ωράριο λειτουργίας Κέντρου 07:45-15:45) για κάθε ωφελούμενο,συμπεριλαμβανομένου του χρόνου της μεταφοράς από και προς το Κέντρο. Η διάρκεια παροχής των υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους είναι ως 31/12/2023

Β) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αίτηση (επισυνάπτεται). Η αίτηση υποβάλλεται από τον ίδιο τον ωφελούμενο ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του (δικαστικό συμπαραστάτη, επίτροπο ή ασκούντα την επιμέλειά του). Ειδικότερα, για τους ωφελούμενους που διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής περίθαλψης και εφόσον δεν έχει οριστεί νόμιμος εκπρόσωπός τους, την αίτηση δύναται να την υποβάλει ο νόμιμος εκπρόσωπος του αρμόδιου φορέα, συνοδευόμενη από σχετική απόφαση υποβολής αίτησης του αρμόδιου οργάνου του ιδρύματος.

Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή πιστοποιητικό γεννήσεως. Σε περίπτωση μη ύπαρξης των προαναφερομένων (π.χ. περιπτώσεις ατόμων που διαβιούν σε ιδρύματα) οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης. Εάν ο ωφελούμενος είναι αλλοδαπός από τρίτες χώρες απαιτείται και αντίγραφο της άδειας διαμονής εν ισχύ. Εάν είναι Έλληνας ομογενής απαιτείται αντίγραφο ταυτότητας ομογενούς.

Αντίγραφο ή εκτύπωση ατομικού ή οικογενειακού εκκαθαριστικού σημειώματος, εφόσον το άτομο υποχρεούται να έχει καταθέσει φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2015, ή σχετική υπεύθυνη δήλωση σε περίπτωση που δεν υποχρεούται.

Αντίγραφο βεβαίωσης πιστοποίησης της αναπηρίας του ωφελούμενου σε ισχύ.

Αντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

Αντίγραφο της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ, εφόσον το άτομο που είναι επιφορτισμένο με τη φροντίδα του συγκεκριμένου ωφελούμενου (γονέας/κηδεμόνας) είναι άνεργος/η.

Αντίγραφο/α βεβαίωσης πιστοποίησης της αναπηρίας του/τους σε ισχύ, εφόσον το άτομο που είναι επιφορτισμένο με τη φροντίδα του συγκεκριμένου ωφελούμενου (γονέας/κηδεμόνας) ή άλλο μέλος της οικογένειας ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ.

Πιστοποιητικό ασφαλιστικής ικανότητας (βεβαίωση ΑΜΚΑ).

Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 παρ. 4 του ν. 1599/1986 του ωφελούμενου ή του νόμιμου κηδεμόνα/ εκπροσώπου (επισυνάπτεται), που να αναφέρει ότι:

δεν θα λαμβάνει αποζημίωση για τις συγχρηματοδοτούμενες υπηρεσίες που του παρέχονται από το ΚΔΗΦ από άλλη χρηματοδοτική πηγή (π.χ. ΕΟΠΥΥ) κατά την περίοδο συμμετοχής του στην πράξη, και

δεν θα λαμβάνει υπηρεσίες από άλλο ΚΔΗΦ ή άλλο φορέα παροχής παρεμφερών υπηρεσιών, ο οποίος χρηματοδοτείται από εθνικούς ή/και κοινοτικούς πόρους, κατά την περίοδο συμμετοχής του στην πράξη.

Σε περίπτωση ωφελούμενου από ίδρυμα/θεραπευτήριο/ΚΚΠΠ, κ.α.:

Σχετική βεβαίωση του αρμόδιου οργάνου / νόμιμου εκπροσώπου του ιδρύματος/θεραπευτηρίου/ΚΚΠΠ, κ.α. που να πιστοποιεί τη διαβίωση του σε αυτό και να βεβαιώνει ότι, σε περίπτωση επιλογής του αιτούντος για την συμμετοχή του στην πράξη, θα προσκομίσει στο δικαιούχο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ατομικό και κοινωνικό ιστορικό του ωφελούμενου και σχετική έκθεση/αξιολόγηση του ωφελούμενου από την επιστημονική ομάδα του ιδρύματος.

Συνοπτική έκθεση της επιστημονικής ομάδας για το βαθμό προσαρμογής του ατόμου στο πρόγραμμα του ΚΔΗΦ. Στη σχετική έκθεση θα πρέπει επίσης να βεβαιώνεται ότι ο υποψήφιος ωφελούμενος συναινεί για τη συμμετοχή του στην πράξη. Για τους ωφελούμενους που διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής

περίθαλψης/θεραπευτήρια/ΚΚΠΠ, κ.α. η αδυναμία προσκόμισης των δικαιολογητικών/εγγράφων των ανωτέρω σημείων 2, 3, 5 και 8, δύναται να καλυφθεί με σχετική υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου του ιδρύματος, μετά από σχετική απόφαση εξουσιοδότησης του αρμόδιου οργάνου του ιδρύματος.

Γ) ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

• Τύπος πλαισίου διαμονής (ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, οικογενειακό ή άλλο στεγαστικό πλαίσιο)  

• Ασφαλιστική ικανότητα του ωφελούμενου

• Ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα (στο εισόδημα δεν περιλαμβάνεται οποιοδήποτε επίδομα)

• Οικογενειακή κατάσταση

• Εργασιακή κατάσταση του γονέα/ νόμιμου κηδεμόνα  

Ι) Αναλυτικά τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων ατόμων και η μοριοδότησή τους είναι η κατωτέρω:

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΡΙΩΝ

Τύπος πλαισίου διαμονής

Ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, θεραπευτήρια / ΚΚΠΠ, κ.α.

40

Οικογενειακού τύπου στεγαστικές δομές (ατομική / οικογενειακή κατοικία, ΣΥΔ).

10

Ασφαλιστική ικανότητα

Ανασφάλιστος/η

30

Ασφαλισμένος/η

10

Ύψος ατομικού ή οικογενειακού επιδόματος

Εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας *

20

Εισόδημα πάνω από το όριο της φτώχειας

10

Οικογενειακή κατάσταση

Ύπαρξη άλλου ΑμεΑ στην οικογένεια (δεν υπολογίζεται ο αιτούμενος)

12

Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών

12

Τρίτεκνοι/Πολύτεκνοι (άνω των δύο εξαρτώμενων μελών εκτός του ωφελούμενου).

8

Εργασιακή κατάσταση του γονέα / νόμιμου κηδεμόνα

Άνεργος/η

10

Εργαζόμενος/η

5

* Προσδιορίζεται σύμφωνα με το κατώφλι φτώχειας της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό για το έτος 2014 ορίζεται σε 4.608 € για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενα κατά το 0,5 για τον σύζυγο και για κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών και κατά 0,3 για κάθε παιδί κάτω των 13 ετών. Για τον υπολογισμό του διαθέσιμου εισοδήματος του νοικοκυριού, στην παρούσα πρόσκληση, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό εισόδημα μετά την αφαίρεση του φόρου και της εισφοράς και δεν περιλαμβάνεται οποιοδήποτε επίδομα.

ΙΙ) Ειδικότερα, η διαδικασία επιλογής θα ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα/στάδια:

Εξέταση/έλεγχος των αιτήσεων του συνολικού αριθμού των συμμετεχόντων/θέσεων στην πράξη, σύμφωνα με τον αριθμό των αιτήσεων και την πληρότητα των δικαιολογητικών. Στο στάδιο αυτό, εκπονείται σχετικός πίνακας δυνητικών συμμετεχόντων με τον αριθμό των ατόμων που οι αιτήσεις τους κρίνονται από την Επιτροπή ως πλήρεις (πληρότητα δικαιολογητικών και στοιχείων της αίτησης) και επομένως γίνονται δεκτές από την Επιτροπή.

Επιλογή των συμμετεχόντων στην πράξη. Στο στάδιο αυτό, η Επιτροπή καταρτίζει σχετικό πίνακας κατάταξης και επιλογής των ωφελουμένων της πράξης, συμπεριλαμβανομένων και των επιλαχόντων, οι οποίοι θα επιλεγούν βάσει των κριτηρίων επιλογής.

Έκδοση απόφασης και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων με ανάρτηση του σχετικού προσωρινού πίνακα αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του φορέα (www.tapaidiatisanoixis.gr) στις 19/04/2019.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να ασκήσουν ένσταση, κατά του ανωτέρω πίνακα, προς την Επιτροπή Αξιολόγησης έως την24/04/2019 και ώρα 12:00 μ.μ. Στη συνέχεια, και μετά τη διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων, θα αναρτηθεί ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης των ωφελουμένων και επιλαχόντων στις 30/04/2019 στην ιστοσελίδα του φορέα.

Δ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν ιδιοχείρως, ταχυδρομικώς ή μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς στη διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 7 &Στ. Νιάρχου, Τ.Κ. 59300, Αλεξάνδρεια Ημαθίας,μέχρι τις 18/04/2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Αιτήσεις που θα υποβληθούν με οποιοδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες, δεν θα αξιολογούνται και θα επιστρέφονται.

Προσοχή: Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τον αριθμό πρωτοκόλλου. Η ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ε) ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Η παρούσα διατίθεται από τον Φιλανθρωπικό μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας στον ημερήσιο τύπο, στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τα παραρτήματά του, σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών πρόνοιας, στη Δ/νση Προστασίας ΑμεΑ και αναρτάται στην ιστοσελίδα του φορέα (www.tapaidiatisanoixis.gr).

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα. ΠατσαλίδουΚωνσταντίνα στοτηλ./fax: 23330-27212 ή στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00-15:00.

Η ΠΡΑΞΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑIΚΗ ΕΝΩΣΗ

- Η πολιτική πρέπει να είναι το κέντρο το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην καλυτέρευση της ζωής των πολιτών και να διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα.

- Η πολιτική πρέπει να είναι το σύνολο των καλών πρακτικών που έχει στα χέρια του ο κάθε πολιτικός ώστε να προσφέρει στον κάθε δημότη, στην κοινωνία και στην πατρίδα.

- Η πολιτική στα χέρια του Αντρέα Παπανδρέου και για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών και για την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων συνοψίστηκε με το διαχρονικό απόφθεγμα “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” το οποίο ακατάλυτα ενστερνίστηκε ως πολιτικός οργανισμός το ΠΑΣΟΚ – εξαιρουμένης της τραγικής φιγούρας όσων με οποιονδήποτε τρόπο παρεισέφρησαν φτάνοντας μέχρι τα ανώτατα αξιώματα τύπου της παρέας του ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία σύσσωμη με επικεφαλής τον Κοτσακά ,την Δούρου και λοιπούς μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ – και το οποίο ο ορθός οργανισμός ΠΑΣΟΚ αγωνίστηκε, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για να δείξει ότι υπάρχει και η καλή πλευρά της πολιτικής που λειτουργεί θετικά, ειλικρινά και επιτελικά για το δίκιο των ανθρώπων έστω και αν συρρικνώθηκε η δύναμή του γιατί απλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

- Γιατί υπάρχουν και όσοι – λίγοι απέμειναν - που παραμένουν πιστοί στις διαχρονικές αρχές και αξίες της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη που συστήνουν κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισότητα και ανάπτυξη που έχει αναφορά τον άνθρωπο γιατί δεν επιτρέπουν την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο.

- Σήμερα έκπληκτος ο Έλληνας κάθε μέρα παρακολουθεί το ζενίθ του πολιτικού καιροσκοπισμού με την συγκυβέρνηση της ακροδεξιάς /αριστεράς Τσίπρα- Καμένου- Παπακώστα- Βαρουφάκη, η οποία κατάφερε το πρώτο εξάμηνο της θητείας της, το 2015 να καταστρέψει ό,τι είχε απομείνει από την οικονομία (Τσίπρας- Βαρουφάκης) και το τελευταίο εξάμηνο της διακυβέρνησής της το 2015 να ξεπουλήσει όλα τα εθνικά (Τσίπρας -Κοτζιάς) από την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τις ανοησίες Κατρούγκαλου και λοιπών ανιστόρητων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ αξιωματούχων περί Αιγαίου ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ και συνεκμετάλλευσης δικών μας εθνικών πόρων.

- Σήμερα βλέπει βουλευτές να μετακινούνται σε κόματα προσβλέποτντας σε προσωπικά οφέλη, βλέπει το εύκολο ψέμα να θεριεύει, βλέπει να εξαγοράζονται συνειδήσεις και να έχει μετατραπεί η σημερινή κυβέρνηση σε μια κουρελού που το μόνο που αγνοεί είναι ότι η ΕΛΛΑΔΑ ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ αφού το ξεπουλήμά της επί Τσίπρα, δεν έχει καμιά σχέση με το πατριωτικό του Αντρέα Παπαντρέου όπου η προμετωπίδα ήταν οτι Ελλάδα και Έλληνες ήταν το κυρίαρχο κάθε σπιθαμής γης από τον Έλληνα Μακεδόνα και όχι τον Σκοπιανό Μακεδόνα μέχρι τον Έλληνα Πελοπονήσιο.

- Σήμερα ο λαός αισθάνεται ότι έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω, ότι έχει εξαπατηθεί με πρωτοφανή τρόπο μέσα από την Ελλάδα που πούλησε η πρώτη φορά Αριστερά που αποδείχτηκε χοντρή Ακροδεξιά, συνέταιρος της αστείας Μεγαλοκονόμου και της χουντικής καταγωγής Κουντουρά της Παπακώστα, του Παπαγγελόπουλου, του Κουϊκ και άλλων ακροδεξιών κατάλοιπων που ξεπουλούν αδίστακτα όλα τα Εθνικά μας θέματα.

- Σήμερα κάτι μεδοδεύεται από ξεπουλητές με αμφιλεγόμενα ανταλλάγματα, ίσως και επί προσωπικού, όπως π.χ. ενός Νομπελίστα το καμάρι.

- Από τους μοναχοφαγάδες του Κοτζιά, στο ότι η ενεργεια κτίζει γέφυρες του Τσίπρα ενώπιον του ΕΡΤΟΓΑΝ, στις πολιτικές βλακείες των Κατρούγκαλου, Τσιρώνη, Δουζίνα και λοιπών πολιτικών “ιδεολόγων” της δεκάρας, ξεφανερώνεται και ξετρυπώνει η πολιτική βλακεία που οδηγεί τουλάχιστον σε Εθνική αφέλεια.

- Σήμερα έμειναν λοιδορούμενοι και απολογούμενοι λίγοι για τα λάθη και τις παραλήψεις αυτών που πήγαν μεταγραφόμενοι στους κυβερνητικούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι οποίοι ντροπιάσαν τις ιδρυτικές αρχές και αξίες του ΠΑΣΟΚ και έμειναν οι λίγοι κρατώντας σταθερά την ευθύνη του κινήματος και την αλήθεια ψηλά.

- Από αυτήν την τραγική κατάσταση όσων αυτομόλησαν για την καρέκλα στην κυβερνητική βαβέλ, είναι προφανές ότι απηύδησε ένα σοβαρό κομμάτι πολιτών και δεν έφτασε καν μέχρι την κάλπη.

- Το 2004 στις βουλευτικές εκλογές η Ελλάδα είχε 9.899.472 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους και ψήφισαν 7.573.368 πολίτες.

- Αλήθεια γιατί το Σεπτέμβριο του 2015 ενώ ο πληθυσμός περίσεψε αφού ήταν 9.913.609 άτομα ψήφισαν μόνον 5.567.930 δηλαδή ενώ ήταν 14.137 περισσότεροι οι εγγεγραμμένοι, ψήφισαν 2.005.438 λιγότεροι πολίτες;

βεβαίως θα ήταν ουτοπικό αν υποστήριζε κάποιος ότι δεν έγιναν λάθη και από όσους έμειναν.

- Όμως έχουν εντοπισθεί τα λάθη του παρελθόντος τα οποία λειτουργούν σαν μαθήματα, κυρίως για τα νέα παιδιά, που παραμένουν σταθερά στις αρχές και τις αξίες του δόγματος ότι “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και προχωρούν μπροστά αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες με μια προϋπόθεση. Να ξεσκαρτάρει το σώμα του κινήματος και από τον τελευταίο πολιτικό απατεώνα που είναι έτοιμος να μπαρκάρει σε στασίδι εξουσίας.

                                                             Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Δυστυχώς λίγα πράγματα άρχισαν να ξεχωρίζουν προβαλόμενα από τους υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές στο δήμο μας.

- Πρώτο ξεχωρίζει ότι το ατού του Κώστα Ναλμπάντη είναι ότι έχει μαζί του σύσωμη τη νεολαία και ο τρόπος που αναπτύσσει την προεκλογική του καμπάνια.

- Πράγματι ξεχωρίζει.

- Δεύτερο που ξεχωρίζει είναι η δεδόμενη πείρα του Μιχάλη Χαλκίδη που διαφέρει ένα σκαλί.

- Τρίτο που ξεχωρίζει είναι ο Αργύρης Πανταζόπουλος ή δεν άρχισε ακόμα την καμπάνια ή επιφυλάσσεται για εκπλήξεις στο τέλος.

- Εκτός αν τα αφήνει όλα στο στρατηγό.

- Θα δούμε.

- Τέλος ξεχωρίζει η άποψη του νυν δημάρχου ότι νοικοκύρεψε το δήμο.

- Επειδή τον εν ενεργεία δήμαρχο τον κρίνουν οι δημότες όχι από όσα λέει αλλά από όσα έπραξε αυτό θα εκτιμηθεί προφανώς αναλόγως.

ΥΓ2. Επιτυχία ακόμα είναι ότι ο έντυπος τοπικός τύπος δεν υιοθέτησε ακόμα μοναδικά κανέναν.

- Μακάρι να πάει έτσι. Κερδισμένος θα βγει και ο ίδιος.

ΥΓ3. Ένας από τους συνδυασμούς των υποψηφιων δημάρχων της Αλεξάνδρειας δηλώνει ότι θα διευκολύνει όσους επιχειρούν στα όρια του δήμου.

- Ένας από τους προϊστάμενους μιας τέτοιας επιχείρησης που επιχειρεί δυναμικά και με επιτυχία προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους δηλώνουν φίλοι αυτού του συνδυασμού.

- Ας προσέξει ο συγκεκριμένος γιατί σίγουρα βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας