alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 07 Μαΐου 2019

Ένα υπερενισχυμένο πακέτο μόνιμων μέτρων με στόχο τη στήριξη των χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και την ενίσχυση της ανάπτυξης παρουσίασε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρόντες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πακέτο μόνιμων μέτρων σε δύο μέρη, αυτά που αφορούν το 2019 θα νομοθετηθούν και θα εφαρμοσθούν άμεσα και αυτά που θα εφαρμοστούν το 2020 και θα νομοθετηθούν αργότερα, θα συμπεριληφθούν, σε κάθε περίπτωση, στον προϋπολογισμό του 2020.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανακοίνωσεΓια το 201Για το 2019

  • Για το  2019
  • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%
  • Μετάταξη όλων των τροφίμων από το ΦΠΑ 24% στο 13%
  • Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια: Στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο από το 13% στον υπερεκπτωτκό συντελεστή του 6%.
  • Κατανομή της 13ης σύνταξης συνολικού κόστους στο μισό της μηνιαίας συνταξιοδοτικής δαπάνης. Θα είναι μια επιπλέον σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και θα μειώνεται αντίστροφα για τις μεγαλύτερες συντάξεις.

Για το 2020

  • Κατάργηση από 01.01.2020 της εισφοράς αλληλεγγύης για την πλειοψηφία των εισοδημάτων έως 20.000 ευρώ και τη ριζική μείωση για τα εισοδήματα μεγαλύτερα από 20.000 ευρώ.
  • Από 01.01.2020 αυξάνεται ο συντελεστής αποσβέσεων επενδύσεων στο 150%. Οι νέες επενδύσεις θα λαμβάνουν υπερέκπτωση κόστους επιπρόσθετα 50% στην ισχύουσα διάρκεια ζωής αναλόγως με το πάγιο στοιχείο της επένδυσης. 
  • Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό 80% για τους νέους εργαζόμενους (από 01.01.2020) για τον εργοδότη και τον εργαζόμενο και επιδότηση 25% για νέους έως 29 ετών. 
  • Μείωση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ (από 01.01.2020) από 13% στο 11%. Σκοπός είναι η μείωση των τιμών ειδών πρώτης ανάγκης και η τόνωση της κατανάλωσης. 
  • Στοχευμένα μέτρα από 01.01.2020 που αφορούν τους νησιώτες και τους κατοίκους ορεινών περιοχών. Επαναφορά του μέτρου μείωσης του φόρου εισοδήματος με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους. Μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό έως 1.000 κατοίκους με σκοπό τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Μέτρα μείωσης του κόστους στο πετρέλαιο θέρμανσης στις ορεινές περιοχές (ορεινές ζώνες Α και Β).
  • Μέτρα στοχευμένα για τους συνεταιρισμένους αγρότες. Από 01.01. 2020 μειώνεται ο φόρος συνεταιρισμού στο 10% για όλους τους συνεταιρισμούς ανεξαρτήτως κλάδου για την ενίσχυση του συνεταιριστικού μοντέλου. Από 01.01.2020 έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα συνεταιρισμένων αγροτών. 
  • Από 01.01.2020 λήψη μέτρων που αφορά δανειολήπτες στεγαστικών: Έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των τόκων στεγαστικών δανείων, όλων των στεγαστικών δανείων.

​​

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Την πρόβλεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας ότι «οι ιστορικοί του μέλλοντος θα εξετάσουν τις δύο τετραετίες ΣΥΡΙΖΑ, 2015-2019 και 2019-2023» στις οποίες «ιστορική καμπή» θα είναι το καλοκαίρι 2017, στο Εurogroup της Μάλτας, γιατί τότε διαφάνηκε ότι «υπήρχε καθαρός διάδρομος για έξοδο από την κρίση».

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η κυβέρνηση με τις συμμαχίες που έκανε και το σχέδιο που είχε δημιούργησε αξιοπιστία και τώρα μπορεί να παρουσιάσει αυτό το έργο, με μέτρα που θα είναι θετικά για όλους.

Όπως εξήγησε, τα μέτρα που αφορούν το 2019 συνιστούν αλλαγή πλεύσης και τώρα, που υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για τα επόμενη χρόνια, θα τα θεσμοθετήσουμε.

Για το 2020 είπε ότι έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα οδηγήσει σε «win-win».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επιχειρήματα, γιατί τηρούμε τα συμφωνηθέντα και με το υπερπλεόνασμα του 3,5% θα προχωρήσουμε σε απομέιωση του χρέους το 2020, το 2021 και το 2021.

Όπως τόνισε, όταν θα έρθει η ώρα θα συζητήσουμε και για τα υπερπλεονάσματα, αλλά «όχι με ευχές», αλλά με στοιχεία.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ζητά να κερδίσει τις εκλογές, ώστε να δημιουργήσει αξιοπιστία και μετά να κάνει έργο, όταν αυτό το έχει ήδη κερδίσει η κυβέρνηση.

Τέλος, είπε ότι αυτό που παρουσιάστηκε ήταν μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, ωστόσο υπάρχει και αναπτυξιακή στρατηγική, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που κληρονομήσαμε, στο φορολογικό, στο τραπεζικό σύστημα, στο «κόκκινα δάνεια».

«Τα κομμάτια του παζλ έρχονται όλα μαζί», τόνισε.

efsyn.gr

Κατηγορία Γενικά

Από "Τα παιδιά της Άνοιξης" ανακοινώθηκε:

Είναι Μάιος Γιορτή της Μητέρας !

Γιορτή των Λουλουδιών !

Ελάτε να τιμήσουμε τη Γιορτή σε μια συνάντηση με Χρώματα και Αρώματα.

Γιατί ‘’Τα Παιδιά της Άνοιξης’’ πιστεύουν ότι η Ομορφιά και η Αγάπη θα σώσουν τον κόσμο Έκθεση Φυτών στην αυλή μας.

Σάββατο 11/5 & Κυριακή 12/5 από τις 11:00 π.μ. – 18:00 μ.μ.

ΔΤ:"Η Ομάδα Γυναικών του συνδυασμού “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” του Παναγιώτη Γκυρίνη, προσκαλούμε όλες τις μανάδες με τα παιδιά τους τη Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. , μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο για να γιορτάσουμε τη γιορτή της Μάνας και να αναδείξουμε το σημαντικό ρόλο της Γυναίκας Μάνας στην Ελληνική Κοινωνία.

Μαζί μας θα είναι η Γνωστή ομάδα βιωματικής προσέγγισης «Ανεμοσκορπίσματα» από τη Θεσσαλονίκη όπου μέσα από μουσικοχορευτικά βιωματικά δρώμενα , αλλά και από μουσικά βιωματικά παιχνίδια όπου εμπλέκονται η Μάνα και το Παιδί , θα αναδείξει τη σημαντική σχέση Μάνας Παιδιού.

Θα υπάρχει χυμός για όλες και όλους .

Θα χαρούμε να γιορτάσουμε μαζί τη Γιορτή της μάνας.

Σας περιμένουμε!!!!"

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας αντιμετωπίζει την ομάδα του ΓΑΣ Ροδοχωρίου για τον ημιτελικό των μπαράζ που οδηγεί στη Γ Εθνική την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 17:00’ στο δημοτικό στάδιο Αλεξάνδρειας και θέλει τον φίλαθλο κόσμο στο πλευρό του.

paokrodoxori2019

Κατηγορία Αθλητικά

Η Αφροδίτη Μαυρίδου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλός Δ.Ε. του δήμου Αλεξάνδρειας με την παράταξη «Αξίζουμε Καλύτερα» του Κώστα Ναλμπάντη και εξηγεί με την παρακάτω δήλωση τους λόγους που τάχθηκε στο πλευρό του.

"Αγαπημένοι μου φίλοι, οι περισσότεροι από εσάς με γνωρίζετε όμως ήρθε η σειρά μου να συστηθώ. 
Ονομάζομαι Αφροδίτη Μαυρίδου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξάνδρεια όπου και αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης. Ακολούθησαν οι σπουδές μου στο Τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών του Α.ΤΕΙ Λάρισας όπου παρέμεινα στην πόλη όντας εργαζόμενη σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. 
Από το 2005 επέστρεψα οριστικά στην αγαπημένη μου Αλεξάνδρεια όπου ζω μέχρι και σήμερα με το σύζυγό μου Νικόλαο Σαλιάρα και τον 5χρονο γιο μας.
Η πρώτη επαφή με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια όπου υπήρξα εκλεγμένη εκπρόσωπος της σχολής μου. 
Έχω υπάρξει ενεργό μέλος πολιτιστικών συλλόγων από μικρή ηλικία τόσο στην Αλεξάνδρεια όσο και στη Λάρισα διότι είμαι λάτρης της ελληνικής παράδοσης και του πολιτισμού που προάγει η τήρηση των ηθών και εθίμων μας.
Επίσης πέρα από μητέρα ενός παιδιού είμαι και ανάδοχη γονέας της ΜΚΟ Actionaid καθώς τέτοιες δράσεις με ευαισθητοποιούν και με ενεργοποιούν να προσφέρω όση περισσότερη βοήθεια μπορώ για την ανακούφιση ανθρώπων, ομάδων, καταστάσεων. 
Σήμερα δραστηριοποιούμαι μαζί με το σύζυγό μου, στον πρωτογενή τομέα, καθώς η αγάπη μας για τη γεωργία είναι ριζωμένη από οικογενειακά μας βιώματα. Ταυτόχρονα όμως καθετί καινούργιο, καινοτόμο και εξελικτικό στον αγροτικό τομέα αποτελεί πρόκληση και αιτία για να γιγαντώσει το ενδιαφέρον μου, μιας και η οικονομία του τόπου μας στηρίζεται στην καλλιέργεια της γης.
Για αυτόν τον τόπο που αγαπώ λοιπόν και ως νέα με πνεύμα ανήσυχο, αποφάσισα να συμμετάσχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Ναλμπάντη διότι είναι το παράθυρο στην ελπίδα, το βήμα του νέου ανθρώπου για ένα μέλλον της πόλης μας και του Δήμου μας, όπως τους αξίζει, όπως μας αξίζει. Γιατί #ΑΞΙΖΟΥΜΕ_ΚΑΛΥΤΕΡΑ".

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Δήμο Νάουσας το έργο αντικατάστασης κουφωμάτων σε σχολικές μονάδες, που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες!

Στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, νέα κουφώματα τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Μαρίνας, στο Δημοτικό Μονοσπίτων-Χαρίεσσας και στο Γυμνάσιο Κοπανού. Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση των κουφωμάτων στο 1ο και 2ο Δημοτικά Νάουσας, στο Γυμνάσιο Επισκοπής, στο Λάππειο Γυμνάσιο, στο Δημοτικό Ροδοχωρίου και στο Νηπιαγωγείο Επισκοπής.

Το έργο, προϋπολογισμού 235.000 ευρώ, έγινε από τον Δήμο Νάουσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Π.Ε. Ημαθίας. Είχε ως αποτέλεσμα να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα σχολικά συγκροτήματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιείται η διδασκαλία.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Aπό την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 έως την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 θα διεξαχθούν οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια της χώρας.

Αντίστοιχα,  οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. και οι απολυτήριες εξετάσεις των
μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων των μαθητών/τριών που
απουσίαζαν δικαιολογημένα, διεξάγονται από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

ΕΞΕ – Προγραμματισμός εξετάσεων των Γυμνασίων

ΕΞΕ – Προγραμματισμός εξετάσεων των Γενικών Λυκείων

Κατηγορία Εκπαίδευση

Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας διοργανώνει η Φιλόπτωχος-Φιλοπρόοδος Γυναικών Αλεξάνδρειας τη Δεύτερα 13 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00’ στο Πιρουνάκι στον πεζόδρομο της πόλης (Εθνικής Αντιστάσεως 32) και σας προσκαλεί όλες για να γιορτάσετε μαζί.

Είσοδος υπέρ Φιλοπτώχου 3 ευρώ το μενού επιλογή σας!!
Μην ξεχνάτε είναι για καλό!!

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η νέα ειδική πλατφόρμα μέσα από το efka.gov.gr για την υποβολή αίτησης στην νέα ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικότερα την επόμενη ημέρα από την ψήφιση του σχεδίου νόμου θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές τις ημέρες γίνονται τεχνικές δοκιμές και υπολογίζουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να είναι έτοιμη.

Το δικαίωµα υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθµιση του παρέχεται άπαξ ανά οφειλέτη. Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθµιση του παρόντος υποβάλλεται µέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και κατ' εξαίρεση, όπου υπάρχει αδυναµία πιστοποίησης στην ηλεκτρονική πλατφόρµα, η αίτηση υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ.

Για τους οφειλέτες μη μισθωτών και ασφαλισμένων π. ΟΓΑ η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση περιλαμβάνει δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο ζητείται ο προσδιορισµός της οφειλής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρµας του ΕΦΚΑ. Στους οφειλέτες μη μισθωτούς που επιλέγουν επανυπολογισµό της οφειλής παρέχεται ενημέρωση για το ύψος της οφειλής, όπως διαµορφώνεται πριν και µετά τον επανυπολογισµό.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου και τη διαβίβαση της προσδιοριζόμενης, κατά τα προηγούµενα εδάφια, οφειλής στο ΚΕΑΟ, υποβάλλεται αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση µέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ.

Για τους οφειλέτες εργοδότες και οφειλές από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές υποβάλλεται απευθείας αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση µέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ. Αρµόδια όργανα για την έκδοση της απόφασης υπαγωγής στη ρύθμιση είναι οι προϊστάμενοι των περιφερειακών υπηρεσιών του ΚΕΑΟ.

Η πρώτη δόση της ρύθµιση καταβάλλεται µέχρι την τελευταία εργάσιµη ημέρα του µήνα υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιµη ημέρα κάθε επόµενου μήνα από το µήνα υπαγωγής στη ρύθμιση. Με την απόφαση υπαγωγής στη ρύθµιση καθορίζεται το ποσό κάθε δόσης, ο αριθµός των δόσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση του υποβάλλεται έως 30.9.2019.

dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία

Το πρόγραμμα επισκέψεων – ομιλιών του Κ. Ναλμπάντη Από το συνδυασμό “Αξίζουμε Καλύτερα” του υποψηφίου δημάρχου Κ. Ναλμπάντη ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ομιλιών

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας