alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού προχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, 3 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με αποτέλεσμα να έχουμε 86 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας

ενώ σημειώθηκαν ακόμη 71 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τα 1.955.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν 79 άνθρωποι. O μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες.

Το 77% εξ αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 77 ετών και άνω.

Αναφορικά με όσους έχουν νοσήσει είπε ότι το 30% είναι μεταξύ 18-39 ετών, 35% αυτών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 40 και 59 ετών και ένα 21%

βρίσκεται στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω.

Μάλιστα ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σήμερα τέθηκαν επί τάπητος και τα κριτήρια που αφορούν τα τεστ αντισωμάτων. «Θέλουμε να είναι αξιόπιστα με συγκεκριμένα κριτήρια

για την καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας συζήτησε χθες (8/4/2020) το θέμα της χρήσης μάσκας από το γενικό κοινο και ενημερώθηκε για τις πρόσφατες οδηγίες από τον ΠΟΥ και το ευρωπαϊκό CDC σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Γιατί προς το παρόν η χρήση της μάσκας από όλους δεν κρίνεται απαραίτητη.

“Η Επιτροπή συμφώνησε με τα συμπεράσματα του ευρωπαϊκού CDC πώς ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και σε ειδικές συνθήκες θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη από τη χρήση μάσκας”.

Και πρόσθεσε: “ Eίμαστε έτοιμοι για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ανάλογα με την πορεία της επιδημίας και σε συγκεκριμένους χώρους όπως αυτοί προτείνονται από το ευρωπαϊκό CDC κυρίως θα την αποφυγή διασποράς από ασυμπτωματικούς ή ασθενείς με ήπια συμπτώματα”.

“Επίσης, συζητήθηκε και η πιθανή αύξηση κινδύνου από την λανθασμένη χρήση της μάσκας από υγιής καθώς και η ψευδής αίσθηση ασφάλειας η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συμπεριφορές σχετικά με την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων όπως τη διατήρηση της απόστασης και της υγιεινής των χεριών”.

Καταλήγοντας Με δοδομένη την τρέχουσα πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, η επιτροπή στην παρούσα φάση, δεν συστήνει την γενικευμένη χρήση μάσκας. Όπως για όλα τα μέτρα προφύλαξης, θα επανατοποθετηθούμε και για τη χρήση μάσκας από το γενικό πληθυσμό αν αυτό κριθεί απαραίτητο σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας και τα επισημονικά στοιχεία που διαθέτουμε.

Υπενθυμίζεται ότι κίνδυνοι που προκύπτουν από την χρήση μάσκας σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι οι ακόλουθοι:

Nα μολυνθείς χωρίς να θέλεις με το άγγιγμα και την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας στο πρόσωπό σου
Δυσκολία στην αναπνοή από την χρήση μάσκας
Ψευδής αίσθηση ασφάλειας, η οποία οδηγεί σε λάθος συμπεριφορές σχετικά με την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων, όπως τη διατήρηση της απόστασης και της υγιεινής των χεριών και άλλα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

«Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία από τον ιό» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας και συνέχισε τονίζοντας πως «η αδιάκριτη χρήση γαντιών μιας χρήσης είναι σε μεγάλο βαθμό μάταιη. Τα γάντια δεν έχουν σχεδιαστεί για εκτεταμένη χρήση, μπορεί εύκολα να τρυπήσουν ή να έχουν μικρές τρύπες».
Πιο σημαντικό το σωστό και συχνό πλύσιμο χεριών

Και στην περίπτωση της χρήσης γαντιών, όπως τόνισε και αναφορικά με τη μάσκα, ο Σωτήρης Τσιόδρας σχολίασε πως η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια μπορεί να προσφέρει εφησυχασμό.
Όπως είπε, πρωταρχικό μέλημα των πολιτών θα πρέπει να παραμένει η σωστή υγιεινή, καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, αλλά και χρήση αντισηπτικών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε πως ο κορωνοϊός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια. Ο λοιμωξιολόγος συνέχισε λέγοντας πως αν κάποιος ακουμπήσει κάποιο μολυσμένο πόμολο ή χειρολαβή στο λεωφορείο, ακόμη και με γάντια, μπορεί να μεταδώσει τον ιό, αν πολύ απλά ακουμπήσει το πρόσωπό του. Όπως είπε, είναι σχεδόν απίθανο κάτι τέτοιο να μην συμβεί. «Έρευνες έχουν δείξει ότι αγγίζουμε το πρόσωπο μάς από 3 ως 23 φορές την ώρα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κορωνοϊός μπορεί να «περάσει» καθώς κάποιος βγάζει τα γάντια

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας σχολίασε πως θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη η απόρριψη γαντιών στο δρόμο ή αλλού μετά από την χρήση τους από τους πολίτες κατά την έξοδό τους από το σπίτι.

«Όταν βγάζουμε τα γάντια μπορούμε να μολυνθούμε και συνεπώς το πλύσιμο των χεριών πρέπει να γίνει αμέσως» επεσήμανε επιπλέον ο λοιμωξιολόγος που θύμισε πως ο ΠΟΥ δεν συστήνει τη χρήση γαντιών ως μέσο πρόληψης από τον κορωνοϊό. «Τα γάντια λειτουργούν ως μια απόσπαση της προσοχής μας από την εφαρμογή των βασικών κανόνων υγιεινής» επανέλαβε ο κ. Τσιόδρας.

Κατηγορία Υγεία
 
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας, το Δήμο Νάουσας και το Δήμο  Αλεξάνδρειας πρόκειται να πραγματοποιήσει διανομή μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ/ΚΕΑ.
 
 ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ.

Στο ΦΕΚ 943/20-03-2020 το οποίο και αφορά την Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των λαϊκών αγορών της παραγράφου 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α΄ 171) σε όλη την Επικράτεια, για το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 και επιμέρους ρυθμίσεις λειτουργίας αυτών από 23.3.2020 έως και 30.4.2020, αναφέρεται:

Ως Δήμαρχος Αλεξάνδρειας εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου, στην εταιρεία ΕΛ.ΒΙ.Ζ. Α.Ε., που εδρεύει στο Πλατύ Ημαθίας, και ιδιαίτερα στο κ. Βασίλειο Χαλκίδη, για την ευαισθητοποίηση της και την παροχή δωρεάς ζωοτροφών παραγωγής της, για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου μας, σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας, εξαιτίας του Κορωνοϊού COVID – 19.

 
 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΒΕΡΟΙΑ, ΝΑΟΥΣΑ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 
ΕΝΩ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Οικονομικών κο Σαρακατσάνο Νικόλαο και Τεχνικών Έργων κο Βενιόπουλο Κωνσταντίνο, επισκέφθηκε την Τετάρτη 8/4/2020 τις Κοινότητες Μελίκης και Νεοκάστρου, για να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών καθαρισμού τάφρων και αποκατάστασης των τομών του έργου της κατασκευής αποχέτευσης Μελίκης.

Στα 2,5 δισ. για τέσσερα χρόνια ανέρχεται η συνέχεια του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι τρεις υπουργοί υπέγραψαν την σχετική ΚΥΑ, με τον υΠΕΣ να τονίζει ότι θα συμπεριληφθούν όλοι οι δήμοι και όλα τα έργα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που δεν έχουν μεταφερθεί στα ΠΕΠ. Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη απορροφητικότητα, υπάρχει δυνατότητα και για επέκταση του σε κονδύλια. Να σημειωθεί ότι το 1,5 δισ. προερχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕτΕΠ) και το υπόλοιπο 1 δισ. από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών από το πρόγραμμα θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.

Τα έργα που προβλέπονται αφορούν εφτά θεματικούς τομείς μεταξύ των οποίων:

-Η προστασία της υγείας των πολιτών με επίκεντρο τις δράσεις για την απόκτηση εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς και η πολιτική προστασία με έμφαση σε αντιπλημμυρικά έργα.

-Η ποιότητα ζωής με έργα για ύδρευση και αποχέτευση αλλά και τα αδέσποτα ζώα.

-Η βιώσιμη ανάπτυξη, το περιβάλλον και η διαχείριση αποβλήτων.

-Η ψηφιακή σύγκλιση με στόχο τους έξυπνους δήμους.

-Η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και ο τουρισμός και η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

-Η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη με δράσεις κοινωνικής προστασίας για ευπαθείς ομάδες και

-Οι δράσεις τεχνικής βοήθειας.

Yπενθυμίζεται ότι, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30ης Μαρτίου 2020 (άρθρο τεσσαρακοστό τέταρτο), το υπουργείο Εσωτερικών καταρτίζει αναπτυξιακό πρόγραμμα με σκοπό την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών, την εκπόνηση μελετών και την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς της βασικής υποδομής, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας. Ειδικότερα, όπως τονίζεται, αποσκοπεί στην άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Για τους σκοπούς αυτούς, οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, οι Σύνδεσμοι Δήμων και τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ έχουν τη δυνατότητα να συνομολογούν δάνεια με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Με την ΚΥΑ καθορίζονται οι άξονες προτεραιότητας και τα κριτήρια ένταξης των δικαιούχων φορέων, η διαδικασία υποβολής των αιτημάτων ένταξης και αξιολόγησής τους καθώς και άλλα καίρια ζητήματα.

Τέλος, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, σε όλες τις διαδικασίες θα συμμετέχουν η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ, ενώ το πρόγραμμα ονομάζεται «Αντώνης Τρίτσης», την επαύριο του θανάτου του πρώην δημάρχου Αθηναίων (σ.σ. έφυγε από τη ζωή στις 7 Απριλίου 1992), ενός μεγάλου οραματιστή της Αυτοδιοίκησης που συμβολίζει την ενότητα.

 

www.aftodioikisi.gr

Παρουσία αστυνομικών σε αρκετές εκκλησίες της χώρας για να αποφεύγονται συγκεντρώσεις πιστών γύρω από αυτές, ελέγχοι σε πιλοτές πολυκατοικιών, σε υπαίθριους χώρους αλλά και σε εξοχικές κατοικίες -κυρίως μετά από καταγγελίες- όπου μπορεί να υπάρχουν μεγάλες συναθροίσεις πολιτών, θα περιλαμβάνουν τα μέτρα της ΕΛΑΣ στην Ανάσταση και το Πάσχα με τον φόβο εξάπλωσης του κοροναιού.

Κύριος φόβος των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι η μείωση του κρουσμάτων (στα 10 – 40 σε καθημερινή βάση) της φονικής επιδημίας στην χώρα μας εκείνη την περίοδο, οι καλές καιρικές συνθήκες κι η εορταστική ατμόσφαιρα θα οδηγήσει χιλιάδες πολίτες να παραβιάσουν την καραντίνα και να συμμετέχουν σε μαζικά πασχαλινά γλέντια.
Κάτι που θεωρείται ότι ίσως οδηγήσει σε ανάκαμψη της επιδημίας στην χώρα μας και σε χιλιάδες νέα κρούσματα . Κι αυτό γιατί εκτιμάται ότι στην χώρα μας κυκλοφορούν 20.000 περίπου νοσούντες που μπορεί, λόγω των συνεχων μετακινήσεων και συναντήσεων των πολιτών, να δημουργήσουν ένα νέο κύκλο επιδημίας με χιλιάδες κρούσματα και θανάτους στο τέλος Απρίλη και σε μια περίοδο όπου έπρεπε να υπάρχει φυσιολογικά εκμηδένισή τους και σχετική επάνοδος στην κανονικότητα.

Στις 13 χιλιάδες Εκκλησίες

Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ και της Πολιτικής Προστασίας φοβούνται ότι κοντα σε ορισμένους από τους 12.000-13.000 ναούς της χώρας-ιδιαίτερα σε επαρχιακές περιοχές – όπου θα πραγματοποιηθούν λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρξουν συγκεντρώσεις πιστών με λαμπάδες ή ακόμη και κάποιοι που θα επιζητήσουν να υπάρχει μια μικρή περιφορά Επιταφίου κ.λπ.

Μάλιστα υπάρχουν φόβοι ότι αυτό ίσως γίνει σε κάποιες από τις 20 περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει ακόμη κρούσμα κοροναϊού και ορισμένοι θα έχουν αποκτήσει «αίσθηση ασφαλείας». Επιπλέον φαίνεται να έχει υπάρξει ενημέρωση ότι σε 4 – 5 εκκλησίες της χώρας έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις για τον χρόνο που μπορεί να δώσουν παρόν οι πολίτες σε αυτές.

Αυτό φαίνεται να οδηγεί στη απόφαση να υπάρχει και παρουσία αστυνομιών κοντα στις μεγάλες τουλάχιστον εκκλησίες για να αποφευχθούν συγκεντρώσεις πολιτών.

Σημειώνεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει μελετήσει και την δημιουργία site όπου θα καταχωρούνται οι διαδικτυακές μεταδόσεις σε περισσότερους από 80 μητροπολιτικούς ναούς της χώρας, και ήδη υπάρχει προεργασία για την απόκτηση ορισμένων καμερών.

Περιπολίες το Πάσχα

Επιπλέον για το Πάσχα οργανώνονται περιπολίες αστυνομικών στα αστικά κέντρα και σε κωμοπόλεις κ.λπ. για να αποφευχθούν γλέντια γύρω από οβελία. Ειδικό ενδιαφέρον υπάρχει για τους ελέγχους σε πιλοτές πολυκατοικιών όπου μπορεί να υπάρχουν μικρές πασχαλινές συνάξεις των κατοίκων τους.

Οι χώροι αυτοί θεωρούνται ιδιωτικοί κι οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε συστάσεις για τη «διάλυση» των συγκεντρώσεων.

Εάν δεν υπάρξει υπακοή των πολιτών μπορεί να υπάρξει κλήση εισαγγελέα, επιβολή προστίμων σε όλους τους παρευρισκομένους ενώ μπορεί να κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες.

Το ίδιο ισχύει για τυχόν μεγαλες συγκεντρώσεις σε εξοχικές κατοικίες εντός Αττικής ή σε άλλες περιαστικές περιοχές αφού θεωρείται ότι η μετακίνηση προς αυτές θα είναι ευχερής, μπορεί να καλυφθεί με κάποιο SMS κι η Αστυνομία θα έχει επικεντρωθεί στους ελέγχους στα διόδια των εξόδων των πόλεων.
Ελεγχοι στα διόδια

Σημειώνεται ότι από το απόγευμα της Τεταρτης στα διόδια σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε όλες τις διαδρομές στις εθνικές οδούς, τους παράδρομους και σε περιφερειακούς δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα η ΕΛΑΣ έχει εγκαταστήσει σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση. Αντίστοιχα το Λιμενικό Σώμα προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Σχετικά με τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωσής τους μόνιμης κατοικίας τους και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των προληπτικών περιοριστικών μέτρων, «όποτε και αν αυτά τερματιστούν».

Οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα θα είναι ενδελεχείς και θα ισχύσουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδίδεται, κανείς επιβάτης δεν θα επιβιβάζεται χωρίς τη δήλωση Ε1 ή την ειδική βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Επιπλέον σε περίπτωση που κριθεί από τα όργανα ελέγχου ότι εκτός νομού κατοικίας γίνεται μετακίνηση καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή προς εξοχικές κατοικίες το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες των παραβατών για 60 μέρες και το όχημα θα επιστρέφει πίσω απ’ όπου ξεκίνησε.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ Νίκος Χαρδαλιάς αναφερθηκε σε πρωτοβουλίες εκπροσώπων Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παραδώσουν κατ οίκον το ‘Αγιο Φως στους κατοίκους των δημων τους το το βράδυ της Ανάστασης. «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε αυτήν την κίνηση. Η πρωτοβουλία αυτή κινδυνεύει να δώσει λάθος μήνυμα», είπε και πρόσθεσε ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

 

in.gr

Κατηγορία Αστυνομικά
 
 
To ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ για τις 2.900 μόνιμες θέσεις στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που εντός των επομένων ημερών ή εβδομάδων αναμένεται να στείλει το υπουργείο Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ  . Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για σχετικές διορθώσεις των δήμων στην πλατφόρμα, ωστόσο η ΚΕΔΕ έχει ήδη ζητήσει προθεσμία μίας εβδομάδας, έως την Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου.
 
 
Κατηγορία Θέσεις Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Όπως είναι γνωστό η χώρα μας από 27 Φεβρουαρίου 2020 κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην συνοριακή γραμμή του Νομού Έβρου με την Τουρκία και ειδικότερα στις Καστανιές την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελληνική Επικράτεια με την συμμετοχή αυξημένου αριθμού Αστυνομικών, από όλη την Επικράτεια σε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας και με την συμμετοχή βεβαίως δυνάμεων από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας.
Μεταγενέστερα βιώνοντας η Χώρα μας τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊούSARS – COV – 2 και της (σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.) πανδημίας, η Χώρα μας από 14/03/2020 εφάρμοσε και υλοποίησε μέσω και του συνόλου των Αστυνομικών Δυνάμεων ανά την Επικράτεια, μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και της προστασίας/διαφύλαξης της περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών, κατάσταση η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Με βάση τα ανωτέρω δύο (2) δύσκολα γεγονότα και με ενεργή συμμετοχή του συνόλου του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, προσφέρθηκαν Πολιτευτές, Ιδιώτες και Φορείς/Σύλλογοι οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί ειδικότερα στο έργο του Προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, στους οποίους δια της παρούσης εκφράζουμε ως ελάχιστη τιμή , τις ευχαριστίες και την ευαρέσκειά μας, γνωστοποιώντας, ότι για όλους εμάς αποτελεί ηθικό στήριγμα η όποια και με οποιοδήποτε τρόπο υλική στήριξη στο δύσκολο έργο που συνεχίζουμε να κάνουμε.
Ειδικότερα ευχαριστούμε τους:
- κ.κ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ Απόστολο Υφυπουργό Οικονομικών
- κ.κ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ Λάζαρο και κ.κ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ Αναστάσιο, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας
- κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ Κωνσταντίνο,Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας
- κ.ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗ Κωνσταντίνο Δήμαρχο Βέροιας, κ.ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ Νικόλαο Δήμαρχο Νάουσας, κ.ΓΚΥΡΙΝΗ Παναγιώτη Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, για την απολύμανση εγκαταστάσεων και οχημάτων Υπηρεσιών μας, στην Περιφέρεια δικαιοδοσίας τους.
- Κ.ΤΖΙΚΟΠΟΥΛΟ Πέτρο, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων ΑσφαλείαςΝ.Ημαθίαςκαθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
- κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ Απόστολο, ιδιοκτήτη Γραφείου Γενικού Τουρισμού για την προσφορά λεωφορείων μεταφοράς προσωπικού Υπηρεσιών μας.
- κ.ΣΟΥΚΟ Κωνσταντίνο, Πρόεδρο της Εταιρείας – SoukosRobitsΑΕΒΕ – για προσφορά επιχειρησιακού εξοπλισμού
- κ.ΛΑΧΑΝΙΔΟΥ Χριστίνα, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για προσφορά επιχειρησιακού εξοπλισμού
- κ.ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ Στέφανο και κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο, ιδιοκτήτες Εταιρείας εμπορίας φρούτων
- κ.ΦΑΝΙΑΔΗ Φανή, Πρόεδρο Ευξείνου Λέσχης Νάουσας για προσφορά υγειονομικού υλικού(γάντια, αντισηπτικάκ.λ.π.)
- κ.ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΗ Άρη, ιδιοκτήτη Ιδιωτικής Εταιρείας Φύλαξης για προσφορά υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά)
- κ.ΚΑΤΗ Σοφία, Πρόεδρο Συλλόγου Φαρμακοποιών Νομού Ημαθίας για προσφορά υγειονομικού υλικού (γάντια, μάσκες, αντισηπτικάκ.λ.π.)
- κ.ΠΛΙΟΓΚΑ Ηλία, Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Βέροιαςγια προσφορά υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια)
- κ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ Δημήτριο, ιδιοκτήτη επιχείρησης ειδών διατροφής (supermarket) για προσφορά αντίστοιχων ειδών
- κ.ΖΑΓΑΡΗ Δημήτριο, ιδιοκτήτη επιχείρησης για προσφορά εδεσμάτων
- κ.ΚΑΚΑΡΗ Νεκτάριο, ιδιοκτήτη επιχείρησης επισκευής οχημάτων για προσφορά απολύμανσης σε οχήματα
- κ.ΤΣΙΑΜΗΤΡΟ Απόστολο, ιδιοκτήτη επιχείρησης επισκευής/συντήρησης οικιών/επιχειρήσεων για προσφορά υγειονομικού υλικού (μάσκες)
- κ.ΓΑΤΟ Δημήτριο, ιδιοκτήτη επιχείρησης Βιοτεχνίας για προσφορά υγειονομικού υλικού (υφασμάτινες μάσκες)
- κ.ΟΥΠΑΛΑ Λάζαρο, ιδιοκτήτη επιχείρησης βιοτεχνίας για προσφορά υγειονομικού υλικού (υφασμάτινες μάσκες)
- κ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ & Συνεργάτες επιχείρησης ασφαλιστικών καλύψεων για προσφορά υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια)
- κ.ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη, Πρόεδρο Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας& μέλη Διοικητικού συμβουλίου για προσφορά ενός θερμομέτρου (για θερμομέτρηση Προσωπικού, Ιδιωτών).

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Διονύσιος Κούγκας
Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας