alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 13/05/2020
 
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Καλός γενικά θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Η θερμοκρασία σε υψηλές για την εποχή τιμές - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 13 Μαΐου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα ανατολικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 14 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Ευνοείται εκ νέου η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-05-2020


Αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια μετά το μεσημέρι.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 36 και πιθανώς τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-05-2020


Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-05-2020 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-05-2020


Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ που βαθμιαία την Κυριακή θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Κατηγορία Καιρός

Τα πόθεν έσχες των υπουργών και των βουλευτών όπως επίσης δημάρχων και περιφερειαρχών δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο της Βουλής.

Οδηγίες προς νοσοκομεία για την σταδιακή επαναλειτουργία και τον προγραμματισμό των τακτικών χειρουργείων και τακτικών εξωτερικών ιατρείων των δημόσιων νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών της χώρας, με παράλληλη λήψη μέτρων για προστασία από τον κορονοϊό, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, που υπογράφει, ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Κωτσιόπουλος .

Ειδικότερα ο έλεγχος για κορονοϊο SARS-COV2 θα γίνεται στις εξής περιπτώσεις:

- Σχετικά με τη διεξαγωγή των τακτικών χειρουργείων ο έλεγχος για SARS-COV2 στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου θα γίνεται μόνο για τις επεμβάσεις που χρήζουν ολικής αναισθησίας.

- Έλεγχος για SARS-COV2 θα γίνεται επίσης σε ασθενείς που εξέρχονται από νοσηλευτικές μονάδες και παραπέμπονται ή οδηγούνται σε άλλες δομές π.χ. γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, ξενώνες κ.λπ. Η λήψη του δείγματος θα πρέπει να πραγματοποιείται το ανώτερο 48 ώρες πριν την ημέρα του εξιτηρίου.

- Τα ογκολογικά χειρουργεία και οι μεταμοσχεύσεις γίνονται κατά προτεραιότητα και στο εξής θα εξαιρούνται από τον περιορισμό του 50% του μηνιαίου μέσου όρου των χειρουργικών επεμβάσεων του έτους 2019.

- Για χειρουργεία με νοσηλεία ημέρας όπως π.χ. οφθαλμολογικές και οδοντιατρικές επεμβάσεις, δεν απαιτείται η διεξαγωγή ελέγχου για SARS-COV2 στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου.

- Σχετικά με τη διενέργεια επεμβατικών διαγνωστικών εξετάσεων π.χ. ενδοσκοπήσεις, γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπήσεις, καθώς και θεραπευτικών παρεμβάσεων π.χ. χημειοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων δεν απαιτείται η διεξαγωγή ελέγχου για SARS-COV2. Εξαιρούνται οι ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν για πρώτη φορά σε ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο έλεγχος για SARS-COV2 θα γίνει άπαξ, πριν την ημέρα διεξαγωγής της θεραπείας.

- Στις ιδιωτικές κλινικές η διενέργεια του υποχρεωτικού προεγχειρητικού διαγνωστικού ελέγχου για SARS-COV2 θα μπορεί να γίνεται για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, χωρίς επιβάρυνση τους, σε οποιαδήποτε δομή του δημοσίου τομέα. Η λήψη του δείγματος θα πρέπει να πραγματοποιείται το ανώτερο 48 ώρες πριν τον προγραμματισμένο χρόνο διενέργειας της επέμβασης. Για τη λήψη δείγματος θα πρέπει ο ασφαλισμένος να προσκομίζει έγγραφη βεβαίωση της ιδιωτικής κλινικής ή του χειρουργού που να αναφέρει τον χρόνο και τον τόπο της προγραμματισμένης επέμβασης.

Τέλος επισημαίνεται ότι παραμένει υποχρεωτική η τήρηση όλων των λοιπών μέτρων προστασίας.

 

www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Υγεία

«Σινιάλο» για την επιστροφή της λειτουργίας των εκκλησιών στην κανονικότητα δίνει η νέα ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας.

Πρόκειται για τη β' φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων για τις εκκλησίες, ύστερα από την άδεια για ατομική προσευχή που δόθηκε για τις 4 Μαΐου, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τη στιγμή που η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει για τα μέτρα στις εκκλησίες, η ΚΥΑ της Νίκης Κεραμέως και του Βασίλη Κικίλια, η οποία θα δημοσιευτεί σήμερα, δίνει το «πράσινο φως» για την τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με την συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Στη νέα ΚΥΑ για τις εκκλησίες προβλέπεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. (πχ σ’ ένα χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων είναι 30) και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50. Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που πρέπει να τηρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην ΚΥΑ (πχ σύσταση για τη χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών, συχνός καθαρισμός επιφανειών κλπ).

Στην ΚΥΑ για τις εκκλησίες και εν γένει τους χώρους λατρείας, ενσωματώθηκαν, επιπλέον, συστάσεις και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ανταποκρίνονται σε ειδικότερες ανάγκες και χαρακτηριστικά επιμέρους θρησκευτικών κοινοτήτων (πχ τρόπος εισόδου σε χώρους λατρείας που δεν επιτρέπεται η είσοδος με υποδήματα κλπ). Αποσαφηνίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών ή θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων. Η ισχύς της ΚΥΑ είναι από την 17/5/2020 έως και την 5/6/2020.

Σε συνέχεια των από 30.04.2020 και 04.05.2020 ανακοινώσεών μας και την από 05.05.2020 ανάρτηση διαγραμμάτων εντοπισμού και πινάκων των προς διάθεση ακινήτων στην περιοχή Ελους Κλειδίου, ανακοινώνονται τα εξής:
Κατηγορία Αγροτικά

Κάθε χρόνο, από το 2008, στα Νηπιαγωγεία Ημαθίας, πραγματοποιείται το πρόγραμμα η «Ομαλή μετάβαση των μαθητών του νηπιαγωγείου στο δημοτικό σχολείο». Οι μαθητές του νηπιαγωγείου και της 1ης τάξης του

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ο Αγροτικός κόσμος έρχεται  από  μια πολύ δύσκολη οικονομικά χρονιά, με πολλές  ζημίες , απλήρωτες παραγωγές, καθυστερημένες πληρωμές αποζημιώσεων, κωρονϊούς  , (κουτσουρεμένες κι αυτές  κατά 35%)  από τον ΕΛΓΑ αλλά και μια «καλή»  αύξηση των ασφαλίστρων της παραγωγής. 

Κατηγορία Αγροτικά

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για την προώθηση της εξωστρέφειας και της ανάδειξης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων

Κατηγορία Αγροτικά

Η εταιρεία VITA LAND αναλαμβάνει Aπολυμάνσεις - Μυοκτονίες - Απεντομώσεις σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.
Οι εφαρμογές γίνονται από γεωπόνους και τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται συνάδουν απόλυτα με τις προδιαγραφές

του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Για κάθε εργασία παρέχουμε και το σχετικό παραστατικό πιστοποίησης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6981 453431 - 6987 556365 - 2333506390

1o χλμ. ΠΕΟ Αλεξάνδρειας - Βέροιας
e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

farmaka20

Κατηγορία Επιχειρείν
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας