Συνεργατική δράση του 4ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας με το 4ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας με θέμα "Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό" Κύριο

Συνεργατική δράση του 4ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας με το 4ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας με θέμα "Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό"

Κάθε χρόνο, από το 2008, στα Νηπιαγωγεία Ημαθίας, πραγματοποιείται το πρόγραμμα η «Ομαλή μετάβαση των μαθητών του νηπιαγωγείου στο δημοτικό σχολείο». Οι μαθητές του νηπιαγωγείου και της 1ης τάξης του

Δημοτικού Σχολείου συνεργάζονται, ανταλλάσσουν επισκέψεις, γνωρίζουν τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, τις αίθουσες, τους δασκάλους, το προαύλιο, συναντούν παλιούς συμμαθητές, ξεφυλλίζουν τα βιβλία που θα τους συντροφεύουν την επόμενη σχολική χρονιά κ.ά. ώστε να ελαχιστοποιηθούν δυσκολίες και φόβοι του «μεγάλου σχολείου».

Μία δράση του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε και φέτος, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, απολύτως συγχρονισμένο στις παρούσες συνθήκες, με τηλεδιάσκεψη. Οι μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας «γνώρισαν» τους χώρους του 4ου Δημοτικού Σχολείου με την αξιοποίηση ενός εκπληκτικού video που δημιουργήθηκε από την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, είδαν τα βιβλία και κυρίως συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς κ. Θανάση Μαδεμλή και Ιωάννα Παρλαπάνου, καθώς και την αναπληρώτρια διευθύντρια του Δ. Σ κ. Παναγιώτα Λιλιοπούλου. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και παρουσίασε το πλαίσιο της μετάβασης ο Συντονιστής των δασκάλων κ Νίκος Αμανατίδης .

Ολόψυχα συγχαρητήρια σε όλους! Μαθητές, γονείς, συναδέλφους του 4ου Δ.Σ. και εμφατικά στους συναδέλφους μου Γιάννη Γούτα, Ανθούλα Πάλλα, καθώς και στην «ψυχή» των δράσεων, προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας Μαίρη Προγοπούλου.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ημαθίας

Ευθυμία Γ. Γώτη

 

 

4n2 (1)

 

4n2 (2)

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!