alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020

Ελεύθερα Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Μετά από περίπου 2 μήνες σκλαβιάς αποκτήσαμε ξανά την ελευθερία μας. Και πολύ ελευθερία δεν το λες βέβαια αλλά σαφώς είναι καλύτερα από πριν. Βέβαια όλος αυτός ο εγκλεισμός έχει αφήσει και κατάλοιπα. Οι μισοί θέλουν να δείρουν «πολύ σχολαστικά» τον Σπύρο Παπαδόπουλο και οι άλλοι μισοί διερωτώνται αν έβαλαν τον Μάρτη στο χέρι για να μη τους κάψει το φωτιστικό του σαλονιού. Ζήσαμε τραγικές καταστάσεις. Δίναμε μάχη ποιος θα κατεβάσει τα σκουπίδια για να ξεσκάσει λίγο. Τα χέρια μας κατανάλωσαν για πρώτη φορά περισσότερο αλκοόλ από εμάς. Κάναμε μαθήματα μέσω skype και ο καθηγητής φορούσε πιτζάμες με τον Σκούμπι Ντου.

Το κακό είναι ότι υπάρχει περίπτωση ο ρημαδοϊός να επανέλθει από Οκτώβρη. Το καλό είναι ότι τότε θα είμαστε πιο έτοιμοι. Μάθαμε πια. Δεν μπαίνει εύκολα ο Έλληνας σε καραντίνα πατριώτη αν δεν έχει τις ανέσεις του. Για να κάτσει ο Έλληνας 14 μέρες σε καραντίνα θέλει 18 κιλά κιμά, 12 κοτόπουλα, 68 παντσέτες, 10 μέτρα λουκάνικο χωριάτικο, 2 κιβώτια μπύρες και σύνδεση Netflix. Αλλιώς θα την κάνει την κουτσουκέλα του. Ένα ακόμα καλό είναι ότι όλη αυτή την περίοδο δεν κινδυνεύαμε από κλεψιές. Αν καταλαβαίναμε ότι μπήκαν κλέφτες στο σπίτι το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να… βήξουμε. Άφαντος ο φουκαριάρης.

Αναγνώστης της στήλης μου έστειλε και την απάντηση στην απορία που είχα στο προηγούμενο άρθρο για το πώς θα πίνουμε καφέ έξω.

m2

Και όλα αυτά γιατί κάποιοι Κινέζοι έφαγαν φίδια και νυχτερίδες και ανάγκασαν όλο τον πλανήτη να τρέχει με τον ιό. 3000 χρόνια τρώμε κοκορέτσι και κανένας ιός. Αυτό είναι πολιτισμός μικρά κίτρινα ανθρωπάκια, ξυπνάτε.

Αλλάζω θέμα και πάω στα εκκλησιαστικά. O όρθρος της Κυριακής μαζί με τον Εσπερινό θα τελείται στις 18.30 το απόγευμα του Σαββάτου ενώ την Κυριακή θα τελείται η πρώτη Θεία Λειτουργία από τις 8.00π.μ. μέχρι τις 9.30π.μ. και η δεύτερη από τις 10.00 μέχρι τις 11.30 γιατί οι πιστοί υπερβαίνουν τους 50. Κυριάκο, θέατρο την κατάντησες την εκκλησία. Κάθε μέρα μία παράσταση και την Κυριακή διπλή. Η μαρκίζα λείπει και οι ταξιθέτριες. Αλήθεια πρωθυπουργέ μου, όταν τελειώνει η λειτουργία θα πρέπει να πηγαίνουμε και για αυτόγραφο ή δεν είναι υποχρεωτικό;

O χώρος μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας γέμισε άδειες καρέκλες με την αγωνία των επιχειρηματιών εστίασης έκδηλη για το μέλλον των καταστημάτων τους την επόμενη μέρα να παραμένει. Πάνω στις καρέκλες διάβασα πολλά. Πόσους βουλευτές έχουν τα κόμματα, τι ζητάνε οι επιχειρηματίες, να πέσει ο ΦΠΑ και άλλα τέτοια σημαντικά και βαρύγδουπα. Δεν διάβασα όμως (πρέπει να το ξέχασαν) τίποτα που να αφορά τους εργαζόμενους και γι΄ αυτό είπα να προσθέσω και γω άλλες δύο καρέκλες.

m3

 

Εργαζόμενος χωρίς επιχείρηση δεν υπάρχει αλλά και επιχείρηση χωρίς εργαζόμενο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Μη κοιτάτε μόνο τον εαυτό σας αγαπητοί μου επιχειρηματίες. Το ότι έχουμε όλοι μας ανάγκη για δουλειά δεν συνεπάγεται ότι έχουμε και ανάγκη για… sex. Όχι από εκείνο το καλό που μας αρέσει αλλά από εκείνο που μας προσφέρουν κάποιοι λόγω της ανάγκης μας για δουλειά. Να θυμάστε, κάποια μέρα όλα εδώ πληρώνονται...

m4

Ένα όνειρο πολλών δεκαετιών και πολλών προσπαθειών γίνεται πραγματικότητα. Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» μεταξύ του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη και του προέδρου της εταιρείας “ΜΑΝΔΡΟΥΚΑΣ ΑΤΕ”. Το έργο έχει προϋπολογισμό 605.060,26 ευρώ. Δεν θα γκρινιάξω καθόλου (αν και πρέπει αλλά δεν θα το κάνω). Μακάρι τέτοια να γίνονται. Πάντως δήμαρχε δεν ξέρω τι έκανες τόσο καιρό (ίσως λόγω κορονοϊού να μη σε βλέπαμε) αλλά τώρα τελευταία ξεπατώθηκες στις φωτογραφίες. Μια από αυτές είναι ωδή στο Ισλάμ. Σα να είσαι δήμαρχος στο Αφγανιστάν και μάζεψες τη διοίκηση για αναμνηστική ένα πράμα.

m5

Τον κοντό μόνο να μην είχες δίπλα σου γιατί μου χαλάει το σύνολο. Ειλικρινά απορώ πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν και επιβιώνουν. Πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να πείσουν κάποιους άλλους και να αναλαμβάνουν καίριες θέσεις που αλλιώς δεν θα μπορούσαν καν να ονειρευτούν. Για τον συγκεκριμένο κύριο θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή. Θα σας πω για ένα «άγαλμα», για κάποιες  υποσχέσεις και γενικά για μια «αμνησία» που αιωρείται πάνω από τις πολιτικές καρέκλες. «Κοντός» ψαλμός.

 

 m6

Τώρα που βγήκαμε από τα σπίτια μας πρέπει να εφαρμόζουμε κάποιους κανόνες. Αλλού φοράμε και αλλού δεν φοράμε μάσκα. Shit high and watch. Ο κόσμος τα έχει παίξει. Φόρα, βγάλε. Από την άλλη οι νεκροθάφτες είναι να τους κλαις. Περισσότερο μοιάζουν με χειρούργοι παρά για κοράκια. Τους βλέπεις και δεν ξέρεις αν θα τον παραχώσουν ή αν θα του βγάλουν τη χολή. Ο παρακάτω νεκροθάφτης όμως νομίζω ότι το παράκανε. Είπαμε άνθρωπε μου να βάλεις μάσκα για να τον θάψεις…. αλλά στα νεκροταφεία, όχι στις 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα.

m7

Με τη Σοφία την Κωταϊδου την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια συζήτηση στις ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ που πραγματικά έκανε πολλούς να διερωτηθούν για πολλά. Πως την έπεισα και μίλησε, ποια είναι αυτή που έχει άποψη για τον δήμο και πολλά άλλα. Η Σοφία μίλησε ως Σοφία γιατί μπορεί και δεν φοβάται. Ούτε παθιασμένες νύχτες τις έταξα, ούτε τίποτα. Απεναντίας, από αυτή τη συνέντευξη βγήκε κάτι πολύ καλό. Στην ερώτηση για «πράσινο δήμο» η απάντηση ήρθε…. δύο μέρες μετά.

m8

Την επόμενη φορά Σοφία μου θα σε ρωτήσω για την ποιότητα του νερού. Κάτι μου λέει πως θα χάσει τον ύπνο του ο Τόκας. Τα πάνω κάτω ήρθανε με όλα αυτά σε έναν Δήμο που ήδη είναι άνω κάτω.

Το Καρπούζι βάζει «απέναντι» στην καρέκλα ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν και κυρίως που έχουν χιούμορ. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους, που δεν μασάει τα λόγια του και που ήθελα τρελά να καθίσει απέναντι μου είναι ο Νίκος Λιολιόπουλος. Το ραντεβού μας κλείστηκε στα γραφεία του alexandriamou. Καταιγιστικός όπως πάντα, ειλικρινής, δίνει απαντήσεις που θα αφήσουν κάποιους με το στόμα ανοιχτό. Το σίγουρο είναι ότι γελάσαμε πολύ. Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

 

 

Πριν ένα χρόνο ακριβώς είχα αφιερώσει το Καρπούζι σε έναν άνθρωπο που σαν σήμερα, 9 Μαΐου έφυγε για πάντα από κοντά μας. Το σημερινό Καρπούζι είναι και πάλι αφιερωμένο στον ίδιο άνθρωπο γιατί έναν χρόνο μετά συνεχίζει να μας λείπει. Σάκης Τζίκας. Είμαι σίγουρος ότι στη γειτονιά των αγγέλων περνάνε καλύτερα αφού σε έχουν στην παρέα τους. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

 

 

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 09/05/2020
 
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου στο σχεδόν σε όλη τη χώρα - Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Πέμπτη.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σάββατο 9 Μαΐου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς και μετά το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις προς το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 27 και κατά τόπους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στα νότια 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 10 Μαΐου

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από το απόγευμα, στα δυτικά και νότια.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΔΕΥΤΕΡΑ 11-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΤΡΙΤΗ 12-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα νότια. Τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μόνο στα βορειοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 14-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Κατηγορία Καιρός

Με νέα ερώτηση που υπέβαλε προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας την ένταξη και των ατομικών επιχειρήσεων άνευ προσωπικού, στο νέο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής, ως μέτρου στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους υποβάλλονται έως και τις 15 Μαΐου, ενώ αποκλείεται και αυτή τη φορά το επιχειρηματικό σχήμα των ατομικών επιχειρήσεων, μολονότι στον πρώτο κύκλο εντάσσονται νομικά πρόσωπα άνευ προσωπικού.

Οι ατομικές επιχειρήσεις υπάγονται στο ίδιο καθεστώς φορολογικών επιβαρύνσεων με αυτές που θα ενισχυθούν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ είναι βέβαιο ότι και οι ίδιες έχουν επιβαρυνθεί οικονομικά εξαιτίας της πανδημίας.

Παράλληλα, όπως τονίζει και ο Τάσος Μπαρτζώκας, πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις δημιουργούνται από νέους επιστήμονες, οι οποίοι επιχειρούν, παράγοντας καινοτομίες και αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Ακριβώς αυτή η μεγέθυνση τους επιτρέπει να μεταπηδούν σε περισσότερο πολύπλοκες επιχειρηματικές μορφές, αναπτύσσοντας τον κύκλο εργασιών τους και αποδίδοντας στα κρατικά ταμεία περισσότερα έσοδα.

Υπό αυτή την έννοια, ο Τάσος Μπαρτζώκας συντάσσεται στην ίδια πλευρά με το αίτημα που διατυπώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, επισημαίνοντας και ο ίδιος από την πλευρά του ότι το μείζον ζήτημα για τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων είναι η επάρκεια ρευστότητας. Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο πνεύμα κινούταν και η κοινοβουλευτική ερώτηση, που είχε υποβάλει πρόσφατα, με θέμα την κατάργηση ή την περιστολή προκαταβολής φόρου για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με δήλωση του «Η μεγαλύτερη πρόκληση για το ελληνικό κράτος μετά την πολύ επιτυχημένη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, είναι να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις οικονομικές συνέπειες της. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας.

Δε χωρά καμία αμφιβολία ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να στηριχθούν με τρόπο δίκαιο. Ακριβώς γι΄αυτό επιδιώκω να ενισχυθούν με την επιστρεπτέα προκαταβολή και οι ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους».

Σε συνέχεια του θέματος που αφορά την απόφαση της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) να προκρίνει την απένταξη 8 πόλεων της χώρας, μεταξύ αυτών της Βέροιας και των Γιαννιτσών οι οποίες σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν με συμπιεσμένο αέριο (CNG), από το νέο πενταετές πρόγραμμα 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκηκαι Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ώστε να ενημερωθεί για τις προθέσεις και τον σχεδιασμό των Υπουργείων σχετικά με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

Η κα Καρασαρλίδου επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι από τη στιγμή που κάποια πόλη βρίσκεται εκτός του 5ετούς προγράμματος, ο οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να ζητήσει από τη ΡΑΕ να τροφοδοτήσει εκείνος την πόλη αυτή και υπενθυμίζει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασιστεί η πλήρης ένταξη και χρηματοδότηση της διανομής φυσικού αερίου στη Βέροια και ήταν έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ προβλεπόταν η ολοκλήρωση προμελετών και για Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Νάουσα που μαζί με τη μελλοντική σύνδεση από το Άσπρο και των έργων που θα είχαν προηγηθεί σε Γιαννιτσά και Βέροια είχαν καταλήξει σε βιώσιμα αποτελέσματα με πλήρεις κοστολογήσεις.

Πιο συγκεκριμένα για την Ημαθία, τονίζει την αναγκαιότητα της τροφοδοσίας της περιοχής μας με φυσικό αέριο, επειδή:

- Η Ημαθία είναι ένα από τα μεγαλύτερα εξαγωγικά κέντρα της χώρας σε φρούτα και λαχανικά, είναι το μεγαλύτερο θερμοκηπιακό κέντρο στη Βόρειο Ελλάδα και είναι ένας νομός με τις περισσότερες ψυκτικές εγκαταστάσεις, η μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά για την εθνική οικονομία γενικότερα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς ανταγωνισμού.

- Η τροφοδοσία του νομού με φυσικό αέριο είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να μειωθεί το κόστος της θέρμανσης και των νοικοκυριών.

- Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής αυξάνουν την αναγκαιότητα της ταχύτερης σύνδεσης της περιοχής με το φυσικό αέριο και της αποτελεσματικότερης συμβολής στη προστασία του περιβάλλοντος.

- Η σύνδεση της Ημαθίας με το φυσικό αέριο είναι αδιαπραγμάτευτα έργο βασικής υποδομής και προτεραιότητα για την περιοχή.

- Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η επέκταση του δικτύου και η χρήση φυσικού αερίου σε χαμηλές τιμές και λόγω των υφιστάμενων αρνητικών οικονομικών και κοινωνικών συγκυριών.

- Οι λόγοι απένταξης των συγκεκριμένων πόλεων, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εμφανίζονται πολύ έωλες και χρήζουν διευκρινήσεων.

- Το συμφέρον του δημοσίου και της κοινωνίας είναι υπεράνω της εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Για τους παραπάνω λόγους ρωτά τους υπουργούς:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να διασφαλίσουν την επέκταση του δικτύου και τη χρήση φυσικού αερίου σε χαμηλές τιμές και λόγω των υφιστάμενων αρνητικών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των δικτύων διανομής στη πόλη της Βέροιας και των λοιπών πόλεων;

- Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να αποφευχθεί η μονοπωλιακή διαχείριση του δικτύου της Βέροιας, ότι ο σχεδιασμός και η επέκταση του έργου θα υπακούουν στις κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες και ότι δεν θα πληρώσουν οι καταναλωτές υπέρογκο κόστος για θέρμανση και ενέργειας;

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλ ανακοινώνει ότι στις 12/05/2020 ημέρα Τρίτη θα γίνει διακοπή νερού από τις 09:00 π.μ έως τις 13:30 μ.μ για την αποκατάσταση βλάβης στο εσωτερικό δίκτυο διανομής του Ανατολικού τμήματος της Αλεξάνδρειας, που περικλείεται από τις εξής οδούς :

1. 28ης Οκτωβρίου

2. Ελευθερίου Βενιζέλου

3. Καρατάσου

4. Μεγ. Αλεξάνδρου

Επίσης στις 11/05/2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα : από 09:00 π.μ έως και 13:30 μ.μ στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης, θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού για την αποκατάσταση βλαβών σε δίκτυο ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης.

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας «ΟΠΑΚΟΜ» Δήμου Αλεξάνδρειας σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές και επανεγγραφές των βρεφών και νηπίων για το σχολικό έτος 2020-2021 αρχίζουν στις 11 Μαΐου 2020 και θα διαρκέσουν έως τις 22 Μαΐου 2020.

Οι αιτήσεις, τα δικαιολογητικά των εγγραφών & επανεγγραφών διατίθενται σε κάθε Βρεφονηπιακό – Παιδικό Σταθμό.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά εγγραφής θα υποβάλλονται από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στους:

1. Α΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ για νήπια από 2,5 χρονών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, τηλ: 2333023606 υπεύθυνη κ. Γκούγκουρα Μαρία
2. Β΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ για βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 χρονών, τηλ: 2333022700 υπεύθυνη κ. Κυροπούλου Κωνσταντία
3. Παιδικό Σταθμό Μελικης για νήπια από 2,5 χρονών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, τηλ: 2331081481 υπεύθυνος κ. Τσιρογιάννης Σωτήριος
4. Παιδικό Σταθμό Πλατέος για νήπια από 2,5 χρονών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, τηλ:2333063185 υπεύθυνη κ. Ζημίογλου Ελισάβετ
5. Παιδικό Σταθμό Σταυρού για νήπια από 2,5 χρονών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, τηλ:2331039992 υπεύθυνη κ. Ζερζελίδου Ευθυμία

Για τις εγγραφές και επανεγγραφές ισχύουν τα εξής:

Εμπρόθεσμες αιτήσεις θα είναι όσες υποβληθούν από 11 Μαΐου 2020 μέχρι 22 Μαΐου 2020 και ώρες από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ
Το όριο ηλικίας των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς είναι από 8 μηνών έως την εγγραφή στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Στα βρεφικά τμήματα θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 8 μηνών έως 2,5 ετών.
Στα παιδικά τμήματα θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΡΕΣΙΝΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Κλοπές και θανάτωση ζώου εξιχνιάστηκαν στην Ημαθία. Συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης ένα άτομο και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των συνεργών του.

Η συνολική αξία της λείας τους ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Aναλυτικά, εξιχνιάσθηκαν μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, κλοπές από οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις στην Ημαθία, καθώς και θανάτωση και κακοποίηση ζώων σε μία από τις περιπτώσεις κλοπής.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (7 Μαΐου 2020) το πρωί με ένταλμα σύλληψης ένας άνδρας, για διακεκριμένες κλοπές, ζωοκλοπή, κακοποίηση ζώων συντροφιάς και άλλα αδικήματα. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών, συνεργών του σε κλοπή.

Ειδικότερα, τα παραπάνω άτομα την 11η Μαρτίου 2020 παραβίασαν περίφραξη οικίας στην Ημαθία και αφού ο άνδρας θανάτωσε ένα σκύλο και τραυμάτισε σοβαρά έναν δεύτερο σκύλο που διατηρούσε ο ιδιοκτήτης στην αυλή του σπιτιού, αφαίρεσαν από την οικία ηλεκτρικά εργαλεία αξίας 1.500 ευρώ.

Επιπλέον, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς ενεργώντας κατά περίπτωση μαζί με συνεργό του, το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2020, διέπραξε 10 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από καταστήματα, οικίες, αποθήκες και επιχειρήσεις σε περιοχές της Ημαθίας.

Αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και σε μία περίπτωση αμνοερίφια, με τη συνολική αξία της λείας να ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Κατηγορία Αστυνομικά

 "Ρουμλούκι, ντόπιος γάμος" 1989

Από το αρχείο του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων "ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ".

Το 1989 ο Λ. Ο Ν. Α. Π. "ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ", πραγματοποιεί την 1η Αναπαράσταση του Ντόπιου Γάμου στην Αλεξάνδρεια, στην πλατεία Παπαντώνη.
Πλήθος κόσμου συμμετέχει στο "στήσιμο" της εκδήλωσης και σε όλα τα δρώμενα, μια εμπειρία μοναδική για όλους τους συμμετέχοντες αλλά και για τους θεατές.
Πρόεδρος του Ομίλου τότε ο Ευάγγελος Μοσχόπουλος, γαμπρός ο Σάκης Τζίκας και νύφη η Βαγγελιώ Οικονομοπούλου.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Έφη Στεφ. Καραγιάννη και το alexandriamou.gr

Αφιερωμένο στη μνήμη των ανθρώπων του Λ. Ο. Ν. Α. Π. που έφυγαν από κοντά μας!!!

 

Ξεκινάει τη Δευτέρα 11 Μαίου το δεύτερο στάδιο άρσης μέτρων. Ανοίγουν και άλλα καταστήματα και επιχειρήσεις, επιστρέφουν οι μαθητές της Γ Λυκείου στα σχολεία.

Ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Μαίου, την λειτουργία τους και άλλες επιχειρήσεις αλλά και καταστήματα. Μαζί ανοίγουν σχολεία και φορντιστήρια.

Ηδη από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έχουν ανοίξει:

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής (με ραντεβού και αναγραφή των ονομάτων των πελατών σε κατάλογο που θα συντάσσει η επιχείρηση κατά την έναρξη καθημερινής λειτουργίας)
Καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού
Καταστήματα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού
ΚΤΕΟ (με ραντεβού)
Καταστήματα υποδημάτων και οπτικών
Καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού
Καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας
Βιβλιοπωλεία και καταστήματα με γραφική ύλη
Άνθη - Φυτά

Ποια καταστήματα και επιχειρήσεις επαναλειτουργούν από Δευτέρα 11 Μαίου

Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, εκτός εμπορικών κέντρων (malls)

Για καταστήματα λιανικού εμπορίου επιφάνειας: Έως 20 τμ - 4 άτομα

Από 20 έως 100τμ - 4 άτομα +1 άτομο ανά 10 τ.μ.

για την επιφάνεια από 20 έως 100 τμ

Άνω των 100 τμ - 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 100 τμ

Άνω των 300 τμ που αναπτύσσονται σε επίπεδα ισχύει το κριτήριο επιπέδων, ήτοι 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο.

Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων.

Ορίζεται η έναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων στις 10 π.μ. και παράλληλα προβλέπεται διεύρυνση ωραρίου κατά περίπτωση. Υπάλληλοι και πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας.

Συνιστάται να μη γίνεται χρήση ανελκυστήρων. Εφόσον θεωρείται αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο πρέπει να είναι 40%. Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Πρακτορεία ΟΠΑΠ

Σχολές οδηγών - Ξεκινούν οι εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης

Σχολεία και φροντιστήρια για μαθητές Γ Λυκείου στα οποία θα ισχύουν αντίστοιχα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης όπως 1,5 μέτρο

Βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές

Καταστήματα ΔΕΗ

Λιανικό εμπόριο βιομηχανικών ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές:

Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 5 μέτρα.
Ελάχιστη απόσταση μεταξύ ατόμων (επαγγελματιών και καταναλωτών) τα 2 μέτρα.
Μέγιστο ποσοστό συμμετοχής το 50% των δραστηριοποιούμενων εμπόρων και παραγωγών.
Διπλές λαϊκές αγορές προς αποφυγή έντονου συνωστισμού.

 

Ολα τα μέτρα με τα οποία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ξαναμπαίνουν στην τάξη

Στη δημοσιότητα δόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση η οποία καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο επιστρέφουν σε λειτουργία τα σχολεία από τη Δευτέρα 11 Μαΐου με τους μαθητές Γ’ λυκείου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα – 18 Μαΐου – θα ακολουθήσουν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Αναλυτικά τι προβλέπεται:

Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών

Για να επιτευχθεί αυτό, όπου είναι απαραίτητο, το κάθε τμήμα χωρίζεται σε δύο ισοδύναμα υποτμήματα

Ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα διδασκαλίας ορίζεται σε 15

Οι μαθητές του α' υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β' υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και η λειτουργία βιβλιοθηκών

Η χρήση μάσκας στις σχολικές αίθουσες είναι προαιρετική

Στους μαθητές που έχουν ευπαθή άτομο ή ασθενή στην οικογένεια, παρέχεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως διδασκαλία, χωρίς να προσμετρούνται οι απουσίες

Το πρακτικό μάθημα «Εργαστήρια Πληροφορικής» πραγματοποιείται με κάλυψη των πληκτρολογίων με μεμβράνη οικιακής χρήσεως, η οποία αφαιρείται με την εναλλαγή κάθε χρήστη

Για το σχολικό έτος 2019-2020, δεν διεξάγονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων όλων των τύπων.

Εξαιρούνται οι εξετάσεις των κατ' ιδίαν διδαχθέντων και στρατεύσιμων μαθητών, οι απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Γ.Ε.Λ. των παρελθόντων ετών, καθώς και των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. που εμπίπτουν στις διατάξεις των άρθρων 130 και 151 του ν. 4610/2019 (Α’ 70) και του άρθρου τεσσαρακοστού ένατου της από 13.4.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 84).

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας