Έναρξη λειτουργίας Τ.Ε.Μ.Ε.Σ. & τέλεση Αγιασμού στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ΕΛ.ΑΣ. Β. Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύριο

Έναρξη λειτουργίας Τ.Ε.Μ.Ε.Σ. & τέλεση  Αγιασμού στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ΕΛ.ΑΣ. Β. Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας, ανακοινώνεται, ότι την 23-10-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00΄ στις εγκαταστάσεις της

Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, ξεκίνησε η λειτουργία του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ) με τη συμμετοχή είκοσι επτά (27) Αξιωματικών Στελεχών από Υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας (τις περιοχές της Θράκης, Μακεδονίας, Θεσσαλίας & Ηπείρου), εκπαιδευτικού έτους 2017-2018, ενώ την 10:45΄ ώρα της ιδίας ημέρας, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στην αίθουσα τελετών της Σχολής, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Μητροφάνη Τουτζιαράκη.

Στον Αγιασμό παρευρέθησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ως εκπρόσωπος της Ηγεσίας του Σώματος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Αθανάσιο Μαντζούκα, ο Διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σπυρίδων Διόγκαρης, το προσωπικό της Σχολής και οι εκπαιδευόμενοι.
Τα ανωτέρω Στελέχη – εκπαιδευόμενοι του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών θα φοιτήσουν κατά το χρονικό διάστημα από 23-10-2017 έως 01-12-2017.

Σκοπός της επαγγελματικής μετεκπαίδευσης είναι η συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής τους μόρφωσης, η συζήτηση και ανάλυση προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, η έρευνα , μελέτη και ενημέρωση στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα και προβλήματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού, καθώς και στα θέματα επικοινωνίας σχέσεων και σχέσεων κράτους-πολίτη, με στόχο τη δημιουργία ικανών ηγετικών στελεχών.

Στις θεματικές ενότητες του προγράμματος εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά αντικείμενα θεωρητικής διδασκαλίας που αφορούν: Θέματα Οργάνωσης Διοίκησης, Ηγεσίας, Ειδικά Θέματα Αστυνομικού Δικαίου, Θέματα Αστυνομικού Ενδιαφέροντος, Νομικά Θέματα, Εθνικά & Διεθνή Θέματα, Θέματα Επικοινωνίας, Ψυχολογίας, Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων Κράτους – Πολίτη.

Τα ανωτέρω Στελέχη – εκπαιδευόμενους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών καλωσόρισε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα,

“Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι
Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα μαζί σας, ως εκπρόσωπος της Ηγεσίας του Σώματος Της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την πρώτη ημέρα έναρξης του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών.
Η παρουσία σας εδώ σηματοδοτεί την αφετηρία ενός νέου κύκλου εκπαίδευσης για εσάς, που στόχο έχει τη συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης, τη συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων σας καθώς επίσης την έρευνα, μελέτη και ενημέρωση στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού με στόχο τη δημιουργία ικανών ηγετικών στελεχών.

Αναμφισβήτητα η εμπειρία που έχετε αποκομίσει τα προηγούμενα χρόνια από την υπηρεσιακή σας σταδιοδρομία, σε συνδυασμό με την παρουσία στο χώρο αυτό διακεκριμένων ομιλητών, καταρτισμένων καθηγητών και εισαγγελικών λειτουργών, θα αποτελέσουν αφορμή γόνιμου διαλόγου, από τον οποίο θα αποκομίσετε ουσιαστικές γνώσεις, χρήσιμες για τη μετέπειτα υπηρεσιακή σας πορεία.
Τέλος τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρονικό διάστημα των έξι εβδομάδων που θα βρίσκονται στη Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης και τους ευχήθηκε ολόψυχα καλή και παραγωγική φοίτηση και κάθε επιτυχία στην ολοκλήρωση του νέου κύκλου σπουδών τους.”

Στην συνέχεια ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος ΚΟΥΓΚΑΣ απεύθυνε χαιρετισμό και ευχές για μια καλή διαμονή και άριστη επιμόρφωση και μετεκπαίδευση στη Σχολή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας