Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας έδειξε έμπρακτα την αγάπη της στα "Παιδιά της Άνοιξης" Κύριο

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας έδειξε έμπρακτα την αγάπη της στα "Παιδιά της Άνοιξης"

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Αλεξάνδρεια.

Συγκεκριμένα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, Διονύσιος Κούγκας, συνοδευόμενος από τον υποδιευθυντή της Διεύθυνσης, τον αστυνομικό υποδιοικητή του τοπικού τμήματος Αλεξάνδρειας, κ. Κουκιώτη και τον υποδιοικητή του τμήματος Ασφαλείας κ. Μπουρδάνο επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των «Παιδιών της Άνοιξης» το πρωί της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019 προσφέροντας σακούλες με τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας στους υπεύθυνους της δομής, που τους καλωσόρισαν θερμά.

‘Έπειτα η Πρόεδρος της δομής μαζί με τη Διευθύντρια τους ξενάγησαν στις αίθουσες του κτιρίου που τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά ζωγραφίζοντας, μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας. Το προσωπικό τους απαρίθμησε τα επιτεύγματα που έχουν καταφέρει τα παιδιά παρουσιάζοντας τους  πίνακες ζωγραφικής που έχουν διακριθεί γεγονός που εντυπωσίασε τον κ. Κούγκα, τόσο για τις επιδόσεις των παιδιών όσο και από τις εκπαιδευτικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο ΚΔΗΦ.

Η πρόεδρος της δομής ανάλυσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με μεγαλύτερο θέμα αυτό της χωρητικότητας καθώς έχουν υπερβεί τον αριθμό φιλοξενουμένων ατόμων ενώ υπάρχει ήδη μεγάλη λίστα αναμονής. Στη συνέχεια μίλησε για τα σχέδια που θέλουν να υλοποιήσουν όπως τη δημιουργία ενός καφέ, κοντά στη δομή, που θα το λειτουργούν τα ίδια τα παιδιά όπως έχει γίνει και σε άλλες πόλεις, ενώ επεσήμανε πως ετοιμάζονται να κατασκευάσουν και δομή νυχτερινής φιλοξενίας για άτομα που το έχουν ανάγκη, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις με παιδιά που δεν έχουν κάποιον άλλον να τα φροντίζει.

Ο κ. Κούγκας άκουσε με μεγάλη προσήλωση τα προβλήματα της δομής και αυτός με την σειρά του τόνισε πως αυτή η επίσκεψη δεν είναι μόνο τυπική αλλά ουσιαστική, αφού υποσχέθηκε πως θα σταθεί δίπλα τους σε ότι κι αν χρειαστούν και όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις.

Στο τέλος το προσωπικό του ΚΔΗΦ χάρισε αναμνηστικά δώρα στους αστυνομικούς, τα οποία κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά.

 

 

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!