Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στο Σχοινά Ημαθίας (φώτο-βίντεο) Κύριο

Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στο Σχοινά Ημαθίας (φώτο-βίντεο)

Φωτιά σημειώθηκε σε οικοπεδικό χώρο δίπλα σε ακατοίκητη οικία στο Σχοινά Ημαθίας και λόγω της καύσιμης ύλης που υπήρχε στο οικόπεδο η φωτιά έγλειψε κυριολεκτικά την εξωτερική τοιχοποία της εν λόγω οικίας και μόνο χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών αποφεύχθηκε η διάδοση της φωτιάς χωρίς να υπάρχουν υλικές ζημιές.Μέσα στον ίδιο χώρο υπήρχαν και γεωργικά μηχανήματα τα οποία κινδύνεψαν άμεσα.
Στο συμβάν που δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες παρενέβησαν δυνάμεις της Π.Υ. Αλεξάνδρειας οι οποίες κατέσβησαν τις πολλαπλές εστίες φωτιάς και συγκεκριμένα 4 οχήματα της Π.Υ. και δέκα άνδρες με επικεφαλής τον Δκτη Αμανατίδη Γιάννη.

Η πρακτική αρκετών αγροτών, παρά τις περί του αντιθέτου επισημάνσεις των αρμόδιων φορέων, να καίνε χόρτα στα χωράφια τους και στα παράπλευρα καναλέτα είναι ευρέως διαδεδομένη. Όπως συνηθισμένο φαινόμενο αποτελούν οι ανεξέλεγκτες φωτιές που προκαλούν άγνωστοι σε γεωργικές εκτάσεις και ειδικά τις ημέρες που πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα οι φωτιές να καίνε χιλιάδες στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών.

Με τους άγνωστους εμπρηστές να αδιαφορούν για το γεγονός ότι, ιδιαίτερα συχνά, απειλούνται ανθρώπινες ζωές σε κατοικημένες περιοχές, ότι καταστρέφονται περιουσίες αλλά και ζωικό κεφάλαιο, χωρίς τέλος να υπολογίζουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει ή να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές για να συνετίσουν όσους δεν σέβονται νόμους και δεν αναλογίζονται τις συνέπειες των ενεργειών τους.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας