Ομάδα ΔΙΑΣ και πρόσθετη Ομάδα ΟΠΚΕ στην Αλεξάνδρεια - Ενισχύεται η αστυνόμευση μετά το μπαράζ ληστειών Κύριο

Ομάδα ΔΙΑΣ και πρόσθετη Ομάδα ΟΠΚΕ στην Αλεξάνδρεια - Ενισχύεται η αστυνόμευση μετά το μπαράζ ληστειών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενισχύεται η αστυνόμευση στην πολύπαθη περιοχή της Αλεξάνδρειας με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά ληστειών που έλαβαν χώρα στη Μελίκη και την Αλεξάνδρεια καθώς και την έκδηλη δυσαρέσκεια και αγωνία που βιώνουν οι πολίτες λόγω της ελλιπούς και ανεπαρκούς αστυνόμευσης αφού δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος...δεν προλάβαμε τα γεγονότα και τώρα οφείλουμε να τα θεραπεύσουμε...

Συγκεκριμένα μετά το μπαράζ ληστειών στο υποκατάστημα του ΕΛΤΑ στη Μελίκη και την αρπαγή του χρηματοκιβωτίου από κοσμηματοπωλείο στην Αλεξάνδρεια στο προσκήνιο βρέθηκαν επί σειρά ετών προβλήματα και όλες οι παθογένειες που υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια -και όλοι οι αρμόδιοι φορείς γνωρίζουν εκτενώς- στον τομέα της αστυνόμευσης και τέθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών και τις προοπτικές αναβάθμισης της αστυνόμευσης καθώς και επιμέρους θέματα που αφορούν την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

«Επανεκκίνηση» στον τρόπο αστυνόμευσης της Αλεξάνδρειας επιχειρεί έμπρακτα να κάνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσης Κούγκας σε συμπόρευση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσω ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου που έχει τεθεί σε ισχύ σύμφωνα με το οποίο πραγματοποιούνται στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Η Ομάδα ΔΙΑΣ θα αποτελέσει την «προμετωπίδα» του σχεδίου, με στόχο οι περιπολίες στην περιοχή της Αλεξάνδρειας να υπερδιπλασιαστούν σε ανύποπτο χρόνο και αιφνιδιαστικά ώστε η αλλαγή να γίνει αντιληπτή άμεσα από τους πολίτες.
Πρόκειται για την υπηρεσία που ασχολείται όσο καμία άλλη με την εγκληματικότητα που πλήττει τους πολίτες, είναι αυτή που έρχεται σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη, είναι το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία.

Επιπλέον εκτός από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, δημιουργείται μια πρόσθετη Ομάδα ΟΠΚΕ, η οποία θα πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας στην ¨ευαίσθητη περιοχή¨ του Δήμου Αλεξάνδρειας λόγω των ιδιαίτερων γνωρισμάτων της και προβλημάτων της που χρήζουν ιδιαίτερη φροντίδα και σχεδιασμό.

Σημειώνεται ότι η ενδυνάμωση της ασφάλειας των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή μπορεί να καταστεί εφικτή διαμέσω της αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα των αστυνομικών οχημάτων (διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη...αφού γνωστό σε όλους είναι η ανεπάρκεια του υφιστάμενου στόλου), καθώς και της ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων με έμψυχο δυναμικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, στην Ημαθία δόθηκαν υποσχέσεις που οι πολίτες του νομού μας και του Δήμου μας συγκεκριμένα περιμένουν να γίνουν πράξεις και από τον συντοπίτη μας Υπουργό καθώς και από όλους όσους κατέχουν θέσεις εξουσίας και αποτελούν ρυθμιστικούς παράγοντες στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την ευχή ο τόπος μας και οι πολίτες του να αποτελούν προτεραιότητα γι΄αυτούς ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις σε χρόνια προβλήματα που τους απασχολούν ιδιαίτερα και έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα και την ασφάλεια της ζωής τους και των περιουσιών τους.

 

Γράφει η Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

 

 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!