alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Το βράδυ της Πέμπτης 23 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του Μιχάλη Χαλκίδη

και της παράταξης του «Δύναμη Ανατροπής - Νέα σελίδα» μπροστά στο εκλογικό του κέντρο

στην Αλεξάνδρεια παρουσία υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και φίλων του συνδυασμού.

Ο κ. Χαλκίδης μίλησε για τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος του και τις προσωπικές του

δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα στο δήμο Αλεξάνδρειας, άσκησε σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή

και στο τέλος παρουσίασε όλους τους υποψήφιους της παράταξής του...και όλα αυτά υπό βροχή!

 

 

 

Με Απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου, επιστρέφονται από σήμερα, 23 Μαΐου 2019, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες εκλογές.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τρίτη 21 Μάιου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

  • του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και
  • της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

Κατηγορία Αστυνομικά

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 14Μαΐου έως τις 21 Μαΐου 2019, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νικητής της εβδομάδας,σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Καλαμαριά,επέλεξε το στοίχημα «Τελικό Αποτέλεσμα» σε δεκατρείς αγώνες από την πρώτη κατηγορία της Νορβηγίας, των Η.Π.Α., του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, τη δεύτερη κατηγορία της Νορβηγίας και της Φινλανδίας και με 30 ευρώ κέρδισε 6.180,05 ευρώ.

Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο Τρικάστ (σωστή επιλογή των τριών πρώτων ίππων με την ακριβή σειρά), της πέμπτης ιπποδρομίας από το York,ένας νικητής από το Αλιβέρι κέρδισε 1.953,07 ευρώ και στο Τρικάστ,της έκτης ιπποδρομίας από τοYork,ένας νικητής από την Αθήνα κέρδισε 1.299,21 ευρώ.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, στο Τετραπλό(σωστή επιλογή των τεσσάρων πρώτων ίππων με την ακριβή σειρά),της όγδοης ιπποδρομίας από το Turffontein,ένας νικητής από τους Μολάους κέρδισε 1.483,20 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο EmmaDelta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Κατηγορία Γενικά

Ο Κώστας Ναλμπάντης συνοδευόμενος από συνεργάτες του στον συνδυασμό «Αξίζουμε Καλύτερα» επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των «Παιδιών της Άνοιξης» και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαΐου 2019 , ξεναγήθηκαν στους χώρους και εντυπωσιάστηκαν από το έργο και τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, δείχνοντας έμπρακτα με αυτόν τον τρόπο την αγάπη και το σεβασμό που ο ίδιος έχει προς τα ΑΜΕΑ τονίζοντας μάλιστα πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, είτε σαν απλός πολίτης είτε σαν αυριανός δήμαρχος διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πηγή δύναμης και παραδείγματα ζωής, όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος.

Ο Κ. Ναλμπάντης ετοίμασε και μια έκπληξη για τους μαθητές των «Παιδιών της Άνοιξης» χαρίζοντας στον κάθε ένα από αυτούς ένα βιβλίο με τίτλο «Το Δώρο της Διώνης» της δικής μας συντοπίτισσας, Κατερίνας Παπαποστόλου τονίζοντας: «Όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν πως η ευαισθησία μου στα ζώα και κυρίως στα αδέσποτα δεν είναι προϊόν προεκλογικής καμπάνιας και άλλωστε αυτό το μέλλον θα το δείξει» εξηγώντας την κίνηση του στην επιλογή αυτού του βιβλίου.

Το Δώρο της Διώνης, είναι ένα βιβλίο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εγκεκριμένων από το ΥΠΕΠΘ για μαθητές σχολείων γενικής και ειδικής αγωγής της Κατερίνας Παπαποστόλου που γεννήθηκε και ζει στην πόλη μας εκπονώντας με τις ΖωΕΣ που έχει η ίδια ιδρύσει, εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα σχολεία της χώρας

Με την κίνηση του αυτή στήριξε τον τεράστιο και σημαντικό αγώνα της ομάδας ΖωΕΣ που ήδη έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα παραπάνω από 500 σχολεία και έχουν ενημερώσει περισσότερους από 250.000 μαθητές.

Ο Κώστας Ναλμπάντης έκανε την παρακάτω δήλωση:

¨Το θέμα των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας είναι ένα σημαντικό ζήτημα που μας απασχολεί όλους πολύ. Βαρύτητα όμως οφείλουμε να δώσουμε και στην υπεύθυνη κηδεμονία όλων εκείνων των δεσποζομενων ζώων που πολλές φορές δημιουργούν αδέσποτα οδηγώντας σε καταστάσεις που όλοι μας έχουμε δει η ίσως αντιμετωπίσει. Με την επίσκεψη μου σήμερα στα Παιδιά της Άνοιξης δηλώνω την ευαισθησία μου αλλά και την πεποίθηση μου πως η επαφή παιδιών με αναπηρίες, με σύνδρομο down η που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού με ειδικά εκπαιδευμένα ζώα έχει θεαματικά θετικά αποτελέσματα. Στην πόλη μας ή κ. Παπαποστολου εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει έναν αγώνα στα σχολεία να μάθουν τα παιδιά να συμβιώνουν αρμονικά με τα ζώα. Παράλληλα η ίδια ως Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής αλλά και με τις σπουδές της Ζωοθεραπειας στη Γαλλία εκπονεί το πρόγραμμα "Θεραπευτική Αγκαλιά" με τρεις σκύλους που υπήρξαν πολύ κακοποιημένοι και αδέσποτοι στην πόλη μας και σήμερα έχουν καταφέρει να πιστοποιηθούν και να εγκριθούν έπο το ΥΠΕΠΘ για όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής όλης της χώρας. Η σημερινή μέρα είναι η απαρχή της μελλοντικής συνεργασίας μας για όλα τα σχολεία του Δήμου μας ώστε το θέμα των αδέσποτων να γίνεται ολοένα και μικρότερο.¨

 

 

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μιχάλης Χαλκίδης, το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαϊου 2019 στο εκλογικό του κέντρο και ανέφερε 18 προσωπικές του δεσμεύσεις που θα υλοποιήσει άμεσα αν εκλεγεί δήμαρχος, διαβάστε ποιες είναι αυτές:

Αγαπητοί εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης.

Αρχικά να ζητήσω συγνώμη για λογαριασμό των πολιτικών στελεχών του τόπου μας, που επιχείρησαν να απαξιώσουν τις δυνατότητες και την προσφορά των ανθρώπων που ασχολούνται με την ενημέρωση. Ήταν λάθος, εκθέτει κύρια εμάς τα πολιτικά στελέχη, δευτερευόντως τον τόπο μας και τριτευόντως τους ανθρώπους των μέσων.

Σας κάλεσα σήμερα, μόλις δύο μέρες πριν τις κρίσιμες για την πορεία του τόπου μας εκλογές, για να σας παρουσιάσω και να εκθέσω μέσω υμών στους πολίτες, τις συγκεκριμένες τελικές προτάσεις για το τι δεσμευόμαστε να κάνουμε από την επομένη των εκλογών.

1.Ύδρευση.

 Το Νεοχωρόπουλο θα συνδεθεί άμεσα με δίκτυο ύδρευσης. Οι κάτοικοι έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν και εμείς έχουμε την ανελαστική υποχρέωση να υλοποιήσουμε. Αδιανόητο σήμερα να υπάρχουν πολίτες του Δήμου μας που πίνουν νερό από τουλούμπες.

Συναφές προς αυτό και το θέμα της ποιότητας του νερού στα χωριά Άραχος, Παλαιοχώρι,Λιανοβέργι αλλά συνολικά και σε όλο τον Δήμο Πλατέως. Θα επιλυθεί κατά προτεραιότητα.

2. Αποχέτευση.

Υπάρχει ώριμη μελέτη για υλοποίηση σε Νησέλι, Καψοχώρι, Νεοχώρι, Σχοινάς. Ταυτόχρονα θα τεθεί προς υλοποίηση η εξίσου ώριμη μελέτη του πρώην Δήμου Αντιγονιδών, η οποία περιλαμβάνει και τα χωριά Καμποχώρι, Λουτρό, Νησί.Είναι έργο μεγάλο, αλλά και απαραίτητο.

3. Άρδευση.

Είναι απολύτως αναγκαίο για λόγους ίσης μεταχείρισης των αγροτών, αλλά και για λόγους οικονομίας κλίμακας. Αναφέρομαι πρωτίστως στα χωριά Νησέλι, Κυψέλη, Λουτρό,Κεφαλοχώρι, Πλάτανος, Πρασινάδα, για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα άμεσα να προχωρήσουμε στην κατασκευή και ολοκλήρωση αρδευτικού δικτύου.

4. Συνοικισμός Αγίου Γεωργίου.

Ιδιαίτερη φροντίδα στον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου, με παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, δημιουργία παιδικής χαράς, κατασκευή γηπέδου και μέριμνα για τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Ένας λόγος παραπάνω για τα παιδιά του συνοικισμού, τα οποία υπενθυμίζω ότι είναι παιδιά του ίδιου Θεού και όχι κατώτερου...

5. Δημοτική Περιουσία.

Θα ζητήσουμε, ήδη έγιναν οι πρώτες απαραίτητες συζητήσεις με θετική ανταπόκριση, να μεταφερθούν στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας, τα 3,5 στρέμματα του Κτηνιατρείου, το οικόπεδο της ΥΕΒ και ο χώρος του Διοικητηρίου ( πρώην Εφορία ). Μπορούμε και θα το κάνουμε.Ήδη η προεργασία έγινε.

6. Παρεμβάσεις στην πόλη.

Άμεσος σχεδιασμός αναμόρφωσης της εικόνας των εισόδων της πόλης μας. Είναι θέμα πολιτισμού η πρώτη εικόνα που σχηματίζει ο επισκέπτης για την πόλη και τους κατοίκους. Απαιτείται φωτισμός, καθαριότητα και παρεμβάσεις αισθητικής. Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε ασφαλτόστρωση του τμήματος από "Γραμμές" μέχρι του "Μπαλτζή" για να λάβει τέλος το μαρτύριο της ηχορύπανσης για τους κατοίκους ένθεν και ένθεν της οδού.

Ξεχωριστή μέριμνα για πάρκα, πλατείες, πράσινο.

7. Ποδηλατοδρόμια.

Στα τμήματα, από Αλεξάνδρεια μέχρι Νησέλι, από Αλεξάνδρεια μέχρι Καψόχωρα  και από Μελίκη μέχρι Νεόκαστρο,θα γίνουν οι πρώτοι ποδηλατόδρομοι και έπεται συνέχεια.

8. Κολυμβητήριο.

Μετατροπή σε κλειστό θερμαινόμενο για χρήση όλο το χρόνο - εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 

9. Κυκλοφοριακή Μελέτη.

Εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας συγκοινωνιακής-κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη μας, επ ωφελεία των μέσων μεταφοράς, των καταστηματαρχών, του εμπορικού κόσμου και των πολιτών στο τέλος.

10. Κοινωνικά Μέτρα.

α. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των κοινόχρηστων χώρων των πολυκατοικιών.

β. Μείωση δημοτικών τελών για χαμηλοσυνταξιούχους - ανέργους - άτομα με ειδικές ανάγκες-μονογονεϊκές οικογένειες.

γ. Μείωση τελών ύδρευσης - αποχέτευσης για επαγγελματίες - ιδιώτες, που σήμερα είναι δυσβάσταχτα.

11. Απορρίμματα.

Στο θέμα των απορριμμάτων θα παρέμβουμε με τρεις στοχεύσεις. Να ενημερωθούν συστηματικά και μέσα από προγράμματα οι μαθητές των σχολείων με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα να γίνει καμπάνια ενημέρωσης και υπενθύμισης στους ενήλικες από τα μέσα ενημέρωσης. Να ελαχιστοποιηθούν τα υπολείμματα των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή.  Να εφαρμόσουμε όλες εκείνες τις μεθόδους που ήδη χρησιμοποιούνται σε χώρες του Βορρά και που εισάγουν απορρίμματα για να  τα μετατρέψουν σε θερμική ενέργεια. Φυσικά εντατικοποίηση της ανακύκλωσης, η οποία δεν υφίσταται σήμερα στον Δήμο μας. Ο Δήμος θα λάμπει.

12. Ίδρυση Εκπαιδευτικού Πάρκου με επισκεψιμότητα 70.000 - 80.000 μαθητών τον χρόνο, σε συνδυασμό με την επίσκεψη των μαθητών στον Αρχαιολογικό χώρο Βεργίνας.

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

13. Πολιτιστικοί και Αθλητικοί σύλλογοι.

Παροχή στέγης σε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.  Για μεν τους αθλητικούς συλλόγους είναι ανάγκη παρέμβασης για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών, για δε τους πολιτιστικούς, έχουμε χρέος και είναι πολιτική μας επιλογή, να ενθαρρύνουμε την συγκρότηση ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων.

Ίδρυση Λαογραφικού μουσείου.

14. Ενέργεια-Οικονομία.

Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτηρίων και των σχολείων, ώστε να κάνουμε οικονομία έχοντας τις ίδιες αποδόσεις. Μιλάμε για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

15. Ασφάλεια.

Ενίσχυση της πολιτείας με την αγορά εξοπλισμού για την αστυνομία μας. Θα διαθέσουμε στην αστυνομία περιπολικά και μηχανές, ώστε με χρήση αυτών να  πετύχουμε  να ξανανιώσουν ασφαλείς οι πολίτες στον τόπο τους.

16. Υγεία.

Αγορά ασθενοφόρων τα οποία θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στους τέσσερις πρώην Δήμους για άμεση μεταφορά αν και όποτε απαιτηθεί. Και μια ζωή να σωθεί, η απόσβεση θα έχει γίνει.

17. Ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα με ίδρυση σύγχρονου κυνοκομείου και πρόσληψη προσωπικού.

18. Ένα όμως χρέος μας αφορά και αυτούς που πλέον έφυγαν για τον τόπο των αγγέλων. Είναι η κατάσταση στα νεκροταφεία.Θα είναι και από πλευράς λειτουργικής και από πλευράς αισθητικής και καθαριότητας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Κάποια πράγματα δεν μετρώνται με χρήμα και είναι εκτός ιεράρχησης.Είναι θέμα σεβασμού και ήσυχης συνείδησης.

Αυτά είναι τα δεκαοχτώ μέτρα που θα υλοποιηθούν, δεσμεύομαι προσωπικά και το εγγυώμαι.

Δείτε το βίντεο:

Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α Αλ   ανακοινώνει ότι στις 24/05/2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα από 08:30 π.μ εως 13:00 μμ , θα γίνει διακοπή νερού , για την αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης στο εσωτερικό δίκτυο του κεντρικού τμήματος της Αλεξάνδρειας ,στις παρακάτω οδούς :

  1. Επί της οδού Σοφούλη (από την οδό Δ.Βετσοπούλου έως την οδό                      Ν.Πλαστήρα ).

  1. Επί της οδού Δ.Βετσοπούλου ( μονοί αριθμοί) (από την οδό Αλ Παπάγου έως την οδό Τ.Γεωργούλη ) .

ΔΤ: Με μια συγκέντρωση που ξεπέρασε σε όγκο και παλμό κάθε προηγούμενο, οι κάτοικοι της Μελίκης έστειλαν με τη σειρά τους το δικό τους ηχηρό μήνυμα για το ξεκάθαρο προβάδισμα εκλογικής της παράταξης ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ του Κώστα Ναλμπάντη.

Χαιρετίζοντας το πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Ναλμπάντης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της παράταξης του και τόνισε:

«…Είναι ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να δυναμώσει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ – ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ φωνή του πολίτη της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Είναι ανάγκη αυτός ο τόπος να προχωρήσει πέρα από τις στείρες αντιπαραθέσεις, την μικροπολιτική, τις προσωπικές φιλοδοξίες και τα μικροκομματικά συμφέροντα.

Είναι ανάγκη να υπάρξει μια ΣΥΝΕΠΗΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ απάντηση στον κατήφορο, στην απαξίωση, στην αρνητική πορεία που ο Δήμος εδώ και χρόνια έχει μπει.

Αυτή την πορεία, έχουμε τη φιλοδοξία, να την αντιστρέψουμε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα τεχνικών έργων και ειδικότερα αναφέρθηκε σε έργα προτεραιότητας που πρέπει να δρομολογηθούν το συντομότερο, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

  1. Ειδικά για την αντιμετώπιση του συχνού φαινομένου των πλημμυρών του πεδινού τμήματος της Μελίκης αλλά και της λύσης της άρδευσης η ΔΕΗ έχει ήδη εκπονήσει μελέτη κατασκευής δύο φραγμάτων – λιμνοδεξαμενών στο ρέμα Κρασοπούλι.
    To ένα φράγμα θα κατασκευαστεί εντός του ορίου της κοινότητας ρυακίων και το άλλο κατάντη του ρέματος στις θέσεις Κρασοπούλι 3 και 4       σε σημείο που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Αλεξάνδρειας.
    Η μελέτη προβλέπει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2.310.019 ευρώ και έχει ως φορέα διαχείρισης τον δήμο Πύδνας – Κολυνδρού προφανώς γιατί ο δικός μας δήμος ως συνήθως απών.
    Εμείς ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με τον όμορο δήμο και έχουμε στα χέρια μας το τεχνικό δελτίο, την μελέτη και την απόφαση έγκρισης και είμαστε αποφασισμένοι να συνδιεκδικήσουμε την αποπεράτωση του έργου μέχρι τέλους ως άμεσα ενδιαφερόμενοι και όχι ως απλοί παρατηρητές.

ΟΔΟΠΟΙΙΑ

  1. 1.Ασφαλτόστρωση Πετροτούρα ως την γέφυρα του Αι Γιώργη
  2. 2.Ασφαλτόστρωση δρόμων για Πογιάτες και για Μέλιο
  3. 3.Αποκατάσταση αγροτικών δρόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις πλημύρες του 2014 στις περιοχές μπάρες και Μαυραγκέλι.
  4. 4.Ασφαλτοστρώσεις και συντήρηση δρόμων εντός του οικισμού Μελίκης.

Στη συνέχεια ανέπτυξε το πρόγραμμα στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Παιδεία και τη Νεολαία.

Στον τομέα του Αθλητισμού:

  1. 1.Κατασκευή κερκίδας στο δημοτικό στάδιο Μελίκης.
  2. 2.Ανάπλαση προαύλιου χώρου μεταξύ κλειστού γυμναστηρίου και γηπέδου ποδοσφαίρου.
  3. 3.Στήριξη της ομάδας μπάσκετ ΓΑΣ Μελίκης που αγωνίζεται στην Γ εθνική καθώς επίσης και του συλλόγου ακροβατικής που έχει φέρει πανελλήνιες νίκες.
  4. 4.Τη συντήρηση του μικρού κλειστού γυμναστηρίου

Στον τομέα του πολιτισμού

  1. 1.Την στήριξη του λαογραφικού ομίλου μελίκης και περιχώρων
  2. 2.Την στήριξη του λαογραφικού μουσείου του Γιώργου Μελίκη
  3. 3.Ενίσχυση του θεσμού του καρναβαλιού.

Κλείνοντας την ομιλία του, απεύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης και τόνισε:

«Αγαπητοί συνδημότες,

Σας θέλουμε μαζί μας, όπως θέλουμε όλους τους πολίτες του Δήμου.

Σ΄ αυτή την προσπάθεια χωράμε όλοι και είμαστε αναγκαίοι όλοι. Δεν περισσεύει κανείς».

Το ραντεβού πριν την Κυριακή των εκλογών ανανεώθηκε για την κεντρική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια την Παρασκευή στις 8.30 το απόγευμα μπροστά στην τράπεζα Πειραιώς.

Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας διοργάνωσε επιμνημόσυνη δέηση –Τρισάγιο στο «Μνημείο του Ακρίτα» πίσω από τη Στέγη του Συλλόγου το πρωί της Πέμπτης 23 Μαΐου 2019 στη μνήμη των 353.000 Ποντίων Ελλήνων που χάθηκαν από την έναρξη της εθνοκάθαρσης που κήρυξε ο Κεμάλ, με πλήθος κόσμου, επίσημων και μη να δίνει το παρόν.

Την εκδήλωση άνοιξαν μαθητές δημοτικών σχολείων της Αλεξάνδρειας που τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων με λουλούδια, κεριά και χορό, στη συνέχεια ακολούθησε το τρισάγιο και έπειτα η κατάθεση στεφάνων.

Ο κ. Γιοβανόπουλος Γρηγόρης, Δάσκαλος- Διευθυντής του 7ου Σχολείου Αλεξάνδρειας και Ιστορικός- Ερευνητής της περιοχής μας μίλησε για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέροντας τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με τον χορό «Σέρρα» από τους χορευτές του Ποντιακού Συλλόγου Αλεξάνδρειας προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο κοινό.

Έχοντας υπόψη :
1. Τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α΄87), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 22 του ν.4555/2018 “Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ I» (Α΄133)” και του άρθρου 154, παρ. 8 του ν. 4600/2019(Α΄43).
2. Την υπ΄αριθμ. 13/ΕΠ/2019/11-5-2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας με την οποία ανακηρύχθηκαν για τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 οι αναφερόμενοι σ΄αυτήν συνδυασμοί υποψηφίων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Συμβούλων Κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών στο Δήμο Αλεξάνδρειας, καθώς και τις αριθμ. 16/ΕΠ/2019 και 17/ΕΠ/2019 τροποποιήσεις αυτής.

3. Την υπ΄αριθμ. 13/ΕΠ/2019/11-5-2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας με την οποία ανακηρύχθηκαν για τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 οι αναφερόμενοι σ΄αυτήν συνδυασμοί υποψηφίων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Συμβούλων Κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών στο Δήμο Αλεξάνδρειας, καθώς και τις αριθμ. 16/ΕΠ/2019 και 17/ΕΠ/2019 τροποποιήσεις αυτής.

Γνωστοποιούμε ότι:

α. Ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί υποψηφίων για το Δήμο Αλεξάνδρειας, για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και επίσης,

β. Ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί υποψηφίων για τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών περιφερειακών αρχών της 26ης Μαΐου 2019

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μιχάλης Χαλκίδης, το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαϊου 2019 στο εκλογικό του κέντρο και ανέφερε 18 προσωπικές του δεσμεύσεις που θα υλοποιήσει άμεσα αν εκλεγεί δήμαρχος, διαβάστε ποιες είναι αυτές:

 

Αγαπητοί εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης.

Αρχικά να ζητήσω συγνώμη για λογαριασμό των πολιτικών στελεχών του τόπου μας, που επιχείρησαν να απαξιώσουν τις δυνατότητες και την προσφορά των ανθρώπων που ασχολούνται με την ενημέρωση. Ήταν λάθος, εκθέτει κύρια εμάς τα πολιτικά στελέχη, δευτερευόντως τον τόπο μας και τριτευόντως τους ανθρώπους των μέσων.

Σας κάλεσα σήμερα, μόλις δύο μέρες πριν τις κρίσιμες για την πορεία του τόπου μας εκλογές, για να σας παρουσιάσω και να εκθέσω μέσω υμών στους πολίτες, τις συγκεκριμένες τελικές προτάσεις για το τι δεσμευόμαστε να κάνουμε από την επομένη των εκλογών.

1.Ύδρευση.

 Το Νεοχωρόπουλο θα συνδεθεί άμεσα με δίκτυο ύδρευσης. Οι κάτοικοι έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν και εμείς έχουμε την ανελαστική υποχρέωση να υλοποιήσουμε. Αδιανόητο σήμερα να υπάρχουν πολίτες του Δήμου μας που πίνουν νερό από τουλούμπες.

Συναφές προς αυτό και το θέμα της ποιότητας του νερού στα χωριά Άραχος, Παλαιοχώρι,Λιανοβέργι αλλά συνολικά και σε όλο τον Δήμο Πλατέως. Θα επιλυθεί κατά προτεραιότητα.

2. Αποχέτευση.

Υπάρχει ώριμη μελέτη για υλοποίηση σε Νησέλι, Καψοχώρι, Νεοχώρι, Σχοινάς. Ταυτόχρονα θα τεθεί προς υλοποίηση η εξίσου ώριμη μελέτη του πρώην Δήμου Αντιγονιδών, η οποία περιλαμβάνει και τα χωριά Καμποχώρι, Λουτρό, Νησί.Είναι έργο μεγάλο, αλλά και απαραίτητο.

3. Άρδευση.

Είναι απολύτως αναγκαίο για λόγους ίσης μεταχείρισης των αγροτών, αλλά και για λόγους οικονομίας κλίμακας. Αναφέρομαι πρωτίστως στα χωριά Νησέλι, Κυψέλη, Λουτρό,Κεφαλοχώρι, Πλάτανος, Πρασινάδα, για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα άμεσα να προχωρήσουμε στην κατασκευή και ολοκλήρωση αρδευτικού δικτύου.

4. Συνοικισμός Αγίου Γεωργίου.

Ιδιαίτερη φροντίδα στον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου, με παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, δημιουργία παιδικής χαράς, κατασκευή γηπέδου και μέριμνα για τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Ένας λόγος παραπάνω για τα παιδιά του συνοικισμού, τα οποία υπενθυμίζω ότι είναι παιδιά του ίδιου Θεού και όχι κατώτερου...

5. Δημοτική Περιουσία.

Θα ζητήσουμε, ήδη έγιναν οι πρώτες απαραίτητες συζητήσεις με θετική ανταπόκριση, να μεταφερθούν στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας, τα 3,5 στρέμματα του Κτηνιατρείου, το οικόπεδο της ΥΕΒ και ο χώρος του Διοικητηρίου ( πρώην Εφορία ). Μπορούμε και θα το κάνουμε.Ήδη η προεργασία έγινε.

6. Παρεμβάσεις στην πόλη.

Άμεσος σχεδιασμός αναμόρφωσης της εικόνας των εισόδων της πόλης μας. Είναι θέμα πολιτισμού η πρώτη εικόνα που σχηματίζει ο επισκέπτης για την πόλη και τους κατοίκους. Απαιτείται φωτισμός, καθαριότητα και παρεμβάσεις αισθητικής. Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε ασφαλτόστρωση του τμήματος από "Γραμμές" μέχρι του "Μπαλτζή" για να λάβει τέλος το μαρτύριο της ηχορύπανσης για τους κατοίκους ένθεν και ένθεν της οδού.

Ξεχωριστή μέριμνα για πάρκα, πλατείες, πράσινο.

7. Ποδηλατοδρόμια.

Στα τμήματα, από Αλεξάνδρεια μέχρι Νησέλι, από Αλεξάνδρεια μέχρι Καψόχωρα  και από Μελίκη μέχρι Νεόκαστρο,θα γίνουν οι πρώτοι ποδηλατόδρομοι και έπεται συνέχεια.

8. Κολυμβητήριο.

Μετατροπή σε κλειστό θερμαινόμενο για χρήση όλο το χρόνο - εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

9. Κυκλοφοριακή Μελέτη.

Εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας συγκοινωνιακής-κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη μας, επ ωφελεία των μέσων μεταφοράς, των καταστηματαρχών, του εμπορικού κόσμου και των πολιτών στο τέλος.

10. Κοινωνικά Μέτρα.

α. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των κοινόχρηστων χώρων των πολυκατοικιών.

β. Μείωση δημοτικών τελών για χαμηλοσυνταξιούχους - ανέργους - άτομα με ειδικές ανάγκες-μονογονεϊκές οικογένειες.

γ. Μείωση τελών ύδρευσης - αποχέτευσης για επαγγελματίες - ιδιώτες, που σήμερα είναι δυσβάσταχτα.

11. Απορρίμματα.

Στο θέμα των απορριμμάτων θα παρέμβουμε με τρεις στοχεύσεις. Να ενημερωθούν συστηματικά και μέσα από προγράμματα οι μαθητές των σχολείων με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα να γίνει καμπάνια ενημέρωσης και υπενθύμισης στους ενήλικες από τα μέσα ενημέρωσης. Να ελαχιστοποιηθούν τα υπολείμματα των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή.  Να εφαρμόσουμε όλες εκείνες τις μεθόδους που ήδη χρησιμοποιούνται σε χώρες του Βορρά και που εισάγουν απορρίμματα για να  τα μετατρέψουν σε θερμική ενέργεια. Φυσικά εντατικοποίηση της ανακύκλωσης, η οποία δεν υφίσταται σήμερα στον Δήμο μας. Ο Δήμος θα λάμπει.

12. Ίδρυση Εκπαιδευτικού Πάρκου με επισκεψιμότητα 70.000 - 80.000 μαθητών τον χρόνο, σε συνδυασμό με την επίσκεψη των μαθητών στον Αρχαιολογικό χώρο Βεργίνας.

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

13. Πολιτιστικοί και Αθλητικοί σύλλογοι.

Παροχή στέγης σε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.  Για μεν τους αθλητικούς συλλόγους είναι ανάγκη παρέμβασης για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών, για δε τους πολιτιστικούς, έχουμε χρέος και είναι πολιτική μας επιλογή, να ενθαρρύνουμε την συγκρότηση ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων.

Ίδρυση Λαογραφικού μουσείου.

14. Ενέργεια-Οικονομία.

Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτηρίων και των σχολείων, ώστε να κάνουμε οικονομία έχοντας τις ίδιες αποδόσεις. Μιλάμε για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

15. Ασφάλεια.

Ενίσχυση της πολιτείας με την αγορά εξοπλισμού για την αστυνομία μας. Θα διαθέσουμε στην αστυνομία περιπολικά και μηχανές, ώστε με χρήση αυτών να  πετύχουμε  να ξανανιώσουν ασφαλείς οι πολίτες στον τόπο τους.

16. Υγεία.

Αγορά ασθενοφόρων τα οποία θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στους τέσσερις πρώην Δήμους για άμεση μεταφορά αν και όποτε απαιτηθεί. Και μια ζωή να σωθεί, η απόσβεση θα έχει γίνει.

17. Ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα με ίδρυση σύγχρονου κυνοκομείου και πρόσληψη προσωπικού.

18. Ένα όμως χρέος μας αφορά και αυτούς που πλέον έφυγαν για τον τόπο των αγγέλων. Είναι η κατάσταση στα νεκροταφεία.Θα είναι και από πλευράς λειτουργικής και από πλευράς αισθητικής και καθαριότητας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Κάποια πράγματα δεν μετρώνται με χρήμα και είναι εκτός ιεράρχησης.Είναι θέμα σεβασμού και ήσυχης συνείδησης.

Αυτά είναι τα δεκαοχτώ μέτρα που θα υλοποιηθούν, δεσμεύομαι προσωπικά και το εγγυώμαι.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας