alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019

Είτε από συνήθεια  είτε με σκοπιμότητα γίνεται ολοκληρωτική χρήση του όρου «πρόσφυγας» για κάθε «άφιξη» και παράνομη είσοδο στην Ελληνική Επικράτεια των μεταναστευτικών ροών, τόσο από τα νησιά όσο και από την ηπειρωτική χώρα – κυρίως από τον Έβρο.

Κατηγορία Αστυνομικά

Ένας 46χρονος άνδρας ο Χ. Α. βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία στο σπίτι του στο Νησέλι Ημαθίας .

Κατηγορία Αστυνομικά

Mε 3.000 και πλέον εκθέματα, που μαρτυρούν την Ιστορία στη γενέτειρα του «μεγίστου των βασιλέων της Μακεδονίας » -του Μεγάλου Αλεξάνδρου- την Πέλλα, το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής –ένα από τα νεώτερα της χώρας- υποδέχτηκε στα 10 χρόνια από την ανέγερση και έναρξη της λειτουργίας του πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες.

Για τον αρχαιολόγο του μέλλοντος θα µπορούσε να είναι το ίδιο το µουσείο ένα …εύρημα, καθώς “αναδύεται” από το έδαφος (οι αρχιτέκτονες φρόντισαν να αναγερθεί αρχικά «βυθιζόµενο» και να λειτουργεί ως άλλος, στεγασµένος αρχαιολογικός χώρος σε µικρότερη κλίµακα, που δεν ανταγωνίζεται τον αρχαιολογικό χώρο, µιας και είναι ενταγµένο µέσα σε αυτόν). Και ο σύγχρονος επισκέπτης του, «ανεβαίνοντας» τους χώρους του, έχει από παντού πλήρη εποπτεία όλων των υπολοίπων χώρων. Σαν µια …άλλη πόλη, ίδια µε εκείνη, που σχεδόν 2.500 χρόνια πριν γέννησε και άνδρωσε τον Αλέξανδρο Γ', τον Μέγα, των Μακεδόνων και της «οικουµένης».

Από το 2009 λειτουργεί το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 2009 και φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του.

Με αφορμή τη συμπλήρωση της δεκάχρονης πορείας του, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και ο Σύνδεσμος Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας διοργανώνουν -παρουσία της νέας υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη- τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του, αύριο Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30, στο αίθριο του Μουσείου (θα προηγηθεί απο τις 17.30 ξενάγηση στους χώρους).

Η απόφαση για την ίδρυση του νέου Μουσείου της Πέλλας ελήφθη το 1996, οπότε και άρχισαν οι διαδικασίες εκπόνησης μελετών, εγκρίσεων, διαγωνισμών κ.ά. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε το 2006 και το έργο εντάχθηκε στο Γ΄ ΚΠΣ, με προϋπολογισμό 14 εκατ.ευρώ. Τα εγκαίνιά του ανακοινώθηκαν, ματαιώθηκαν, επανορίστηκαν για το καλοκαίρι του 2009 και στη συνέχεια για τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους… Μεσολάβησαν οι εκλογές της εποχής, τα εγκαίνια αναβλήθηκαν και πάλι και η λειτουργία του άρχισε τελικά δίχως επίσημα εγκαίνια αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Οι δυσκολίες στην πρόσβαση

Στα 10 χρόνια της λειτουργίας του και παρα τις “δύσκολες” συνθήκες πρόσβασης στον χώρο (ο αρχαιολογικός χώρος Πέλλας και το νέο μουσείο βρίσκονται στο 35ο χλμ Παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στον οικισμό της Πέλλας. Η πρόσβαση γίνεται με λεωφορείο των ΚΤΕΛ από τη Θεσσαλονίκη ως τα Γιαννιτσά κι απο εκεί είτε με ΙΧ είτε με ..τα πόδια για δυο χιλιόμετρα), οι επισκέπτες ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο (κυρίως σχολεία, ιδιώτες με ΙΧ απο τη Βόρειο Ελλάδα αλλα και μεγάλος αριθμός ξένων τουριστών).

“Το μουσείο αποτελεί εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Απομένει η ανάδειξη και απόδοση στο κοινό του μεγάλου Ανακτόρου της Πέλλας -της “Αίθουσας του θρόνου”- αλλά και η ολοκλήρωση του αρχαιολογικού πάρκου της περιοχής με τη σειρά των ευρημάτων, ώστε να αποτιμηθεί σωστά ο ρόλος της Πέλλας, που υπήρξε το πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο του ελληνισμού” λέει στο ΑΠΕ ενόψει και του αυριανού εορτασμού παρουσία της υπουργού, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας και διευθύντρια του Μουσείου, Μπετίνα Τσιγαρίδα.

Το νέο µουσείο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τµήµα του αρχαιολογικού χώρου δίπλα ακριβώς από τον σύγχρονο οικισµό. Η έκθεση στο μουσείο αναπτύσσεται σε χώρο 2.500 τ.µ., σε πέντε θεµατικές ενότητες (καθηµερινή ζωή, δηµόσια ζωή, θρησκεία-λατρείες, νεκροταφεία και ανάκτορο - Μέγας Αλέξανδρος).

Στο μουσείο υπάρχουν 3.000 εκθέματα

Τα 3.000 εκθέματα καλύπτουν την περίοδο από την εποχή του Χαλκού (3η χιλιετία π.Χ.) μέχρι και το 90 π.Χ., τη λεγόμενη ύστερη ελληνιστική εποχή (η Πέλλα κατοικείται από την 3η π.Χ. χιλιετία., ιδρύθηκε από τον Αρχέλαο Α΄, 413-399 π.Χ., και σύμφωνα με τον Ξενοφώντα ήταν η μεγαλύτερη της Μακεδονίας. Οι πρώτες ανασκαφές στην περιοχή έγιναν το 1957).


Tους επισκέπτες του νέου μουσείου της Πέλλας, της γενέθλιας πόλης του «μεγίστου των βασιλέων της Μακεδονίας», υποδέχεται ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος (μια μαρμάρινη προτομή του, ύψους 35 εκατοστών κι ένα μικρό αγαλματίδιο της ίδιας εποχής, που τον απεικονίζει με χαρακτηριστικά του θεού Πάνα).

Από τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυετών αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή, που κοσμούν το μουσείο και καταδεικνύουν στοιχεία της πολυκύμαντης ιστορίας της περιοχής, ενδεικτικά είναι:

-Η αποκατεστηµένη χρωµατική διακόσµηση του βόρειου τοίχου αίθουσας συµποσίου, της λεγόµενης "Κατοικίας των Κονιαµάτων", ύψους 5 µέτρων που δεσπόζει στο βόρειο τµήµα της θεµατικής ενότητας για την καθηµερινή ζωή. Πρόκειται για µοναδικό δείγµα συνολικά αποκατεστηµένης όψης τοίχου στον ελληνικό χώρο και βεβαιώνει ότι η µορφή αυτής της τρισδιάστατης αρχιτεκτονικής απόδοσης µε χρωµατιστά κονιάµατα που διαπιστώθηκε σε σπίτια της Ποµπηίας (από εκεί προέκυψε ο όρος ποµπηιανό στυλ) ήταν διαδεδοµένη στην Πέλλα από τον 3ο αιώνα π.Χ.

-Τα εξαιρετικής τέχνης ψηφιδωτά δάπεδα (των οικιών του Διονύσου και της Ελένης), πολύχρωµες διακοσµήσεις τοίχων, συµποσιακές κλίνες, ευρήµατα που καταδεικνύουν στοιχεία για την ένδυση, τον καλλωπισµό, τις ασχολίες, τις λατρευτικές τελετές στα οικιακά ιερά, την άθληση, την εκπαίδευση, τη διασκέδαση.

-Αγαλματίδια και πήλινα ειδώλια της Αφροδίτης, η οποία στην Πέλλα λατρευόταν ως προστάτις των νεκρών, καθώς και από το Θεσµοφόριο, αναθηµατικά ειδώλια, µαρµάρινα αγαλµάτια, επιγραφές, αγγεία, προϊόντα µεταλλοτεχνίας ενω “εντυπωσιακή” είναι η ταφή ενός µικρού παιδιού µέσα σε πήλινο πίθο (εγχυτρισµός) που χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού.

-Ο κατάδεσμος με το πρώτο μαρτυρημένο «μακεδονικό κείμενο» (σε γλώσσα δωρική-ελληνική), η κατάρα εννέα στίχων που βρέθηκε εγχάρακτη σε μολύβδινο έλασμα (κατάδεσμος) τυλιγμένο στο δεξί χέρι νεκρής, κατά την αποκάλυψη τάφου του 4ου αιώνα από την περιοχή της αγοράς στην αρχαία Πέλλα. Το εύρημα εντοπίστηκε το 1986. (“Θετίμας και Διονυσοφώντος το τέλος και τον γάμον καταγράφω και ταν αλλάν πασάν γυναικών και χηράν και παρθένων", ήτοι "Της Θετίμας και του Διονυσοφώντα τον επίσημο γάμο τον δένω με μάγια γραμμένα και όλων των άλλων γυναικών τον γάμο όσες είναι χήρες ή παρθένοι, ιδιαίτερα ομως της Θετίμας. Κι αποθέτω τα μάγια στον Μάκρωνα και στους δαίμονες. Και αν ποτέ εγώ ξεθάψω και ξετυλίξω και διαβάσω τούτα τα λόγια, τότε να παντρευτεί ο Διονυσοφών και όχι πριν. Γιατί δε θέλω να πάρει άλλη γυναίκα απο εμένα, αλλά εγώ να γεράσω μαζί με τον Διονυσοφώντα και καμία άλλη…») .

  • «Ξάνθος Δημητρίου και Αμαδίκης υιός» επιγράφεται η επιτύμβια στήλη του νεαρού με το παιγνίδι και το σκύλο (ανάγεται στα τέλη του 5ου αιώνα και είναι ένα από τα πρωιμότερα μέχρι σήμερα γλυπτά της Πέλλας των αρχών του 4ου π.Χ αιώνα). Το όνομα του νεκρού φέρει εκτός απο το ..πατρώνυμο και το μητρώνυμο, καταδεικνύοντας πως …στη Μακεδονία της εποχής (έναν αιώνα πριν τον Μεγα Αλέξανδρο), το …οικογενειακό δίκαιο προέβλεπε – αν όχι «γυναικοκρατία»- αλλά σίγουρα μια ισονομία που θα «ζήλευαν» πολλές – ακόμα και σύγχρονες κοινωνίες.
  • «Η Αφροδίτη αποσανδαλίζουσα» επιγράφεται το αγαλματίδιο (βρέθηκε σε τάφο της Πέλλας του 4ου αιώνα π.Χ ). Αγαλματίδια της θεάς Αφροδίτης βρέθηκαν δεκάδες σε τάφους γυναικών και ανδρών όλων των εποχών στην Πέλλα . Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν (τα πρωτότυπα τους εκτίθενται στο μουσείο) τα αγαλματίδια του έρωτα (του 4ου π.Χ αιώνα) και του συμπλέγματος του έρωτα και της ψυχής (του 1ου π.Χ αιώνα) τα οποία αναπαράχθηκαν από τα εργαστήρια του ΤΑΠ (Ταμείο αρχαιολογικών πόρων), διατίθενται στα πωλητήρια όλων σχεδόν των μουσείων της χώρας και θεωρούνται από τα πλέον «ευπώλητα».

-Από φέτος θα διατίθεται στο πωλητήριο του αρχαιολογικού Μουσείου της Πέλλας (άρχισε να λειτουργεί για το κοινό απο τον περασμένο Μάιο ) κι ενα ακόμη “ιδιαίτερο” αντίγραφό του μοναδικού για αρχαία επιγραφή , ευρήματος της “Στήλης του Χοίρου» (ο …χοίρος ήταν απ τα πρώτα θύματα τροχαίου στην …Εγνατία οδό της εποχής. Η επιτύμβια στήλη (εντοπίστηκε στα 1968 στη διάρκεια αρχαιολογικής ανασκαφής, ενσωματωμένη στα υστερορωμαϊκά τείχη της Έδεσσας ) απεικονίζει μία τετράτροχη άμαξα με τέσσερα μουλάρια κι ενα γουρουνάκι κάτω από την άμαξα. Στην στήλη υπάρχουν και οι εξής στίχοι: «χοῖρος ὁ πᾶσι φίλος, τετράπους νέος, ἐνθάδε κεῖμαι Δαλματίης δάπεδον προλιπὼν δῶρον προσενεχθείς καὶ Δυρράχιν δὲ ἐπάτησα Ἀπολλωνίαν τε ποθήσας καὶ πᾶσαν γαίην διέβην ποσὶ μοῦνος ἄλιπτος νῦν δὲ τροχοῖο βίῃ τὸ φάος προλέλοιπα Ἠμαθίην δὲ ποθῶν κατιδεῖν φαλλοῖο δὲ ἅρμα ἐνθάδε νῦν κεῖμαι τῷ θανάτῳ μηκέτ’ ὀφειλόμενος», ήτοι «Ο χοίρος, ο φίλος όλων, ο τετράποδος νέος, ενδάθε κείμαι, έχοντας αφήσει τα χώματα της Δαλματίας όπου είχα δοθεί ως δώρο. Πόθησα καὶ πάτησα το Δυρράχιο και την Απολλωνία μόνος μου, χωρὶς να μείνω πίσω, διάβηκα όλη τη γη με τα πόδια. Τώρα όμως απὸ τροχαίο έχασα το φως της ημέρας, πάνω στη στιγμὴ που ποθούσα να δω την Ημαθία…».

Φωτογραφίες: Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Κατηγορία Γενικά

Συνεργεία του Δήμου Αλεξάνδρειας βρίσκονται επί ποδός από το πρωί της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2019 και τοποθετούν διαγραμμίσεις που οριοθετούν τους εξωτερικούς χώρους από κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε μαγαζιά που εκθέτουν τα προϊόντα τους σε εξωτερικό χώρο, στο κέντρο της πόλης ανάλογα με τα τετραγωνικά που του αντιστοιχούν.

Το προσωπικό του Δήμου, συνοδεία μηχανικού και βάσει τοπογραφικών οριοθετεί με έναν τρόπο διακριτικό αλλά εμφανή σε όλους, το χώρο μέσα στον οποίο επιτρέπεται να τοποθετηθούν τα τραπεζοκαθίσματα του κάθε μαγαζιού υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι πάγκοι των καταστημάτων που εκθέτουν τα προϊόντα.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου συγκαλεί την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019 σύσκεψη εργασίας με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρου Λιβάνιου.

Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου και αποτελεί συνέχεια εκείνης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.  

Ανάλογες συσκέψεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους τόσο της Δυτικής Μακεδονίας, όσο και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στη σύσκεψη της Παρασκευής θα συμμετέχει και η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κυρία Μαρία Αντωνίου.

Συνάντηση με το νέο προεδρείο της συνόδου των πρυτάνεων είχε σήμερα η ηγεσία τουυπουργείου Παιδείας, για να συζητήσει μεταξύ άλλων, τις προτάσεις του για τις αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων. Αμφότερες οι πλευρές χαρακτήρισαν «εγκάρδιο» το κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να γίνει πράξη «το όραμα της κυβέρνησης για ανώτατα ιδρύματα αυτοδιοίκητα, ευέλικτα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας». Σημειώνεται, ότι ήδη, για αυτόν τον σκοπό έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε το υπουργείο, πρόθεση είναι να προχωρήσει εντός του έτους σε ευρεία νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση, παρόντες ήταν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, και ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Απόστολος Δημητρόπουλος. Το νέο προεδρείο της συνόδου των πρυτάνεων, αποτελείται από την πρύτανη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Μαρία Νικολαΐδου, τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε το προεδρείο για το περιεχόμενο της επιστολής που προτίθεται να αποστείλει προς τις πρυτανικές αρχές των Ανώτατων Ιδρυμάτων, καθώς και τους κεντρικούς άξονες επί των οποίων θα ζητηθούν από τα Ιδρύματα συγκεκριμένες προτάσεις. Η επιστολή θα σταλεί στα Ιδρύματα εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις έθεσαν στο τραπέζι και επιπλέον ζητήματα, όπως η αύξηση του τακτικού προϋπολογισμού για τα πανεπιστήμια, η ενίσχυση του προσωπικού των πανεπιστημίων όλων των κατηγοριών, η αναθεώρηση του τρόπου καθορισμού των εισακτέων και του πλαισίου διαχείρισης των μετεγγραφών, καθώς επίσης και η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τη στέγαση και σίτιση των φοιτητών.

Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ειλικρινή διάθεση για την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, με κοινό στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανώτατη εκπαίδευση.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Μετά την επιτυχή διαπραγμάτευση του πρώτου πακέτου που αφορούσε τη δημιουργία του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, γνωστού ως rescEU, με ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, ορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εισηγητής για τον φάκελο ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Το rescEU δημιουργήθηκε για να προσφέρει βοήθεια στα κράτη – μέλη που αντιμετωπίζουν φυσικές καταστροφές, ειδικά μετά τις θανατηφόρες πυρκαγιές στην Πορτογαλία το 2017 και στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

Εκτός από την ήδη υφιστάμενη εθελοντική αποστολή  βοήθειας, πλέον θα υπάρχει και η νέα Ευρωπαϊκή δεξαμενή μέσων, όπως πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, που θα αγοραστούν από τα κράτη - μέλη με Ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση της τάξης του 80%-90%.Τα μέσα αυτά θα είναι έτοιμα να σταλούν όπου χρειάζονται, όταν τα εθνικά μέσα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Παράλληλα, προβλέπεται για πρώτη φορά η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποσοστού έως 75% των εξόδων επισκευής των μέσων που διαθέτουν τα κράτη - μέλη. Μία πολύ σημαντική πρόβλεψη για την Ελλάδα, καθώς ένα σημαντικό μέρος του εναερίου στόλου μας βρίσκεται καθηλωμένο λόγω αδυναμία επισκευής.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ενεργοποίηση του νέου Μηχανισμού πανευρωπαϊκά έγινε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια όπου τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα από την νέα δεξαμενή rescEU, δύο από την Ιταλία και ένα από την Ισπανία, βοήθησαν στις προσπάθειες κατάσβεσης

Με την ευκαιρία του διορισμού του ως εισηγητή του Κοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας, ως εισηγητής για την Σοσιαλιστική Ομάδα σε συνεργασία με τον Επίτροπο κ. Στυλιανίδη καταφέραμε να δημιουργηθεί ένας πραγματικός μηχανισμός αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών όταν συμβαίνουν φυσικές καταστροφές.

Στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις.  Για αυτό, ως εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρωταρχικός μου στόχος είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω τον Μηχανισμό με όλα τα αναγκαία μέσα ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη επιχειρησιακή επάρκεια.

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Άλλη μια σαιζόν είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Η 6η σαιζόν λοιπόν ξεκινά το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά και μόνο στο alexandriamou.gr. Εμένα προσωπικά, αν και δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο, μου λείψατε πραγματικά. Το Καρπουζάκι μπορεί να μην ήταν στον «αέρα» ένα μήνα τώρα παρόλα αυτά όμως έκανε πολλούς νέους φίλους. Πάρα πολλά τα μηνύματα και τα mail που πήρα από ανθρώπους που το ανακάλυψαν τώρα, είτε ξαπλωμένοι σε μια παραλία, είτε σπίτι τους πίνοντας καφέ.

Όλο αυτό το διάστημα που ήμασταν χώρια, πήγα διακοπές (όχι, δεν ξεκουράστηκα), πήγα σε καμιά 5-6 κηδείες (όσο μεγαλώνεις τόσο λιγοστεύουν οι γνωστοί σου), παρουσίασα αρκετές εκδηλώσεις (και ακόμη δεν δέχτηκα πρόταση από κάποιο σταθμό) και τέλος ξεδίπλωσα το υποκριτικό μου ταλέντο. Ανέβηκα στο θεατρικό σανίδι μετά από 33 χρόνια παίζοντας έναν ρόλο που σας καθήλωσε.

2

Η παράσταση «Ικλουγές γιέντι» μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω έναν ρόλο σταθμό για την καριέρα μου. Μπήκα, ξάπλωσα, έπεσα μαζί με το κρεβάτι, ανέβηκα στο φορείο, ψήφισα και τέλος. Αυτό που είδε ο κόσμος ήταν ένα σεντόνι να τρέμει από τα γέλια. Δεν είναι αυτό ερμηνεία; Νομίζω ότι δεν μπορώ πλέον να παίξω άλλο ρόλο, αυτή η ερμηνεία θα με κυνηγάει μια ζωή.

Αυτά όμως θα τα πούμε αναλυτικά στο πρώτο Καρπουζάκι. Σήμερα το θέμα μας είναι η νέα φωτογράφιση που θα στολίζει το άρθρο για τον επόμενο χρόνο. Πιο gothic καταστάσεις γιατί πολύ απλά φέτος στο Καρπούζι προβλέπουμε τα μελλούμενα.

Τη φωτογράφιση (που δεν είναι αυτή που έχω στην αρχή αλλά θα τη δείτε στο πρώτο Καρπούζι) ανέλαβε ο Γιάννης Ουσταμπασίδης. Φώτα, σκιές, πόζες, όλα υπό την καθοδήγηση του. Gothic ήθελα εγώ, gothic μου έδινε ο Γιάννης. Για μένα ήταν εγγύηση και τον ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

 

3

Για να μπω όμως στο όλο κλίμα της εποχής έπρεπε να έχω και το κατάλληλο μακιγιάζ. Για μένα ήταν μονόδρομος. Όχι επειδή την ξέρω χρόνια ούτε απλά επειδή είναι καλό παιδί. Την επέλεξα γιατί είναι η καλύτερη. Η Έλενα Κυνηγοπούλου λοιπόν πήρε τα πινέλα και τις σκιές και με έκανε αγνώριστο.

4

Δεν ξέρω αν θα με βάλει στο book της για να με δείχνει ως κάποια από τη δουλειά της. Ξέρω όμως ότι με έβαψε με μεράκι, υπομονή (την έσκασα με τις ιδιοτροπίες μου) και μου έδωσε ένα αποτέλεσμα ανώτερο των προσδοκιών μου. Είχα και έναν φόβο αν θα βγούνε όλες αυτές οι μπογιές και τα νύχια ή θα κυκλοφορώ στη Βετσοπούλου σαν αποτυχημένο τραβεστί. Γιαβρί μου σε ευχαριστώ πολύ.

5

Καλές οι φωτογραφίες, καλό το μακιγιάζ αλλά αν και το κοστούμι δεν είναι καλό τότε όλα πάνε στράφι. Νίκος Ουζούνης σημαίνει εγγύηση. Απλά με ρώτησε τι το θέλω. Ούτε μέτρα δεν μου πήρε. Περίμενα μια μπέρτα και μου ήρθε «η μπέρτα». Γούνες, μεταλικές λεπτομέρειες, κουκούλες….. Νίκο μου δεν είναι τυχαίο που σε εμπιστεύονται όλες οι καλοντυμένες κυρίες της πόλης. Σ΄ ευχαριστώ πολύ.

6

Το Καρπούζι έρχεται το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με ένα άρθρο μαχαιριά. Τελικά άξιζε αυτούς που ψηφίσαμε να τους ψηφίσουμε; Εκτίμησαν την ψήφο μας ή απλά βολεύτηκαν; Κάνουν κοινωνικό έργο ή απλά γεμίζουν την τσέπη τους; Και φυσικά όλα όσα είδαμε και ακούσαμε τον μήνα που πέρασε.

Ραντεβού το Σάββατο το πρωί. Ξεκινάμε με όρεξη.

Η Ανακύκλωση είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας που μας αφορά όλους.
Για το λόγο αυτό και στα πλαίσια ενημέρωσης του κόσμου ,το Σάββατο 07/09 από τις 19:00-22:00 έξω από το γραφείο της Αστερούπολης στον πεζόδρομο Πλατέος θα υπάρχει μια ομάδα που θα ενημερώνει τον κόσμο για το σπουδαίο αυτό ζήτημα.
Αφιερώσετε 10 λεπτά από το χρόνο σας και περάστε να ενημερωθείτε για το νέο εγχείρημα της ομάδας.
Να είστε όλοι εκεί.

Η ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας θα πραγματοποιήσει ημερίδες , με θέμα την ενημέρωση για τις νέες αλλαγές του κανονισμού στο ποδόσφαιρο, με ομιλητή τον πρόεδρο της Ε. Δ. / ΕΠΣΗ Χριστοδούλου Τάσο . Η πρώτη ημερίδα θα γίνει την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας , για τις ομάδες του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Κατόπιν την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο Πολυχώρου Πολιτισμού «ΒΕΤΛΑΝΣ», για τις ομάδες του Δήμου Νάουσας και την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 σε αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων του Δήμου Βέροιας για τις ομάδες του δήμου .

Η συμμετοχή στις ημερίδες αφορά τους εκπροσώπους , προπονητές , ποδοσφαιριστές των ομάδων της ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ , καθώς και δημοσιογράφους ,αθλητικογράφους του νομού .

Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας