Ολυμπιακό μουσείο: “ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ”

Ολυμπιακό μουσείο: “ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ”

Το Ολυμπιακό Μουσείο τιμά τη ”Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη” και προσκαλεί Ολυμπιονίκες, αθλητικά σωματεία, συλλόγους, σχολεία και ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν στον συμβολικό εορτασμό της Ημέρας και στη διεθνή ψηφιακή καμπάνια #WhiteCard.


Ο συγκεκριμένος εορτασμός της “ανύψωσης της λευκής κάρτας” έχει θεσπιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να τονιστεί ο ρόλος που κατέχει ο αθλητισμός για την επίτευξη της ειρηνικής συνύπαρξης και της αειφόρου ανάπτυξης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η “ανύψωση της κάρτας” προέρχεται από τον χώρο του αθλητισμού, αυτή τη φορά όχι για να “δώσει ποινή”, αλλά για να γίνει σύμβολο ελπίδας και ενότητας.


Ο αθλητισμός, και ειδικότερα ο Ολυμπισμός ως φιλοσοφία και τρόπος ζωής εμπνέει και ενώνει τους ανθρώπους, χτίζει γέφυρες επικοινωνίας και δίνει το παράδειγμα της αρμονικής συνύπαρξης. Ειδικά στις δύσκολες σημερινές συνθήκες για την ανθρωπότητα, ο εορτασμός έχει σημαίνουσα βαρύτητα, καθώς δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούν οι φωνές των ανθρώπων σε ένα κοινό ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της ανθρωπότητας.


Η διαδικασία είναι απλή. Φωτογραφιζόμαστε ατομικά ή ομαδικά – με μάσκα και σε αποστάσεις - κρατώντας ψηλά μια άσπρη κάρτα ή χαρτί (μισό Α4) και την αποστέλλουμε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μαζί με το ονοματεπώνυμό μας ή/και τον σύλλογο, φορέα, κ.ά. που ανήκουμε, μέχρι την Τρίτη 6 Απριλίου. Η φωτογραφία θα ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ολυμπιακού Μουσείου για τον εορτασμό της Ημέρας.
Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν αν ανεβάσουν τη φωτογραφία τους στα μέσα κοινωνικής τους δικτύωσης με τα hashtags #WhiteCard, #OlympiakoMouseio, #OlympicMuseumGr, #April6 και #idsdp2021.

 

Γίνε και εσύ πρεσβευτής του αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη!

 

ΜΕΛΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΩΝ (ICOM) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (ISHA) & ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠ.ΠΟ.

Τ (0030) 2310 968 531 Ι F 2310 968 726

 

www.olympicmuseum-thessaloniki.org

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας