alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Θα πρέπει να αλλάξω τακάκια στα νεύρα μου γιατί δεν φρενάρουν με τίποτα.

Τα Εγκαίνια για το νέο κατάστημα τεχνολογίας Tech-Center πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στις 19.30
Σύγχρονο και προσεγμένο η νέα επιχείρηση του Δημήτρη Μανώλη είναι εξοπλισμένο με τα πιο προηγμένα προϊόντα της αγοράς και έτοιμο να καλύψει

όλες τις ανάγκες και υπηρεσίες και να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας σε ές τις τεχνολογικές ανάγκες του αγοραστικού κοινού.

Στο κατάστημα θα βρείτε:
Υπολογιστές
Laptop
Κινητά & Σταθερά τηλέφωνα
Tablet
Τηλεοράσεις
Εκτυπωτές
Μεγάλη ποικιλία σε αξεσουάρ και Gadget υπολογιστών, κινητών και tablet
Αναλώσιμα όλων των ειδών

Επίσης θα βρείτε ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας για:
Συστήματα ασφαλείας
Κάμερες παρακολούθησης
Δορυφορικά
Εξοπλισμός Led
Smart Home Technology

Μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα για Service και αναβάθμιση κάθε είδους υπολογιστών, κινητών, tablet και τηλεοράσεων.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Tech-Center αναλαμβάνει επίσης εγκατάσταση και ρύθμιση σε κάμερες παρακολούθησης, συστήματα ασφαλείας και δίκτυα WiFi όπως και υπηρεσίες υποστήριξης – Service σε γραφεία και εταιρίες.

Ελάτε για να γνωρίσετε από κοντά τα νέα δεδομένα της τεχνολογίας.

Tech-Center
Tηλ.23330 27775
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 82

 

 

Συνελήφθησαν χθες (25 Οκτωβρίου 2018) το βράδυ στην Βέροια, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 2 ημεδαποί ηλικίας 39 και 22 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

 Ειδικότερα, οι 2 άντρες πήγαν σε κατάστημα στην Βέροια και με πιστόλι που έφερε ο 39χρονος προσπάθησε να πυροβολήσει 45χρονο ημεδαπό, θαμώνα του καταστήματος, πλην όμως το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε. Στη συνέχεια ο 39χρονος μαζί με τον 22χρονο που έφερε μαχαίρι, του προκάλεσαν χτυπήματα στο κεφάλι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να εντοπιστούν τα 2 άτομα σε κοντινή περιοχή και να συλληφθούν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα πιστόλι που περιείχε ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και
  • ένα πτυσσόμενο στιλέτο.

Ο 45χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Κατηγορία Αστυνομικά
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά, του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού στοχεύοντας στην πρόληψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας , διοργανώνει σε συνεργασία με το Μαιευτικό Τμήμα του  Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας δωρεάν εξετάσεις ΤΕΣΤ Παπανικολάου.
 
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, στην Πλατεία Παπαντωνίου, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 από τις 9:00πμ -13:00μμ. Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να κλείνουν ραντεβού καθημερινά, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2333023114 και ώρες  9:00πμ-14:00μμ.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας Αθανάσιος Γ.Παντόπουλος, κάνει γνωστό στα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Αλεξάνδρειας ότι όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην μονοήμερη εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Noεμβρίου με Εκκλησιασμό στην Μονή Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα Πιερίας ,εν συνεχεία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου ( με ξενάγηση) και γεύμα σε ταβέρνα στο Ελατοχώρι Πιερίας θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στην Κοινωνική Λειτουργό Ιωαννίδου Μερόπη, στο τηλέφωνο 233302674

Ώρα αναχώρησης 7.30 π.μ .από ΚΑΠΗ

Είναι νέα, όμορφη, νέα μανούλα με μεγάλη φρεσκάδα και σχεδιάστρια κοσμημάτων τα οποία εξάγει και στο εξωτερικό, η δικιά μας Λίνα Τουπεκτσή από τη Βέροια που σε περίοδο κρίσης κατάφερε να κερδίσει την αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικό με τις δημιουργίες της έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Μέσα σε όλα» στη Βεργίνα Τηλεόραση για το νέο της εγχείρημα, ένα γραφείο-ShowRoom που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 όπου θα επιδεικνύονται τα χειροποίητα της κοσμήματα.

Η επιχείρηση Linasexclusive μεγαλώνει και η δημιουργός περήφανη δήλωσε πως η προσπάθεια είναι αυτό που μετράει: «Δεν σταμάτησα να προσπαθώ από την αρχή, συνεχίζουμε νε προσπαθούμε, να εξελισσόμαστε με καλές συνεργασίες και έδρα τη Βέροια» ενώ τόνισε πως το νέο της ξεκίνημα ήρθε από μόνο του: «Εμείς είχαμε το εργαστήριο που κατασκευάζουμε τα κοσμήματα, δεν υπήρχε δυνατότητα επίδειξης της δουλειάς μας οπότε τώρα κάναμε τα καινούργια μας γραφεία στη Βέροια που θα είναι και showroom, βρίσκονται στη Πλατεία Ωρολογίου 2 στο δεύτερο όροφο και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου είναι τα εγκαίνια»

Ο κόσμος θα μπορεί να βλέπει τις δημιουργίες της ενώ η κ. Τουπεκτση έκανε μια αποκάλυψη για τους πελάτες της χονδρικής αγοράς: «Οι πελάτες της χονδρικής θα μπορούν να βλέπουν τη νέα σειρά κοσμημάτων πριν βγει στις εκθέσεις».

Στη συνέχεια επισημάνθηκε η μεγάλη προβολή που έχει λάβει ως τώρα η επιχείρηση αλλά και η ίδια η δημιουργός με μεγάλη έμφαση οι πωλήσεις προς το εξωτερικο, οι συμμετοχές σε εκθέσεις, οι λόγοι έμπνευσης καθώς και η πηγή της κατασκευής των κοσμημάτων.

Η Λίνα Τουπεκτσή μας έκανε την τιμή για μια αποκλειστική συνέντευξη στο alexandriamou.gr και στη δημοσιογράφο Έφη Καραγιάννη, όπου μας συστήνει την www.linasexclusive.gr  και μας αποκαλύπτει πρόθυμα την επαγγελματική πορεία της, πτυχές της ζωή της, την τέχνη της.

Διαβάστε την παρακάτω:

Με σταθερά βήματα περπάτησε στον υπέροχο κόσμο της κατασκευής των χειροποίητων κοσμημάτων και έκτοτε εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες της.
Αφού το να φτιάχνεις όμορφα και φινετσάτα κοσμήματα δεν απαιτεί μόνο κόπο και πολύ δουλειά, αλλά και αρκετή φαντασία, αγάπη, μεράκι και ψυχή!

Η Λίνα Τουπεκτσή διαθέτει όλα αυτά τα χαρίσματα και μας τα φανερώνει στις συλλογές κοσμημάτων που επιμελείται αποκλειστικά η ίδια.
Άνθρωπος με γούστο, ξέρει πώς να δημιουργεί κομμάτια μοναδικά, βάζει πάντα την προσωπική της σφραγίδα και ακολουθεί τις τάσεις που επιβάλλει η μόδα.
Δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Εξωτερικό και η δουλειά της βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση, γεγονός που αντιλαμβάνεται κανείς αντικρίζοντας τα κοσμήματά της.

Τα linas exclusive jewels by Toupektsi έχουν ανατρέψει τα στατιστικά της εποχής και γνωρίζουν άνοδο, ανάπτυξη και προοπτική εξέλιξης σε δύσκολες συνθήκες για την επιχειρηματικότητα γενικότερα.

1. Πως προέκυψε η ενασχόληση με τον υπέροχο κόσμο του χειροποίητου κοσμήματος;
Ποια η αιτία και η αφορμή για την έναρξη του επιχειρηματικού σου εγχειρήματος, της ίδρυσης δηλαδή της οικογενειακής σου επιχείρησης;

Το να δημιουργείς με τα χέρια σου σίγουρα δεν είναι κάτι ξαφνικό. Σε όλη μου την ζωή μέχρι σήμερα η ενασχόληση μου με τα καλλιτεχνικά ήταν έντονη. Από το να παίζω πιάνο, να ζωγραφίζω, να αγιογραφώ, να κάνω κεραμική μέχρι το να σχεδιάζω κοσμήματα. Η αιτία και η αφορμή.... Ο πατέρας μου ήταν στο χώρο του λιανικού εμπορίου ανδρικών ενδυμάτων στη Βέροια μια ζωή. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Στην ίδια επιχείρηση απασχολήθηκε και η μητέρα μου. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης υπήρχε μια ύφεση που μας έκανε να σκεφτούμε εναλλακτικά. Το εμπόριο το ξέραμε καλά. Τι κάναμε λοιπόν; Τα ινία τα ανέλαβα εγώ περισσότερο ως προς την αποφασιστικότητα, το ρίσκο και την προώθηση μιας νέας επιχείρησης που μέσα σε λιγότερα από 5 χρόνια αριθμεί αξιόλογο αριθμό συνεργατών σε όλη την Ελλάδα αλλά και εξάγει ποσότητες Ελληνικού Χειροποίητου Κοσμήματος στο εξωτερικό. Τα linasexclusive handmade jewels δεν είναι τίποτα άλλο από την αποφασιστικότητα, τον σοβαρή και σκληρή δουλεία και το ανήσυχο πνεύμα της Λίνας.

2.Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε ως νέα επιχειρηματίας και γυναίκα στο χώρο των χειροποίητων κοσμημάτων, πως τις ξεπεράσατε, και πως καταφέρατε να σταθείτε επάξια στον χώρο μέχρι σήμερα αναλαμβάνοντας το επιχειρηματικό ρίσκο;

Αντιμετώπισα τις ίδιες ακριβός δυσκολίες σαν να ήμουν άντρας. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Μια νεοφυής επιχείρηση που προσπαθεί σε καιρούς κρίσης να αποκτήσει brand name και να γίνει αναγνωρίσιμη σε όλη την Ελλάδα δεν είναι καθόλου εύκολο. Απαιτεί άπειρες ώρες δουλείας, κόστος ψυχικό και σωματικό περισσότερο παρά χρηματικό, απαιτεί πείσμα, επιμονή, υπομονή αλλά και αγάπη, πάθος, μεράκι και πίστη για ότι κάνουμε. Στα Linasexclusive κατασκευάζουμε χειροποίητα κοσμήματα πρωτότυπα, ποιοτικά, προσιτά που έχουν ψυχή. Την ψυχή της σχεδιάστριας και το πάθος όλης της εταιρίας μας. Πρεσβεύω την γυναικεία επιχειρηματικότητα και πιστεύω ότι με σταθερά και σωστά βήματα υπάρχει προοπτική ανάπτυξης ακόμα και σήμερα.

3.Το όνομα της εταιρίας σας παραπέμπει σε κάτι ιδιαίτερο και από που προήλθε?

Οι γονείς μου θέλησαν να δώσουν στην εταιρία μας ένα όνομα που να εκφράζει απόλυτα το τι είμαστε. Τα linasexclusive jewels by Toupektsi είναι ένα «παιχνίδι» του ονόματος μου Λίνα αλλά και του υλικού που πρώτοι το 2012 βγάλαμε στην Ελληνική αγορά. Το «λινάρι» είναι το σήμα κατατεθέν μας.

4.Θεωρείται ότι τα κοσμήματα που σχεδιάζετε έχουν μια ιδιαίτερη αισθητική που πηγάζει από μια προσωπική πηγή έμπνευσης;

Τα κοσμήματα που σχεδιάζω έχουν πάνω τους τον εαυτό μου. Έχουν την προσωπική υπογραφή μιας σχεδιάστριας που αγαπάει το στυλ, την κομψότητα και πάνω από όλα την ομορφιά της ψυχής. Κάθε κυρία που επιλέγει ένα κόσμημα linasexclusive jewels κουβαλάει πάνω της και μια ιστορία που σκέφτηκε το μυαλό μου και έκαναν πράξη τα χέρια μου. Κάθε κόσμημα είναι και μια μικρή κατάθεση ψυχής.

5.Πιστεύετε ότι στα κοσμήματα που φορά κάθε γυναίκα καθρεπτίζεται ο εσωτερικός κόσμος της, τα συναισθήματα και οι προσωπικές εσωτερικές αξίες της;

Ένα χειροποίητο κόσμημα έρχεται να συμπληρώσει και να αναδείξει τι αισθανόμαστε. Η ομορφιά είναι πρώτα εσωτερική και καθρεπτίζεται στο πρόσωπο και τα μάτια μας. Ένα όμορφο κόσμημα έρχεται να τραβήξει τα βλέμματα εκεί που θέλουμε εμείς να εστιάσουμε και να δείξουμε ότι αγαπώντας το χειροποίητο δίνουμε άλλη αξία στα πράγματα που φοράμε. Το χειροποίητο έχει αξία γιατί κουβαλάει πάνω του όλη την αύρα του σχεδιαστή του

6.Ο κόσμος σας προτιμάει έναντι των τυποποιημένων κοσμημάτων; Η ελληνική αγορά στηρίζει τα χειροποίητα κοσμήματα;

Ο κόσμος έχει δείξει ότι δίνει αξία πολύ περισσότερο στο χειροποίητο παρά στο μαζικό και βιομηχανικό κόσμημα, το τυποποιημένο στα κοντεινερ και διοχετευμένο στην αγορά με το κιλό. Το χειροποίητο κόσμημα όταν είναι ποιοτικό, προσιτό και καλαίσθητο δίνει άλλο αέρα στην κυρία που το επιλέγει. Τον αέρα της μοναδικότητας ή έστω της ιδιαιτερότητας του.

7.Πιστεύετε ότι η δουλειά σας είναι τέχνη που οδηγεί στη χαρά δημιουργίας και όχι μόνο;

Η δουλειά μου είναι τέχνη. Δημιουργείται στο μυαλό και εκφράζεται με τα χέρια μου. Δεν δίνει μόνο χαρά δημιουργίας, δίνει μια μόνιμη ανησυχία για το νέο, το πρωτότυπο, το διαφορετικό, το εκφρασμένο με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Είναι η ιστορία της ζωής μου. Είναι η ίδια μου η ζωή. Πιστεύω ότι όσο ο Θεός το επιτρέπει στα χέρια μου και σε μένα δεν θα σταματήσω να σκέφτομαι, να είμαι ανήσυχη και να το βγάζω δημιουργώντας.

8.Κατάκαιρούς σχεδιάζετε αφιλοκερδώς υπέροχες δημιουργίες για ιδρύματα και φιλανθρωπικούς οργανισμούς? Τι ρόλο παίζει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για την επιχείρησή σας;

Η δουλειά μας δεν είναι μονάδα, είναι ομάδα. Τίποτα δεν θα συνέβαινε αν ο κόσμος δεν αγκάλιαζε την μικρή επιχείρηση από τη Βέροια που ξεκίνησε από το μηδέν το 2012. Δεν θα μπορούσαμε όλα αυτά τα χρόνια να μην λέμε ένα ευχαριστώ και να μην ανταποδίδουμε την αγάπη μας για ότι ζούμε μέσα από αυτή τη δουλειά. Βοηθάμε όπου μπορούμε με κάθε τρόπο, σχεδιάζουμε κοσμήματα, κάνουμε φιλανθρωπικά μπάζα δίνοντας τα έσοδα για έναν ιερό σκοπό και έτσι μπορεί να μην ικανοποιείται η τσέπη μας αλλά σίγουρα ικανοποιείται η ψυχή μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

9.Απευθύνεστε σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο γυναίκας όταν σχεδιάζετε μια νέα συλλογή κοσμημάτων; Η σύγχρονη γυναίκα προσέχει την εικόνα της κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας;

Απευθύνομαι πάντα στον ίδιο τύπο γυναίκας. Την γυναίκα που αγαπάει και εκτιμάει τον εαυτό της και αυτό Φαίνεται από το τι φοράει μέχρι τον τρόπο που κάθετε. Μια γυναίκα που είναι δυναμική, ανεξάρτητη και αξίζει το σεβασμό για ότι κάνει και ότι καταφέρνει. Από την μητρότητα και την οικογένεια της μέχρι την επαγγελματική της καταξίωση

10.Γυναικεία επιχειρηματικότητα και μητρότητα μπορούν να συμβαδίσουν αρμονικά;

Αρμονικά... δύσκολος συνδυασμός. Όλα έχουν κάποιο κόστος. Το τίμημα του χρόνου είναι μεγάλο. Τα παιδιά μαθαίνουν να ζούνε με τους ρυθμούς μας. Μπορεί ο χρόνος να είναι λιγότερος αλλά σίγουρα είναι ποιοτικός. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Τα παιδιά βιώνουν πως είναι να εργάζεσαι σε κάτι που αγαπάς.

11.Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και projects;

Τα μελλοντικά μας σχέδια έχουν ήδη προαποφασιστεί. Φέτος θα προσπαθήσουμε κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα την Ελληνική αγορά με στόχο να καλύψουμε το 80% της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας με συνεργαζόμενα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή η κάλυψη είναι στο 55-60%. Για να επιτευχθεί ο στόχος μια είναι η λέξη που υπάρχει. ΕΚΘΕΣΕΙΣ. Έχουμε ήδη κλείσει την συμμετοχή μας σε 5 γενικές και κλαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα (ΔΕΘ, ΜΕC Παιανίας Σεπτέμβρη και Γενάρη, Metropolitan expo, Bεργινα18) και συζητάμε την 6η μέχρι τον Μάρτιο του 2018 δειγματίζοντας φθινοπωρο/χειμωνα 2017-2018 τώρα και ανοιξη/καλοκαιρι 2018 από τον Γενάρη και μετά

12.Ποιές είναι οι τάσεις στο κόσμημα για το χειμώνα 2017 - 2018; Έχετε να παρουσιάσετε κάτι νέο και καινοτόμο στη χειμερινή σας συλλογή Linas exclusive ;

Το χειμώνα έρχονται στο προσκήνιο τα γήινα χρώματα και τα παστέλ έχοντας πάντα δυναμικό παρόν το μαύρο, το κόκκινο και το χρυσό. Το 2012 κάναμε τη διαφορά στο χειροποίητο κόσμημα με το τότε νέο υλικό το λινάρι το οποίο μας καθιέρωσε στην αγορά και απέκτησε υπογραφή linasexclusive by Toupektsi. To χειμώνα το λινάρι συνεχίζει να υπάρχει σε κυπαρισσι, μπορτνό και μαύρους χρωματισμούς, μπαίνει σε μεγαλο βαθμό το δερμα σε μαυρο και καφε, οι πέρλες αλλα η καινοτομια ερχεται και παλι. Από φετος το χειμώνα με στοχο την προωθηση του σε μεγιστο βαθμο το λιναρι παντρευεται με ένα άλλο φυσικο 100% ελληνικο στοιχειο. Το σφουγγαρι Kαλύμνου το οποιο δεν θα εχει καμια επεξεργασια από την στιγμή που αλιεύετε παρά μόνο θα καρφώνεται με ημιπολύτιμους και πολύτιμους λίθους και θα αποτελεί μια «μήτρα». Μια μήτρα αγάπης, καινοτομίας, ιδιαιτερότητας και προπάντων μια μήτρα με την υπογραφή linasexclusive by Toupektsi που θα ταξιδέψει την Ελλάδα παντού.

13.Πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας και που μπορεί να σας βρει;

Για όσους ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας παρουσίαση ολόκληρων των συλλογών είναι τα περίπτερα μας στις εκθέσεις που θα συμμετέχουμε. Αν για κάποιο λόγο δεν καταφέρουν να παρευρεθούν εκεί μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλ 6946-844601 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή μέσω fb στη σελίδα μας http://www.facebook.com/vraxioliakaikolie 

Το βίντεο της συνέντευξης:

 

 

 

 

Κατηγορία Γενικά

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώνεται:

 Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά την διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, την Κυριακή 28-10-2018 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, αποφασίζουμε:

α. Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης παντός είδους οχημάτων, κατά τις ώρες από 09:00΄ έως 14:00, επί της οδού Βετσοπούλου από τη συμβολή της με την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Παύλου Μελά.

β. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων, κατά τις ώρες από 10:30΄ έως 14:00, στις παρακάτω οδούς:

– Επί της οδού Βετσοπούλου από τη συμβολή της με την οδό Ταγματάρχου Γεωργούλη έως τη συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους.

– Επί της οδού Ναούσης από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους.

– Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

γ. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων, από ώρα 11:30΄ έως 14:00, στις παρακάτω οδούς:

– Επί της οδού Δ. Βετσοπούλου από τη συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης-Βέροιας).

– Επί της οδού Αριστοτέλους στο ρεύμα κυκλοφορίας από την συμβολή της με την οδό Ν. Πλαστήρα προς την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.

– Επί της οδού Παύλου Μελά από την συμβολή της με την οδό Ν. Πλαστήρα έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.

– Επί της οδού Ταγματάρχου Γεωργούλη από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.

– Επί της οδού Α. Παπάγου από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.

– Επί της οδού Σ. Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της οδό Δ. Βετσοπούλου.

– Επί της οδού Θ. Σοφούλη από την συμβολή της με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.

– Επί της οδού Φιλίππου από την συμβολή της με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.

Οι ρυθμιστικές πινακίδες θα τοποθετηθούν με μέριμνα του Δήμου Αλεξάνδρειας και η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών με μέριμνα και φροντίδα του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Μετά τον ισχυρό σεισμό στη Ζάκυνθο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε κάποιες σημαντικές οδηγίες σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση σε μία ενδεχόμενη περίπτωση σεισμού. 

 Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση: 

Μέσα στο σπίτι

  • Στερεώστε γερά στους τοίχους τα ράφια και τις βιβλιοθήκες. Απομακρύνετε από τις πόρτες τα ψηλά έπιπλα που μπορούν να ανατραπούν και να εμποδίσουν την έξοδο.
  • Βιδώστε καλά στους τοίχους το θερμοσίφωνα και τις δεξαμενές καυσίμων και νερού.
  • Τοποθετείστε τα βαριά αντικείμενα στα χαμηλότερα ράφια.
  • Απομακρύνετε τα βαριά αντικείμενα πάνω από κρεβάτια και καναπέδες.
  • Στερεώστε καλά τα φωτιστικά σώματα και τους ανεμιστήρες οροφής.
  • Προσδιορίστε καλά προφυλαγμένους χώρους σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού:
  • κάτω από ανθεκτικά γραφεία ή τραπέζια.
  • μακριά από γυάλινες επιφάνειες και βιβλιοθήκες.
  • μακριά από εξωτερικούς τοίχους.
  • Ελέγξτε τη σωστή λειτουργία του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.
  • Ενημερώστε τα μέλη της οικογένειας για το πώς κλείνουν οι γενικοί διακόπτες ηλεκτρικού, νερού και φυσικού αερίου και για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης (112, 199, 166, 100 κλπ.)
  • Προμηθευτείτε φορητό ραδιόφωνο με μπαταρίες, φακό και βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών.

Έξω από το σπίτι

  • Επιλέξτε ένα ασφαλή χώρο συνάντησης μετά το σεισμό ο οποίος να βρίσκεται:
  • μακριά από κτίρια και δέντρα
  • μακριά από τηλεφωνικά και ηλεκτρικά καλώδια.

ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ

Αν είστε μέσα στο σπίτι

  • Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.
  • Καλυφθείτε κάτω από κάποιο ανθεκτικό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο), γονατίστε και κρατήστε με τα χέρια σας το πόδι του.
  • Αν δεν υπάρχει ανθεκτικό έπιπλο, γονατίστε στο μέσον του δωματίου, μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σας και προστατέψτε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σας. Απομακρυνθείτε από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σας τραυματίσουν.
  • Μην προσπαθήσετε να απομακρυνθείτε από το σπίτι.
  • Μην βγείτε στο μπαλκόνι.

Αν είστε σε ψηλό κτίριο

  • Απομακρυνθείτε από τζάμια και εξωτερικούς τοίχους.

Αν είστε σε χώρο ψυχαγωγίας, εμπορικό κέντρο ή μεγάλο κατάστημα

  • Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.
  • Μείνετε στο χώρο μέχρι να τελειώσει η δόνηση.
  • Μην παρασυρθείτε από το πανικόβλητο πλήθος που κινείται άτακτα προς τις εξόδους γιατί κινδυνεύετε να ποδοπατηθείτε.

Αν βρίσκεστε σε ανοιχτό χώρο

  • Απομακρυνθείτε από χώρους που βρίσκονται κάτω από κτίρια, τηλεφωνικά ή ηλεκτρικά καλώδια.
  • Αν έχετε μαζί σας τσάντα ή χαρτοφύλακα, καλύψτε το κεφάλι σας με αυτά.

Αν βρίσκεστε μέσα στο αυτοκίνητο

  • Καταφύγετε σε ανοιχτό χώρο και σταματήστε με προσοχή το αυτοκίνητο ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία.
  • Αποφύγετε να περάσετε από σήραγγες, γέφυρες ή υπέργειες διαβάσεις.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

Αν είστε μέσα στο σπίτι

  • Προετοιμαστείτε για τυχόν μετασεισμούς.
  • Ελέγξτε προσεκτικά τον εαυτό σας και τους γύρω σας για πιθανούς τραυματισμούς.
  • Αν υπάρχουν βαριά τραυματισμένοι μην τους μετακινείτε.
  • Εκκενώστε το κτίριο από το κλιμακοστάσιο (μην χρησιμοποιείτε τον ανελκυστήρα), αφού πρώτα κλείσετε τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του νερού.
  • Καταφύγετε σε ανοιχτό και ασφαλή χώρο.
  • Ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών και μην δίνετε σημασία σε φημολογίες.
  • Μην χρησιμοποιείτε άσκοπα το αυτοκίνητό σας ώστε να μην γίνετε εμπόδιο στο έργο των συνεργείων διάσωσης.
  • Χρησιμοποιείστε το σταθερό ή κινητό τηλέφωνό σας σε εξαιρετικές περιπτώσεις, γιατί προκαλείται υπερφόρτωση των τηλεφωνικών δικτύων.
  • Αποφύγετε να μπείτε στο σπίτι σας αν βλέπετε βλάβες, κομμένα καλώδια, διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (ΤΣΟΥΝΑΜΙ)

Αν βρίσκεστε σε περιοχή παραθαλάσσια με χαμηλό υψόμετρο

  • Παρότι δεν προκαλούν τσουνάμι όλοι οι σεισμοί μείνετε σε εγρήγορση.
  • Παρατηρείστε αν υπάρχει σημαντική αύξηση ή πτώση της στάθμης του ύδατος, γεγονός που αποτελεί φυσική προειδοποίηση.
  • Απομακρυνθείτε από τη θάλασσα και κατευθυνθείτε σε περιοχές της ενδοχώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο. Ένα τσουνάμι μικρού μεγέθους σε ένα σημείο της ακτής μπορεί να μεταβληθεί σε μεγάλο τσουνάμι, σε απόσταση χιλιομέτρων.
  • Μείνετε μακριά από την ακτή. Το τσουνάμι δεν αποτελείται μόνο από ένα μόνο κύμα αλλά από μια σειρά από κύματα οπότε επιστρέψτε μόνο αφού ενημερωθείτε από τις αρμόδιες Aρχές ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
  • Μην πλησιάζετε τις ακτές για να παρακολουθήσετε ένα επερχόμενο τσουνάμι. Όταν το δείτε ίσως είναι αργά για να το αποφύγετε
Κατηγορία Γενικά

Η "Πλεκτάνη εξ αίματος" του Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάστηκε στη Γερμανία στις 19 & 20 Οκτωβρίου 2018 στο Σύλλογο Μακεδόνων Νυρεμβέργης.

Το μήνυμα του συγγραφέα:

"Νυρεμβέργη. Μια πόλη όνειρο και μια παρουσίαση άκρως συγκινητική και πετυχημένη. Τα λόγια είναι φτωχά προκειμένου να εκφράσω αυτά που έζησα εκεί, με τα μέλη του Συλλόγου Μακεδόνων Νυρεμβέργης να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, αλλά κυρίως στον Πρόεδρο Λάζαρο Μοναστηρίδη και στον Αντώνη Μουμούρη που απογείωσαν την Ελληνική φιλοξενία όλες τις ημέρες που βρεθήκαμε εκεί. Ευχαριστώ τον φίλο Γιώργο Μαλούτα για την ξενάγηση αλλά και για τις προσπάθειες που έκανε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ευχαριστώ επίσης για την προβολή και την υποστήριξη, την Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νυρεμβέργης και τον Αρχισυντάκτη της, Διαμαντή Γκίκα, την φίλη Λογοτέχνιδα και Ζωγράφο, Ελένη Βασιλείου «Αστερόσκονη» που προλόγισε το βιβλίο μου, τον Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης και τον Πρόεδρό του Λαμπρόπουλο Δημήτρη, τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Νυρεμβέργης και κάθε άλλο Σύλλογο που απέστειλε εκπροσώπους του. Θερμότατες ευχαριστίες όμως και σε κάθε άτομο ξεχωριστά, που μας τίμησε με την παρουσία του και έκανε τη βραδιά μας υπέροχη. Και τι να πω για την τρελοπαρέα που μας χάρισε στιγμές απείρου κάλους, οι οποίες δεν λέγονται δημοσίως!... Σωτήρης και Κατερίνα Βενέτη, Λάζαρος Μοναστηρίδης, Ναταλία, Κώστας, Μαρία, Σάσα, Δημήτρης, Sabine, Βασίλης, Ιωάννα, Κώστας και τόσοι άλλοι που σίγουρα ξεχνάω! Περπάτησα για πρώτη φορά στα μέρη, που η ηρωίδα του βιβλίου μου, Μελίνα, βρέθηκε πριν από εμένα. Γι αυτό και θεωρώ ότι η «Πλεκτάνη εξ αίματος» παρουσιάστηκε στον “φυσικό” της χώρο, που δεν είναι άλλος από την όμορφη Νυρεμβέργη! Σας ευχαριστώ πολύ!!!!

Βεβαίως θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τον Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη, την σύζυγό του Δέσποινα και τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Hattersheim Φρανκφούρτης, που επίσης μας αγκάλιασαν με αγάπη και κάναμε όλοι μαζί μια όμορφη και εποικοδομητική συζήτηση".

 

Κατηγορία Γενικά

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής, χαράς για όλους τους Έλληνες. Μια γιορτή ήθους και λεβεντιάς, γιατί περιέχει μηνύματα ομοψυχίας, ιερής συγκίνησης και ευγνωμοσύνης. Είναι αναγκαίο να θυμηθούμε τις θυσίες των παλαιοτέρων γενεών για την εθνική ανεξαρτησία μέσα από το θαύμα των Αλβανικών βουνών. Να θυμηθούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, που με την θυσία τουςαπλοί άνθρωποι μεταμορφώθηκαν με μιας σε ηρωικές μορφές και δημιούργησαν την εποποιία του 1940.

     Βασικό στοιχείο της αυτογνωσίας ενός λαού είναι η γνώση του παρελθόντος και της ιστορίας του. Η σκέψη όλων μας είναι σήμερα στη Γενιά του '40, τη γενιά των πατεράδων και των παππούδων μας, από τους οποίους ελάχιστοι είναι ακόμα στη ζωή. Μια γενιά  ικανή, που κατάφερε μέσα από τα συντρίμμια του πολέμου, της κατοχής και του εμφυλίου να χτίσει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Για αυτή την χώρα που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας ελεύθερη, καλούμαστε όλοι οι πολίτες να αναλογισθούμε σε βάθος και με υπευθυνότητα την αξία της ελεύθερης Πατρίδος.

     Από την ηρωική πράξη του «ΟΧΙ» ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.Το έπος του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης μας δείχνουν τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ποιοι είμαστε και ας αγωνιστούμε με ισχυρή βούληση και με πείσμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα είναι γιορτή μνήμης, συγκίνησης και περηφάνιας για όλους του Έλληνες! Χρόνια Πολλά!

Στέφανος Δριστάς

Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας