ΜΟΝΟ για Άντρες; Λύσσα κακιά - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΝΟ για Άντρες; Λύσσα κακιά - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πέρασα μια πολύ δύσκολη εβδομάδα οφείλω να πω. Ξέρετε τι σημαίνει να μαλώνεις και να παρακαλάς μια

ολόκληρη εβδομάδα να μη φας μήνυση; Τόσο παρακαλετό είχα να ρίξω από τότε που ήμουνα μικρός και παρακαλούσα τον πατέρα μου να με πάει στο «Γορίλα, γορίλα, άτιμο παιδί, θα μου το κλείσεις το τσαντίρι» στο πανηγύρι της Αλεξάνδρειας.


Η πρώην βουλευτίνα της Ιταλίας, η Cicciolina μαζί με όλο το επιτελείο της από δικηγόρους θέλαν να μου κάνουν μήνυση γιατί την έβαλα φωτογραφία μαζί με τον αντιδήμαρχο λέγοντας μάλιστα πολύ έντονα «ciò che non lui o sua madre lo sa» που σημαίνει «ποιος είναι αυτός>> Τι κι΄ αν προσπάθησα να της εξηγήσω ότι ο συγκεκριμένος στην περιοχή μας είναι διάσημος, τίποτα αυτή, αγύριστο κεφάλι. Άλλα κι άλλα ήξερε να τα καταπίνει, αυτό της έκατσε βαρύ. Να δεις που είχε περίοδο και ως γνωστό όταν μια γυναίκα έχει περίοδο τα σπάει τα πιάτα αντί να τα πλένει.

Τι να κάνω και γω ο έρμος, της έταξα ότι θα κάνω δώρο από μια ταινία της σε όλους μέσα στο δημαρχείο, άντρες και γυναίκες και κάπως τη μαλάκωσα. Πάντως είναι αχάριστη. Της στείλαμε ότι καλύτερο είχαμε και φάγαμε (παρά λίγο) μήνυση. Δηλαδή άμα της έστελνα τον Κιρκιλιανίδη τι θα έκανε; Εδώ θα μου πεις μπορεί να στεκόταν και σούζα (μπάσα φωνούλα, ματιά όλο υποσχέσεις και μη ξεχνάμε τα «μεγάλα» που φυτρώνουν στο χωράφι του). Τέλος, του χρόνου την πουτανέσκα θα την φάει με Κιρκιλιανίδη για να είμαι και σίγουρος.

Πάμε σε κάτι άλλο τώρα που εγώ δεν το γνώριζα και μόλις το έμαθα συγκλονίστηκα. Η εκκλησία μας προκειμένου να φέρει κοντά της τους άντρες που εργάζονται εφεύρε τη Λειτουργία ΜΟΝΟ για άντρες. Η λειτουργία για άντρες είναι ένας θεσμός που λαμβάνει χώρα σε πολλά μέρη της Ελλάδος.

Σκοπός της είναι να φέρει στην εκκλησία τους άντρες, κυρίως γεωργούς, κτηνοτρόφους κ.α. που λόγω των επαγγελμάτων τους αδυνατούν να παρακολουθούν το πρωί τη λειτουργία. Τα Τρίκαλα Ημαθίας για άλλη μια φορά πρωτοπόρα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιούν τη συγκεκριμένη λειτουργία στο ναό τους.

Στις 6 το απόγευμα θα ανοίξουν οι πύλες της για να δεχθούν τους αγρότες. Βέβαια δεν ξέρω αν αυτοί που έκαναν τα χαρτιά τους πρόσφατα για νέοι αγρότες αν έχουν το δικαίωμα να πάνε αλλά θα ρωτήσω και θα σας πω. Στη συγκεκριμένη λειτουργία θα αναγνωστεί και το νέο τροπάριο του αγρότη ιερομάρτυρα Μανωλιού σε παγκόσμια πρώτη. Ενός ανθρώπου που η εμμονή του στις αγροτικές δουλειές τον απομόνωσε από τις χαρές της ζωής. Το Καρπούζι όπως πάντα εξασφάλισε και σας παρουσιάζει το συγκεκριμένο τροπάριο σε πρώτη προβολή.

Η παρθενιά είναι σαν ένα ψίχουλο. Έρχεται ένα πουλάκι και στην παίρνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν εξαιρέσουμε γάμους, βαφτίσια και κηδείες οι περισσότεροι είμαστε παρθένοι στο θέμα «πάω εκκλησία». Πόσα πουλάκια να πετάξουν; Καλή η κίνηση της εκκλησίας αλλά έχω κάποιες απορίες.
- Η ώρα νομίζετε πως φταίει που δεν πάμε εκκλησία;
- Το Πάσχα που όλες οι λειτουργίες είναι after είδατε πολλούς άντρες να τις παρακολουθούν;
- Άντε, τώρα είναι τα βαμβάκια και το Μάρτιο οι σπορές, τον υπόλοιπο χρόνο δεν υπάρχει λεύτερη καμιά Κυριακή ;

Για τους άντρες η εκκλησία έχει προγραμματιστεί για μετά τα 70. Όχι ούζα και καφέδες να τους κεράσετε αν δεν πέσει η σύνταξη εκκλησία δεν έχει. Εξάλλου οι άντρες έχουν συνδέσει τα πάντα με το sex. Αν δεν υπάρχει κάτι σεξουαλικό να τους εξιτάρει κανένα γεγονός δεν έχει αξία. Στο θέμα του εκκλησιασμού ισχύει το εξής «Κάνεις μπάνιο μετά το σεξ; Φυσικά! Τότε να κάνεις σεξ πιο συχνά».

Και επειδή εγώ πυροσβέστης ήθελα να γίνω αλλά με κέρδισε ο ΟΑΕΔ θα σας πω ότι ούτε εμείς οι άνεργοι δεν την προτιμούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε. Ίσως να φταίει που δεν έχουμε πολλά μαλλιά να πάμε κομμωτήριο όπως οι θείες που κάθε Κυριακή δεν χάνουν ούτε ένα επεισόδιο.

Τις βλέπεις χτενισμένες στην πένα και αν έχει αέρα φτάνουν στην εκκλησία σαν τον ευχούλη. Ένας γνωστός μια φορά όταν τον ρώτησα γιατί δεν πας εκκλησία μου είπε «πήγα μια φορά έτσι και αλλιώς κάθε Κυριακή τα ίδια λένε» και συμπλήρωσε «πόσες φορές μπορείς να δεις το ίδιο επεισόδιο; Αυτό μόνο το Κωνσταντίνου και Ελένης το κατάφερε».

Έχετε προσέξει ότι τελευταία έχουν κόψει τα αλκοτέστ; Ξέρουν πως δεν έχουμε λεφτά και για δεύτερο ποτό. Παρόλα αυτά η Ελληνική Αστυνομία δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα. Ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια για να μας ενημερώσει (κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικίες) για τις διάφορες τηλεφωνικές κλοπές- φάρσες που γίνονται. Μάλιστα για να μας πείσουν διάλεξαν τους πιο επίλεκτους αστυνόμους που έχουν. Δείτε το σποτάκι και θα καταλάβετε.

 

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της "Εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων - δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων’’ στις 04/11/2016, θα πραγματοποιηθούν ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων».

Παρακαλούνται, οι εργάτες και μη στην καθαριότητα, οι κυνηγοί και οι αγρότες και γενικά όσοι κινούνται σε μέρη όχι τόσο επισκέψιμα να προσέλθουν στο κέντρο υγείας Αλεξάνδρειας για εξετάσεις. Ίσως να ήρθαν σε επαφή με τα συγκεκριμένα δολώματα και να μη το γνωρίζουν. Όλα δείχνουν ότι κάποιος από όλους αυτούς έχει όλα τα συμπτώματα της λύσσας απλά δεν το έχει ακόμα καταλάβει.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!