ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Από όλα αυτά που θέλατε να γίνετε από μικροί, σας κέρδισε το μ@λ@κ@ς τελικά; - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Από όλα αυτά που θέλατε να γίνετε από μικροί, σας κέρδισε το μ@λ@κ@ς τελικά; - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Χειμώνας. Κρυόκωλοι και κρυόκωλες επιτέλους ήρθε η εποχή σας. Εγώ πάντως μέχρι να ψοφήσει και το τελευταίο κουνούπι, καλό χειμώνα δε λέω. Πήγα σαν άνθρωπος να αγοράσω ένα μπουφάν και ένας εξυπνάκιας μου είπε «ο χειμώνας δεν θέλει μπουφάν, αγκαλιές θέλει». Κάτι τέτοιες μ@λ@κίες λες εσύ και οι όμοιοί σου, του είπα και ήδη είναι άρρωστη η μισή Ελλάδα. Οι μισοί Έλληνες περιμένουν το επίδομα θέρμανσης (θερμές ευχές για έναν ήπιο χειμώνα θα πάρουν και φέτος) και οι άλλοι μισοί έχουν ήδη πάρει ένα κιλό στη σκέψη ότι θα φάνε μελομακάρονα. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν μετράει αν δεν είμαστε ευτυχισμένοι. Εξάλλου η ευτυχία κρύβεται σε μικρά πράγματα, σε ένα χαμόγελο, σε ένα βλέμμα, σε μια τσάντα με εκατομμύρια, σ΄ ένα αστοδιάολο.

Θα ξεκινήσω με τα παράπονα και τα λάθη του προηγούμενου άρθρου. Δύο για την ακρίβεια. Το πρώτο, έγραψα που να μην έγραφα τρομάρα μου το εξής « Στο ίδιο μήκος κύματος (του βωβού) κινήθηκε και ένας συνταξιούχος πλέον άνθρωπος της παρέλασης. Ο Αθανάσιος Οικονομόπουλος.»

2

Απλά μου θύμισε στη φωτογραφία τον μεγάλο Σαρλό και είπα να παίξω λίγο μαζί του. Δεν με πειράζει που μου απάντησε (καλά έκανε). Με πειράζει που από την απάντηση δεν κατάλαβα Θεό. Κάντε και εσείς μια προσπάθεια μπας και βγάλουμε άκρη.

3

Ε; Γι΄ αυτό σας είπα, ανάθεμα την ώρα που ασχολήθηκα. Το δεύτερο, αναφέρθηκα στις αμοιβές που παίρνουν τα διοικητικά της ΟΠΑΚΟΜ και της ΔΕΥΑΛ. Έγραψα μάλιστα ότι αυτά τα ποσά τα παίρνουν και οι πρόεδροι των επιχειρήσεων. Τραγικό λάθος και ευχαριστώ πολύ τον κύριο Ρεσινιώτη που με διόρθωσε. Οι πρόεδροι επειδή παίρνουν μισθό δεν πληρώνονται για τα συμβούλια. Ζητώ συγνώμη αλλά θέλω να ρωτήσω και κάτι.

Τα διοικητικά συμβούλια τι παρέχουν στις επιχειρήσεις εκτός από το να συμφωνούν ή να διαφωνούν; 35 ευρώ για να λένε ναι ή όχι δεν είναι πολλά; Και από το Κλειδί να πηγαίνει ο άλλος παραπάνω από 5-6 ευρώ δεν καίει βενζίνη. Τα υπόλοιπα 29 ευρώ είναι για να συμφωνεί ή να διαφωνεί; Αφήνουν τη δουλειά τους και πάνε; 8 και κάτι ευρώ ήταν με την προηγούμενη διοίκηση της ΟΠΑΚΟΜ το κάθε συμβούλιο. Τι ακρίβαινε τόσο και το ανεβάσατε στα 35; Εγώ πότε θα κάνω μπότοξ, να τσιτώσω κούτελο, να μένω ανέκφραστος σε κάθε τι που ακούω;

Αλλάζω θέμα. Είμαστε η μοναδική χώρα που πήρε ολόκληρο μνημόνιο για να σώσει τις τράπεζες και δεν μπορούμε να σώσουμε τους πρόσφυγες. Και εννοώ τους νόμιμους και όχι κάθε καρυδιάς καρύδι που έρχεται. Λέγοντας να τους σώσουμε εννοώ να τους βοηθήσουμε να κάνουν μια νέα αρχή. Όχι να αλλάξουμε εμείς τελείως τις ζωές μας για χάρη τους. Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που ο λαός τους βαπτίζει μυστηριώδεις και λιγομίλητους. Παραδείγματος χάρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Γιαννούλης. Σε μια δήλωση του είπε το εξής.

4

Θα κόψεις από τον Έλληνα τη φουφού και το τσίπουρο επειδή μένει δίπλα σε κατασκήνωση μεταναστών; Χα, μαύρο φίδι που σε έφαγε. Αν πήγαινα εγώ μετανάστης στην Τουρκία θα άνοιγε μαγαζί με χοιρινό γύρο για να γουστάρω; Όχι. Αυτοί πρέπει να συμβαδίσουν με μας κύριε Γιαννούλη μου και αν δεν μπορούν ας συμβιβαστούν. Δεν έπρεπε να κάνεις αυτή τη δήλωση που έκανες. Πως θα σου φαινόταν να έλεγες το παρακάτω;

5

Είμαστε ήδη πολύ καλοί μαζί τους κύριε Γιαννούλη μου. Αλβανοί, Σύριοι, Πακιστανοί κάνουν ουρά στις εφορίες για να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα ενώ οι Έλληνες περιμένουν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν συσσίτιο από τις ενορίες. Σας αγγίζουν καθόλου αυτά ή όχι; Μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν τόσο φιλελεύθερες ιδέες όπως ο κύριος Γιαννούλης. Τους λέμε απλά «σύνελθε».

Προχωράω. Έχω δει μαγαζιά να κλείνουν γιατί πλάκωσε ο κόσμος την ορχήστρα. Έχω δει μαγαζιά να φεύγει η ορχήστρα και να αφήνει τον κόσμο κόκκαλο. Αλλά μαγαζιά που στη σκηνή έχουν τραπέζια και την ορχήστρα κάπου στα πλάγια, πρώτη φορά είδα.

6

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νησίου έκανε ένα γλέντι σε έναν κλειστό χώρο ο οποίος είχε την πολυτέλεια να έχει και σκηνή. Για εξοικονόμηση χώρου λοιπόν ανέβασε τραπέζια στη σκηνή και έβαλε κάπου στα πλάγια την ορχήστρα. Σα να παίζεις θέατρο δηλαδή και επειδή έχει πολύ κόσμο να στήνεις τα σκηνικά στο διάδρομο. Τώρα θα ήθελα να έτρεχα σε ένα λιβάδι με λουλούδια, ευτυχισμένος και ανέμελος κάτω από το φως του φεγγαριού αλλά δεν παίρνω ναρκωτικά ρε γαμώτο.

Τα μάθατε τα νέα ε! Τέρμα το τσιγάρο σε κλειστούς χώρους είπε ο Κικίλιας. Μάλλον δεν του έκατσε η Μπαλατσινού από τη μέρα που εκλέχθηκε και βγάζει σε μας τα απωθημένα του λέω εγώ. Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και θα είναι ανάλογα του βάρους του αδικήματος. Δηλαδή; Αν καπνίζω τσιγάρο 50 ευρώ, αν καπνίζω πούρο 100; Δεν θέλει να μας τιμωρήσει λέει απλά δεν θέλει αυτοί που δεν καπνίζουν να γίνονται παθητικοί καπνιστές. Το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην κάθεται ο κόσμος που καπνίζει στο κρύο.

Κρίμα Κικίλια μου και σε πήγαινα σα τυπάκι. Και το χοιρινό κάνει κακό πασά μου με τόσο λίπος που έχει αλλά δεν το απαγορεύεις από τις ταβέρνες. Κάνω λάθος; Ή μήπως θα μας βγάλεις να τρώμε έξω από τις ταβέρνες γιατί δεν μπορούν να μας βλέπουν να μασαμπουκιάζουμε οι vegan; Και γιατί να βγω έξω τότε; Για να βλέπω τους αντικαπνιστές χωρίς μπουφάν μέσα στη ζέστη και γω έξω να το παίζω κοριτσάκι με τα σπίρτα φορώντας μέχρι και την αλεπού της μάνας μου για να ζεσταθώ; Γιατί δεν δίνεις το δικαίωμα στα μαγαζιά να επιλέξουν αν θα το επιτρέπουν ή όχι το τσιγάρο (να δεις τι ξεροστάλιασμα θα φάνε οι αντικαπνιστές); Το κάνεις επειδή είμαστε ευρωπαίοι και αυτό το μέτρο ισχύει σε όλη την Ευρώπη; Σ΄ αυτά να γίνουμε Λονδίνο, στους μισθούς που είμαστε χειρότεροι και από τα Σκόπια έχεις κάτι να πεις;

Θα σας πω εγώ. Φέτος θα μαζευόμαστε στα σπίτια μας και θα βλέπουμε ταινίες. Ρεφενέ ποτά και πίτσες και όλα μια χαρά. Έτσι και αλλιώς όταν βγαίνουμε όλοι τις ίδιες φάτσες βλέπουμε. Τίποτα καινούριο. Ας δουλέψουν τα μαγαζιά με αυτούς που δεν καπνίζουν ρε αδελφέ. Επίσης ο υπουργός τόνισε ότι οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα. Το συγκεκριμένο αν εφαρμοστεί εγκυμονεί πολλούς κινδύνους (να μη το αναλύσω παραπάνω). Τι λέει η αστυνομία για αυτό;

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, βρέθηκε μαζί με τους άλλους δημάρχους της Ημαθίας στην συνάντηση που έγινε για το δίκτυο πόλεων του Μ. Αλεξάνδρου.

7

Η Αλεξάνδρεια ήταν εκτός αυτού του εγχειρήματος γιατί δεν έχει κάτι ιστορικό να αναδείξει. Ούτε την Πέλλα όπως τα Γιαννιτσά, ούτε την Μίεζα όπως η Νάουσα, ούτε την Βεργίνα όπως η Βέροια. Πίσω και σας έφαγα είπε ο Γκυρίνης, που θα με πετάξετε απ΄ έξω. Η Αλεξάνδρεια είναι η μοναδική πόλη σε ολόκληρη την Ελλάδα που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δεν γίνεται να είναι εκτός δικτύου. Πανικοβλήθηκαν όλοι. Δεν μπορούσαν να το χωνέψουν πως θα έκαναν, παραλίγο μια τέτοια μπαρούφα. Όλοι μαζί συμφώνησαν ότι η Αλεξάνδρεια θα πρέπει να αποτελέσει επίτιμο μέλος. Δηλαδή Παναγιώτη μου θέλεις να πιστέψω ότι όλοι πίστευαν ότι το “Αλεξάνδρεια” βγαίνει από την Αλεξάνδρα Λαδικού και όχι από τον Μέγα Αλέξανδρο και περίμεναν εσένα να τους το πεις; Πάντα πίστευα ότι δύο ήταν τα μεγαλύτερα ψέματα. Το «δεν θα πονέσει» των γιατρών και το «δεν με νοιάζει τι κάνει» των χωρισμένων. Δυστυχώς έγιναν περισσότερα.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας πρόκειται να προσλάβει έναν Ειδικό Συνεργάτη Δημάρχου, απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) με εμπειρία ή επαγγελματική ειδίκευση σε θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και με αντικείμενα απασχόλησης την παροχή συμβουλών, τη διατύπωση εξειδικευμένων γνωμών, εισηγήσεων, προτάσεων. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

8

Ειλικρινά, αν είχα κάνει έστω και ένα μήνα σε κάποιο τοπικό συμβούλιο θα πήγαινα να κάνω αίτηση και γω. Όχι ότι θα περίμενα να με πάρουν απλά μόνο και μόνο για να τρολάρω τον Γκιορτζή. Όσοι σκέφτεστε να κάνετε αίτηση, μη μπείτε τζάμπα σε κόπο. Η θέση δόθηκε. Και να σας πω και κάτι; Χαίρομαι που θα την πάρει ο Στέφανος γιατί πραγματικά εγώ, τον θεωρώ και άξιο και εργατικό. Το κακό είναι ότι θα είναι ειδικός σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και τέτοια. Ε, ρε Κούγκα τι σε ξημερώνει. Ειλικρινά σας το λέω, αν ήξερα ότι θα γινόταν έτσι τα πράγματα θα ψήφιζα Ώρα Ευθύνης.

Και ενώ προεκλογικά μας έταζαν μειώσεις και καλύτερη ποιότητα ζωής, έρχονται τώρα, σχεδόν 3 μήνες μετά και μας κοπανάνε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

9

Δελιόπουλος, Τόκας, Δριστάς, Μοσχοπούλου και ο προεδρεύων Τζιλόπουλος ψήφισαν υπέρ της αύξησης. Κατά της αύξησης ψήφισαν οι Χαλκίδης, Κιρκιλιανίδης, Παπαδόπουλος Αποστόλης. Αν είχε βγει ο Ναλμπάντης και αυτοί ναι θα ψήφιζαν, απλά ψήφισαν όχι γιατί τους βοηθάει η όλη κατάσταση.

Αυξήσεις για την καθαριότητα; Τελικά είσαστε θρασύτατοι. Τσίπα μηδέν. Για ποια καθαριότητα μιλάτε; 33% αύξηση στους πρώην δήμους Πλατέος και Αντιγονιδών για μία στις 20 που περνάει το απορριμματοφόρο; Δηλαδή, άμα περνούσε κανονικά τι αύξηση θα κάνατε; 200%; Τι έγινε ρε Δελιόπουλε, σε κατάπιε και σένα το σύστημα; Γιατί όλοι εσείς που ψηφίσατε «ναι» δεν δίνετε τους μισθούς σας για αυτόν τον σκοπό; Έτσι και αλλιώς οι μισοί δεν έχετε χαρτοφυλάκιο και οι άλλοι που έχετε, βλέπουμε τι κάνετε. Σας πληρώνουμε για να κάνετε έργο, να σας πληρώνουμε και για όταν δεν κάνετε;

Κάνω 10 χρόνια γιόγκα για να με κάνετε εσείς έξαλλο με ένα 33%; Να θυμάστε ένα πράγμα, η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο. Η ζωή θα ήταν δίκαιη αν από την εκλογή σας γινόσασταν ευγνώμονες και όχι άπληστοι.

Ο αριθμός 7 στην ιστορία είναι πολύ σημαντικός. Τα 7 θαύματα του κόσμου, οι 7 πληγές του Φαραώ, οι 7 θανάσιμες πεθερές στο Mega. Ετοιμαστείτε για άλλη μια επτάδα, εξίσου σημαντική. Τα 7 μεγαλύτερα ψέματα στο δήμο Αλεξάνδρειας. Στην ουσία πρόκειται για μια σειρά από προφητείες του Γέροντα Παναγιώτη που δεν θα βγούνε (όπως φαίνεται και όπως μας έχει μάθει 5 χρόνια τώρα) ποτέ αληθινές.

10

  1. θα κατασκευαστεί ΣΜΑ στο χώρο που παραχωρήθηκε μέχρι το φθινόπωρο του 2020.
  2. Στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, θα γίνει πρόσληψη προσωπικού.
  3. Το αποχετευτικό έργο στη Μελίκη είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να ξεκινήσει η εγκατάσταση της επεξεργασίας λυμάτων που είχε σταματήσει.
  4. Το Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας, έχει ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμισή του στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ.
  5. Για το νέο τάπητα στο κλειστό γήπεδο του 2ου θα υποβληθεί αίτημα για άμεση αποκατάστασή του.
  6. Όσον αφορά το φυσικό αέριο στην Αλεξάνδρεια, προχωράει το έργο και υπάρχει δέσμευση για ολοκλήρωση του έως το τέλος του 2020.
  7. Το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας σε λίγο καιρό θα έχει ολοκληρωθεί.

Η άνοιξη θα έρθει με τον πρώτο Αλεξανδρινό που θα ρίξει πουλοβεράκι στους ώμους. Μέχρι τότε, ο χειμώνας προβλέπεται δριμύς. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

*Το alexandriamou.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων απλά τις φιλοξενεί. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας