ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Ένα χωριό Ζόμπι και ένας Μάγκας (χα…χα) - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Ένα χωριό Ζόμπι και ένας Μάγκας (χα…χα) - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πάντα υπάρχει κάποιος δίπλα μας που η βλακεία του μας ξεπερνάει. Στην ποίηση αναφέρεται ως μοναχικός οδοιπόρος στα μονοπάτια της απόλαυσης.

Στο ποδόσφαιρο θα έτρωγε πολλά γκολ γιατί δεν έχει… τέρμα. Θα σου δώσει μόνο μία ευκαιρία γιατί στις δύο θα λέγετε υπομονετικός και δεν το θέλει. Μιλάω φυσικά για τον μ@λ@κ@, ένα είδος που είναι σε μεγάλη άνθηση τώρα τελευταία. Προς Θεού, μην μπλέξετε την εισαγωγή που κάνω με το υπόλοιπο άρθρο και ιδιαίτερα με την τελευταία ενότητα. Απλά σκεφτείτε ότι η μ@λ@κί@ δεν τερματίζει. Μόνο πίστες αλλάζει.

Πριν ξεκινήσω τα του δήμου μας έχω να πω κάτι σε όλους τους άντρες. Τέρμα πια οι ουρολόγοι και τα διαγνωστικά κέντρα. Ξέρω πως με αυτό που κάνω θα με βρίζει και ο Μπρουσκέλης και η Αμοιρίδου αλλά είναι κάτι που θα σας γλυτώσει από πολλά έξοδα και πολύ κόπο. Μείνετε για λίγο μόνοι και ασχοληθείτε με το π….. και θα δείτε πόσα έχετε να μάθετε.

moufa1

Τώρα που το σκέφτομαι, δοκιμάστε το αλλά πάτε μια βόλτα και από τον Μπρουσκέλη και την Αμοιρίδου για να επιβεβαιώσετε τα αποτελέσματα.

Ε; Αυτή η Σακελλαροπούλου, καλή είναι δε λέω αλλά βγάζει και μια ξινίλα. Ενώ η δικιά μας, γλυκιά σα πάστα Φλώρα. Μπορεί να μην είναι δικαστίνα αλλά μιλάει όλο το Πλατύ για το πόσο νοικοκυρά και χρυσοχέρα είναι. Τέλος πάντων, εγώ μια πρόταση έκανα, άμα θέλει ο Κούλης ας την ακούσει. Πάντως, αν κρίνω από τις προέδρους άλλων κρατών νομίζω ότι καμία από τις δύο παραπάνω…. δεν κάνει. Συγνώμη κυρίες μου αλλά…. Κροατία…. douze points.

moufa4

Και μιας και μιλήσαμε για τη νέα πρόεδρο της δημοκρατίας από το Πλατύ, ας μείνουμε στο συγκεκριμένο χωριό. Ένας παράξενος αέρας φυσάει πάνω από το χωριό. Ένας αέρας που προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις. Θυμάστε το δημαρχείο που κάποτε στόλιζε την είσοδο του χωριού; Σε λίγο καιρό θα καταντήσει έτσι…….

moufa5

Τελικά όλα από τη ζωή είναι βγαλμένα. Βλέπαμε ταινίες με ζόμπι και σκεφτόμασταν πιο αρρωστημένο μυαλό σκέφτηκε κάτι τέτοιο. Κι όμως, τα ζόμπι είναι πραγματικότητα και ζουν στο Πλατύ. Η πρώην πρόεδρος του χωριού χτυπήθηκε πρώτη.

moufa6

Μια νέα αρρώστια που προέρχεται από τα λύματα του αποχετευτικού χτύπησε σαν επιδημία το χωριό και όλοι οι κάτοικοι μετατρέπονται σε ζόμπι. Ακόμη και ο νέος πρόεδρος δεν γλύτωσε από την κατάρα.

moufa7

Για να μη δούμε εικόνες σαν τις προηγούμενες (έστω και τραβηγμένες) πρέπει κάποιος να βρει μια λύση. Το αποχετευτικό του χωριού, ένα έργο 9 εκατομμυρίων αντί να αποτελεί σημείο αναφοράς, αποτελεί εστία μόλυνσης. Το έργο κατασκευάστηκε επί Δημητριάδη. Αλήθεια ρε Φώτη, όταν έκανες έργα, τι σκεφτόσουνα; Η υπόγεια διάβαση, έτσι και την περάσεις με 30, θες αλλαγή σασί. Έτσι και βρέξει, 320 διαφορετικά είδη ψαριών βρίσκουν καταφύγιο. Οι αερογέφυρες έκατσαν και γέμισαν σαμαράκια. Η αερογέφυρα Κορυφή – Πλατύ είναι σα να περνάς την Κατάρα με χιόνι. Εμένα μου φαίνεται ότι δεν το αγαπάς καθόλου το χωριό σου. Αν νομίζεις ότι με τα έργα σου, τους έκανες πιο εύκολη τη ζωή, γελάστηκες. Δηλαδή, αν τους μισούσες τι θα έκανες;

Το αποχετευτικό λοιπόν του Πλατέος αποτελεί ένα σύγχρονο έργο, πολύ καινοτόμο που μόνο σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες το συναντάμε. Απλά εκεί δουλεύει. Όταν ο Ολλανδός πάει για χέσιμ… το αποχαιρετά το σκ@τό του μια και καλή. Δεν επιστρέφει πίσω σε μια βδομάδα να τον ρωτήσει πως πέρασε αυτές τις μέρες που μείναν χώρια. Δεν το αμολάει και ως που να σκουπιστεί το βρίσκει στο δρόμο να πίνει καφέ με το σκ@τό του διπλανού.

Το νέο τοπικό συμβούλιο κάνει τα αδύνατα δυνατά να βρεθεί μια λύση από την πρώτη μέρα που ανέλαβε. Δεν τους ενδιαφέρει να αποδοθούν ευθύνες (αν και θα έπρεπε) παρά μόνο να βρεθεί λύση. Η ηπατίτιδα χτυπάει τις πόρτες τους και η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα. Ο πρόεδρος του χωριού έκανε δεκάδες επισκέψεις στους ιθύνοντες, πήρε δεκάδες επιβεβαιώσεις ότι θα δοθεί λύση αλλά το πρόβλημα παραμένει. Αυτό Θοδωρή μου σημαίνει δύο πράγματα. Ή σας έχουν γραμμένους ή ….σας έχουν γραμμένους.

Στη γενική συνέλευση του χωριού (ο κόσμος που πήγε ήταν λιγότερος από αυτούς που πήγαν για να εναντιωθούν στο άγαλμα που θέλουν να κάνουν οι πόντιοι) ήταν παρούσα και η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ. Τόκας και Περνετζής. Η απάντηση που τους έδωσαν είναι ότι ο εργολάβος του έργου, τους παίζει, ζητάει πολλά και δεν ειδικεύει κανέναν εργαζόμενο για να μπορεί να το επισκευάζει. Εργολάβος είναι, λεφτά θέλει και καλά κάνει. Η διοίκηση Γκυρίνη που παρέλαβε το έργο, τι κάνει για αυτό; Πως παρέλαβε ένα έργο χωρίς την έγγραφη επιβεβαίωση ότι σε περίπτωση επισκευής ή μη λειτουργίας ότι θα υπάρχει άμεση λύση- επισκευή; Έβαλε κάποιες ποινικές ρήτρες; Αν δεν μπορεί να το επισκευάσει κανένας άλλος κύριε Τόκα μου εκτός από αυτόν που το καρασκεύασε, δεν έπρεπε να το ξέρατε και να είχατε προβλέψει; Πιστεύατε ότι όλα θα πάνε καλά και τίποτα δεν πρόκειται να χαλάσει;

Ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Σωτήρης Τόκας σίγουρα δεν φταίει για όλα όσα συμβαίνουν. Βρήκε μία κατάσταση στην οποία σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ίσως όμως Σωτήρη μου να φταις και λίγο. Η διοίκηση η οποία υποστήριζες παρέλαβε το έργο και μάλιστα όταν εσύ ήσουν αντιδήμαρχος τεχνικών έργων. Άρα;

Και έχεις και την πρώην πρόεδρο του χωριού να λέει ότι πρέπει να πληρώσουμε τον εργολάβο όσα θέλει αρκεί να δοθεί λύση. Για πόσο καιρό θα δοθεί λύση Μάρθα μου; Μία βδομάδα, δύο; 25.000 ευρώ κάθε δύο εβδομάδες για να μην έχεις εσύ βόθρο στο σπίτι σου δε νομίζεις πως είναι πολλά; Εγώ κυρία μου είμαι υπέρ του να δοθούν πολλά περισσότερα. Όχι για να επισκευαστεί προσωρινά το έργο αλλά για να βρεθούν άνθρωποι να ειδικεύσουν τους δικούς μας για να μπορούν να λύνουν τα προβλήματα. Αλλά πρώτα, όλοι εσείς που χρησιμοποιείτε το έργο να πληρώσετε για αυτό. Γιατί μόνο τότε θα το σεβαστείτε και δεν θα πετάτε ότι να΄ ναι μέσα στη λεκάνη. Το πρόβλημα Μάρθα μου δεν είναι τωρινό. Και στις μέρες σου υπήρχε και το έλυνες ευκαιριακά. Αυτό προσπαθεί ΝΑ ΜΗΝ κάνει η τωρινή διοίκηση. Και συ πρέπει να είσαι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Δεν τελειώνει εδώ το θέμα, σας έχω και άλλα σε επόμενο Καρπούζι.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια φωτογραφία η οποία έχει κάνει έξω φρενών τους πάντες και κυρίως τους πιστούς. Ο μητροπολίτης Κύκκου & Τηλλυρίας κυκλοφορεί με Μερτσέντες αυτοκίνητο, με V8 μοτέρ 5.500 κυβικών που αποδίδει 585 ίππους και αγοράστηκε 240.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν η χάρη του δεν χωράει σε ένα Yaris, ξέρω όμως ότι τέτοιες κινήσεις μόνο καλό δεν κάνουν. Για να μην πω και χειρότερα και δεν το θέλω.

moufa8

Ας φύγουμε λοιπόν από τον άνθρωπο της «αγάπης» και ας πάμε σε ανθρώπους που προάγουν την παιδεία στο δημόσιο βίο, το κοινό καλό και τον πολιτισμό. Υπάρχουν λοιπόν κάποια πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα και θα έπρεπε να ήταν παραδείγματα προς μίμηση. Αντ΄ αυτού κάποια από αυτά χρωστάνε υπέρογκα ποσά στο δημόσιο. Άλλα χρωστάνε στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Άλλα είναι εθισμένα στο ποτό και πίνουν ότι πίνετε. Άλλα κάνουν καταγγελίες σε συναδέλφους, δήθεν ότι τους αδικούν. Άλλοι εκμεταλλεύονται τις θέσεις τους για να παραμείνουν ενεργοί στο προσκήνιο και στη δουλειά τους. Άλλοι εκβιάζουν με σκοπό το δικό τους όφελος...και ...και...και... υπάρχουν και κάποιοι που έχουν όλα τα παραπάνω μαζεμένα.

Κάποιο λοιπόν από αυτά τα πρόσωπα ¨εξουσίας¨, την προηγούμενη εβδομάδα με έβριζε δημόσια. Δεν με ενοχλεί η άποψη του, δεν είναι από τα πρόσωπα που σέβομαι και εκτιμώ. Εξάλλου έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει αυτά που γράφω όπως και εγώ κάνω. Το να με βρίζει όμως με χαρακτηρισμούς που αφορούν την προσωπική μου ζωή(υπάρχουν μάρτυρες) ή αυτήν που αυτός φαντάζεται ότι ζω, αυτό ξεπερνάει τα όρια. Ποτέ δεν έχω βρίσει κανέναν δημόσια. Κανόνας μου είναι να μην ασχολούμαι με την προσωπική ζωή κανενός. Δεν το έχω κάνει ποτέ 5 χρόνια τώρα. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία αγαπητέ μου, που λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε για τον διπλανό μας κάποια πράγματα.

Κάποια πράγματα, που αν βγούνε στη φόρα ίσως δημιουργήσουν θέματα. Το καλύτερο θα ήταν να μη πέσουμε σε αυτό το επίπεδο. Για το δικό σου καλό μιλάω. Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα. Εσύ;

Αφού διαβάσουμε το άρθρο λοιπόν και κάτι δεν μας αρέσει ή μας προσβάλει παίρνουμε ένα τηλέφωνο σε αυτόν που το έγραψε (όλα τα άρθρα είναι επώνυμα) και ζητάμε εξηγήσεις. Πάντα, όταν κάνω λάθος σε κάτι βγαίνω δημόσια και ζητάω συγνώμη. Δεν πιάνουμε την κ. Καραγιάννη, ιδιοκτήτρια του site (βρήκες γκλίτσα να ξυθείς...υπομένει, περιμένει, ποτέ δεν ξεχνά) και της ζητάμε να με διώξει ή την απειλούμε με χίλια δύο, κουνώντας το δάχτυλο(άκομψη, προκλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά, αγαπητέ). Δεν εκμεταλευόμαστε τη θέση μας για να εκβιάσουμε. Μη ξεχνάς, όργανο του θεσμού είσαι όχι ο ίδιος ο θεσμός. Εγώ θα συνεχίσω όπως ξεκίνησα και φρόντισε την επόμενη φορά να είσαι τόσο… όσο εγώ απέναντί σου. Γιατί αλλιώς θα έχουμε πολύ γέλιο, στο υπόσχομαι.

Κάποιοι (από αυτούς) λένε ότι φέτος έγινα πολύ πιο καυστικός και πολύ επιθετικός. Όλοι εσείς μου λέτε «και λίγα έγραψες». Τελικά τι είναι καλύτερο, να τα έχεις καλά με τους διοικούντες ή με τον κόσμο; Προτιμώ το δεύτερο, εσάς τους αναγνώστες  στο πλευρό μου.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας