ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Ντρέπομαι να πω τι ψήφισα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Ντρέπομαι να πω τι ψήφισα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Σάρωσε το προηγούμενο Καρπουζάκι και ήταν αναμενόμενο.

Πρέπει να σας πω ότι για το θέμα των κοιμητηρίων δεν πήρα καμιά απάντηση, ούτε από τον δήμο αλλά ούτε και από την εκκλησία μας. Να το ξέρετε, αν δεν πέσουμε στα ναρκωτικά φέτος θα θεωρηθεί άκρως επιτυχημένη χρονιά. Και μιας και είπα ναρκωτικά, όλα αυτά που ακούτε ή σας λένε για το θέμα της κάνναβης είναι παραμύθια. Δεν είναι από αυτήν που την ξεραίνεις και την στρίβεις. Είναι φαρμακευτική, τελεία και παύλα. Θα διανέμεται σε φαρμακευτικές εταιρείες και γενικά όπου χρειάζεται για φαρμακευτικούς και μόνο λόγους. Γι΄ αυτό αν κάποιο «πουλάκι» σας πει ότι παίρνετε ναρκωτικά να του πείτε να προσέξει γιατί αυτός….. μιλάει με τα πουλάκια.

Και πάμε στο Σκοπιανό. Ειδικός δεν είμαι, απλά θα σας πω την γνώμη μου. Το ξέρετε ότι όλα σχεδόν τα κράτη του κόσμου αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία; Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε και μεις βέβαια. Ζητάμε να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία. Σωστό. Μέχρι σήμερα που τα Σκόπια ονομαζόταν FYROM, το Μ στο τέλος δεν ήταν Μακεδονία;

MOU1

Το «Βόρεια Μακεδονία» μας ενοχλεί ενώ το FYROM μας βόλευε; Έχουμε όλα τα δίκια μαζί μας και δεν έχουμε τρόπο να τα διεκδικήσουμε. Ο Τσίπρας, ο Καρανίκας, ο Αντωνίου, η Καρασαρλίδου ξέρουν καλύτερα. Θα τους αφήσουμε να νομίζουν ότι μπορούν; Τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Εμείς τους δώσαμε την δύναμη να μπορούν και μεις θα τους την πάρουμε πίσω. Καταδικάζουμε την βία γιατί έχουμε δημοκρατία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιούμε τη βία για να σώσουμε τη δημοκρατία. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Το ότι μας κομματιάζουν δεν είναι βία. Αν θα μπούμε στην βουλή και την κάνουμε Παρθενώνα (χωρίς πόρτες και παράθυρα δηλαδή) αυτό θα είναι βία; Να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα; Τι έχει σειρά μετά; Να μετονομαστεί η Βουλγαρία σε «Μακεδονία πάνω δεξιά», η Τουρκία σε «Μακεδονία του Ερντογάν», το Κατάρ σε «Μακεδονία της Αιγύπτου» και το Κόσσοβο σε «Αμερικάνικη Μακεδονία»; Ειλικρινά, ντρέπομαι να πω τι ψήφισα.

Ο δήμαρχος τοποθετήθηκε για το θέμα και προέτρεψε τους δημοτικούς συμβούλους να παραβρεθούν στο Συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στις 16 Ιουνίου στις Πρέσπες. Ζήτησε επίσης να τοποθετηθούν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις εισόδους της πόλης. Δήμαρχε μου, πήγες να δεις τι κουτσουλιά έχει πάνω του ο Καραμανλής στην Αριστοτέλους; Δεν τον γνωρίζεις ποιος είναι. Να βάζουμε πράγματα που μπορούμε να τα συντηρούμε και όχι να τα αφήνουμε στο έλεος του Θεού. Μας βαρέθηκε και αυτός.

Άσε τα αγάλματα και τις μετονομασίες πλατεών και όρισε νέους αντιδημάρχους που το κάνεις και καλά. Από την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν έχουμε τρεις αντιδημάρχους και έναν υπέρ- αντιδήμαρχο. Ο Τόκας παραμένει ως έχει με μικρές επιπλέον αρμοδιότητες, ο Γκιορτζής αναλαμβάνει την Καθαριότητα και κάτι ψιλά, ο Σαρακατσιάνος για την Μελίκη και όλα τα άλλα (και είναι και πολλά) στον Στέφανο Δριστά. Να πω τον Ανθόπουλο, Στέφανε μου να βάλει μέσον να σε στείλουμε στην κατασκήνωση στην Δοβρά. Αδυνάτισες που αδυνάτισες, τώρα πάει να σε αγιάσει τελείως ο δήμαρχος.

MOU2

Και οικονομικών, και πολιτισμού και παιδείας και Πλατέος και, και, και. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Τελείωσε, θα πάρω τον Ανθόπουλο να μεσολαβήσει να πας, μπας και βάλεις κανένα κιλό για να ανταπεξέλθεις. Έχω όμως μια απορία. Ή εγώ δεν κατάλαβα καλά ή κάτι πάει λάθος. Όλοι τους φορτώθηκαν αρμοδιότητες, ίσως και πολύ περισσότερες από αυτές που μπορούν να φέρουν εις πέρας. Ο Σαρακατσιάνος γιατί είναι στον αφρό; Μελίκη, ΚΕΠ και ποιότητα ζωής. Shit high and watch. Κάτι δεν μου αρέσει δήμαρχε μου στην όλη φάση. Θεωρείς ότι έχει ήδη πολλά (που δεν είναι) ή μήπως δεν τον θεωρείς ικανό να ανταπεξέλθει; Ο Θεός να σε φωτίσει να έκανες σωστή επιλογή.

Και μιας και είπα Θεός. Μέχρι σήμερα ξέραμε τον παπασούζα, τον παπατρέχα και τους παπαροκάδες.  Tώρα;

MOU3

Το θέμα είναι ότι όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ιερείς είναι άνθρωποι όπως και μεις. Τ΄ ακούς μάνα; Δεν άγιασαν όλοι ξαφνικά. Ο πειρασμός είναι ίδιος για όλους μας. Θα πρέπει να κερδίζει τον σεβασμό μας ο κάθε άνθρωπος και όχι να τον δικαιούται επειδή φοράει ράσα.

Μετά από τον παπά με την κόκα οφείλω να ομολογήσω ότι ανησύχησα αρκετά. Η μάνα μου κάθε Κυριακή πάει μουντρούχα στην εκκλησία και γυρίζει χαρούμενη. Αν υποψιαστώ ότι ....θα πηδηχτώ από το παράθυρο.

Ας αλλάξω θέμα και ας πάω στα πολιτιστικά. Κάνει την γιορτή παραδοσιακής πίτας ο Δελιόπουλος αλλά με πιο ευρωπαϊκό αέρα. Φοράει το κουστουμάκι του, βγάζει λόγο και τρώει πίτες. Εμ δεν κάνουν έτσι παρουσίαση «παραδοσιακής» πίτας Στέφανέ μου. Τι, πως κάνουν; Δες να μαθαίνεις.

MOU4

Η πρόεδρος του συλλόγου Κορυφής έβαλε το μαφέσι της και βγήκε. Που είναι η δική σου τραγιάσκα Στέφανε; Φοβάσαι μη χαλάσει η φράντζα; Να αλλάξεις όνομα στην εκδήλωση. Κάντο, γιορτή μοντέρνας πίτας, κάντο πίτες by Armani code. Κάντο γιορτή gidas pie τέλος πάντων αλλά μην το ξανακάνεις γιορτή παραδοσιακής πίτας. Αυτή η γιορτή μόνο στην Κορυφή θα γίνεται και μόνο η Σόνια με το μαφέσι της θα την παρουσιάζει. Στην αρχή νόμισα ότι έβαλε την μαντήλα για να προσελκύσει και τους Σύριους στη γιορτή αλλά μετά είδα ότι φορούσε και φορεσιά. Εύγε στην προεδρίνα.

Και από μια προεδρίνα θα πάω σε έναν αντιπρόεδρο. Συγνώμη αλλά με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι στον Άραχο γίνεται ποντιακό γλέντι. Τέτοια τεχνολογία σε πανηγύρι πρώτη φορά είδα. Και θαύμασα έχω να πω. Ο αντιπρόεδρος και παρουσιαστής της βραδιάς ενημερωνόταν συνεχώς από το ακουστικό που δεν φορούσε για τις νέες αφίξεις συλλόγων.

MOU5

Πολύ καλή παρουσίαση και πολύ γρήγορη ενημέρωση. Όχι σαν εμένα που μου πετάνε χαρτάκια στα πόδια με το ποιος σύλλογος έφτασε. Ο παρουσιαστής μας ανέφερε όλους όσους τίμησαν την βραδιά με την παρουσία τους. Ξέχασε όμως και δεν δικαιολογείτε με τίποτα να μας αναφέρει ότι στην εκδήλωση παραβρισκόταν και ο εμίρης του Άμπου Ντάμπι, Μαχμούτ Οδυσσεύ και Μωχάμεντ Γωνία.

MOU6

Και θα κλείσω με μία από τις πολλές φωτογραφίες που μου στέλνουν αναγνώστες του Καρπουζιού. Νικολάου Πλαστήρα (απέναντι από το Καστράκι). Δεν είναι καμένη η φωτογραφία. Απλά σε έναν από τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης η έλλειψη φωτισμού είναι εμφανής. Οι κάτοικοι με ενημέρωσαν ότι ζήτησαν από τον δήμο να τους αλλάξει λάμπες και έμειναν απλά σε υποσχέσεις. Ας μην κάνουμε τα απλά δύσκολα.

MOU7

Ζούμε σε μια χώρα όπου τα αεροδρόμια μας είναι γερμανικά, τα λιμάνια μας κινέζικα, τα δάση μας καναδικά, τα τρένα μας ιταλικά και το νερό μας γαλλικό. Το μόνο ελληνικό που μας έχει μείνει είναι η Μακεδονία μας. θα την πουλήσουμε και αυτήν;

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!