ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: «Σιγά το τραγικό...ένας καφές το μήνα» είπε στους ¨Ασήμαντους¨ - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: «Σιγά το τραγικό...ένας καφές το μήνα» είπε στους ¨Ασήμαντους¨ - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, στη χώρα μας είχαμε μόνο τη Συννεφιασμένη Κυριακή, τη Μεγάλη Παρασκευή, την Παρασκευή και 13, την Βούλα που βγαίνει από το Παρασκευούλα και την Καθαρά Δευτέρα. Τώρα έχουμε και την Black Friday. Ένα θα σας πω, Black Friday κανονικό θα βρείτε μόνο στο Λος Άντζελες, στην Ελλάδα είναι στα 5 ζευγάρια κάλτσες το ένα δώρο. Αλήθεια, οι πιτσαρίες και τα σουβλατζίδικα γιατί δεν κάνουν Black Friday; Η μάνα μου πάντως που πουλάει αβγά, τα έβγαλε με 80% έκπτωση για να χτυπήσει τα super market. Αυτή είναι έκπτωση αγαπητoί, που τη μόνη μπλακ φράιντει που ξέρετε είναι όταν βγαίνει ο επιτάφιος.

Θα ξεκινήσω με τα στενάχωρα. Ο σεισμός είναι κάτι που, και μόνο στο άκουσμα της λέξης σε κάνει να τρέμεις. Η γειτονική Αλβανία υποφέρει χάνοντας ανθρώπους και περιουσίες. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ας κάνουμε τουλάχιστον μια προσευχή γι΄ αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν. Αν και δεν φημίζομαι για τη φιλοζωία μου, η παρακάτω φωτογραφία με συγκίνησε πολύ

2

Ας αλλάξω θέμα και ας πάω σε έναν άλλο σεισμό που έγινε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο. Αφού δεν τα βρίσκετε ρε παιδιά γιατί μαζεύεστε και χαλάτε τις καρδιές σας; Η αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας είναι πλέον γεγονός. Τώρα δηλαδή θα μας «ανταποδώσουν» αυτά που δικαιούμαστε. Δηλαδή, με 1,05 που πλήρωνε το Πλατύ είχε μάζεμα σκουπιδιών μία στις 15. Τώρα με 1,40 που θα πληρώνετε θα έρχονται να σας παίρνουν τη σακούλα σκουπιδιών μέσα από το σπίτι. Να μη κουράζεστε. Όλα για το καλό του πολίτη.

3

Και τι δεν είπε ο Κιρκιλιανίδης και ο Χαλκίδης. Τι ότι η απόφαση είναι άδικη απέναντι στους πολίτες και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που μας έχει παραθέσει η οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Τι ότι προεκλογικά δεν μίλησαν στους πολίτες για αύξηση δημοτικών τελών. Τι ότι πρέπει να δημοσιοποιείται το πρόγραμμα για την καθαριότητα ή το πράσινο ώστε να γίνεται έλεγχος. Τι ότι μπορούν να εξοικονομηθούν αυτά τα χρήματα από άλλους πόρους και προγράμματα. Μπενάκης, βγενάκης.

Πράγμα αποφασισμένο δεν αλλάζει. Είπε ο Γκυρίνης να ισοσκελιστούν τα δημοτικά τέλη και αυτό θα γίνει. Να φτάσουμε όλοι τη Μελίκη που πληρώνει 1,30. Ναι κύριε δήμαρχε αλλά και η Μελίκη ανέβηκε. Πήγε 1,40 κι αυτή. Αυτή ποιον πάει να φτάσει; Το Θεό; Γιατί να μην κατέβει η Μελίκη και να ανεβούν όλοι οι άλλοι; Έτσι και αλλιώς η βρωμιά παραμένει. Ανεβάζω τα τέλη όταν καθαρίζω. Όταν δεν καθαρίζω όχι απλά δεν ανεβάζω τα τέλη αλλά κατεβάζω τα μάτια και λέω και συγνώμη. Εγώ αυτό ξέρω.

«Με αυτά τα χρήματα θα γίνει μια γενναία προμήθεια κάδων και αγορά απορριμματοφόρου για την κάλυψη του μισού Δήμου και έτσι θα βάλουμε ένα μεγάλο λιθαράκι στη βελτίωση της καθημερινότητας». Προσέξατε; Του μισού δήμου είπε ο δήμαρχος. Για τον άλλο μισό θα το πάμε στα 2 ευρώ ή του χρόνου τα υπόλοιπα;

«ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ για να καλυφθούν ανάγκες της καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Τόσο τραγικό ποσό είναι τα 2 ευρώ το μήνα»; Είπε ο δήμαρχος. Θα σου πω εγώ τι είναι τραγικό δήμαρχε μου. Τραγικό είναι να μη μαζεύεις σκουπίδια και να σου φταίνε τα απορριμματοφόρα και οι οδηγοί. Τραγικό είναι να αγοράζεις απορριμματοφόρα (3) και ο δήμος να συνεχίζει να είναι βρώμικος. Τραγικό είναι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, επειδή μαζεύει δύο αγροτικά χαρτόνια να νομίζει ότι κάνει ανακύκλωση. Τραγικό είναι να μην ξέρετε τι είναι η ανακύκλωση. Τραγικό είναι να μας λέτε τι θα κάνουμε με τα λεφτά μας. Καφέ κερνάμε στους φίλους μας. Εσείς, τι φιλικό κάνατε ως τώρα προς εμάς; Επίσης, για να είμαι δίκαιος δήμαρχε μου, τραγικό είναι να ψηφίζεις κάποιον και επειδή δεν βγήκε πρώτος, να μη πηγαίνει στο δημοτικό συμβούλιο να σε εκπροσωπήσει αλλά να πηγαίνει στο χορό του 1ου ΓΕΛ.

4

Τραγικό δήμαρχε μου είναι ο αντιδήμαρχος σας να μη θυμάται ότι την προηγούμενη 5ετία ήταν στη διοίκηση σας. Ο Σαρακατσιάνος 5 χρόνια πριν με ποιον ήταν; Τι σκατά, όλοι με εγκεφαλικό είστε εκεί μέσα; Όταν Νίκο μου λες ότι κατά το παρελθόν πρότεινες την εναρμόνιση των δημοτικών τελών με ένα ενιαίο τέλος, σε ποιον το λες; Εσείς οι ίδιοι δεν ήσασταν και πάλι; Αλλάξαμε διοίκηση; Όταν όμως σου είπε ο Κιρκιλιανίδης ότι «Aντιδήμαρχος επί 5 χρόνια ήσασταν εσείς και ποτέ δε φέρατε πρόταση για ενιαίο δημοτικό τέλος, φέρτε τα πρακτικά των προτάσεών σας» τα πήγες; Εδώ πρακτικό, εκεί πρακτικό, πάπαλα το πρακτικό. Δεν ξέρω αν ο Κιρκιλιανίδης «πετάει αετό»...που νομίζω πως όχι... κύριε Σαρακατσιάνε μου, ξέρω όμως ότι και σεις με τον …αέρα έχετε ένα θεματάκι.

 

5

Και θα κλείσω το δημοτικό με δύο ακόμα θέματα. Πριν λίγους μήνες ακούσαμε από το στόμα του δημάρχου το «ήσασταν λίγοι, μικροί και ασήμαντοι» για την παράταξη του Ναλμπάντη και τώρα ακούμε το «Ήσασταν τελευταίος στις εκλογές, ήσασταν ασήμαντος» για την παράταξη του Χαλκίδη. Δήμαρχε μου, εμείς τον Γκυρίνη βγάλαμε δήμαρχο, όχι τον Ερντογάν. Σε μια μάχη πάντα κάποιος βγαίνει πρώτος και κάποιος τελευταίος. Αυτοί που ψήφισαν τον Χαλκίδη είναι ακόμα πολίτες αυτού του δήμου που εσείς σήμερα διοικείται. Ίσως κάποιοι από αυτούς να σας ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Ο Χαλκίδης δεν ήρθε μόνος του τελευταίος. Μαζί με όλους αυτούς ήρθε. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι ο προτελευταίος σας έβγαλε δήμαρχο. Ο δεύτερος και ο τέταρτος ήταν ασήμαντοι. Ο τρίτος ήταν σημαντικός; Έτοιμο το έχω αλλά δεν θα το πω. Όχι, γιατί σε φοβάμαι αλλά γιατί θα γίνω σαν εσένα αν το πω και δεν το θέλω.

Όσο για σένα κύριε Χαλκίδη μου, με έχεις μπερδέψει πολύ. Θέλω να πάρω το μέρος σου αλλά δεν μπορώ. Λες στον Γκυρίνη ότι είναι εξωπραγματική η αύξηση και ότι για να αγοράσουν απορριμματοφόρα θα πρέπει να βρούνε κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και όχι από την τσέπη του πολίτη. Εσύ δεν ήσουνα που προεκλογικά έλεγες ότι θα μας παίρνεις ένα ευρώ το μήνα για να αγοράσουμε περιπολικά και ασθενοφόρα; Τότε δεν τα ήξερες τα ευρωπαϊκά προγράμματα; Εσύ τα έκανες χάλια, εγώ προσπάθησα.

Τελικά βρέθηκαν το τακτικό και το αναπληρωματικό μέλος που θα γνωμοδοτήσει για το πορνείο που θα ανοίξει στην πόλη. Ποιοι; Μα φυσικά ο Κάιν και ο Άβελ. Ναι, καλά διαβάσατε. Νίκος Καμανάς και Σωτήρης Τόκας. Δεν ξέρω με τη κριτήρια τους επέλεξαν, ξέρω όμως ότι αποτελούν μοναδικό δίδυμο. Σαν τον Arnold Schwarzenegger και τον Danny DeVito στην ταινία. Ο ένας θα επιτηρεί τα χαμηλά και ο άλλος τα …ψηλά. Εγώ ένα ξέρω να πω, αν η πορνεία είναι το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, λογικά η μ@λ@κί@ είναι το αρχαιότερο χόμπι.

6

Το παρακάτω αξιοθέατο δεν χρειάζεται να βρέξει για να το δεις. Κυκλοφορεί ελεύθερο 24 ώρες το 24ωρο. Δεν σας δαγκώνει ο άντρας σας στο σεξ; Κανένα θέμα. Κάντε σεξ και βγείτε για περπάτημα. Όλο και κάποιο θα σας δαγκώσει.

7

Ένα θα σας πω, μη διαμαρτυρηθεί κανένας για τα αδέσποτα θα σας φάω. Μη μάθει κανένας από τη διοίκηση του δήμου ότι έχουμε τόσα σκυλιά στους δρόμους. Με τόσα αμάζευτα σκουπίδια και τα τέλη έφτασαν στα ύψη. Άμα μάθουν και για τα αμάζευτα σκυλιά, μια ζωή θα πληρώνουμε και δεν θα φτάνει. Θα το πάρουμε σαν μυστικό στον τάφο μας. Τσιμουδιά.

Κυρίες μου, ναι, ναι σε σας μιλάω, τις ελεύθερες. Επιτέλους σας βρήκα άντρα που ξέρει τι θέλει. Όχι σαν αυτούς που σας τάζουν γάμο μέχρι να σας ρίξουν στο κρεβάτι τους και μετά μη τον είδατε τον Παναή. Σας βρήκα άντρα που ότι πει είναι νόμος. Ξέρει τι θέλει, πολύ απλά.

8

ΚΟΥΙΖ: Βρείτε τον παρακάτω νεαρό της φωτογραφίας και κερδίστε ένα εισιτήριο ελευθέρας για να παρακολουθείτε όλα τα δημοτικά συμβούλια, να φτιάχνει το κέφι σας. Παραλίγο δημοτικός σύμβουλος (έχασε με 2 ψήφους), πωλητής και παντρεμένος με 2 παιδιά. Στη φωτογραφία τον βλέπουμε να φοράει πουκάμισο με 11.435 χρώματα, να τρώει τηγανιά και να πίνει ουίσκι. Ποιος είναι;

9

Το 1o ΓΕΛ Αλεξάνδρειας έκανε το χορό του και όπως ήταν αναμενόμενο δεν πήγε (για άλλη μια φορά) ο δήμαρχος. Αγαπητοί μου μαθητές, ξεχάστε τα χιλιάρικα που έπεφταν κάποτε από τον δήμαρχο για την εκδρομή σας. Τότε είχαμε εκλογές. Επειδή σας τέκνησε να πάτε εσείς εκδρομή θα σας δίνει ο δήμαρχος χιλιάρικο; Άδικο. Το επόμενο χιλιάρικο θα ξαναλαλήσει το 2023 που θα ξαναγίνουν εκλογές. Μέχρι τότε στο χορό σας θα έρχεται μόνο ο Δριστάς. Τελεία και παύλα. Μέχρι το 23 λοιπόν αρκεστείτε στις όμορφες ευχές του αντιδημάρχου και….. καλή εκδρομή.

10

Από τις 18 ημέρες εκδηλώσεων που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα η ΚΕΔΑ, τις 7 τις φτιάχνει η θεατρική ομάδα και τις άλλες 10 διάφοροι σύλλογοι του δήμου. Άρα μένει μόνο μία που διοργανώνει ο Σταυρής. Αυτήν με τον Μαρτάκη στο άναμμα του δέντρου. Θα μου πείτε, η θεατρική ομάδα στην ΚΕΔΑ δεν ανήκει. Ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους πάρουμε παραμάσχαλα και θα τους ξεπατώσουμε. Δηλαδή, λέω εγώ, αν αρρωστήσει η Χρύσα η Αντωνίου θα μεταφερθούν οι γιορτές μέχρι να αναρρώσει; Σκηνοθέτης είναι η γυναίκα όχι το πολυμίξερ της philips. Δημοτικά τέλη να έχουμε πιο ακριβά από όλους τους δήμους, γιορτές Χριστουγέννων καλύτερες, ποτέ. Πάρτε και κανένα πρόγραμμα από άλλους δήμους να δείτε τι κάνουν. Δεν είναι ντροπή. Βοηθήστε και κανέναν σύλλογο να κάνει κάτι στο χωριό του. Και εκεί μένουν παιδάκια που δεν μπορούν όλα να τρέχουν κάθε τρεις και λίγο στην Αλεξάνδρεια.

Βαρέθηκα να γκρινιάζω, έχω καταντήσει χειρότερος και από τον Σκρουτζ. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!