Τίτλοι Ειδήσεων

 

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ………ΤΕΛΟΣ εποχής - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ………ΤΕΛΟΣ εποχής - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Αλλιώς σκόπευα να σας χαιρετήσω για το καλοκαίρι αλλά οι εξελίξεις άλλαξαν το πρόγραμμα.

Ξημέρωσε μια μαύρη εβδομάδα. Καλημέρα. Δεν ξέρω πόσο καλή μπορεί να είναι όταν μετράμε μέχρι στιγμής 83 καμένες ψυχές. Δεν ξέρω πόσο καλή μπορεί να είναι όταν τόσες παιδικές «φωνούλες» έγιναν στάχτη. Το 2017 η ελληνική κυβέρνηση ξεκινάει διαδικασίες ώστε να δώσει άδεια σε ιδιωτική επιχείρηση για εξόρυξη βωξίτη στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται αποψίλωση δασών. Να καταστραφεί δηλαδή το πράσινο της περιοχής για να υπάρχει χώρος για το ορυχείο.

moufa1

2018. ΤΥΧΑΙΑ πυρκαγιά στην περιοχή.

Δεν ξέρω αν η φωτιά μπήκε για αυτόν τον λόγο. Δεν ξέρω αν θα δούμε να ξεφυτρώνει ξαφνικά το ορυχείο. Ξέρω όμως ότι η Ελλάδα πονάει. Ξέρω ότι οι Έλληνες λύγισαν. Από την Δευτέρα μετράμε νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους. Και μετράμε αντίστροφα και αυτό είναι άδικο ρε γαμώτο. Πολύ άδικο.

Και πάμε σε μια άλλη φωτιά που μπορεί να μην είχε το μέγεθος της φωτιάς της Κινέτας, είχε όμως πολύ παρασκήνιο. Μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έδωσαν οι άνδρες της Π.Υ. Αλεξάνδρειας στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων καθώς και το προσωπικό του Δήμου με μηχανήματα που διενεργούν συνεχώς επιχωματώσεις ώστε να περιοριστεί το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής . Και πριν καλά καλά σβήσει η φωτιά, άναψε μια άλλη. Πύρινα βέλη κατά του δημάρχου πέταξε ο υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο μας Μιχάλης Χαλκίδης.

moufa2

«Μέχρι πρότινος θέλαμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος είναι απλά ανίκανος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και η όποια ζημία θα ήταν απλά ο χαμένος χρόνος που μεσολαβούσε μέχρι την λήξη της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου. Δυστυχώς κάναμε λάθος. Δεν είναι απλά ανίκανος, είναι επικίνδυνος !!!Επικίνδυνος για την υγεία των πολιτών του τόπου μας!» είπε ο κύριος Χαλκίδης. Επίσης χαρακτήρισε τον δήμαρχο «πολιτικά ελλιποβαρή». Κλείνοντας μας θύμισε ότι είναι υποψήφιος για δήμαρχος το 2019 και ότι παλιότερα ο κόσμος τον τίμησε με την ψήφο του. Μιχάλη μου και γω παλιότερα είχα φράντζα αλλά δεν το γράφω σε κάθε Καρπούζι. Και κλείνει την επιστολή του με μια δήλωση- απειλή. «Θα είμαστε κοντά στον πολίτη. Λίγος χρόνος έμεινε». Κύριε Χαλκίδη μου, τα λάθη των ανθρώπων είναι σαν τους προβολείς των αυτοκινήτων. Τα δικά μας δεν μας ενοχλούν, των άλλων μας στραβώνουν. Εξάλλου στην Ελλάδα έχω ζήσει με Αλέξη πρωθυπουργό, Χαριστέα πρωταθλητή Ευρώπης, Ρουβά να παίζει στην Επίδαυρο, Ζαγοράκη ευρωβουλευτή και Μαρινάκη αθώο. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και πολύ περισσότερο εσένα.

moufa3

Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, ήρθε και η απάντηση από την άλλη πλευρά και μάλιστα τσουχτερή. Εμ Μιχάλη μου, τα ήθελε και σένα ο….. πωπός σου. Πάρε να΄ χεις λοιπόν. «Όσο για την ανικανότητα του κ. Χαλκίδη, αυτή είναι γνωστή σε όλους και πρώτα στον ίδιο, αφού αυτός ήταν που πρώτος την αναγνώρισε και αποσύρθηκε από την πολιτική και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή και για το κόμμα του αλλά και για τους πολίτες της Ημαθίας» είπε ο Γκυρίνης αφού πρώτα τον κατηγόρησε ότι καπηλεύτηκε τη στιγμή για να κάνει προεκλογικό αγώνα.

Αυτό που δεν κατάλαβα κύριε Χαλκίδη μου και θα ήθελα να μας το εξηγήσετε, είναι η άλλη μπηχτή που έριξε ο Γκυρίνης για σένα. «Το καλύτερο για τον κ. Χαλκίδη, θα ήταν να εξηγήσει στους δημότες του δήμου Αλεξάνδρειας, την αλλαγή της στάσης του απέναντι στη διοίκηση και στον δήμαρχο προσωπικά, κυρίως από τότε που έκλεισαν οι πόρτες του δημαρχείου στην απαίτησή του να παριστάνει τον δήμαρχο χωρίς να είναι». Τι θέλει να πει ο ποιητής Μιχάλη μου; Ήθελες να το παίζεις δήμαρχος παρά του δημάρχου; Μονάδα μέτρησης της επικινδυνότητας μια στροφής είναι τα πόσα εκκλησάκια έχει. Μονάδα μέτρησης της επικινδυνότητας ενός πολιτικού είναι η αλαζονεία ή μήπως κάνω λάθος;

Κάποιος να βάλει ένα δίχτυ κάτω από τα σύννεφα. Πέφτει κόσμος παιδιά.

Αααα και κάτι ακόμα, μη το ξεχάσω. Αληθεύει κύριε Γκυρίνη μου ότι πήρατε και επίσημα το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία για τις επόμενες εκλογές;

Τέλος με τις φωτιές. Ώρα για διασκέδαση. Τον Γιάννη Κότσιρα υποδέχτηκε χθες το πλήρες ανακαινισμένο αμφιθέατρο του δήμου μας. Επιτέλους, μπήκαν τα καθίσματα και ο Γιαννάκης πήρε παρθενιά.

moufa4

Από την μία μπράβο στον Δελιόπουλο που δεν επαναπαύεται και προσπαθεί να δώσει ότι καλύτερο στους πολίτες του δήμου μας. Επιτέλους, θα απολαμβάνουμε μια συναυλία χωρίς να μας πονάει ο κώλος. Το 45% των δημοτών, τα δύο τελευταία χρόνια απέκτησαν αιμορροΐδες από αυτό το λόγο. Από την άλλη όμως υπάρχουν και κάποια λάθη. Πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο χώρος αν βαφόταν τα τσιμέντα; Τώρα που μπήκαν τα καθίσματα είναι δύσκολο. Επίσης, όλα αυτά τα φελιζόλ που προμηθεύτηκαν εδώ και καιρό οι μικροπωλητές και μας τα πουλούσαν για να μην καθόμαστε στα τσιμέντα, τι θα τα κάνουν; Στη ζωή πρέπει να έχεις υπομονή ή καλά ηρεμιστικά και συ Στέφανέ μου δεν έχεις τίποτα από τα δύο. Αφαίρεσε 70 σταυρούς από τον μαχαλά τώρα να βάλεις μυαλό.

Την Δευτέρα 27 Αυγούστου το αμφιθέατρο θα υποδεχτεί τη νέα παραγωγή του ΚΕΡΛΑΠ Αγκαθιάς με την υπογραφή του Δημήτρη Σαμαρά με τίτλο «Ξιμουλουγήθκις για να μεταλάβς;». Όσοι λατρέψατε την περσινή παράσταση, πιστέψτε με, φέτος θα μαγευτείτε.

moufa5

Ένας πολυάριθμος θίασος θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, θα σας γεμίσει θύμισες αλλά το κυριότερο θα σας κάνει να κλάψετε από τα γέλια. Το Καρπούζι βρέθηκε στα γυρίσματα του trailer της παράστασης και σας παρουσιάζει αποκλειστικά πλάνα για να πάρετε μια μικρή γεύση.

Και σα να μην μας έφταναν όλα αυτά, είχαμε και τα πρώτα κρούσματα με τη νόσο του Νείλου. Φυσικά από τσίμπημα κουνουπιού και φυσικά από τσίμπημα θηλυκού κουνουπιού. Το θηλυκό κουνούπι ζει 42-56 μέρες (σε αντίθεση με το αρσενικό που ζει 10) και αυτό δεν του στάθηκε εμπόδιο να πάει διακοπές ως τον Νείλο και γυρνώντας να μας φέρει και το μικρόβιο. Δεν μασάμε εμείς όμως ορέ, Έλληνες είμαστε, ή ταν ή αουτάν.

Παρόλα αυτά τα κουνούπια είναι τα πιο ρομαντικά πλάσματα του κόσμου. Σου ψιθυρίζουν πάντα στο αυτί πριν σε γ@μ...ν. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Όπως πρέπει να δώσουμε όλοι μας την υπόσχεση ότι θα δώσουμε το παρόν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στις 30 Ιουλίου στην πόλη μας. Η Αλεξάνδρεια θα μιλήσει και θα το κάνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

moufa6

Καρπουζάκια μου άλλη μια σαιζόν έφτασε στο τέλος της. 4 χρόνια κάνουμε παρέα και μαζί τα λέμε, γελάμε, καυτηριάζουμε, εντοπίζουμε προβλήματα και ψάχνουμε λύσεις. Το Καρπούζι δεν είναι μόνο χιούμορ και ίντριγκα. Το Καρπούζι έχει πει πράγματα που οι άλλοι φοβήθηκαν να αγγίξουν. Ασχολήθηκε με θέματα που κάποιους δεν τους συνέφερε να ασχοληθούν. Και με όλα αυτά απέκτησε και το πρώτο του εξώδικο.

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και διακοπές και νομίζω δικαιούμαι και γω να πάω κάπου μια βδομάδα. Γι΄ αυτό λοιπόν σας αφήνω έναν ολόκληρο μήνα να ηρεμήσετε, να χαλαρώσετε και να νοιώσετε άνετοι. Όλα αυτά όμως μέχρι τις 8 Σεπτέμβρη που θα επιστρέψω με την 5η σαιζόν του «ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ». Μια σαιζόν αρκετά πιο τολμηρή αφού όλα θα είναι…. γυμνά.

Και πώς να μην είναι γυμνά αφού στη χώρα μας είμαστε κουμουνιστές μέχρι να πλουτίσουμε, δεξιοί μέχρι να πεινάσουμε, αριστεροί μέχρι να γίνουμε αρχηγοί και άθεοι μέχρι να αρχίσει να πέφτει το αεροπλάνο.

Καλό καλοκαίρι σε όλους.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας