ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ:Που να βρω μαστούρα να σου μοιάζει - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ:Που να βρω μαστούρα να σου μοιάζει - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Το καλοκαίρι μπήκε και επίσημα και μακάρι ο καιρός να μας αφήσει να το πιστέψουμε. Εγώ την πάτησα. Την Κυριακή πριν του Αγίου Πνεύματος πήγα θάλασσα.

Ένα θα σας πω, δεν έχω κάνει πιο τολμηρό πράγμα στη ζωή μου. Πέρασε μία εβδομάδα και ακόμα .... τα ψάχνω. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. 300 άτομα στην παραλία και μόνο 5 χαζοί μέσα στη θάλασσα. Εμείς. Απορούσαν και τα ψάρια με την χαζομάρα μας. Αυτά και κόντευαν να βγούνε στην άμμο να κουκουλωθούν. Μπήκα Μάκης άσπρος και βγήκα Μάκης μελτζανί. Μόνο παπά δεν έφεραν να με κοινωνήσουν στην ξαπλώστρα. Αλλά αφού τα κατάφερα και έζησα είμαι έτοιμος για την εβδομαδιαία μας συνήθεια. Ξεκινάμε.
Τελικά το Καρπούζι επιτελεί κοινωνικό έργο. Τελείωσε. Έγραψα σε προηγούμενο ότι το Ειρηνοδικείο έμεινε χωρίς επιγραφή και ότι άνετα μπορεί κανείς τώρα να το περάσει και για μπαρ. Επίσης έγραψα ότι η μεγάλη καφέ πόρτα που είναι στην πρόσοψη και δεν λειτουργεί, μπερδεύει τον κόσμο και δεν βλέπουν την κανονική πόρτα δίπλα. Πήγαν λοιπόν οι υπεύθυνοι και με μία μόνο κίνηση τα τακτοποίησαν όλα.

Μ1

Τοποθέτησαν την νέα επιγραφή επάνω στην μεγάλη ξύλινη πόρτα και όλα διορθώθηκαν. Και το Ειρηνοδικείο ξέρουμε πλέον που είναι αλλά και την πόρτα δεν θα σπρώχνουμε για να ανοίξει. Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια. Το θέμα μας όμως είναι ποιος σκέφτηκε αυτή τη λύση. Θα μπορούσαν να έβαζαν την επιγραφή στην θέση που προϋπήρχε και ένα βελάκι στην ξύλινη πόρτα που να έδειχνε την σωστή. Ποιο πανούργο μυαλό σκέφτηκε με μία κίνηση να τα βολέψει όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την ευφυέστατη κίνηση; Η απάντηση είναι μία.
Αθανάσιος Αϊνστάιν Τζίκας.

Μ2

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά δεν έχω καταλάβει τελικά αν επειδή «ζεις μόνο μια φορά» πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά ή όλα πουτ@ν@.

Στην άλλη πλευρά της πόλης (εκεί που ο Τζίκας δεν μπορεί να δράσει άμεσα) η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πλατεία σταθμού, Σάββατο μεσημέρι. Το σωστό παρκάρισμα έτσι γίνεται. Σιγά μη δεν κάνει κύκλους να βρει θέση. Τον χώρεσε οριζόντια, οριζόντια το έβαλε. Και μη μου πει ο θείος ότι υπάρχει πρόβλημα με το παρκινγκ στην πόλη! Είναι σαν να κατηγορούμε τις γιορτές που παχύναμε. Πρέπει να σταματήσει αυτό, χοντροί ήμασταν από τον Αύγουστο.

Μ3

Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες, ενώ οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση.
Χαμός για άλλη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο. Αλήθεια σας λέω, αν έχετε τις μαύρες σας να πηγαίνετε να το παρακολουθείτε. Θα σας φτιάξει τη διάθεση. Η Μοσχοπούλου κατηγόρησε την διοίκηση ότι τους κάλεσαν στην οικονομική επιτροπή ένα τέταρτο πριν την έναρξη της και είπε στον Γκυρίνη ότι τελικά είναι περιττοί στην δική του δημοκρατία. Μαζί της συμφώνησε και ο Αλευράς. Από την άλλη ο Κιρκιλιανίδης χαρακτήρισε ως μεγάλο ασθενή την Μελίκη για τα διάφορα ραβασάκια που έρχονται προς πληρωμή και αναρωτήθηκε αν αξίζει και ως πότε θα πρέπει να πληρώνουμε τα λάθη των άλλων (σωστός ο Γιάννης). Σωστό δικαστήριο. Όσο και να φωνάζεις Δημήτρη Ράπτη μου την πλεξούδα στα μαλλιά άλλοι την έβαλαν.

Μ4

Είχε γίνει το 2011 μια επιτροπή απογραφής η οποία εξαίρεσε τότε τον δήμο Μελίκηςαπό τον έλεγχο διότι δεν υπήρχαν οικονομικά στοιχεία. Μάλιστα εκείνη την εποχή έγινε μια απόπειρα εμπρησμού των οικονομικών στοιχειών του δήμου Μελίκηςπου επιβεβαίωσε κι ο κ. Δημητριάδης. Τώρα καλούμαστε εμείς οι δημότες να πληρώσουμε τα λάθη του τότε χωρίς να έχει τιμωρηθεί παραδειγματικά ούτε ένας υπεύθυνος... Βλέπετε κάτι λάθος; Όταν είσαι στο δημόσιο και σκατά να τα κάνεις όλα, δεν σε κουνάει κανένας από τη θέση σου. Το είπαν και οι επιστήμονες, η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει την φυσική ηλιθιότητα.
Ποιος είναι ο πιο έξυπνος δημοτικός σύμβουλος του δήμου μας; Η απάντηση είναι μία. Σωτήρης Τόκας. Θα μου πείτε ότι του έχω αδυναμία και γι΄ αυτό το λέω. Όχι και θα σας το αποδείξω. Ο Κίμων Παράσχου εμφανίστηκε στο συμβούλιο με ένα τιμολόγιο και με μια μεγάλη απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του. Το τιμολόγιο χρέωνε 700 ευρώ για πλάνισμα κεφαλής και 500 για ρεκτιφιέ κουζινέτων. Ποσά υπερβολικά για μια τέτοια εργασία. Μάλιστα κάποια blogs μίλησαν για 5άστερα συνεργεία.
Χαζός ήταν να μιλήσει ο Τόκας; Τους άφησε να γίνουν ρεζίλι δημοσίως. Κύριε Παράσχο μου, όταν καταγγέλλουμε κάτι, δεν το αναφέρουμε μόνο αλλά ζητάμε και εξηγήσεις. Αγαπητά blogs όταν γράφουμε κάτι, το ψάχνουμε λιγάκι πριν το γράψουμε. Αλλιώς θα γράφαμε το κοντό και το μακρύ του καθενός.
Η αλήθεια είναι ότι οι εργασίες αφορούσαν το 10τονο φορτηγό του δήμου που έχει 10 κεφαλές και 16 κουζινέτα. Στοιχειώδη μαθηματικά να ξέρεις θα την βρεις την άκρη. Κίμωνα μου δεν το περίμενα από σένα...

Πάντως εμένα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι κάτι άλλο συμβαίνει και δεν πάει τίποτα καλά σε αυτό τον δήμο. Ο δήμαρχος μπερδεμένος και γελαστός, οι δημοτικοί σύμβουλοι διακοπές και γελαστοί, οι υπάλληλοι αγανακτισμένοι αλλά γελαστοί. Δεν μπορεί, κάτι άλλο τους μπερδεύει. Το Καρπούζι με το δαιμόνιο ένστικτό του έψαξε και βρήκε τη λύση. Η απάντηση στο γιατί τίποτα δεν πάει σωστά βρίσκεται στο παρτέρι μπροστά από το δημαρχείο.

Μ5

Ένα παράξενο φυτό έκανε την εμφάνιση του. Ένα φυτό με πριονωτά φύλλα που προς το παρών δεν έχει βγάλει ακόμα άνθη. Αλλά ας ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά σε αυτό το φυτό και ας μας πούνε οι ειδήμονες αν είναι κάτι άλλο ή αυτό που υποψιάζομαι.

Μ6

Αν είναι κάτι άλλο πάω πάσο αλλά αν είναι αυτό που σκέφτομαι τότε εξηγούνται όλα. Ξέρεται τι είναι να πέφτει η κάψα και το συγκεκριμένο φυτό να στέλνει όλα τα αρώματα του μέσα στο δημαρχείο;Ουχουυυυ, στη Λάρισα βγαίνει ο αυγερινός και από το δημαρχείο μας καπνός. Θα το περιμένω να ανθίσει, έτσι και είναι λουλούδι τότε η κατάσταση στο δήμο είναι τραγική. Έτσι όμως και είναι χασίσι τότε συγχωρούνται όλα, το ξεπατώνουμε και πάμε πάλι από την αρχή. Βρε πως την πάτησαν έτσι οι καημένοι.
Τώρα εξηγείτε γιατί αποχάζεψε τελείως και η larakroft του δήμου μας Έφη Μπαντή. Και λέω αποχάζεψε γιατί πήγε στο Λονδίνο και ντύθηκε Βεατρίκη. Δεν ήταν έτσι το κορίτσι μου πριν φύγει. Κάποιοι λένε ότι την είδαν να παίρνει τσιγάρα από το περίπτερο μπροστά από το δημαρχείο πριν αναχωρήσει. Αν ήταν μεσημέρι και το φυτό ευωδίαζε, πολύ θέλει να τη δει βασίλισσα;

Μ7

Πάλι καλά που πήρε τσιγάρα και έφυγε γιατί αν καθόταν λίγο ακόμα μπορεί και να την βλέπαμε ντυμένη Μπάτμαν να τριγυρνά στην trafalgarsquare. Τελικά αυτό το φυτό θέλει ξεπάτωμα πριν ανθίσει. Σας το λέω γιατί δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι του δημαρχείου και η Έφη που επηρεάστηκαν. Τσιγάρα σταμάτησε να πάρει και ο Θέμης της Vodafone για να πάει στη μάνα του στη Βέροια και κοιτάξτε το αποτέλεσμα.

Μ8

Με ενδοφλέβια τον ήπιε τον φραπέ ως που να φτάσει. Την πεταλούδα αν την έβαλε μόνος ή του την πέρασε η Βέτα από το περίπτερο δεν ξέρω, σημασία έχει ότι πήγε στη μάνα του σαν τον Άγγλο ασθενή. Ξεπατώστε το, λυπηθείτε μας. Εκτός κι αν περιμένετε να δείτε την Κωταίδου να κάνει Bungeejumping από το μπαλκόνι του δημαρχείου, τότε πάω πάσο.
Σ΄ αυτό το σημείο θα έβαζα και τη φωτογραφία του δημάρχου που υπογράφει υπηρεσιακά έγγραφα σε μεζεδοπωλείο της πόλης αλλά έμαθα ότι κινήθηκε νομικά εναντίον αυτού που τράβηξε τις φωτογραφίες και τελικά δεν θα την βάλω. Δεν μου περισσεύουν. Θα πω μόνο ότι σωστές αποφάσεις να παίρνονται και ας είναι και στην τουαλέτα του σπιτιού μας. Αν θέλουμε να χτυπήσουμε κάποιον ας το κάνουμε αντρίκια. Το αν ήπιε μια φορά ούζο και υπέγραψε δεν είναι και τόσο κακό. Εξάλλου τον πρωθυπουργό της Βενεζουέλας πως τον βλέπετε;Σκωληκοειδήτη έκανε και αντί για αίμα 3 φιάλες τζακντάνιελς του έβαλαν. Και βγήκε και παμψηφεί.
Όσοι δεν μπορείτε να πάτε διακοπές λόγω οικονομικής κρίσης και ετοιμαζόσασταν να πάτε λίγες μέρες στην λίμνη που είχε σχηματιστεί εδώ και ένα μήνα 200 μέτρα από την πλατεία Παπαντωνίου, λυπάμαι αλλά ατυχήσατε.

Επιτέλους το συνεργείο της ΔΕΥΑΛ πήρε την μεγάλη απόφαση και επισκεύασε τη βλάβη. Τι, δεν το ξέρατε; Νομίζατε πως από τις βροχές δημιουργήθηκε η λίμνη; Φυσικό φαινόμενο και έτσι; Όχι βρε χαζούληδες, εδώ και ένα μήνα το μπεκάκι που πότιζε τη νησίδα είχε σπάσει. Αδειάστε βαλίτσες τώρα να βάλετε μυαλό.

Μ9

Και θα κλείσω με μια φωτογραφία που μου έστειλε αναγνώστης. Βλέποντας την θα ήθελα να σκεφτείτε σοβαρά αν το φυτό που έλεγα πιο πάνω πρέπει να παραμείνει ή να ξεπατωθεί. Δεν θα πω τίποτε άλλο. Δείτε και κρίνετε από μόνοι σας.

Μ10

Και όπως λέει και το γνωστό άσμα «που να βρω μαστούρα να σου μοιάζει». Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

 

To alexandriamou.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα κείμενά τους. Την υιοθέτηση ή μη των άρθρων την αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!