Οι Πρώτες Κυρίες της Αυλής - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

Οι Πρώτες Κυρίες της Αυλής - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Ένα παιδικό μου παράπονο είναι πως η μάνα μου ποτέ δεν μου είπε: «έλα ένα ακόμα σουβλάκι, η δύναμή σου».. Όλο για φακές και για σπανακόρυζα μου έλεγε. Ποτέ δεν

ήμασταν gourmet σαν λαός. Πάντα μας έτρωγε η μιζέρια. Χίλια καλά να μας κάνουν εμείς θα πιαστούμε από το ένα κακό και θα λιθοβολούμε.

Μάλιστα, πορωνόμαστε τόσο που κάποιος ξένος αν μας ακούσει θα νομίσει ότι μας σκότωσαν τη μάνα.
Φανταστείτε να είχαμε εκλογές και να ξέραμε ότι η γυναίκα του Τσίπρα που είναι υποψήφιος είχε φωτογραφηθεί γυμνή για κάποιο περιοδικό. Ω ρε μάνα μου.

Η πρώην κυβέρνηση θα είχε συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής. Η εκκλησία θα παρότρυνε τους πιστούς να τη μαυρίσουν.

Ο Άνθιμος θα την αφόριζε. Η Ελένη Λουκά θα έβγαινε σε όλα τα κανάλια να μας πει ότι η Μπουμπουλίνα ήταν και κυρία και ντυμένη δίπλα στον Μπούμπουλη.

Δεν είμαστε πουριτανοί σαν έθνος. Δήθεν είμαστε. Δεν γίνετε τα νησιά μας να ψηφίζονται πρώτα για σεξοτουρισμό και εμείς να είμαστε με τη Βίβλο στο χέρι. Θα μου πείτε τα όργια στα νησιά οι ξένοι τα κάνουν. Τα περισσότερα ναι, θα συμφωνήσω αλλά τα κάνουν σε ελληνικό έδαφος, με τη δική μας ανοχή και σε ελληνικά μαγαζιά.

Όταν συναινείς στο έγκλημα είσαι και συ εγκληματίας. Όταν γεννιόμαστε δεν βγαίνουμε με καμπαρντίνα και όταν μας βαπτίζουν δεν φοράμε ταγιέρ. Θα μου πεις, βγαίνοντας γυμνός σε ένα περιοδικό σε βλέπει τόσος κόσμος. Είχε προχθές στο χωριό μου μια βάπτιση με 450 άτομα. Το τσουτσούρι του μπέμπη το είδαν 900 μάτια. Τις φωτογραφίες που θα βάλει η μάνα του στο διαδίκτυο άλλα τόσα. Θα μου πεις είναι μικρός, δεν είναι το ίδιο. Αφού δικαιολογούμε τα πάντα στα μικρά γιατί τότε κοροϊδεύουμε τους γύφτους που παντρεύονται στα 12 και γεννάνε στα 13?

Προχθές έπινα καφέ και ήρθε ένας γνωστός μου και μου λέει «ανησυχώ μήπως εκλεγεί ο Trump». Κουφάθηκα. Ο Κωστάκης από το Σταυρό που στις εκλογές ψήφισε Συρόπουλο ανησυχεί και φοβάται για την εκλογή Trump. Πες μας Κωστάκη, σε ακούμε προσεκτικά. Ζούμε στη χώρα που γελάμε με όσους ψήφισαν τον λαϊκιστή Τραμπ ενώ πριν ένα χρόνο ψηφίσαμε τον Τσίπρα που έλεγε ότι θα διαγράψει τα χρέη μας.

Και επειδή στα γυμναστήρια της Λάρισας οι «πιλάτες» έχουν πάντα δίκιο γι΄ αυτό και γω την πρώτη κυρία της Αμερικής, Melania Trump θα την φωνάζω λαρισαϊκά. Τράμπενα. Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και πείτε μου, πρώτη η μία, πρώτη και η άλλη. Τι κοινό έχουν;
Melania Trump (σύζυγος Ντόναλντ Τραμπ).

moufa 12 11 1

Περιστέρα Μπαζιάνα (σύζυγος Τσίπρα).

moufa 12 11 2

Σοτάρετε λέει το κοτόπουλο. Του έδωσα και γω μία και έφτασε στην πλατεία. Αυτό πρέπει να κάνει και ο Τσίπρας. Τώρα που είδε πως είναι οι πρώτες κυρίες πρέπει να αφήσει την Περιστέρα να «ανοίξει τα φτερά της».
Έκανε η δικιά μας γυμνή φωτογράφιση; Όχι. Μήπως δεν έχουμε Playboy στην Ελλάδα; Έχουμε. Ε άι σιχτίρ λοιπόν. Αν δεν μπορείτε κυρίες μου να είστε σωστές πρώτες κυρίες, καλύτερα καθίστε σπίτι σας και φτιάξτε γιουβαρλάκια. Για όλες τις πρώτες κυρίες μιλάω, είτε είναι κράτους, είτε είναι δήμου, είτε είναι κοινότητας.

Προτείνω λοιπόν στο πρόεδρο της ΚΕΔΑ, Στέφανο Δελιόπουλο, όταν και αν εκδώσει αυτή τη ριμάδα την εφημερίδα να κάνει μια στήλη με τίτλο «ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΩ» για να μπορούν να φωτογραφίζονται όλες οι πρώτες κυρίες (δήμου και κοινοτήτων) με τα απολύτως απαραίτητα. Έτσι κερδίζονται οι εκλογές κύριοι υποψήφιοι, όχι με ταγιέρ και κάθε Κυριακή εκκλησία. Η νέα μονάδα μέτρησης της κούρασης είναι το : Πτώμα. Αν δεν θέλετε λοιπόν να διοικείτε έναν δήμο με zombies κάντε κάτι.

Αλλάζω θέμα. Την Πέμπτη που μας έρχεται γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Όλα αυτά τα χρόνια και ποιήματα είπα και το «χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα...» κι αν δεν το τραγούδησα. Πέρυσι, έβλεπα στην τηλεόραση το μνημόσυνο που έγινε για το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Πολλές φωτογραφίες πεσόντων και ακόμα περισσότερες φωτογραφίες αγνοουμένων στα χέρια των μανάδων τους. Στο μνημόσυνο του Πολυτεχνείου είδαμε ποτέ κάτι παρόμοιο; Εγώ όχι αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Το μόνο που εγώ πρόσεξα είναι ότι οι γνωστοί αγωνιστές του Πολυτεχνείου (Πάγκαλος, Δαμανάκη) κατέληξαν ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο. Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί έκοψαν τις συντάξεις όσων πολέμησαν στο αντάρτικο.

Το «ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ» την Τρίτη 22 Νοεμβρίου κλείνει 2 χρόνια στον αέρα του alexandriamou. Πότε πέρασαν ακόμα δεν το κατάλαβα. Όπως δεν κατάλαβα πως ανεβάζει η μάνα μου, στο πάνω ράφι της κουζίνας το μπολ που μου ζητάει να της κατεβάσω επειδή δεν φτάνει. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί βάζουν το Ν στους νέους οδηγούς και δεν βάζουν το Κ στους κοντούς.

Τρομάζει ο κόσμος με τα αμάξια που πηγαίνουν μόνα τους. Πάλι ξέφυγα. Για να γιορτάσουμε λοιπόν τα 2 χρόνια της στήλης η editor μου, η Έφη Καραγιάννη μου πρότεινε να μου πάρει μια συνέντευξη στην οποία θα μιλήσω για όλους και για όλα, ακόμα και για όσα δεν γνωρίζετε ότι έγιναν. Για περισσότερα θα σας ενημερώσω στο επόμενο Καρπούζι.
Προχθές πήγα στην τράπεζα και μου λέει η υπάλληλος «μόνο με ταυτότητα εξυπηρετούμε κύριε». Δες μωρή χαρχάλω το υπόλοιπο και μετά πες μου ποιος θα ήθελε να είναι εγώ.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!