Χαρίζεται όπως είναι επιπλωμένο - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

Χαρίζεται όπως είναι επιπλωμένο - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

My watermelons good morning. Σας καλημέρισα στα αγγλικά γιατί με τόση βροχή που φάγαμε όλοι νομίζουμε ότι γίναμε

Λονδίνο.Να φανταστείτε, χθες το πρωί η μάνα μου και ο πατέρας μου αντί για ελληνικό, έπιναν τσάι. Λίγες μέρες ακόμα να συνεχιστεί η βροχή και βλέπω τη μάνα μου με ροζ ταγιέρ και καπελαδούρα να ποτίζει τις γλάστρες ως βασιλομήτωρ. OhmyGod.

Το θυμάστε εκείνο το κτήριο που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης και μόνο η Βέτα που ανοίγει την βιβλιοθήκη το επισκέπτεται καθημερινά; Καλά καταλάβατε, για το πνευματικό μιλάω. Ε λοιπόν, μην κάθεστε. Αγρότες, πολιτιστικοί σύλλογοι, συγγραφείς και λαογράφοι, κυρίες και δεσποινίδες αλλά και όλοι όσοι θέλετε να έχετε ένα γραφείο στη μόστρα, τρέξτε να κάνετε αίτηση στο δημαρχείο για να το πάρετε.

moufa27 5 1

Ο δήμαρχος τάζει και μοιράζει. Τελευταίες πληροφορίες λένε ότι μετά τον Ερυθρό Σταυρό και ένας πολιτιστικός σύλλογος, που ο πρόεδρος του εθεάθη πολλές φορές να πίνει ούζο με τον δήμαρχο (μάλλον για υποψήφιο με τον Γκυρίνη τον κόβω) κατέθεσε ή θα καταθέσει αίτηση για να πάρει γραφείο. Σύλλογος με πολύ μικρή ως τώρα διάρκεια ζωής και με κάποιες αποτυχίες αφού το 2ο …. δεν θα γίνει 3ο λόγο…. οικονομίας όπως θέλουν να ισχυρίζονται.

Εγώ θα προτείνω κάτι πιο απλό και πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου. Οι σύλλογοι της Αλεξάνδρειας έχουν τα γραφεία τους. Ο ΛΟΝΑΠ στην 25ης Μαρτίου, ο Αμάραντος στο παζάρι, η Εστία στην Δωδώνη, οι πόντιοι στη Στέγη κα. Προτείνω λοιπόν όλοι οι σύλλογοι εκτός πόλης να πάρουν από ένα γραφείο στο πνευματικό ώστε να μπορούν να τους βρίσκουν πιο εύκολα παρά να τρέχουν από χωριό σε χωριό.

Αλλά επειδή μπορεί και να βιάζομαι, το πνευματικό ανήκει σε όλο το δήμο Αλεξάνδρειας ή μόνο στην πόλη της Αλεξάνδρειας;

Γιατί τόσο πολύ καίγετε ο δήμαρχος και τάζει γραφεία; Δε νομίζω να το πηγαίνει ψηφοθηρικά; Γιατί αν το πηγαίνει έτσι ας έρθει στους Κομνηνούς που έχουν πάνω από 250 πραγματικά μέλη και όχι σαν κάποιους συλλόγους που διατυμπανίζουν πως έχουν 200 μέλη αλλά στις εκλογές τους οι ψήφοι δεν ήταν πάνω από 50.

Μην κάθεστε λοιπόν. Κάντε την αίτηση σας, πάτε στο ισόγειο για να την πρωτοκολλήσετε και ρίξτε και ένα τηλέφωνο στον δήμαρχο για να το έχει στα υπόψη του.

Άραγε, παίρνει κανείς σοβαρά την απόφαση του τοπικού συμβουλίου; Οι δημοτικοί σύμβουλοι της κυβερνούσας παράταξης έχουν κρίση ή απλά πραγματοποιούν τις υποσχέσεις του δημάρχου; Η αντιπολίτευση έχει φωνή;

Οι Σύριοι προχθές μας κέρασαν, για άλλη μια φορά νοστιμιές από την πατρίδα τους. Ας πάρουν και αυτοί ένα γραφείο, να μην κουβαλάν τα πετρογκάζια από το 722, να έχουν έναν χώρο να τα αποθηκεύουν. Ε;

moufa27 5 2

Αλλάζω θέμα γιατί αν παραμείνω θα ανεβάσω πίεση και δεν κάνει στην ηλικία που είμαι. Εντάξει, είναι ξεκάθαρο. Μιλάει από μόνο του. Όχι πείτε μου, ποιος θα το δει και δεν θα καταλάβει αμέσως ότι αυτό είναι ένα μνημείο για την Γενοκτονία των Ποντίων; Τι, δεν το κατάλαβες; Άντε ρε αστοιχείωτε που θα τολμήσεις να αμφισβητήσεις τον καλλιτέχνη. Που ξέρεις εσύ από τέχνη, που την έμαθες; Στο καραβοστάσι που βάζεις βεντούζες;

moufa27 5 3

 Καλά, δεν το βλέπεις το αθαλασσοδιάβατο κύμα που σηκώθηκε, ξερίζωσε και πέταξε από τη μια πατρίδα στην άλλη τον ελληνισμό του Πόντου και μέσα του ένα προσφυγοπούλι κάνει το «πυρρίχιο πέταγμά» του αρπάζοντας με τα νύχια του τη λύρα που την κάνει πλοίο, ακόντιο, αλέτρι κι ευαγγέλιο; Αν δεν τα βλέπεις όλα όσα σου είπα τράβα στη χωριάτισσα Αλεξάνδρεια να δεις το μνημείο με τον Πόντιο (φήμες λένε ότι το μοντέλο που πόζαρε ήταν ο Κολοθάς, γι΄ αυτό και ο πόντιος είναι petit).

Δεν θα σας πω ποιοι πήγαν. Εγώ τους είδα και ντράπηκα για το που μπορεί να φτάσει κάποιος προκειμένου να αναδειχτεί. Ορισμένοι μάλιστα έκαναν και πράξη τον ξεριζωμό. Κουβάλησαν και τις οικογένειες τους εκεί. Δεν είδα κανέναν από την ΠΟΕ στα μνημόσυνα που έκαναν οι διάφοροι σύλλογοι του δήμου μας. Βλέπετε, αυτοί δεν είχαν χορηγό τον Μαρινάκη ή τον Σαββίδη ή….

Λαμπαδηφορία εις μνήμην των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας πραγματοποίησε το τμήμα νεολαίας του Ποντιακού Συλλόγου Αλεξάνδρειας το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαΐου 2017.Από την πορεία απουσίαζε το λάβαρο του τρίτου μέλους της αδελφότητας, αυτό του Σταυρού «η Πρόοδος».

moufa27 5 4

Γιατί άραγε; Ρε σε κάτι τέτοια, εγώ είμαι σπίρτο. Γιατί κόλλησα τώρα ρε γαμώτο.

Αυτή, τη φωτογραφία είναι; Μωρέ λες; Μπα, δεν υπάρχει περίπτωση. Οι ποντιακοί σύλλογοι του νομού μας είναι όλοι αγαπημένοι. Κανένας δεν θα ήθελε να βγάλει τα μάτια του άλλου.

 moufa27 5 5

Τι να πω πάλι, δεν ξέρω. Τα συμπεράσματα δικά σας. Θα πιω μια γουλιά καφέ και συνεχίζω.

 moufa27 5 6

Το Kaffeine_37 είναι ο κατάλληλος χώρος για να πιεις τον ιδανικό καφέ της αρεσκείας σου. Για κάθε αγορά που θα κάνετε τον μήνα Ιούνιο μπαίνετε στην κλήρωση για να κερδίσετε ΔΩΡΕΑΝ τον καφέ σας για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΣΠΟΣ πατέρας Βασίλης Τσουφλίδης έδωσε το παρόν στην εκδήλωση μνήμης των ποντίων Αλεξάνδρειας και ο λόγος του μάγεψε και συγκίνησε. Ο ιερέας είναι ένας από τους 9 που παραιτήθηκαν για τα γνωστά ποντιακά ζητήματα. Πάτερ, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η κίνηση σας αυτή ήταν απερίσκεπτη. Λυπάμαι που το λέω αλλά άλλο κύρος έχει να βγεις φωτογραφία με τον Μαρινάκη και άλλο με τον Ακεψιμά. Έπρεπε να πάτε. Μη μου πείτε, δεν σας κάλεσαν; Εδώ κάλεσαν μέχρι και λογιστές, εσάς άφησαν απ΄έξω;

 moufa27 5 7

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και πολλοί σύλλογοι. Ένας εξ αυτών και ο σύλλογος Σερβιωτών Κοζάνης ο «Αμάραντος».

Αγαπητό συμβούλιο του Αμάραντου. Στο λάβαρο σας αναγράφεται και η πόλη που κατοικείτε, δηλαδή η Αλεξάνδρεια. Ένας σας δεν πρόσεξε ότι το «Αλεξάνδρεια» γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως γράφει το λάβαρο σας; Με το μονοτονικό σύστημα καταργήθηκαν οι ψιλές και οι δασείες, όχι τα δίψηφα φωνήεντα.

 moufa27 5 8

Επίσης κύριε Ακεψιμά Αποστολίδη ποτέ δεν προσφωνούμε «σύλλογος Αλεξανδρείας». Η Αλεξανδρεία δεν είναι η πόλη που κατοικείτε. Είναι η Αλεξάνδρεια. Λυπάμαι που γίνομαι νονός του συλλόγου σας αλλά θα σας παρακαλούσα την επόμενη φορά να πείτε «σύλλογος Αλεξάνδρειας και περιχώρων».Μέσα σε όλη την εκδήλωση και στις αμέτρητες φωτογραφίες το βλέμμα μου έπεσε στην παρακάτω.

 moufa27 5 9

Αμέσως μου θύμισε παλιό αμερικάνικο γουέστερν, ξέρετε, εκείνα που τα παλικαράκια σου έριχναν μια ματιά και πάγωνες. Έκανα λοιπόν την φαντασία μου εικόνα και σας την χαρίζω με όλη μου την καρδιά. Η διανομή των ρόλων έγινε τυχαία.

moufa27 5 10

"Είναι τα λόγια της γιαγιάς που τελειωμό δεν έχουν" σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γεωργίας Σιδηρόπουλου ήταν το δρώμενο που όλοι παρακολουθήσαμε και πραγματικά μαγευτήκαμε. Εγώ όμως, έχω κάποιες ενστάσεις όσο αφορά το στιλιστικό του θεάματος.

 moufa27 5 11

Πρώτον, πως θα συμπάσχω μαζί σου χριστιανή μου όταν σε βλέπω να παίζεις την εγγόνα της γιαγιάς που μαρτύρησε στον Πόντο και μου εμφανίζεσαι με μαλλί κοκοράκι και μισό κουβά ζελέ για να σταθούν; Και δεύτερον «έπνιγαν τα μωρά στο ποτάμι για να μην προδώσει το κλάμα τους τη θέση τους στους Τούρκους» μας είπες. Τυχερά ήταν θα σου πω εγώ γιατί αν δεν τα σκότωναν οι Τούρκοι θα τα «έσφαζες» εσύ με το 5ποντο ροζ νυχάκι σου. Αν δεν θες να τα κόψεις, φόρα γάντια. Έτσι και αλλιώς εσύ έγραψες το κείμενο, φόρα του και γάντια, ποιος θα σου πει όχι;

Η ερμηνεία σου φανταστική, «Μήδεια» μου, αλλά η παρουσία σου παρέπεμπε σε δημόσιες σχέσεις γνωστού παραλιακού κλαμπ.

Να μη θυμηθώ και τα αναμμένα κεριά που μας έδωσαν να κρατάμε καθιστοί. Δύο τα τινά, ή είχαν τον Βάφα χορηγό και κάπως έπρεπε να δικαιολογήσουν τα λεφτά ή περίμεναν ότι θα βραδιάσει νωρίτερα εκείνη τη μέρα και ήθελαν να φτιάξουν ατμόσφαιρα.

Πάντως, μπράβο στον πρόεδρο του συλλόγου και για αυτά που είπε αλλά και για αυτά που….. έδωσε.

Και σα να μη μας έφταναν όλα τα άλλα ήρθε και η Φώφη με το λαγώχειλο. Ο κακός χαμός. Ειλικρινά δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα τόσοι Πασοκσήδες. Σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή ξεφύτρωναν. Άσε που κοντά στη Φώφη ξαναθυμηθήκαμε και τον Χρυσοχοϊδη. Σαν Kinder έκπληξη ένα πράγμα.

 moufa27 5 12

Το ίδιο βράδυ μίλησε στο Αιγές. Όχι για όλους, αααα όλα κι όλα, μόνο για τους προέδρους κοινοτήτων. Ο πρόεδρος του Σχοινά, Δημήτρης Δάλας της εξήγησε το μεγαλεπήβολο όνειρο ρυμοτόμησης του Σχοινά καθώς και τον καημό του να ονοματίσει τους δρόμους (να βάλει οδούς), ο πρόεδρος Αλεξάνδρειας, Μενέλαος Λυμπεράκης της ζήτησε να ξαναφέρει τα καστόρια στο Νησέλι και τέλος ο υπέρ- πρόεδρος Κλειδίου Χαράλαμπος Τσολάκης της ζήτησε να μεγαλώσει τη μέρα κατά 4 ώρες ώστε να προλάβει να υλοποίηση το έργο του.

 moufa27 5 13

Τι έγινε Φωφώκα; Ροφό περίμενες, γριβάδι σου βγήκε; Τέλος πάντων, αρχηγός κόμματος ήθελες, να τα λουστείς. Ευτυχώς όμως ήρθε κοντά σου και ο Στέφανος. Άλλο πρόεδρος χωριού και άλλο πρόεδρος ΚΕΔΑ. Μόνο που τον είδα λιγάκι μαγκωμένο καθόλη τη διάρκεια. Το ότι όλα του τα χρόνια είναι Πασόκ αυτό το ξέρουμε. Το ότι συμμετέχει σε μια καθαρά πλέον δεξιά δημοτική αρχή και αυτό το ξέρουμε. Το ότι μάλλον ψιλό- μπερδεύτηκε, αυτό το ξέρει μόνο αυτός.

 moufa27 5 14

Αυτό όμως που με συγκλόνισε ήταν η παρακάτω φωτογραφία. Τι δουλειά έχει ο Πασοκοφάγος Χαλκίδης να δίνει το χέρι στην αρχηγό του Πασόκ; Τρίζουν τα κόκκαλα του Καραμανλή. Ρωγμή παρατηρήθηκε στο μνήμα του Έβερτ, άσε που κοντεύει να αναστηθεί ο Ράλλης με αυτά που βλέπει και ακούει. Κύριε Χαλκίδη μου, η πολλή παρέα με τον Ναλμπάντη τώρα τελευταία σε έχει χαλάσει. Φιρί φιρί το πας, με αυτά που κάνεις, να στείλεις και τον Μητσοτάκη στο μνήμα μια ώρα νωρίτερα. Κρίμα να το φας το παλικάρι. Ηρέμησε.

 moufa27 5 16

Ο Σύλλογος Κολινδρινών Αλεξάνδρειας "Ο Παυσίλυπος¨ διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στον Κολινδρό την Κυριακή 28 Μαΐου. Τζάμπα κουράζετε ο Παντόπουλος και τρέχει τα ΚΑΠΗ στην Κροατία.

Αγαπητή πρόεδρος του συλλόγου, κυρία Κατερίνα Πλατσά, βάλατε λεωφορείο για να πάτε στον Κολινδρό; Μήπως θα κάνετε και στάση στα ΣΕΑ Πλατάνου για να ξεκουραστείτε από το πολύωρο ταξίδι; Ποιο τουριστικό γραφείο σας χρέωσε λεωφορείο για απόσταση 20 χιλιομέτρων; Το ίδιο γραφείο μπορεί να μου κλείσει εκδρομή από Κορυφή για Παλιόχωρα (έχω κάτι θειες που δεν μπορούν να περπατήσουν και θέλουν να πάνε να δουν τα σόγια τους); Αληθεύει ότι ο Σταμάτης θα σας κάνει δώρο τα παγουρίνο για να μη διψάσουν στο ταξίδι;

 moufa27 5 17

Κυρία πρόεδρος, πως παίρνετε το ρίσκο να μεταφέρεται και ηλικιωμένους ανθρώπους σε ένα τόσο «μακρινό» ταξίδι; Η κυρία Αντωνία Μπράβου θα συνοδεύσει την εκδρομή ως μέλος του συλλόγου ή ως αποκλειστική νοσοκόμα (τόσα χρόνια δίπλα σε ορθοπεδικό κάτι έμαθε); Στην επιστροφή θα περάσετε και από το Κέντρο Υγείας για τυχόν προβλήματα «τζετ- λανγκ»; Το Σεπτέμβρη θα κάνετε μήπως καμιά εκδρομή για το Αιγίνιο (τώρα με τα διόδια δεν συμφέρει το αυτοκίνητο); Τρέμε Ζορμπίδη.

Ο προεκλογικός μου αγώνας συνεχίζεται. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι εδώ και λίγο διάστημα απέκτησα και εκλογικό αντιπρόσωπο. Ψήφο δεν θα χάσω. Μελετάει την κάθε μου κίνηση, προγραμματίζει την επόμενη και με φρενάρει όταν παίρνω φόρα. Φιλιππόπουλος – Τζίκας, το πιο αχτύπητο δίδυμο για το 2019. Θανάση μου, η πολιτική μου καριέρα είναι πλέον στα χέρια σου. 2019…… ερχόμαστε.

 moufa27 5 19

Και επειδή είμαι σε ηλικία «Εκεί που θα πάμε για ποτό θα βρούμε να κάτσουμε;» σας αποχαιρετώ για σήμερα γιατί ήδη τα δάχτυλα μου, από το γράψιμο άρχισαν να τσιγκελώνουν. Να έχετε μια πολύ καλή εβδομάδα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας