Διονύσης Διαμαντόπουλος : ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Κύριο

Διονύσης Διαμαντόπουλος : ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας συναρπαστικής πορείας στον ανηφορικό δρόμο της γνώσης και της μόρφωσης. Μιας πορείας που, αν και γίνεται σε μια δύσκολη για τη Χώρα μας εποχή, είμαι βέβαιος πως με την κοινή μας προσπάθεια, με ψυχική δύναμη, υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην επιτυχία όλων των εκπαιδευτικών στόχων. Και ο σημαντικότερος στόχος είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ανθρώπους γεμάτους από χαρά και αγάπη για τη γνώση. Ανθρώπους ελεύθερους, δημοκρατικούς και υπεύθυνους. Ανθρώπους ευαίσθητους απέναντι στον συνάνθρωπο και ανεκτικούς στην κάθε είδους διαφορά.
Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά είναι ανάγκη να μετατρέψουμε τα σχολεία μας από χώρους μετάδοσης γνώσεων, που συνήθως είναι, σε χώρους δημιουργίας, ελπίδας και προόδου, που πρέπει να είναι. Γιατί μόνο ένα τέτοιο σχολείο μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο, την κοινωνία πιο δίκαιη και τον άνθρωπο πιο ευτυχισμένο.
Ας είναι αυτό το φετινό μας στοίχημα κι ας εργαστούμε όλοι μαζί για να το πετύχουμε. Το οφείλουμε στη νέα γενιά και στο μέλλον της Πατρίδας μας.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους τους μαθητές μας, στους γονείς και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Διονύσης Διαμαντόπουλος

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!