Η "Θεραπευτική Αγκαλιά" και οι Ζω.Ε.Σ. στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας! Κύριο

Η "Θεραπευτική Αγκαλιά" και οι Ζω.Ε.Σ. στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας!

Τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας περίμενε την Πέμπτη 18 Απριλίου μια πολύ ευχάριστη έκπληξη! Τους επισκέφθηκε ο Πόθος, ο ένας από τους σκύλους Δασκάλους που ανήκει στις Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) ο οποίος έχει εκπαιδευτεί για να συνοδεύει την Κατερίνα Παπαποστόλου, ιδρύτρια της ομάδας σε όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής και τα ΕΕΕΕΚ της χώρας. Ο Πόθος μάλιστα, όπως και η Διώνη και ο Άξελ που ανήκουν επίσης στις Ζω.Ε.Σ. έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΠΘ για τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα σχολεία γενικής αλλά και ειδικής αγωγής. Ενώ η Κατερίνα Παπαποστόλου, εκτός από μια υπερδραστήρια εκπαιδευτικός, έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή αλλά και κάνει σπουδέςσχολικής ψυχολογίας αλλά και ζωοθεραπείας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας στη Λυών στη Γαλλία.

Το πρόγραμμά της "Θεραπευτική Αγκαλιά" εκπονείται εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ ξεκίνησε σε συνεργασία με το Άγγιγμα Ζωής για όλα τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο. Αφορά σχολεία ειδικής αγωγής μα και ΕΕΕΕΚ και ήδη τα αποτελέσματά του στους μαθητές είναι θεαματικά. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ο Πόθος βρέθηκε το 2013 πεταμένος σε μια σακούλα σκουπιδιών στην πόλη μας αποδεικνύοντας πως υπάρχουν ανάμεσά μας συμπολίτες που είναι επικίνδυνοι για ζώα και ανθρώπους. Και αυτό μονάχα μέσω της παιδείας αλλάζει. Επίσης συμμετείχε για δύο χρόνια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ζώντας με έναν αδέσποτο σκύλο μέσα στην τάξη" ενώ συμμετείχε και σε μια παιδική χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση αφήνοντάς τους όλους άφωνους με τις ικανότητες του.

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας πάντως χθες δεν σταματούσε να μοιράζει χαμόγελα και να παίζει με τους μαθητές, ενώ οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους για το πόσο θεραπευτική είναι η επαφή αυτών των παιδιών με έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο αλλά και με έναν έμπειρο πολύ χειριστή. 

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την Κατερίνα Παπαποστόλου αντιληφθήκαμε τη μεγάλη χαρά της για αυτή την επίσκεψη και την εκτίμησή της στον Διευθυντή του σχολείου Θεόδωρο Χαλαστάνη, ενώ από την άλλη την πικρία της για την ανυπαρξία προσκλήσεων για την ομάδα της από σχολεία της πόλης μας, παρόλο που ο Δήμος έχει, όπως δήλωσε η ίδια, ενημερωθεί πάρα πολλές φορές από την ίδια. Σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα όπου παρόλο που πλέον οι εθελοντές της έχουν φτάσει τους 100, δεν προλαβαίνουν να καλύψουν όλες τις προσκλήσεις που έχουν από σχολεία. Ενώ η ίδια σχεδόν όλα τα σαββατοκύριακα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για δράσεις. 

Η επίσκεψή του Πόθου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας ήταν μονάχα η αρχή μιας σειράς επισκέψεων που θα ακολουθήσουν, ενώ ευχόμαστε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι!

Οι προσκλήσεις στην ομάδα Ζω.Ε.Σ. γίνονται με ένα μήνυμα στη σελίδα τους στο facebook Ζω.Ε.Σ ή στο τηλέφωνο 6972852898 καθημερινά μετά τις 5μμ.

Συγχαρητήρια Κατερίνα & Πόθε!

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!