Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πώς θα κάνετε αίτημα στη νέα πρόσκληση για 15.000 επιπλέον θέσεις από την ΕΕΤΑΑ Κύριο

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πώς θα κάνετε αίτημα στη νέα πρόσκληση για 15.000 επιπλέον θέσεις από την ΕΕΤΑΑ

Αρχές Σεπτεμβρίου η πρόσκληση για τις 15.000 επιπλέον θέσεις. Πώς μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι απορρίφθηκαν στο παράλληλο πρόγραμμα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις 15.000 επιπλέον θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικότερα οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω της ειδικής πλατφόρμας μέσα στην διεύθυνση της ΕΕΤΑΑ, www.eetaa.gr και θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θεραπείας. Στην νέα διαδικασία μπορούν να ενταχθούν εκτός από τις μητέρες του Δημοσίου τομέα και όσες μητέρες του ιδιωτικού τομέα απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα «Εναρμόνισης της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2020-2021».

Ειδικότερα το νέο «Παράλληλο Πρόγραμμα» απευθύνεται σε μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, με αυξημένα εισοδηματικά όρια κατά 3.000 ευρώ οριζόντια για κάθε κατηγορία και σε μητέρες του Δημοσίου τομέα. Αυτό σημαίνει ότι όσες μητέρες απορρίφθηκαν λόγω εισοδήματος από το προηγούμενο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν νέα αίτηση στο νέο Παράλληλο πρόγραμμα. Η υποβολή αιτήσεων για το παράλληλο πρόγραμμα των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, που θα ανακοινώσει η ΕΕΤΑΑ.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θεραπείας. Αναλυτικότερα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία η ΕΕΤΑΑ θα ανακοινώσει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων προκειμένου άλλα 15.000 παιδιά να επιδοτηθούν για να μπουν σε κάποιο βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό. Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά με τη χρήση κωδικών TAXISNET αποκλειστικά της αιτούσας.

Πώς η αίτηση για παιδικό σταθμό ΕΣΠΑ στην ΕΕΤΑΑ

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή, απαιτείται πιστοποίηση των στοιχείων της αιτούσας, μέσω του συστήματος TAXIS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).Ως εκ τούτου, η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τους προσωπικούς της κωδικούς TAXISNET (Username, Password).Η διαπίστευση θα γίνεται αποκλειστικά με τους κωδικούς TAXISNET της αιτούσας και όχι με τους κωδικούς του συζύγου/συντρόφου σύμφωνου συμβίωσης ή άλλου προσώπου.

Η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον προσωπικό της ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του συζύγου/συντρόφου (όπου απαιτείται) καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών, για τα οποία θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση.Ταυτόχρονα, διευρύνονται σημαντικά τα εισοδηματικά κριτήρια με κατώτατο όριο τα 30.000 από 27.000 που ήταν έως σήμερα με στόχο την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων.

Έτσι τα εισοδηματικά κριτήρια διαμορφώνονται ως εξης:-30.000 ευρώ για μητέρες με 1-2 παιδιά, -33.000 ευρώ για μητέρες με 3 παιδιά,-36.000 ευρώ για μητέρες με 4 παιδιά,-39.000 ευρώ για μητέρες με 5 παιδιά και άνω.

Ο προϋπολογισμός φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ για 15.000 παιδιά.Η χρηματοδότηση του προγράμματος αποτελεί εξ ολοκλήρου Δημόσια Δαπάνη και προέρχεται αποκλειστικά από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου η δράση βασίζεται σε δύο πολιτικές προτεραιότητες, τη διαμόρφωση ισότιμων όρων για τις γυναίκες στην αγορά εργασίας αλλά και την προαγωγή της παιδικής προστασίας με τη φιλοξενία των παιδιών σε οργανωμένες δομές. Επιπλέον με το παράλληλο πρόγραμμα διορθώνεται και μια αδικία δεκαετιών, δίνοντας το δικαίωμα συμμετοχής και σε γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας