Πρόταση της Φρόσως Καρασαρλίδου για τη δημιουργία διετών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ στην Αλεξάνδρεια, στη Βέροια και στη Νάουσα Κύριο

Πρόταση της Φρόσως Καρασαρλίδου για τη δημιουργία διετών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ στην Αλεξάνδρεια, στη Βέροια και στη Νάουσα

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και όλους τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου κατέθεσε την πρόταση της για την δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, διάρκειας δύο ετών, που απευθύνονται σε απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), στη Βέροια, Αλεξάνδρεια και Νάουσα, στο πλαίσιο ίδρυσης του Διευρυμένου Διεθνούς Πανεπιστημίου. Τα προγράμματα αυτά θα παρέχουν διπλώματα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. Η δυνατότητα αυτή έχει θεσμοθετηθεί με βάση το άρθρο 48Α του ν. 4485/2017 . 
Συγκεκριμένα η πρόταση περιλαμβάνει ενδεικτικά: 1. Διετές Πρόγραμμα ειδίκευσης στην Βέροια στην Ζωική παραγωγή (βοοτροφία) ή Δενδροκομία ή Κηπευτικών ή Διαχείρισης αποβλήτων, 2. Διετές Πρόγραμμα στην Αλεξάνδρεια στα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας- Βιομηχανικά ή Φυτά Γεωργίας Ακριβείας και 3. Διετές Πρόγραμμα στην Νάουσα Οινολογίας ή Δενδροκομίας ή Ειδίκευσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δη στην υδροηλεκτρική. 
Διαμορφώθηκε δε με βάση τα Τμήματα που θα έχει το Διευρυμένο Διεθνές Πανεπιστήμιο και αυτά που λειτουργούν σήμερα στα ΕΠΑ.Λ. Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας στην λογική εναρμόνισης του εκπαιδευτικού συστήματος με τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τους αναδυόμενους τομείς της τοπικής μας οικονομίας.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!