Πρώτη διεθνική ανταλλαγή μαθητών του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στην Κροατία μέσω Erasmus+ (φώτο) Κύριο

Πρώτη διεθνική ανταλλαγή μαθητών του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στην Κροατία μέσω Erasmus+ (φώτο)

Η πρώτη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA229 με θέμα «My culture-Your Culture-Our Culture», πραγματοποιήθηκε στην πόλη Pozega της Κροατίας από τις 10 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2018. Συμμετείχαν συνολικά 20 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία και την Τουρκία(συντονίστρια χώρα του προγράμματος). Από το ΕΠΑ.Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ μετέβησαν στην Κροατία 3 εκπαιδευτικοί και 4 μαθητές, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από μαθητές του συνεργαζόμενου σχολείου «Ekonomska Skola Pozega».

   Ο στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας και το θέμα της πρώτης κινητικότητας στην Κροατία ήταν η τοπική ιστορία.

     Παράλληλα με τις εργασίες του προγράμματος που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο «Ekonomska Skola Pozega», εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφθηκαν:

-τουριστικά αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία της πόλης Pozega

-την πόλη Vukovar και το μουσείο πολιτισμού Vucedol

-την πόλη Osijek

-και την πόλη Zagreb, όπου οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε ομάδες εξερεύνησαν την πόλη μέσα από ένα παιχνίδι κρυμμένου ιστορικού θησαυρού.

     Την τελευταία μέρα της κινητικότητας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, όπου οι μαθητές έδωσαν συνέντευξη και μίλησαν για τα οφέλη της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Erasmus. Ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Pozega. Η κινητικότητα ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση μουσικής βραδιάς κατά την οποία μαθητές του σχολείου της Κροατίας παρουσίασαν τραγούδια από τις χώρες των εταίρων.

       Η δεύτερη διεθνική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2019.

                                                                                    Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ του  

                                                                                   ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ  

                                                                                                       ΠΡΟΥΣΚΑ ΜΑΡΙΑ

 

 

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!