28η Οκτωβρίου: Χωρίς παρελάσεις η φετινή εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» Κύριο

28η Οκτωβρίου: Χωρίς παρελάσεις η φετινή εθνική επέτειος του «ΟΧΙ»

Λόγω της πανδημίας ο φετινός εορτασμός της επετείου, θα έχει άλλον τόνο καθώς, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, εκτός από τη μη πραγματοποίηση των παρελάσεων, όσες εκδηλώσεις τελεστούν θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων.


Χωρίς τις καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις που δίνουν τον δικό τους χρώμα, θα γίνει εφέτος ο εορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και της διασποράς του ιού στην κοινότητα που πολλαπλασιάζεται με εκρηκτικούς ρυθμούς. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ακύρωση των παρελάσεων είναι επιβεβλημένη, λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται στις παρελάσεις, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί.

 

Εφέτος, συμπληρώνονται 80 χρόνια από την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940, με τον οποίο η Ελλάδα ενεπλάκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Λόγω της πανδημίας 80 χρόνια μετά την 28η Οκτωβρίου του 1940, ο φετινός εορτασμός της επετείου του έπους του 1940, θα έχει άλλον τόνο καθώς , σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών , εκτός από τη μη πραγματοποίηση των παρελάσεων, όσες εκδηλώσεις τελεστούν θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 

Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δε θα μοιάζει με αυτές που είχαμε συνηθίσει έως σήμερα, αλλά θα είναι ανάλογη με αυτή της 25ης Μαρτίου που είχαν ακυρωθεί οι παρελάσεις, λόγω lockdown . Εικόνες με μαθητές με τις χαρακτηριστικές στολές να παρελαύνουν και τους γονείς που έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους να χειροκροτούν, δεν θα επαναληφθούν φέτος.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας