Εντυπωσίασε η ομάδα «ΖΕΥΣ» πάνω από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Κύριο

Εντυπωσίασε η ομάδα «ΖΕΥΣ» πάνω από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Εντυπωσιακή η δοκιμαστική επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους της Ομάδας «ΖΕΥΣ» που πραγματοποιήθηκε χθες στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Δείτε εντυπωσιακό φωτορεπορτάζ.


Πρόκειται για το μαχητικό F16 με την επίδειξη του οποίου κλείνει την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 


Ο Επισμηναγός Δημήτριος Βολακάκης


Ο πιλότος που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα την επίδειξη και θα απευθύνει μήνυμα από το cockpit είναι ο Επισμηναγός Δημήτριος Βολακάκης.


O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.


Από το 2009 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

 


 


 


Οι ελιγμοί του F16

 


Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High), ένα Μεσαίο (Low) και ένα Χαμηλό (Flat).

 


Πιο συγκεκριμένα έχουμε:

 

  • Υψηλή Επίδειξη (High Show): Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 7000 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

 

  • Μεσαία Επίδειξη (Low Show): Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 2500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

 

  • Χαμηλή Επίδειξη (Flat Show): Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 1500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL) και οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

 


 


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


  


 


 


 


 


 


 


rthess.gr

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!