Μεγάλος σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα -Βγήκαν όλοι στους δρόμους Κύριο

Μεγάλος σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα -Βγήκαν όλοι στους δρόμους

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε πριν λίγο την Αθήνα.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που ταρακουνήθηκαν τα κτίρια στην πόλη της Αθήνας.

Λίγα λεπτά αργότερα το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ανέφερε πως η σεισμική δόνηση ήταν στα 23 χλμ Βορειοδυτικά της Αθήνας, 4 χλμ βόρεια της Μαγούλας και δίνει ένταση 5,1 Ρίχτερ.


Οπως μεταδίδει ο Ant1, με εντολή των επικεφαλής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής πληρώματα και οχήματα των υπηρεσιών έχουν βγει στους δρόμους, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση και να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Αθήνας και ο κόσμος βγήκε φοβισμένος στους δρόμους.

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αττική διάρκειας 15 δευτερολέπτων.

Και αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας και όχι οδήγησε τον κόσμο να βγει από τα σπίτια και τις δουλειές του προκειμένου να προφυλαχθεί.

Δημόσια κτίρια εκκενώνονται αλλά και μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως μας ενημερώνουν αναγνώστες μας. Οι αρχές συνιστούν ψυχραιμία στους πολίτες.


Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κλήσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση.
Επιφανειακή ήταν η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14.13 ώρα Ελλάδας και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Αυτή την ώρα σημειώνονται μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.

Πριν από λίγο είχαμε και δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 Ρίχτερ​

Κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στην οδό Ερμού 90 και έχει προκληθεί ζημιές σε όχημα που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο κτίριο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τραυματίες.

Τμήμα του κτηρίου της Marfin στο κέντρο της Αθήνας κατέρρευσε λόγω του μεγάλου σεισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για κατάρρευση στο εσωτερικό του κτηρίου. Οι περιμετρικοί τοίχοι του κτηρίου δεν εμφανίζουν πρόβλημα.

Στο δρόμο έξω από την Marfin έχει συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος, δεν υπάρχει, όμως, πανικός.

Επίσης, λόγω του σεισμού έπεσαν μάρμαρα από το Δημαρχείο της Αθήνας.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Σε κατηγορηματική διάψευση για την εκκένωση των δημοσίων κτιρίων προέβη το υπουργείο Εσωτερικών. Οπως διευκρινίστηκε δεν υπάρχει εντολή και η εκκένωση ήταν αποτέλεσμα του πανικού που επικράτησε από τους υπαλληλους. Όχι θα περίμεναν εντολή για να σώσουν τις ζωές τους να προσθέσουμε εμείς.

Αρκετά δημόσια κτήρια εκκενώθηκαν, όπως και μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Οι αρχές συνιστούν ψυχραιμία στους πολίτες αλλά αυτά είναι λόγια όταν η Φύση αντιδράει.

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής, για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, αναπτύσσονται στην περιοχή, για να συνδράμουν τους πολίτες.

Ρωγμές σε σπίτια κυρίως σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό στην Αττική.

Δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες. Ζημιές επίσης υπάρχουν και σε σπίτια στο Περιστέρι

Άγνωστο παραμένει ακόμη και για τους σεισμολόγους, αν ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στην βορειοδυτική Αττική, είναι ο κύριος σεισμός ή ήχι, όπως είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόμουλος στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός ήταν επιφανειακός, γι' αυτό και έγινε ιδιαιτέρως αισθητός, όχι μόνο στην Αττική, αλλά στην βόρεια Πελοπόννησο, την κεντρική Ελλάδα και την Εύβοια. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε, ότι ήδη έχουν γίνει τρεις μετασεισοί έντασης από 1,9 έως 3,3 Ρίχτερ και συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν δεκάδες μετασεισμοί τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε, ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο με τον καταστροφικό σεισμό του 1999 και επεσήμανε, ότι είναι ακόμη νωρίς να πει κανείς, αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Όπως είπε, θα παρακολουθείται το φαινόμενο και θα φανεί τις επόμενες ώρες εάν θα ακολουθήσει κάποιος μεγάλος σεισμός.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!