Νάουσα: Άνοιξε ο δρόμος αξιοποίησης του ξενοδοχείου Βέρμιον στον Άγιο Νικόλαο - Ήταν κλειστό από το 2015 Κύριο

Νάουσα: Άνοιξε ο δρόμος αξιοποίησης του ξενοδοχείου Βέρμιον στον Άγιο Νικόλαο - Ήταν κλειστό από το 2015

Το πασίγνωστο ξενοδοχείο είχε κλείσει το 2015 μετά από την οικονομική κατάρρευση της τότε δημοτικής επιχείρησης τουρισμού

 

Ούριος άνεμος πνέει τις τελευταίες ώρες στη Νάουσα, στην Ημαθία, φουσκώνοντας μετά από χρόνια τα... πανιά της πάλαι ποτέ «ναυαρχίδας» της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, που δεν είναι άλλη από το γνωστό ξενοδοχείο Βέρμιον στον Άγιο Νικόλαο.

 

Μετά από πολλά χρόνια και πολλές περιπέτειες και αφού πέρασε από φουσκοθαλασσιές και μπουνάτσες λύθηκαν και τα τελευταία εμπόδια που υπήρχαν αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του περιβάλλοντος χώρου.

 

Μια έκταση περίπου 17 στρεμμάτων πέριξ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, η οποία ήταν χαρακτηρισμένη ως δασική, αποχαρακτηρίστηκε με αποτέλεσμα να βρεθεί ο ζωτικός χώρος που χρειαζόταν το Βέρμιον για να αναπνεύσει.

 

Ο δήμος Νάουσας ως ιδιοκτήτης των 17 στρεμμάτων και των 3.500 τετραγωνικών μέτρων του ξενοδοχείου έχει πλέον ελεύθερα τα χέρια να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία του, προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την εκμίσθωσή του τουλάχιστον για 25 χρόνια.

 

Το πασίγνωστο ξενοδοχείο είχε κλείσει το 2015 μετά από την οικονομική κατάρρευση της τότε δημοτικής επιχείρησης τουρισμού η οποία τέθηκε υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

 

Το ζήτημα της έκτασης πέριξ του κτίσματος αποτελούσε ένα χρόνιο «αγκάθι» το οποίο εμπόδιζε τις όποιες ενέργειες για την επαναλειτουργία του.

 

Το 2017 με την κύρωση των δασικών χαρτών κατοχυρώθηκε ως δασική μια έκταση η οποία άφηνε εκτός μόνο του κτίσμα και το πάρκινγκ (συνολικά 3-4 στρέμματα) με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη μπορεί να αξιοποιηθεί αλλά να κινδυνεύει και με κατεδάφιση ως αυθαίρετο λόγω και του 0,2 που ήταν ο συντελεστής δόμησης.

 Screenshot_20.jpg

Το 2019 η νέα Δημοτική Αρχή με δήμαρχο τον Νίκο Καρανικόλα ξεκινά έναν πολύμηνο αγώνα για να μπορέσει να αποχαρακτηριστεί η δασική έκταση. Ο δήμος προσφεύγει στην επιτροπή αντιρρήσεων και κάνει τη σχετική ένσταση στη Διεύθυνση Δασών Ημαθίας, η οποία τελικά και εξέδωσε τη σχετική απόφαση την περασμένη Παρασκευή.

 

Βάση της τελεσίδικης απόφασης της επιτροπής αντιρρήσεων τα 17 στρέμματα χαρακτηρίστηκαν ως μη δασικά και θα περάσουν στην κυριότητα του δήμου Νάουσας, αφού πρώτα, όπως εξηγεί στη Voria.gr ο δήμαρχος Νάουσας, συναφθεί ένα συμβόλαιο μεταξύ της υπό εκκαθάρισης δημοτικής επιχείρηση τουρισμού και του δήμου.

 

Ο κ. Καρανικόλας επισημαίνει ότι θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου το σώμα να επικυρώσει ότι το ακίνητο περνά στην ιδιοκτησία του δήμου Νάουσας και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωσή του.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού οι οποίοι θέλουν να εκμισθώσουν το ξενοδοχείο, να το ανακαινίσουν και να το μετατρέψουν σε ένα river spa resort.

 

Η θέση στην οποία είναι κτισμένο το ξενοδοχείο, δίπλα στο ποτάμι και μέσα στο καταπράσινο άλσος του Αγίου Νικολάου αναμφίβολα το καθιστά ένα μοναδικό “φιλέτο” προς τουριστική εκμετάλλευση.

Screenshot_19.jpg

 Εκτός από τη μοναδική φυσική τοποθεσία, το ξενοδοχείο διαθέτει στρατηγικά πλεονεκτήματα, καθώς πολύ κοντά λειτουργεί το δημοτικό κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Το ξενοδοχείο προτού κλείσει διέθετε 70 δωμάτια, αίθουσες εστιατορίου, συνεδρίου, καφέ – μπαρ, αλλά και αίθουσα γυμναστικής με σάουνα και υδρομασάζ.

 

Αποτελούσε πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου, οι οποίοι απολάμβαναν το μοναδικό καταπράσινο φυσικό τοπίο του άλσους, ενώ αποτελούσε και ιδανικό χώρο διαμονής και προετοιμασίας για αθλητικές ομάδες.

Screenshot_17.jpg

Screenshot_18.jpg

www.voria.gr

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας