Ποιοι απεργούν αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 Κύριο

Ποιοι απεργούν αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Παραλύει η χώρα αύριο Τετάρτη από την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, ΕΚΑ και της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 11.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Δείτε ποιοι απεργούν αύριο: Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αποφάσισαν την δεύτερη απεργία μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων που προωθεί η κυβέρνηση για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, τη λειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, αλλά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Ωστόσο οι συνδικαλιστές προειδοποιούν και για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις το επομενο διάστημα καθώς αναμένονται αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα ενω πολλοί κλάδοι αναμένονται να ξεκινήσουν διαπραγμάτευσεις για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Έτσι αύριο απεργούν:

- Λεωφορεία και τρόλεϊ, θα εκτελέσουν δρομολόγια 09:00 έως 21:00.

- Το μετρό δεν θα λειτουργησει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου

- Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Αποφάσισαν 24ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία

- Τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένα

- Λουκέτο βάζουν οι τραπεζουπαλληλοι για 24 ώρες στις τράπεζες

- Λογιστές, οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ θα πραγματοποιήσουν απεργία

- Στάση εργασίας απο τις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ , οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολεοδομίες και τις νομαρχίες.

- Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!