Βέροια: Βιωματικό - διαδικτυακό σεμινάριο του συλλόγου ΜΑμΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Clear Lake Χιούστον Αμερικής Κύριο

Βέροια: Βιωματικό - διαδικτυακό σεμινάριο του συλλόγου ΜΑμΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Clear Lake Χιούστον Αμερικής

Eνόψει  της γιορτής για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό  , η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο με θέμα: Evidence-Based Treatment of Autism: Case Examples of Success-ΑBA(Applied  Behaviour Analysis).

Επιστημονική διαχείριση του αυτισμού-Παραδείγματα επιτυχημένων περιπτώσεων (Εφαρμοσμένη ΑνάλυσηΣυμπεριφοράς).

Εισηγήτριες του σεμιναρίου είναι οι:  Amy Wood,Pharm.D., BCOP, president and scientific adviser of FEAT Houston-Πρόεδροςκαιεπιστημονικήσύμβουλοςστοπρόγραμμα  Families for Effective Autism Treatment (FEAT)-Houston(USA)καιη  Loukia TsamiBCBA - ψυχολόγοςResearch Associate of Clear Lake University ,Houston.

Συντονίζει η Dr Ειρήνη Αναγνώστου(σχολική ψυχολόγος) και η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Κεντρικής 3,Βέροια. Διάρκεια σεμιναρίου 15:30-19:30 . ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ.ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΘΕΣΕΩΝ.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

  • Αποστέλλετε τα στοιχεία σας(’Ονομα –Επώνυμο) και την ιδιότητά σας στο mail της γραμματείας  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Σας αποστέλλουμε μήνυμα με το οποίο επιβεβαιώνουμε την κράτηση θέσης

  • Την ημέρα του σεμιναρίου παρακαλούμε να προσέλθετε στις 14:45  για την εγγραφή σας. Ποσό πληρωμής 15ευρώ στη γραμματεία του συλλόγου την ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου

  • Εναλλακτικά μπορείτε να καταθέσετε το ποσό της εγγραφής στο λογαριασμό του συλλόγου στην τράπεζα Πειραιώς Αρ. Λογ:6596-139934-433  και να επιδείξετε την απόδειξη κατάθεσης στη γραμματεία την ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

  • Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης  κράτησης θέσης να μας ενημερώσετε το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου στο mail της γραμματείας μας

  • Η κράτηση θέσης ισχύει μέχρι και τις 6 Απριλίου  ώρα 14:45.Σε περίπτωση που δεν προσέλθετε μέχρι τις 14:45 η κράτησή σας ακυρώνεται.

  • Παραλαμβάνετε τη βεβαίωση παρακολούθησης από τη γραμματεία μετά το πέρας του σεμιναρίου

Σας ευχαριστούμε

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ του συλλόγου

Λίγα λόγια για τις εισηγήτριες του σεμιναρίου
Η Δρ. Wood αποφοίτησε ως αριστούχος από το Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας με πτυχίο στις επιστήμες της Μικροβιολογίας. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Chapel Hill της Β. Καρολίνας, λαμβάνοντας το διδακτορικό της στη Φαρμακευτική με υψηλούς επαίνους . Η Δρ. Wood ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της καριέρα στο Κέντρο  Καρκίνου MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας. Ενώ ήταν Ειδικός κλινικής Φαρμακολογίας στο MD Anderson και Επικεφαλής Κλινική Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Houston School of Pharmacy, η  Δρ. Wood έγινε εθνική  ομιλήτρια και ειδική στο Φαρμακευτική Ογκολογία.
Το 2004 ο 22 μηνών  γιος της Δρ. Wood,  διαγνώστηκε με αυτισμό και παραιτήθηκε από τη κλινική εξάσκηση για να αναπτύξει και να εποπτεύει ένα πλήρες πρόγραμμα ΑΒΑ (Applied  Behavior Analysis) στο σπίτι για αυτόν, το οποίο συνεχίζει να επιβλέπει μέχρι και σήμερα. Η Δρ. Wood είναι πρόεδρος και επιστημονική σύμβουλος στο πρόγραμμα  -Families for Effective Autism Treatment (FEAT)- Houston (Αποτελεσματική θεραπεία του αυτισμού σε οικογένειες).Η ίδια αποτελεί πηγή πληροφοριών και έμπνευσης ξεχωριστά για κάθε οικογένεια  και οργανισμούς, επιζητώντας την καλύτερη κατανόηση της έρευνας πίσω από την επιτυχία του ΑΒΑ(Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς) και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για την απόκτηση ικανοτήτων, την αντιμετώπιση έντονων συμπεριφορών και τη βελτίωση ποιότητας ζωής.
Βασιζόμενη στην εμπειρία της ως γονέας και καθοδηγητής στη τοπική κοινωνία , η Δρ. Wood, έγινε μια τοπική αλλά και κρατική  ομιλήτρια σε θέματα με τα οποία  έρχονται  αντιμέτωπες οι  οικογένειες και  τα παιδιά με αυτισμό. Η φήμη της, ως αποτελεσματική ομιλήτρια και κινητήρια δύναμη σε ποικίλα ακροατήρια, συμπεριλαμβανομένων των γονέων,    των εκπαιδευτικών και των επαγγελματιών υγείας ,τη βοήθησαν να λάβει την πρόσκληση να υπηρετήσει ως μέλος του καθηγητικού σώματος  και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Lonestar LEND (Leadership Education in Neurodevelopmental and Related Disabilities) (Εξειδικευμένη  Εκπαίδευση σε Νευροαναπτυξιακές και Σχετικές Αναπηρίες), το οποίο είναι μια συνεργασία ανάμεσα στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Houston, στο Κολέγιο Φαρμακευτικής Baylor, στο Πανεπιστήμιο γυναικών του Τέξας, στο Πανεπιστήμιο του Houston και στο University of Houston – Clear Lake. Το πρόγραμμα Lonestar LEND, χρηματοδοτήθηκε μέσω μίας χορηγίας 2,9 εκ. δολάρια από το Τμήμα  υγείας και ανθρωπίνων υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών(HRSA). Είναι το πρώτο πρόγραμμα του  είδους του στο Τέξας και ένα από τα 43 LEND προγράμματα που βρίσκεται στα πανεπιστήμια ή σε μεγάλα παιδικά  νοσοκομεία στις Ηνωμένες  Πολιτείες. Μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια που εργάστηκε ως μέλος στη Lead Family Faculty, η Amy συνέβαλε στην αποστολή της LEND, στην προετοιμασία μελλοντικών ηγετών στο τομέα της διάγνωσης και θεραπείας των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού(ASD/ND) ,αυξάνοντας το ποσοστό εξακριβωμένων διαγνώσεων ASD/ND στο Τέξας, παρακινώντας  τις οικογένειες να συμμετέχουν ενεργά στα σχέδια θεραπείας  των παιδιών τους και τη βελτίωση παροχής υπηρεσιών για τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού. Με αυτή την ιδιότητα, ενημερώνει  επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους ,σχετικά με όλες τις πτυχές του να έχεις ένα παιδί στο φάσμα , από την οπτική γωνία της οικογένειας.
Η Λουκία Τσάμη είναι ελληνίδα που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ. Oλοκλήρωσε το πρόγραμμα της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς του πανεπιστημίου Florida Institute of Technology και αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Northeastern University με μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία. Εργάζεται ως επιστημονική ερευνήτρια στο Κέντρο Αυτισμού και Αναπτυξιακών Δυσλειτουργιών στο πανεπιστήμιο University of Houston, Clear Lake. H Λουκία Τσάμη είναι επίσης καθηγήτρια του πανεπιστημίου Texas Health Science Center, καθώς και της ιατρικής σχολής Baylor College of Medicine. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν θέματα αξιολόγησης και διαχείρισης προβληματικής συμπεριφοράς, καθώς και εκπαίδευσης γονέων με τη μέθοδο Τηλεϋγείας μέσω του διαδικτύου. Είναι ιδρυτής του Παγκοσμίου Προγράμματος Ανάλυσης Συμπεριφοράς Telehealth ABA World Project, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές να λαμβάνουν δωρεάν εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
Βέροια: Βιωματικό - διαδικτυακό σεμινάριο του συλλόγου ΜΑμΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Clear Lake Χιούστον Αμερικής (6/4/19)

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!