alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ξεκινούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου το γευστικό τους ταξίδι με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό κάθε μέρα,αυθεντικές συνταγές, αγνά

Κατηγορία Γενικά

Με τον υποβιβασμό από την Γ΄ Εθνική φλετάρει πλέον ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Αλεξάνδρειας μετά και ήττα της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου στο εντός

Κατηγορία Αθλητικά

Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μία σοβαρή κρίση με την Τουρκία, ακόμα και έναν πόλεμο; Πρόκειται για ένα ερώτημα το οποίο προβληματίζει αρκετούς ειδικά μετά και τα τελευταία επεισόδια που προκάλεσε η γείτονας χώρα τόσο στο Αιγαίο με τα Ίμια, όσο και στην Κύπρο με την ΑΟΖ.

Αν και αυτό όμως δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο που θα κληθούν, τουλάχιστον άμεσα, να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Realnews σε δημοσίευμά της παρουσιάζει με αριθμούς τα δεδομένα των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας όπως και τα πλεονεκτήματα της κάθε χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αριθμητικά δεδομένα προέρχονται από τη μελέτη του δρ Αρίστου Αριστοτέλους ο οποίος «προχώρησε σε σύγκριση των ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων με στοιχεία που περιλαμβάνουν και το πρώτο τρίμηνο του 2018» με στοιχεία που προέρχονται από «έγκυρες, ανεξάρτητες και προσβάσιμες πηγές» όπως το ISS, το SIRPI, o OSCE, το ΝΑΤΟ, η CIA και το Κυπριακό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω:

Σε ανθρώπινο δυναμικό η Ελλάδα διαθέτει 141.000 ενεργό προσωπικό, ενώ η Τουρκία 355.000.

Η Ελλάδα διαθέτει 1.341 άρματα μάχης και η Τουρκία 2.492.

Η Ελλάδα διαθέτει 398 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και η Τουρκία 650.

Η Ελλάδα διαθέτει 11 υποβρύχια και η Τουρκία 13.

Η Ελλάδα διαθέτει 13 φρεγάτες και η Τουρκία 18.

Η Ελλάδα διαθέτει 5 κορβέτες και η Τουρκία 6.

Η Ελλάδα διαθέτει 43 περιπολικά και η Τουρκία 54.
Η Ελλάδα διαθέτει 19 αποβατικά και η Τουρκία 54 (5 πλοία).

Η Ελλάδα δεν διαθέτει κανένα σκάφος υποστήριξης διαφόρων τύπων, αλλά η Τουρκία διαθέτει 79.

Η Ελλάδα δεν διαθέτει ναυτική αεροπορία, ενώ το σύνολο των αεροπορικών δυνάμεων που υπάγονται στον έλεγχο του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας είναι 13.

Η Ελλάδα διαθέτει 270 μαχητικά αεροσκάφη και η Τουρκία 360.

Η Ελλάδα διαθέτει 4 αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης, όπως και η Τουρκία που τώρα διαθέτει και τα B-737 ΑEW.

H Τουρκία διαθέτει 7 αεροσκάφη ιπτάμενου ανεφοδιασμού.

Στην αντιαεροπορική άμυνα η Ελλάδα διαθέτει τους αμερικανικούς Patriot και τους ρωσικούς S-300 PMU-1, ενώ η Τουρκία διαθέτει τους MIM-23 HawkMIM-NikeHercules.

Τι προβληματίζει

Τα στοιχεία που προβληματίζουν από την πλευρά της Τουρκίας είναι μεταξύ άλλων σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real:

Ο επαγγελματικός στρατός της πλησιάζει πια το 42% της συνολικής του δύναμης.

Η χρηματοδότηση του εξοπλιστικού προγράμματος είναι μερικώς αποδεσμευμένη από τις εκάστοτε δυνατότητες της εθνικής της οικονομίας.

Αποκτά σταδιακά οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς.

Σύντομα θα παραλάβει τα πρώτα αεροσκάφη F-35 με προγραμματισμό το 2022 να έχει την πρώτη μοίρα έτοιμη για επιχειρησιακή δράση, ενώ πολύ πιθανή είναι και η απόκτηση του ρωσικού αντιαεροπορικού-αντιβαλλιστικού συστήματος S-400.

Τουρκιά UAVs, με διάρκεια πτήσης 22-24 ώρες, πετούν ήδη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία ετοιμάζει το ηλεκτρονικό πυροβόλο, όπως και το όπλο laser για τις φρεγάτες TF-2000.

Πριν από 15 χρόνια η εξάρτηση των εξοπλιστικών αναγκών της Τουρκίας από το εξωτερικό έφθανε στο 80%. Σήμερα είναι στο 40%, με στόχο να πέσει στο 20%.

Τι αντιπαρατάσσει η Ελλάδα

Τα υποβρύχια τύπου «Παπανικολής», τα οποία αυτή τη στιγμή θεωρούνται τα καλύτερα συμβατικά υποβρύχια του κόσμου. Με αυτά τα τέσσερα υποβρύχια σε κατάδυση σε διάφορα σημεία, το Αιγαίο «κλειδώνεται» για το τουρκικό ναυτικό οπότε δεν είναι τυχαίο ότι οι Τούρκοι έχουν σπεύσει να παραγγείλουν τα ίδια υποβρύχια από τους Γερμανούς, τα οποία όμως ακόμη ναυπηγούνται.

Η Ελλάδα διαθέτει στο αεροπορικό της οπλοστάσιο όπλα που χαρακτηρίζονται στρατηγικά και -το κυριότερο- είναι δοκιμασμένα σε πεδία μαχών με εκπληκτικά ποσοστά επιτυχίας. Πρόκειται για τον πύραυλο Scalp που εκτοξεύεται από μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000. Εξίσου σημαντική είναι η σημασία των πυραύλων Exocet που προορίζονται να πλήξουν ναυτικούς στόχους. Όπως σημειώνει η Real κανένα από τα δύο όπλα δεν υπάρχει στο οπλοστάσιο των Τούρκων.

Παράλληλα, τονίζει ότι ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας σύμφωνα με τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ είναι η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών Ε.Δ., ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, που οδήγησε σε μαζικές διώξεις έμπειρων στρατιωτικών.

 

 

Πηγή: Realnews

Κατηγορία Γενικά

Δίκαιη χαρακτηρίζει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με τη χρήση των χώρων στάθμευσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτήτων Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, που μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως λέει ο κ. Παραδιάς πρόκειται για μια απόφαση που δεν φέρνει κάποια επανάσταση στην ισχύουσα κατάσταση σχετικά με τη χρήση των χώρων στις πυλωτές αλλά αποδίδει την ισχύουσα νομολογία.

Η απόφαση αφορά ιδιοκτήτες που είχαν κάνει αγοραπωλησίες που έγιναν προ του 1981 καθώς στη συνέχεια, αυτού του τύπου οι αγοραπωλησίες απαγορεύτηκαν με νόμο. Παράλληλα, η απόφαση σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τους ενοικιαστές μιας πολυκατοικίας, που έχουν θέσεις στάθμευσης.

«Αφορά το νομικό πρόβλημα που έχουν ορισμένες θέσεις στάθμευσης, λίγες, σε πολύ παλιές πολυκατοικίες, κυρίως πολυκατοικίες που χτίστηκαν προ του 1981, οπότε για πρώτη φορά απαγορεύτηκε νομοθετικά μέσα στον ανοικτό χώρο της πυλωτής να κατασκευάζονται ανοικτές θέσεις στάθμευσης στον κοινόχρηστο χώρο στις οποίες νομικά να αποδίδεται η ιδιότητα της χωριστής ιδιοκτησίας με χιλιοστά επί του οικοπέδου», εξηγεί ο κ. Παραδιάς.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι με το παλιότερο καθεστώς, μπορούσε κάποιος να είναι ιδιοκτήτης μιας θέσης στάθμευσης σε μια πυλωτή, χωρίς να είναι ιδιοκτήτης χώρου κύριας χρήσης στο ίδιο κτίριο όπως είναι μια κατοικία και να διαμένει για παράδειγμα σε απέναντι πολυκατοικία. «Αυτό που συστηματοποίησε η νομολογία είναι ότι οι θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν στην πυλωτή πρέπει να ανήκουν και να εξυπηρετούν τους ενοίκους του κτιρίου, μόνο και αποκλειστικά», εξηγεί ο κ. Παραδιάς.

Με λίγα λόγια, αυτό που ξεκαθαρίζει τώρα η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι ότι η ανοικτή θέση στάθμευσης σε μια πυλωτή δεν αποτελεί αυτοτελές περιουσιακό στοιχείο.

«Αυτές οι θέσεις δεν αποτελούν πια ξεχωριστά περιουσιακά στοιχεία αλλά είναι παρακολουθήματα διαμερισμάτων της πολυκατοικίας. Το 95% των θέσεων στάθμευσης που βλέπουμε στις πυλωτές, ανήκουν σε κάποιο διαμέρισμα και δεν μεταβιβάζονται σαν ξεχωριστό περιουσιακό στοιχείο. Μεταβιβάζονται ως «πακέτο» με το αντίστοιχο διαμέρισμα. Δηλαδή, αυτός που αγοράζει ένα διαμέρισμα, παίρνει μαζί και μια ανοιχτή θέση στάθμευσης στην πυλωτή όχι ως ξεχωριστό περιουσιακό στοιχείο αλλά ως παρακολούθημα του διαμερίσματος», προσθέτει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

Καμία αλλαγή δεν προβλέπεται για τις θέσεις που είναι σε υπόγειο πάρκινγκ, αλλά και σε ισόγειο που είναι κλειστές όμως με γκαραζόπορτα.

«Έγκυρη είναι η αγορά όλων των θέσεων στάθμευσης στο υπόγειο μιας πολυκατοικίες, είτε είναι ανοικτές είτε είναι κλειστές. Όλες οι κλειστές θέσεις στάθμευσης στο ισόγειο, αυτές δηλαδή που από την κατασκευή του κτιρίου είναι δίπλα από την πυλωτή και είναι κλειστές με γκαραζόπορτα ή άλλο τρόπο αποτελούν ξεχωριστές ιδιοκτησίες νόμιμες με ξεχωριστά χιλιοστά. Ιδιοκτήτης τους μπορεί να είναι τόσο κάποιος που μένει μέσα στην πολυκατοικία, όσο και κάποιος που μένει σε ένα άλλο κτίριο», λέει ο κ. Παραδιάς και διευκρινίζει ότι σύμφωνα με απόφαση του Άρειου Πάγου είναι επίσης νόμιμες οι θέσεις που ναι μεν αρχικά πουλήθηκαν, αγοράστηκαν ή μεταβιβάστηκαν σαν ξεχωριστά περιουσιακά στοιχεία μέσα στην πυλωτή, αλλά ο ιδιοκτήτης τους είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης ενός χώρου κύριας χρήσης μέσα στην ίδια οικοδομή. «Ο Άρειος Πάγος απεφάνθη ότι αν και η απόκτηση αυτής της θέσης είναι άκυρη νομικά καταρχήν, αλλά επειδή αν το γνώριζαν οι συμβαλλόμενοι ότι είναι άκυρη θα ήθελαν να την αποκτήσουν αυτή ως παράρτημα του διαμερίσματος που έχουν αγοράσει, θεωρείται ότι κατά μετατροπή ενέργειας, ισχύει».

Όσοι, ωστόσο, έχουν μια θέση στάθμευσης σε πολυκατοικία όπου δεν είναι ιδιοκτήτες χώρου κύριας χρήσης, έχουν έναν τρόπο μόνο για να την σώσουν: να αγοράσουν ένα διαμέρισμα έτσι ώστε να μην κριθεί άκυρη η ιδιοκτησία τους.

 

 

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Κατηγορία Γενικά

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία ενημερώνει τους οδηγούς για τους δρόμους όπου

Κατηγορία Γενικά

Παιχνίδια για την 25ξ αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Γ΄Εθνικής διεξείχθησαν το απόγευμα της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2018. Το ίδιο σκηνικό, με ήττες και για τις δύο ομάδες του Δήμου μας, κύλισε η σημερινή ημέρα. Βαριά ήττα , τόσο για τον Φίλιππο στον εντός έδρας αγώνα με την Καρδία (που πήρε την νίκη με 0-3 ) όσο και για τον Μέγα Αλέξανδρο που έχασε με 5-1 στο γήπεδο της Αριδαίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον 2ο όμιλο:

 Άρης Παλαιοχωρίου-Καμπανιακός 3-0 (37'-54' Μπάλιος, 75' Κουκουλέκης)

 Αλμωπός Αριδαίας-Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 5-1 (3'-39' Μουσόνι, 10' Ελευθεριάδης Λ., 18' Χαρίσης, 75' Πετρίδης / 4' Ποτουρίδης)

 Ηρακλής-ΦΑΣ Νάουσα 2-1 (45' Καραντασιάδης, 90' Κρυστάλλης / 53' Τζημογιάννης)

 Πιερικός-Αγροτικός Αστέρας 1-0 (31' Κραγιόπουλος)

ΑΠΕ Λαγκάδα-Μακεδονικός 1-1 (Ζανάκης / Πογόγκ)

 Φίλιππος Αλεξάνδρειας-ΑΟ Καρδίας 0-3 (22' Γκέκας, 43' Τσατσαρώνης, 71' Ξανθόπουλος πεν)

 Κιλκισιακός-Εδεσσαϊκός 1-1 (55' Λογγινίδης / 42' Καράμπελας)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Δ Β
1 Άρης Παλαιοχωρίου 24 17 3 4 45 17 28 54
2 Ηρακλής 23 16 4 3 46 14 32 52
3 Αλμωπός Αριδαίας 24 11 9 4 32 17 15 42
4 Μακεδονικός 23 10 8 5 22 16 6 38
5 Εδεσσαϊκός 23 8 10 5 24 20 4 34
6 Πιερικός 24 9 6 9 22 26 -4 33
7 Αγροτικός Αστέρας 24 9 6 9 28 33 -5 33
8 ΦΑΣ Νάουσα 23 8 6 9 22 26 -4 30
9 ΑΟ Καρδίας 23 9 3 11 27 27 0 30
10 ΑΠΕ Λαγκαδά 23 7 8 8 31 30 1 29
11 Κιλκισιακός 23 7 5 11 22 30 -8 26
12 Μέγας Αλεξ.Τρικάλων 24 6 7 11 21 37 -16 25
13 ΑΕ Καρίτσας 23 5 9 9 22 29 -7 24
14 Φίλιππος Αλεξάνδρειας 23 4 6 13 15 29 -14 18
15 Καμπανιακός 23 2 4 17 14 42 -28 10
Κατηγορία Αθλητικά

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησε στη επ’ αυτοφώρω σύλληψη 35χρονου ημεδαπού χθες (24 Φεβρουαρίου) το πρωί

Κατηγορία Αστυνομικά

Ακρως χειμωνιάτικη ημέρα θα είναι η Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου για την κεντρική και ιδιαιτέρως τη βόρεια Ελλάδα, αν διατηρηθούν τα τελευταία

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 25/02/2018

Κατηγορία Φαρμακεία

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας