Στην τελετή παράδοσης της οικίας του Παύλου Μελά ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Στην τελετή παράδοσης της οικίας του Παύλου Μελά ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Στην τελετή παράδοσης της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά ως μνημείου σύγχρονης Ιστορίας μετά από ανακαίνιση πραγματοποίησε το υπ. Εθνικής Άμυνας.

Την αποκατεστημένη Οικία του Παύλου Μελά στην Κηφισιά, η οποία ανακαινίσθηκε και παραδίδεται ως ένα μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας παρουσίασε το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία δήλωσε διπλά συγκινημένη αφ’ ενός για το έργο που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Οικία, την οποία παρεχώρησε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η εγγονή του ήρωα κ. Ναταλία Ιωαννίδη, και αφ’ ετέρου διότι την Τρίτη συμπληρώθηκαν 116 έτη από τις 13 Οκτωβρίου 1904, οπότε σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς στα 34 χρόνια του.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Μητροπολίτης Κηφισίας – Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής & Δημοσίας Περιουσίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, η Βουλευτής Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Χαρά Κεφαλίδου και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η εγγονή του Παύλου Μελά κ. Ναταλία Ιωαννίδη αναφέρθηκε στην ιστορία της Οικίας, την οποία χαρακτήρισε ως «κιβωτό της στεριάς, σοφά δομημένη», καθώς και στο χρονικό των προσπαθειών για την αποκατάστασή της. Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική δωρεά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Κύκλωψ» Δράμας και στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρός της κ. Άρης Θεοδωρίδης υπογράμμισε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο η συμβολή του στη διάσωση ενός εθνικού μνημείου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την προβολή ταινίας τρισδιάστατης απεικονίσεως και την πρώτη ξενάγηση εντός της Οικίας του Παύλου Μελά, η οποία έγινε καθ’ ομάδας στο πλαίσιο των μέτρων του ΕΟΔΥ για την προφύλαξη από το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19”.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο πρώην Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και οι Βουλευτές είδαν προσωπικά αντικείμενα του Παύλου Μελά, πιστό αντίγραφο της στολής του, ολόγραμμα του Ήρωα να συντάσσει την επιστολή προς τους Ευέλπιδες και ντοκουμέντα από φωτογραφίες, δημοσιεύματα και επιστολές μετά τον θάνατό του.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb o Απόστολος Βεσυρόπουλος αναφέρει:

¨Η αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά είναι μια οφειλόμενη τιμή της Πολιτείας απέναντι σε έναν Ήρωα αλλά και στην Ιστορία. Για μένα είναι τιμή που συνέβαλα σε αυτή την προσπάθεια. Ο Παύλος Μελάς, το ηρωικό του πνεύμα και η θυσία του, ζουν για πάντα στη Μακεδονία και στις καρδιές μας.¨

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας