Σύσκεψη για το ροδάκινο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας(φώτο) Κύριο

Σύσκεψη για το ροδάκινο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας(φώτο)

Σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το ροδάκινο μεταξύ των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη.


Στην διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το ροδάκινο και ζητήθηκαν λύσεις.
Ακολουθεί δελτίο τύπου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη για τα προβλήματα στην παραγωγή και διάθεση του ροδάκινου
Με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Κοζάνης συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν άμεσα θέματα που απασχολούν τους ροδακινοπαραγωγούς.
Οι βουλευτές ενημέρωσαν δια ζώσης τον υπουργό για το γεγονός ότι το ροδάκινο έχει γίνει προβληματικό προϊόν μετά το κλείσιμο της ρωσικής αγοράς από το εμπάργκο και στη συνέχεια, παρά τα έτη που μεσολάβησαν, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί η αγορά λόγω έλλειψης οργάνωσης των εμπορικών συμπράξεων, κυρίως, μεταξύ των συνεταιρισμών. Επίσης, οι βουλευτές υποστήριξαν ότι οι παραγωγοί χρειάζονται στήριξη καθώς έχουμε επαναλαμβανόμενες σημαντικές ζημιές λόγω κλιματικής αλλαγής από έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις την καλοκαιρινή περίοδο, δηλαδή την περίοδο της συγκομιδής.
Από την πλευρά του, ο κ. Αραχωβίτης διαβεβαίωσε ότι εξετάζει όλες τις προτάσεις, που έχουν τεθεί στο τραπέζι με γνώμονα τις δυνατότητες που υπάρχουν, τα διαθέσιμα εργαλεία και το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας