alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019

Εκκληση προκειμένου οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν δράση για την κοινή αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, ιδιαίτερα του ζητήματος των ασυνόδευτων ανηλίκων,

απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό.

Εξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης», προσθέτοντας ότι ακόμα και αν ο μηχανισμός ολόκληρης της ΕΕ είχε κινητοποιηθεί «δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων».

Εξήγησε, μάλιστα, ότι οι γιατροί ή οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες αφίξεις κάθε μέρα, χωρίς να μπορούν φυσικά να ανταποκριθούν.

«Είναι αδύνατο να υπάρξει συνθήκη φιλοξενίας σε ανθρώπινο επίπεδο με αυτούς τους ρυθμούς. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο», επισήμανε ο Eλληνας υπουργός.

Αναφερόμενος στη νέα νομοθεσία που ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση για την παροχή διεθνούς προστασίας, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι αποτελεί «πιστή μεταφορά» της σχετικής ευρωπαϊκής Οδηγίας

με «απόλυτο σεβασμό» στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ωστόσο, τόνισε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης δεν μπορεί να αποτελεί «πρόβλημα ή διακύβευμα»

μόνο των χωρών της πρώτης γράμμης και χαρακτήρισε «ουτοπία» την πεποίθηση κάποιων χωρών ότι κλείνοντας τα σύνορά τους είναι «ασφαλείς» και δεν θα επιτρέψουν την είσοδο των μεταναστών.
Χρυσοχϊδης: Στους 4.000 οι ασυνόδευτοι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Στη συνέχεια ο Ελληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως δεν είναι ζήτημα «αλληλεγγύης» προς την Ελλάδα αλλά «κανόνων», που πρέπει να εφαρμόζονται.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στο ιδιαιτέρως «ευαίσθητο», όπως υποστήριξε, θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων, οι οποίοι έχουν φτάσει τις 4.000 στην Ελλάδα.

Oπως υπογράμμισε, οι συνθήκες που φιλοξενούνται «δεν τιμούν της Ευρώπη» και γι' αυτό, εξήγησε, απευθύνθηκε με επιστολή στους ομολόγους του προκειμένου

κάθε χώρα να αναλάβει έναν αριθμό εξ' αυτών. Ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση, επισήμανε, «πλην ελαχίστων, μάλλον ενός». «Αυτό δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης, ούτε κανόνων. Είναι ζήτημα πολιτισμού», τόνισε.

Ο Ελληνας υπουργός, κλείνοντας την πρωτολογία του, ζήτησε από τους ευρωβουλευτές να συνδράμουν στην προσπάθεια κινητοποίησης όλων των κυβερνήσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

– Δημόσια αγαθά είναι εκείνα των οποίων η ζήτηση δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, επειδή από αυτά ωφελούνται και Τζαμπατζήδες και έτσι ο αριθμός όσων τα απολαμβάνουν δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

– Εξ αιτίας αυτού βέβαια ο ιδιωτικός τομέας δεν ενδιαφέρεται για την παραγωγή τους και συνεπώς απέχει από αυτήν, αφήνοντας τα ως μονοπώλιο στο κράτος.

– Έχει αποδειχτεί ότι η παραγωγή και διανομή από το κράτος – και περισσότερο από το δήμο- μονοπωλιακών υπηρεσιών είναι αναποτελεσματική, πολυδάπανη, γεννά φαινόμενα διαφθοράς και στο τέλος καταλήγει να είναι και σε βάρος όσων πραγματικά έχουν την ανάγκη αυτών των υπηρεσιών.

– Στην περίπτωση των δήμων – σε άλλους λιγότερο και σε άλλους, όπως ο δικός μας, περισσότερο- εδώ και αρκετά χρόνια το ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ που ταλαιπωρείται είναι η ΚΑΘΑΡΙOΤΗΤΑ.

– Με τη χρήση ή την κατάχρηση ενός δημόσιου αγαθού οι λιγότερο εύποροι πολίτες είναι η εύκολη λεία στα χέρια των απρόσωπων και πολυδάπανων μηχανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί κύριο μέλημα δεν είναι η επίλυση κάποιου κοινωνικού προβλήματος που απορρέει από ένα δημόσιο αγαθό, αλλά η δημιουργία μόνιμων σχέσεων εξάρτησης και ομηρίας ολοένα και περισσότερων δημοτών.

– Με τον τρόπο αυτό οι πάσης φύσεως αναξιοπαθούντες ξεπέφτουν σιγά – σιγά σε μια εκλογική πελατεία η οποία συντηρείται σχεδόν αποκλειστικά από προσμονή εξυπηρέτησης σε προσωπικό -ατομικό επίπεδο, ίσως γιατί τίποτα στη ζωή δεν παρέχεται δωρεάν, αφού όλα έχουν την αντιπαροχή τους.

– Ασφαλώς δημοκρατία είναι η παραχώρηση της δύναμης του δημότη σε κάποιον εκπρόσωπο ενός δημοτικού συνδυασμού, που τις πιο πολλές φορές είναι αμφιβόλου ικανότητας και κάποιες φορές διαβλητής ακεραιότητας.

– Κάποιοι από αυτούς τους εκπροσώπους όμως έπρεπε να είναι οι πρωταγωνιστές της διασφάλισης των δημόσιων αγαθών, γιατί σχεδόν πάντα είναι αυτοί που συμμετέχουν στις παραδοσιακές μορφές προκήρυξης έργων που υποτίθεται ότι θα γίνουν για να λύσουν προβλήματα, γιατί είναι εξασφαλισμένο, ότι θα προκύψουν προβλήματα και καθυστερήσεις που δεν διασφαλίζουν ούτε την καλή λειτουργεί ούτε την ποιότητα, χρησιμοποιώντας αυτούς που διαφωνούν εναντίον εκείνων που αντιδρούν.

– Κατάλληλη εποχή για να καταστεί η καθαριότητα δημόσιο αγαθό ήταν να αναδειχτούν αιρετοί στα δημοτικά συμβούλια άνθρωποι που θα μπορούσαν να παρακάμψουν τις διοικητικές ανγκυλώσεις, που θα είχαν τη δύναμη και την προσωπικότητα αλλά και το κύρος να επιβάλλουν μια διοικητική εξωστρέφεια, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών αποβλήτων και των βοθρολυμάτων και άρα την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της καθαριότητας.

– Στον παρόντα χρόνο βλέπουμε ή ακούμε στα δημοτικά μας πράγματα κακόγουστες παραστάσεις που συνοδεύονται από νεύρα, τα οποία προσπαθούν να καλύψουν άγνοιες και ανεπάρκειες ή και ακατάλληλα ψώνια ξεχνώντας τα προεκλογικά τους ψώνια “ότι θα αγωνιστούν όλοι για το καλό του τόπου” ξεκινώντας προφανώς από την επίλυση του ζητήματος της καθαριότητας.

Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Άμα καταλάβεις πόσα σκαλοπάτια κατέβηκαν κάποιοι από την αξιοπρέπεια στην καταισχύνη, αλλιώς μετράς τον αιρετό.

ΥΓ2. Ο δήμαρχος Τρικάλων ζήτησε συγνώμη για ολιγοήμερη καθυστέρηση έργου ύδρευσης.

– Ευτυχώς που εδώ η καθαριότητα και τα έργα τρέχουν και τουλάχιστον δεν χρειάζονται συγνώμες!!!

ΥΓ3. Περπατάς στον γεμάτο σκατόνερα δρόμο, πατάς βοθρόνερα και ανεβαίνεις στο διαμέρισμα.

– Ζητάς συγνώμη από τα εγγόνια, γιατί είσαι συνυπεύθυνος είτε ως αιρετός, είτε ως επιλέγων τους αιρετούς;

– Είναι ή δεν είναι η καθαριότητα για σένα δημόσιο αγαθό;

– Έχουν ή δεν έχουν δίκιο τα ανήλικα παιδιά και τα εγγόνια;

ΥΓ4. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε τηλεοπτική εκπομπή στο ΣΚΑΪ είπε ότι έχει στοιχεία για Συριζαϊκές παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.

Αν θέλουν- συνέχισε- ας με καλέσουν να τα καταθέσω.

ΥΓ5. Στο χωριό κάποτε πιστεύαμε ότι πολιτισμός είναι ό,τι ένας λαός κληρονομεί, αυξάνει και μεταβιβάζει.

– Τα τελευταία χρόνια χάσαμε το κομμάτι της υποχρέωσης να αυξήσουμε αυτά που κληρονομήσαμε με ευθύνη κυρίως όσων δεν κατοικούν στο χωριό αλλά κουβαλούν αξιώματα με ανάλογες αρμοδιότητες.

– Τελικά μια νέα γενιά με νέο πρόεδρο ξαναθυμήθηκε τα παλιά και έβαλε γυαλιά στους ξενοχωρίτες.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Κτήμα Αφροδίτη θα γίνει ο ετήσιος χορός της Γ΄ τάξης του ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας.

Σας περιμένουμε!!!!!!!

Τα 10 από τα 21€ της εισόδου θα διατεθούν για την ενίσχυση του ταμείου της Γ΄ τάξης για την πραγματοποίηση της πολυήμερης εκδρομής.

1aaepalxoros2019

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ
ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ:

1.ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΤΕΤΑΡΤΗ 06-11-2019) ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

2.ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (07-11-2019) ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ (ΚΥΡΙΩΣ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ
ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.

3.ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ
ΠΕΜΠΤΗΣ(07-11-2019)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ (www.emy.gr).
ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ
(07-11-2019)
  

Κατηγορία Γενικά

Σε δύο ή σε τρεις δόσεις θα καταβληθεί το επίδομα γέννας απο 1.1.2020 σύμφωνα νε την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία μίλησε στην ΕΡΤ 1.

«Το επίδομα γέννας ξεκινά από τις αρχές του 2020» τόνισε η υφυπουργός, με εξαίρεση εκείνα τα ζευγάρια που έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα. «Μόνο το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων δεν θα πάρει αυτό το επίδομα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα δοθεί σε δόσεις». Εξετάζεται όπως είπε:

- είτε σε τρεις δοσεις, η α΄ δόση που θα είναι ίση με το μισό του συνολικού ποσού, να δοθεί αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, η β΄ στον τρίτο μήνα και η γ΄δόση στον έκτο μήνα
- είτε σε δύο δόσεις, η α΄ στον πρώτο μήνα και η β΄ στον έκτο μήνα.

Έτσι θα ευνοηθούν πολίτες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Σημειώνεται ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει την χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Το συνολικό ποσό που προϋπολογίζεται για το επίδομα του κάθε παιδιού που γεννιέται στις νέες οικογένειες, ανέρχεται στα 123 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 12 εκατ. αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.

Επίσης η υφυπουργός επανέλαβε ότι «κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού και πρόσθεσε ότι «από το 2020 για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ», για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό- προσφυγικό η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τόνισε ότι «ο σχεδιασμός με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού είναι ένας σχεδιασμός αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Επειδή είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων δεν μπορούμε να αφήνουμε ένα ασύμμετρα μεγάλο βάρος σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες έτυχε να είναι στα σύνορα. Προσπαθούμε να κάνουμε μια σωστή κατανομή των παιδιών γιατί παραλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο ζήτημα αυτό καθώς είχε σταματήσει η έκτακτη χρηματοδότηση προς τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν. Θέμα που έχει επιλυθεί».

Κατηγορία Οικονομία

Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας ανακοινώνεται ότι κατόπιν της αριθμ. Δ12α/ΓΠοικ.30754/822/05-07-2019 και με ΑΔΑ: Ψ866465Θ1Ω-ΨΕΩ) εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξεκινάει η έκδοση και ανανέωση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ (πάσο) για το έτος 2019.

Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 15η Ιουλίου 2019 και ημερομηνία λήξης η 31η Οκτωβρίου 2019.

Το δελτίο μετακίνησης ισχύει για το έτος 2019 και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος (2020) απαιτείται για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγησή του.

Η ανανέωση των παλαιών και η έκδοση των νέων δελτίων θα γίνεται από τα ΚΕΠ του τόπου κατοικίας των δικαιούχων καθώς και από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα :

2331350138 και 2331350223 του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας.

                                                                                  

Δικαιολογητικά έκδοσης νέας κάρτας:

1. Αίτηση στα ΚΕΠ

2. Γνωμάτευση γιατρού με 67% αναπηρία

3. Αστυνομική ταυτότητα

4. Εκκαθαριστικό εφορίας για το φορολογικό έτος 2018

5. Για νέα κάρτα θέλει και 2 φωτογραφίες

Δικαιούχοι είναι επίσης όσοι είναι τυφλοί και οι συνοδοί τους.

Οι δικαιούχοι αποκτούν δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες του νομού και έκπτωση 50% με τις υπεραστικές συγκοινωνίες.

Κατηγορία Υγεία

Δημόσια Γνωστοποίηση
για την πρόσληψη ενός (1) Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου
με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (Α’ 87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε ή αντικαταστάθηκε και ισχύει σήμερα.
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 (Α’ 143) «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και αντικαταστάθηκε με την παρ.6 του άρθρου 58 του Ν.3966/2011 (Α’ 118, με την παρ.2 του άρθρου 44 του Ν.4447/2016 (Α’ 241), το άρθρο 213 του Ν. 4555/2018 (Α΄133), την παρ. 6 του άρθρου 78 του Ν.4604/2019 (Α’ 50) και τις περ. α’ και β’ της παρ.2 του άρθρου 15 του Ν.4623/2019 (Α’ 134) και ισχύει σήμερα.
  3. Τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξάνδρειας και την τροποποίηση αυτού (ΦΕΚ 1866/τ.Β’/26-05-2017 και ΦΕΚ 87/τ.Β’/24-01-2019 αντίστοιχα), στον οποίο προβλέπονται πέντε (5) θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Επιστημονικών Συνεργατών ή Ειδικών Συνεργατών.
  4.  Το γεγονός ότι η πλήρωση μίας (1) από τις παραπάνω θέσεις, οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί στο σύνολό τους, μπορεί να γίνεται με απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εμπειρία ή επαγγελματική ειδίκευση σε θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.
  5. Την ανάγκη επικουρίας του Δημάρχου στην άσκηση των αρμοδιοτήτων και του έργου του στους τομείς καθαριότητας και πολιτικής προστασίας του Δήμου.
  6.  Την ύπαρξη εξασφαλισμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Δήμου τρέχοντος και επόμενων οικονομικών ετών σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 16197/10-09-2019 βεβαίωση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου

Γνωστοποιούμε ότι

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας πρόκειται να προσλάβει, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έναν (1) Ειδικό Συνεργάτη Δημάρχου, απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) με εμπειρία ή επαγγελματική ειδίκευση σε θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και με αντικείμενα απασχόλησης την παροχή συμβουλών, τη διατύπωση εξειδικευμένων γνωμών, εισηγήσεων, προτάσεων κλπ συμβουλευτικό έργο, γραπτά ή προφορικά, εντός του κύκλου των γνώσεων ή/και της εμπειρίας του ή της επαγγελματικής ειδίκευσής του, σε θέματα του τομέα καθαριότητας του Δήμου (ορθή λειτουργία των συστημάτων και των μέσων αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων κάθε είδους και των ανακυκλώσιμων υλικών, της καθαριότητας των οδών και των κοινοχρήστων χώρων, των κάθε είδους τεχνικών μέσων και υλικών που απαιτούνται, όπως οχήματα, κάδοι κλπ, των απαραίτητων συνεργείων καθαριότητας και της απασχόλησης αυτών, εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων και ένταξη-εξασφάλιση των διατιθέμενων επιχορηγήσεων-πιστώσεων διαφόρων προγραμμάτων σχετικά με τον τομέα καθαριότητας, την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος κλπ) καθώς και σε θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου, προς επικουρία του Δημάρχου στην άσκηση των αρμοδιοτήτων και του έργου του στους εν λόγω τομείς δραστηριοτήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας

και καλούμε

τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά, στο Τμήμα Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας (1ος όροφος Δημαρχείου, αρμόδιοι υπάλληλοι Β. Θεοδωρίδου και Σ. Τάκη, τηλέφωνα επικοινωνίας 2333350144 και 2333350129 αντίστοιχα), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μετά των δικαιολογητικών ορίζεται σε πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη της δημοσίευσης της παρούσας σε μια ημερήσια εφημερίδα του Νομού Ημαθίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατέχουν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/2007 (Α’ 143-άρθρα 11 έως και 14) καθώς και τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα της παρ. 3 του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 και να μην έχουν τα κωλύματα διορισμού των άρθρων 15 έως και 17 του ιδίου νόμου ήτοι:

  • Να έχουν Ελληνική ιθαγένεια ή την ιθαγένεια χώρας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) (άρθρο 12).
  •  Να έχουν συμπληρώσει το κατώτατο όριο ηλικίας διορισμού (21ο έτος, άρθρο 11 & 13).
  •  Να έχουν την υγεία και τη φυσική ικανότητα που τους επιτρέπει την άσκηση των καθηκόντων τους της αντίστοιχης θέσης (άρθρο 14).
  •  Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές (άρθρο 11 & 15).
  • Να μην έχουν ποινική καταδίκη, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση (άρθρο 16).
  • Να μην έχουν απολυθεί από άλλη θέση για πειθαρχικούς λόγους (άρθρο 17).
  • Να είναι κάτοχοι οποιουδήποτε πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτήριου τίτλου (τίτλου σπουδών) δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλου ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτήριου τίτλου (τίτλου σπουδών) της αλλοδαπής (συνοδευόμενου από την πράξη ισοτιμίας-αντιστοιχίας του), ανεξαρτήτως ειδικότητας.
  • Να έχουν την προβλεπόμενη από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 (Α’ 143) “1. (…) εμπειρία ή επαγγελματική ειδίκευση σε θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, που αποδεικνύονται, σύμφωνα με την περίπτωση γ΄ της παραγράφου 3 (…) ήτοι “γ. (…) ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (…) ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα απασχόλησης (…)”.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ:

  1.  Βιογραφικό σημείωμα
  2. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
  3. Φωτοαντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτήριου τίτλου (τίτλου σπουδών) δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος (τίτλου σπουδών) της αλλοδαπής (συνοδευόμενου από την πράξη ισοτιμίας-αντιστοιχίας του), ανεξαρτήτως ειδικότητας.
  4.  Πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.
  5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι κατέχουν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/2007 (άρθρα 11 έως 14 ως παραπάνω) καθώς και ότι δεν έχουν τα κωλύματα των άρθρων 15 έως και 17 του
    Ν. 3584/2007 (Α’ 143).
  6. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ή τη νόμιμη απαλλαγή τους από αυτές (για τους άνδρες υποψηφίους).
  7. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 μετά των σχετικών δικαιολογητικών απόδειξης της ύπαρξης επαρκών γνώσεων και εμπειρίας ή επαγγελματικής ειδίκευσης σε θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, αναλόγων με τα αντικείμενα απασχόλησής του (παρ. 1 και 3γ του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 (Α’ 143).

Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τον προσλαμβανόμενο ειδικής σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Με δύο σενάρια στο τραπέζι, όσον αφορά στην αύξηση των συντάξεων μέσω της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας ξεκίνησε η λειτουργία της επιτροπής υπηρεσιακών παραγόντων στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα σενάριο είναι να αυξηθούν οι σημερινοί συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου κατά 10% μετά τα 30 έτη ασφάλισης, όπου και παρατηρούνται οι μεγαλύτερες μειώσεις συντάξεων ανεξαρτήτως μισθού σε σχέση με τα ποσά συντάξεων πριν από τον νόμο 4387/2016.
Το δεύτερο σενάριο είναι να αυξηθούν πάνω από 10% οι συντελεστές αναπλήρωσης μετά τα 33- 35 έτη ή και μετά τα 37 έτη, ώστε να υπάρξει κίνητρο για μεγάλη σύνταξη μεν, αλλά με ανάλογη αύξηση των ετών εργασίας.
Πάντως, το σχέδιο που θα επιλεγεί, όπως αναφέρεται στα "ΝΕΑ" θα βασιστεί σε οικονομική μελέτη από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, η οποία θα αποτυπώνει τα βασικά σενάρια με τους νέους συντελεστές και τις επιπτώσεις που προκαλούν στο ασφαλιστικό σύστημα.
Οι νέες κύριες συντάξεις θα έχουν αφετηρία την 4η Οκτωβρίου 2019 και θα αποδοθούν αναδρομικά όταν ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Επισημαίνεται ότι όσοι συνταξιούχοι έχουν κάνει αίτηση και περιμένουν την οριστική σύνταξη αυτή θα υπολογιστεί με βάση τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης. Η αύξηση θα μετράει από τις 4 Οκτωβρίου 2019 ενώ για το διάστημα από την υποβολή της αίτησης έως τον Οκτώβριο τα αναδρομικά που τους οφείλονται από την κύρια σύνταξη θα δοθούν με τα παλιά ποσοστά αναπλήρωσης. Για αίτηση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα καταθέσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης η ανταποδοτική σύνταξη θα βγει με τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης στο σύνολό της.
Κατηγορία Οικονομία

Ζήτημα εθνικής σημασίας χαρακτήρισε χθες το μεταναστευτικό – προσφυγικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως είναι ξεκάθαρη εντολή του Πρωθυπουργού η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα.

 Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια και ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας.

Τι σημαίνει όμως αυτό το «1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια» στην πράξη; Για πόσους χιλιάδες πρόσφυγες ανά περιφέρεια μπορούμε να μιλήσουμε με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό;

Ας δούμε πώς κατανέμεται ο πληθυσμός ανά περιφέρεια με βάση την τελευταία απογραφή πληθυσμού της χώρας το 2011.

Με βάση λοιπόν τον πιο πάνω πίνακα, οι περιφέρειες θα έχουν «πλαφόν» στην υποδοχή προσφύγων ως εξής:

– Στην Αν. Μακεδονία-Θράκη το όριο είναι 6.000 πρόσφυγες

– Στην Κεντρική Μακεδονία 18.000 πρόσφυγες

– Στη Δυτική Μακεδονία 2.830 πρόσφυγες

– Στην Ήπειρο 3.360 πρόσφυγες

– Στη Θεσσαλία 7.300 πρόσφυγες

– Στα Ιόνια 2.000 πρόσφυγες

– Στη Δυτική Ελλάδα 6.800 πρόσφυγες

– Στη Στερεά Ελλάδα 5.470 πρόσφυγες

– Στην Πελοπόννησο 5.770 πρόσφυγες

– Στην Κρήτη 6.200 πρόσφυγες

– Στην Αττική 38.000 πρόσφυγες

Να σημειωθεί ότι περιφέρειες όπως Ήπειρος και Κεντρική Μακεδονία που θεωρούνται «υπερφορτωμένες», δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω με νέους πρόσφυγες. Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως φιλοδοξούν να έχουν μετεγκαταστήσει ως το τέλος του 2019 περίπου 10.000 πρόσφυγες.

Πηγή: topontiki.gr

Κατηγορία Γενικά
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 13:20

Θέση εργασίας στην ΑΛΜΗ Α.Β.Ε.Ε.

Η βιομηχανία τροφίμων ΑΛΜΗ Α.Β.Ε.Ε. στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ζητά απόφοιτο Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι. Οικονομικών σχολών για το τμήμα Λογιστηρίου –Εισαγωγών/Εξαγωγών.

Απαιτούμενα προσόντα:

-          Εμπειρία και προϋπηρεσία σε βιβλία Γ’ κατηγορίας

-          Εμπειρία σε εξαγωγές – εισαγωγές – εκτελωνισμούς

-          Άριστος χειρισμός Η/Υ

-          Γνώσεις προγράμματος μισθοδοσίας

-          Γνώσεις γενικής λογιστικής / εμπορικού

-          Γνώση λογιστικών προγραμμάτων (ERP)

-          Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (γνώση γερμανικής γλώσσας θα εκτιμηθεί ως επιπρόσθετο προσόν)

-          Ηλικία έως 40 ετών

Οι ενδιαφερόμενοι / ενδιαφερόμενες μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στο emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ή στο fax 23330 27806 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019.

Μετά τη συγκέντρωση και πρώτη αξιολόγηση των βιογραφικών θα οριστούν συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων.

(ΚΩΔ. ΑΓΓΕΛΙΑΣ 201911_1)

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας