alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών (Κ.Π.Ε.Π.) σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Κ.Π.Ε.Π, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξάνδρειας, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 18:00, στην ΑΙΘΟΥΣΑ  Δ.Σ. Δημαρχείου Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Χειμώνας. Κρυόκωλοι και κρυόκωλες επιτέλους ήρθε η εποχή σας. Εγώ πάντως μέχρι να ψοφήσει και το τελευταίο κουνούπι, καλό χειμώνα δε λέω. Πήγα σαν άνθρωπος να αγοράσω ένα μπουφάν και ένας εξυπνάκιας μου είπε «ο χειμώνας δεν θέλει μπουφάν, αγκαλιές θέλει». Κάτι τέτοιες μ@λ@κίες λες εσύ και οι όμοιοί σου, του είπα και ήδη είναι άρρωστη η μισή Ελλάδα. Οι μισοί Έλληνες περιμένουν το επίδομα θέρμανσης (θερμές ευχές για έναν ήπιο χειμώνα θα πάρουν και φέτος) και οι άλλοι μισοί έχουν ήδη πάρει ένα κιλό στη σκέψη ότι θα φάνε μελομακάρονα. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν μετράει αν δεν είμαστε ευτυχισμένοι. Εξάλλου η ευτυχία κρύβεται σε μικρά πράγματα, σε ένα χαμόγελο, σε ένα βλέμμα, σε μια τσάντα με εκατομμύρια, σ΄ ένα αστοδιάολο.

Θα ξεκινήσω με τα παράπονα και τα λάθη του προηγούμενου άρθρου. Δύο για την ακρίβεια. Το πρώτο, έγραψα που να μην έγραφα τρομάρα μου το εξής « Στο ίδιο μήκος κύματος (του βωβού) κινήθηκε και ένας συνταξιούχος πλέον άνθρωπος της παρέλασης. Ο Αθανάσιος Οικονομόπουλος.»

2

Απλά μου θύμισε στη φωτογραφία τον μεγάλο Σαρλό και είπα να παίξω λίγο μαζί του. Δεν με πειράζει που μου απάντησε (καλά έκανε). Με πειράζει που από την απάντηση δεν κατάλαβα Θεό. Κάντε και εσείς μια προσπάθεια μπας και βγάλουμε άκρη.

3

Ε; Γι΄ αυτό σας είπα, ανάθεμα την ώρα που ασχολήθηκα. Το δεύτερο, αναφέρθηκα στις αμοιβές που παίρνουν τα διοικητικά της ΟΠΑΚΟΜ και της ΔΕΥΑΛ. Έγραψα μάλιστα ότι αυτά τα ποσά τα παίρνουν και οι πρόεδροι των επιχειρήσεων. Τραγικό λάθος και ευχαριστώ πολύ τον κύριο Ρεσινιώτη που με διόρθωσε. Οι πρόεδροι επειδή παίρνουν μισθό δεν πληρώνονται για τα συμβούλια. Ζητώ συγνώμη αλλά θέλω να ρωτήσω και κάτι.

Τα διοικητικά συμβούλια τι παρέχουν στις επιχειρήσεις εκτός από το να συμφωνούν ή να διαφωνούν; 35 ευρώ για να λένε ναι ή όχι δεν είναι πολλά; Και από το Κλειδί να πηγαίνει ο άλλος παραπάνω από 5-6 ευρώ δεν καίει βενζίνη. Τα υπόλοιπα 29 ευρώ είναι για να συμφωνεί ή να διαφωνεί; Αφήνουν τη δουλειά τους και πάνε; 8 και κάτι ευρώ ήταν με την προηγούμενη διοίκηση της ΟΠΑΚΟΜ το κάθε συμβούλιο. Τι ακρίβαινε τόσο και το ανεβάσατε στα 35; Εγώ πότε θα κάνω μπότοξ, να τσιτώσω κούτελο, να μένω ανέκφραστος σε κάθε τι που ακούω;

Αλλάζω θέμα. Είμαστε η μοναδική χώρα που πήρε ολόκληρο μνημόνιο για να σώσει τις τράπεζες και δεν μπορούμε να σώσουμε τους πρόσφυγες. Και εννοώ τους νόμιμους και όχι κάθε καρυδιάς καρύδι που έρχεται. Λέγοντας να τους σώσουμε εννοώ να τους βοηθήσουμε να κάνουν μια νέα αρχή. Όχι να αλλάξουμε εμείς τελείως τις ζωές μας για χάρη τους. Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που ο λαός τους βαπτίζει μυστηριώδεις και λιγομίλητους. Παραδείγματος χάρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Γιαννούλης. Σε μια δήλωση του είπε το εξής.

4

Θα κόψεις από τον Έλληνα τη φουφού και το τσίπουρο επειδή μένει δίπλα σε κατασκήνωση μεταναστών; Χα, μαύρο φίδι που σε έφαγε. Αν πήγαινα εγώ μετανάστης στην Τουρκία θα άνοιγε μαγαζί με χοιρινό γύρο για να γουστάρω; Όχι. Αυτοί πρέπει να συμβαδίσουν με μας κύριε Γιαννούλη μου και αν δεν μπορούν ας συμβιβαστούν. Δεν έπρεπε να κάνεις αυτή τη δήλωση που έκανες. Πως θα σου φαινόταν να έλεγες το παρακάτω;

5

Είμαστε ήδη πολύ καλοί μαζί τους κύριε Γιαννούλη μου. Αλβανοί, Σύριοι, Πακιστανοί κάνουν ουρά στις εφορίες για να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα ενώ οι Έλληνες περιμένουν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν συσσίτιο από τις ενορίες. Σας αγγίζουν καθόλου αυτά ή όχι; Μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν τόσο φιλελεύθερες ιδέες όπως ο κύριος Γιαννούλης. Τους λέμε απλά «σύνελθε».

Προχωράω. Έχω δει μαγαζιά να κλείνουν γιατί πλάκωσε ο κόσμος την ορχήστρα. Έχω δει μαγαζιά να φεύγει η ορχήστρα και να αφήνει τον κόσμο κόκκαλο. Αλλά μαγαζιά που στη σκηνή έχουν τραπέζια και την ορχήστρα κάπου στα πλάγια, πρώτη φορά είδα.

6

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νησίου έκανε ένα γλέντι σε έναν κλειστό χώρο ο οποίος είχε την πολυτέλεια να έχει και σκηνή. Για εξοικονόμηση χώρου λοιπόν ανέβασε τραπέζια στη σκηνή και έβαλε κάπου στα πλάγια την ορχήστρα. Σα να παίζεις θέατρο δηλαδή και επειδή έχει πολύ κόσμο να στήνεις τα σκηνικά στο διάδρομο. Τώρα θα ήθελα να έτρεχα σε ένα λιβάδι με λουλούδια, ευτυχισμένος και ανέμελος κάτω από το φως του φεγγαριού αλλά δεν παίρνω ναρκωτικά ρε γαμώτο.

Τα μάθατε τα νέα ε! Τέρμα το τσιγάρο σε κλειστούς χώρους είπε ο Κικίλιας. Μάλλον δεν του έκατσε η Μπαλατσινού από τη μέρα που εκλέχθηκε και βγάζει σε μας τα απωθημένα του λέω εγώ. Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και θα είναι ανάλογα του βάρους του αδικήματος. Δηλαδή; Αν καπνίζω τσιγάρο 50 ευρώ, αν καπνίζω πούρο 100; Δεν θέλει να μας τιμωρήσει λέει απλά δεν θέλει αυτοί που δεν καπνίζουν να γίνονται παθητικοί καπνιστές. Το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην κάθεται ο κόσμος που καπνίζει στο κρύο.

Κρίμα Κικίλια μου και σε πήγαινα σα τυπάκι. Και το χοιρινό κάνει κακό πασά μου με τόσο λίπος που έχει αλλά δεν το απαγορεύεις από τις ταβέρνες. Κάνω λάθος; Ή μήπως θα μας βγάλεις να τρώμε έξω από τις ταβέρνες γιατί δεν μπορούν να μας βλέπουν να μασαμπουκιάζουμε οι vegan; Και γιατί να βγω έξω τότε; Για να βλέπω τους αντικαπνιστές χωρίς μπουφάν μέσα στη ζέστη και γω έξω να το παίζω κοριτσάκι με τα σπίρτα φορώντας μέχρι και την αλεπού της μάνας μου για να ζεσταθώ; Γιατί δεν δίνεις το δικαίωμα στα μαγαζιά να επιλέξουν αν θα το επιτρέπουν ή όχι το τσιγάρο (να δεις τι ξεροστάλιασμα θα φάνε οι αντικαπνιστές); Το κάνεις επειδή είμαστε ευρωπαίοι και αυτό το μέτρο ισχύει σε όλη την Ευρώπη; Σ΄ αυτά να γίνουμε Λονδίνο, στους μισθούς που είμαστε χειρότεροι και από τα Σκόπια έχεις κάτι να πεις;

Θα σας πω εγώ. Φέτος θα μαζευόμαστε στα σπίτια μας και θα βλέπουμε ταινίες. Ρεφενέ ποτά και πίτσες και όλα μια χαρά. Έτσι και αλλιώς όταν βγαίνουμε όλοι τις ίδιες φάτσες βλέπουμε. Τίποτα καινούριο. Ας δουλέψουν τα μαγαζιά με αυτούς που δεν καπνίζουν ρε αδελφέ. Επίσης ο υπουργός τόνισε ότι οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα. Το συγκεκριμένο αν εφαρμοστεί εγκυμονεί πολλούς κινδύνους (να μη το αναλύσω παραπάνω). Τι λέει η αστυνομία για αυτό;

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, βρέθηκε μαζί με τους άλλους δημάρχους της Ημαθίας στην συνάντηση που έγινε για το δίκτυο πόλεων του Μ. Αλεξάνδρου.

7

Η Αλεξάνδρεια ήταν εκτός αυτού του εγχειρήματος γιατί δεν έχει κάτι ιστορικό να αναδείξει. Ούτε την Πέλλα όπως τα Γιαννιτσά, ούτε την Μίεζα όπως η Νάουσα, ούτε την Βεργίνα όπως η Βέροια. Πίσω και σας έφαγα είπε ο Γκυρίνης, που θα με πετάξετε απ΄ έξω. Η Αλεξάνδρεια είναι η μοναδική πόλη σε ολόκληρη την Ελλάδα που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δεν γίνεται να είναι εκτός δικτύου. Πανικοβλήθηκαν όλοι. Δεν μπορούσαν να το χωνέψουν πως θα έκαναν, παραλίγο μια τέτοια μπαρούφα. Όλοι μαζί συμφώνησαν ότι η Αλεξάνδρεια θα πρέπει να αποτελέσει επίτιμο μέλος. Δηλαδή Παναγιώτη μου θέλεις να πιστέψω ότι όλοι πίστευαν ότι το “Αλεξάνδρεια” βγαίνει από την Αλεξάνδρα Λαδικού και όχι από τον Μέγα Αλέξανδρο και περίμεναν εσένα να τους το πεις; Πάντα πίστευα ότι δύο ήταν τα μεγαλύτερα ψέματα. Το «δεν θα πονέσει» των γιατρών και το «δεν με νοιάζει τι κάνει» των χωρισμένων. Δυστυχώς έγιναν περισσότερα.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας πρόκειται να προσλάβει έναν Ειδικό Συνεργάτη Δημάρχου, απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) με εμπειρία ή επαγγελματική ειδίκευση σε θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και με αντικείμενα απασχόλησης την παροχή συμβουλών, τη διατύπωση εξειδικευμένων γνωμών, εισηγήσεων, προτάσεων. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

8

Ειλικρινά, αν είχα κάνει έστω και ένα μήνα σε κάποιο τοπικό συμβούλιο θα πήγαινα να κάνω αίτηση και γω. Όχι ότι θα περίμενα να με πάρουν απλά μόνο και μόνο για να τρολάρω τον Γκιορτζή. Όσοι σκέφτεστε να κάνετε αίτηση, μη μπείτε τζάμπα σε κόπο. Η θέση δόθηκε. Και να σας πω και κάτι; Χαίρομαι που θα την πάρει ο Στέφανος γιατί πραγματικά εγώ, τον θεωρώ και άξιο και εργατικό. Το κακό είναι ότι θα είναι ειδικός σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και τέτοια. Ε, ρε Κούγκα τι σε ξημερώνει. Ειλικρινά σας το λέω, αν ήξερα ότι θα γινόταν έτσι τα πράγματα θα ψήφιζα Ώρα Ευθύνης.

Και ενώ προεκλογικά μας έταζαν μειώσεις και καλύτερη ποιότητα ζωής, έρχονται τώρα, σχεδόν 3 μήνες μετά και μας κοπανάνε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

9

Δελιόπουλος, Τόκας, Δριστάς, Μοσχοπούλου και ο προεδρεύων Τζιλόπουλος ψήφισαν υπέρ της αύξησης. Κατά της αύξησης ψήφισαν οι Χαλκίδης, Κιρκιλιανίδης, Παπαδόπουλος Αποστόλης. Αν είχε βγει ο Ναλμπάντης και αυτοί ναι θα ψήφιζαν, απλά ψήφισαν όχι γιατί τους βοηθάει η όλη κατάσταση.

Αυξήσεις για την καθαριότητα; Τελικά είσαστε θρασύτατοι. Τσίπα μηδέν. Για ποια καθαριότητα μιλάτε; 33% αύξηση στους πρώην δήμους Πλατέος και Αντιγονιδών για μία στις 20 που περνάει το απορριμματοφόρο; Δηλαδή, άμα περνούσε κανονικά τι αύξηση θα κάνατε; 200%; Τι έγινε ρε Δελιόπουλε, σε κατάπιε και σένα το σύστημα; Γιατί όλοι εσείς που ψηφίσατε «ναι» δεν δίνετε τους μισθούς σας για αυτόν τον σκοπό; Έτσι και αλλιώς οι μισοί δεν έχετε χαρτοφυλάκιο και οι άλλοι που έχετε, βλέπουμε τι κάνετε. Σας πληρώνουμε για να κάνετε έργο, να σας πληρώνουμε και για όταν δεν κάνετε;

Κάνω 10 χρόνια γιόγκα για να με κάνετε εσείς έξαλλο με ένα 33%; Να θυμάστε ένα πράγμα, η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο. Η ζωή θα ήταν δίκαιη αν από την εκλογή σας γινόσασταν ευγνώμονες και όχι άπληστοι.

Ο αριθμός 7 στην ιστορία είναι πολύ σημαντικός. Τα 7 θαύματα του κόσμου, οι 7 πληγές του Φαραώ, οι 7 θανάσιμες πεθερές στο Mega. Ετοιμαστείτε για άλλη μια επτάδα, εξίσου σημαντική. Τα 7 μεγαλύτερα ψέματα στο δήμο Αλεξάνδρειας. Στην ουσία πρόκειται για μια σειρά από προφητείες του Γέροντα Παναγιώτη που δεν θα βγούνε (όπως φαίνεται και όπως μας έχει μάθει 5 χρόνια τώρα) ποτέ αληθινές.

10

  1. θα κατασκευαστεί ΣΜΑ στο χώρο που παραχωρήθηκε μέχρι το φθινόπωρο του 2020.
  2. Στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, θα γίνει πρόσληψη προσωπικού.
  3. Το αποχετευτικό έργο στη Μελίκη είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να ξεκινήσει η εγκατάσταση της επεξεργασίας λυμάτων που είχε σταματήσει.
  4. Το Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας, έχει ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμισή του στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ.
  5. Για το νέο τάπητα στο κλειστό γήπεδο του 2ου θα υποβληθεί αίτημα για άμεση αποκατάστασή του.
  6. Όσον αφορά το φυσικό αέριο στην Αλεξάνδρεια, προχωράει το έργο και υπάρχει δέσμευση για ολοκλήρωση του έως το τέλος του 2020.
  7. Το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας σε λίγο καιρό θα έχει ολοκληρωθεί.

Η άνοιξη θα έρθει με τον πρώτο Αλεξανδρινό που θα ρίξει πουλοβεράκι στους ώμους. Μέχρι τότε, ο χειμώνας προβλέπεται δριμύς. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

*Το alexandriamou.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων απλά τις φιλοξενεί. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 09/11/2019

 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Βετσοπούλου 117 23330 22274
 
ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Ελευθερίου Βενιζέλου 55 23330 24452 Ε.Ο. Βεροίας-Θεσ/νίκης Έναντι Hotel Μάνθος
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
 

08:00-14:30 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 38 23310-29551

08:00-14:30 ΤΣΙΑΜΗΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 62 3310-22017

08:00-14:30 ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΜΜ. ΖΑΧΟΥ 7 (ΔΙΠΛΑ ΑΠΌ ΣΥΝ/ΣΜΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ) 23310-21621

14:30-21:00 ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 32 23310-22968

19:00-21:00 ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 8 (στενό Ν. Δημαρχείου) 23310-25669

21:00-08:00 ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 8 (στενό Ν. Δημαρχείου) 23310-25669

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Μάντσου Δέσποινα 2332027000 Πλ. Καρατάσου 1

Κατηγορία Φαρμακεία

Μετά από ένα μικρό διάλλειμα, επιστρέφουν και πάλι οι βροχές και οι καταιγίδες, κυρίως στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας

Η κακοκαιρία την Κυριακή θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επηρεάσει περισσότερες περιοχές της χώρας - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πέμπτη.

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με γρήγορη βελτίωση.

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά, οι οποίες από τις βραδινές ώρες

πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που αργά το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανό στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα ανατολικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και

από αργά το βράδυ πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και στο Ιόνιο το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια τις πρώτες πρωινές

ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ

νότιων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή (10/11)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά και την Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το βράδυ.

Βαθμιαία και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το δυτικό Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Ο καιρός τη Δευτέρα (11/11)

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς

μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία και από τα δυτικά θα γίνουν ανατολικοί

νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη (12/11)

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών.

Από το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα στο Ιόνιο είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, στα ανατολικά 3 με 5, στα δυτικά 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Ο καιρός την Τετάρτη (13/11)

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν

και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και από το βράδυ στο δυτικό Αιγαίο και τη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πέμπτη (14/11)

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Κατηγορία Γενικά

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εργασιών στις παρακάτω περιοχές:

1/11/2019 8:00:00 πμ-1:30:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΔΙΑ ΠΡΟΣ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12/11/2019 8:00:00 πμ-1:30:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΟΔΟΙ ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ(ΑΠΟ ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΙ)

12/11/2019 1:30:00 μμ-2:30:00 μμ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ Π.ΣΚΥΛΙΤΣΙ

Συνελήφθη, χθες (7 Νοεμβρίου 2019) το μεσημέρι, σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 54χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα ιδιοκτησίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 191 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 9 κιλών και 550 γραμμαρίων και 402 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί νόμιμοι φόροι και δασμοί, καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.775 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Κατηγορία Αστυνομικά

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 π.μ. θα γίνουν τα Εγκαίνια του εργαστηρίου Πληροφορικής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, που δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας, εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης Ημαθίας, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου.

Το Ι.Σ.Ν. θα εκπροσωπηθεί από την κ. Αγουρίδη Ελένη που διεκπεραίωσε τη διαδικασία της δωρεάς προς το σχολείο μας.



Ο Δ/ντής του Σχολείου

Τσιούνης Στέφανος

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η ΑΛΚΥΟΝΗ συμμετέχει στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας , ο οποίος

σε συνεργασία με τις Μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας οργανώνει δράση με θέμα :

"Σημεία Φιλικά στο Μητρικό Θηλασμό" στην αγορά της πόλης μας.
       Η εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα "Σημεία Φιλικά στο Μητρικό Θηλασμό" για τη

δημιουργία συνθηκών που επιτρέπουν και προάγουν τον Μητρικό Θηλασμό σε εμπορικά

καταστήματα και επιχειρήσεις, αποτελεί μια από τις δράσεις της ΑΛΚΥΟΝΗΣ.
    Ήδη , έχει γίνει σε πολλές πόλεις της χώρας ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ιδιοκτητών

καταστημάτων _επιχειρήσεων , σχετικά με τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού ως

 εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό κεφάλαιο.
    Τα καταστήματα το οποία έχουν ενταχθεί και συνεχίζουν να εντάσσονται στη δράση είναι,

καφετέριες , εστιατόρια,ταβέρνες, κομμωτήρια , ατροποιεία, φαρμακεία , ιατρεία , καταστήματα ηλεκτρονικών, ηλεκτρικών και οικιακών ειδών, ένδυσης και υπόδησης , βιβλιοπωλεία, κ.α.
    Οι επιχειρήσεις που  έχουν δηλώσει φιλικές προς το θηλασμό φέρουν  ειδικό σήμα και είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα της ΑΛΚΥΟΝΗΣ ώστε να διευκολύνεται η αναζήτηση τους.

                 Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12, 13 και 18 Νοεμβρίου 2019

Κατηγορία Υγεία

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΥΣ
ΜΕ ΘΕΜΑ «Ο Ανθρώπινος Παράγοντας»
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού ανακοινώνει ότι, διοργανώνει για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας του, την 13 Νοεμβρίου 2019 και από ώρα 09:00 εως 14:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους Ημερίδα με θέμα «Ο Ανθρώπινος Παράγοντας».
Σκοπός της ημερίδας είναι η επιμόρφωση και η καλλιέργεια κουλτούρας ασφάλειας πτήσεων και εδάφους στο στρατιωτικό προσωπικό, αλλά και η ενημέρωση των πολιτών που θα την παρακολουθήσουν. Για το σκοπό αυτό έχουν προγραμματισθεί παρουσιάσεις από εξειδικευμένους ομιλητές των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και Δημοσίων φορέων.

1aaimeridateas2019AfisaΑ3

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας