Τέλος το γύρισμα χιλιομέτρων στα εγχώρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα Κύριο

Τέλος το γύρισμα χιλιομέτρων στα εγχώρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Τέλος» στο γύρισμα των χιλιομέτρων στα εγχώρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αναμένεται να βάλει εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών καθώς το

Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου θα εμφανίζονται όλοι οι προηγούμενοι έλεγχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εγκύκλιος αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο 10ήμερο και με αυτό τον τρόπο το ΥΜΕ ευελπιστεί να περιορίσει στο ελάχιστο το φαινόμενο του γυρίσματος των χιλιομέτρων. Ωστόσο η συγκεκριμένη εγκύκλιος φαίνεται πως ουσιαστικά λύνει εν μέρει το πρόβλημα του γυρίσματος των χιλιομέτρων καθώς θα αφορά τα εγχώρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αλλά όχι τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ.

Επίσης για να ελέγξει κάποιος το ιστορικό αρχείο των ελέγχων ΚΤΕΟ κάποιου οχήματος θα πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης του οπότε θα πρέπει να το αγοράσει για να το ελέγξει.

Από την άλλη μεριά όμως θα μπορεί να ζητά από τον ιδιοκτήτη του ή τον έμπορο που πουλά το όχημα να δει το αρχείο ελέγχων ΚΤΕΟ ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος αν το κοντέρ του οχήματος αναγράφει τα σωστά διανυθέντα χιλιόμετρα. Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο παραμένει με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία έρχονται πλέον με... γυρισμένα χιλιόμετρα οπότε οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μην αποκτήσουν κάποιο αυτοκίνητο.

Ωστόσο σε λίγα χρόνια τα ΚΤΕΟ σε όλη την ΕΕ θα είναι συνδεδεμένα online μεταξύ τους ώστε να εμφανίζεται το ιστορικό ελέγχου κάποιου οχήματος σε όποια χώρα της ΕΕ έχουν πραγματοποιηθεί.

Μέχρι να επιτευχθεί ωστόσο κάτι τέτοιο οι καταναλωτές θα βρίσκονται στο έλεος κάποιων επιτήδειων εμπόρων που εισάγουν μεταχειρισμένα ΙΧ από άλλα κράτη-μέλη με τα χιλιόμετρα να είναι ήδη γυρισμένα...

 

enoikonomia.gr

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!