alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Σήμερα δεν θα σας κάνω εισαγωγή γιατί έχω πολύ υλικό να σας αναλύσω. Αυτή τη βδομάδα όλοι δούλευαν για μένα (όχι σαν την προηγούμενη). Ακονίζω τα φτυάρια και ξεκινάω. Την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε την απελευθέρωση της πόλης. Και όπως ήταν λογικό γιορτάστηκε με την ανάλογη λαμπρότητα. Φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, η παρέλαση είχε μυθοπλαστικό χαρακτήρα. Θα λέτε τώρα, πάει, χάζεψε αυτός. Όχι, μη βιάζεστε. Δύο από τους συλλόγους της πόλης χρησιμοποίησαν τη μυθολογία και την μυθοπλασία για να δώσουν ένα θέμα στον βηματισμό τους.

Οι Πόντιοι ντύθηκαν Κόκκινο Ποτάμι (περίμενα τον πρόεδρο τους να ντυθεί Μανουσάκης αλλά μου το χάλασε) και ο ΛΟΝΑΠ το έπαιξε…. Οδύσσεια (ξέρετε, ο Οδυσσέας… το πιστό σκυλί).

2

Λίγο πριν, στην εκκλησία είχαμε άλλα. Αυτό που όλοι θέλουν να μπαίνουν μπροστά για να φαίνονται ποτέ δεν το κατάλαβα. Αρκεί να είναι μπροστά και δεν τους νοιάζει ποιον θα έχουν δίπλα τους. Γι΄ αυτό και εγώ έστρωσα τραπέζι. Χαρτοπετσέτες και καρέκλες. Το σετάκι μου το έκαναν δώρο τα παιδιά.

3

«Αν είναι η αγάπη αμαρτία, θα βγω να το φωνάξω με λατρεία». Θα αναρωτιέστε τι έπαθα και ξέθαψα την Τζένη Βάνου; Τι να πάθω, κάθε φορά που τη βλέπω, μου έρχεται να της ζητήσω αυτόγραφο. Ή στα δικά μου μάτια μοιάζουν τόσο πολύ ή τελικά θα δούμε καμιά μέρα κανένα «πακέτο» να στέλνει η μία στην άλλη. Πάντως, αν γίνω η αιτία να βρεθούνε οι δύο αδελφές μετά από τόσα χρόνια, πολύ θα το χαρώ. Φρόσω, σε βλέπω στο ποτήρι μου και πίνοντας σε πίνω….. Κρίμα πάντως, πήγες στην εκκλησία και τη φωνή σου δεν την ακούσαμε. Έπρεπε να πάρεις το μικρόφωνο και να ψάλεις το «ο ήλιος βγαίνει μες τα μάτια σου» αφιερωμένο στην απελευθέρωση. Κάντο, μη ντρέπεσαι.

4

Από τη μια ζω το δράμα με τις δύο αδελφές που δεν βρίσκονται και από την άλλη έχω ναι νοιαστώ και την Όλγα. Τι ποια Όλγα; Την ηρωίδα. Την Όλγα της εθνικής αντίστασης. Τη γυναίκα σύμβολο. Τη γυναίκα που πρόταξε τα στήθια της στον εχθρό και τον έκανε πέρα. Μία είναι αυτή η Όλγα και ακούει στο επίθετο Μοσχοπούλου. Τα μάθατε ελπίζω τα νέα. Κατέθεσε το στεφάνι της εθνικής αντίστασης. Το γιατί, δεν το κατάλαβα. Λες και μας τελείωσαν οι παππούδες. Λες και κάτι έπρεπε να καταθέσει και αυτή.

Εγώ λοιπόν, μιας και έγινε αντιστασιακιά, της προτείνω να κάνουμε παρέλαση την 28η Οκτωβρίου μαζί. Αυτή της αντίστασης και γω η…. νοσοκόμα. Τι λες….. υπολοχαγέ Όλγα;

5

Του χρόνου θα σου προτείνω να καταθέσεις το στεφάνι του σωματείου των ηλεκτρολόγων. Βαρέθηκα να βλέπω κάθε χρόνο το Βασίλη τον Μακρυγιάννη να το καταθέτει. Σκέψου το.

Και πάω στον δήμαρχο μας. Δήμαρχε μου τρως. Και ψεύδεσαι και τρως. Σε είδα στην παρέλαση και τρόμαξα. Ούτε λαιμός δεν σου έμεινε. Καλά εδώ που τα λέμε, ποτέ δεν ήσουν Ανδρέας Παπανδρέου για να βάλεις ζιβάγκο αλλά έναν υποτυπώδες λαιμό είχες. Μια γραβάτα είχε χώρο να τη δέσεις.

6

Όχι επειδή έχεις την Αμοιρίδου να σου κάνει τζάμπα τις εξετάσεις νομίζεις ότι έλυσες το πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι να βρεις αν έχεις τριγλυκερίδια αλλά να τα μειώσεις. Πάνω από 200 δεν είναι πρόβλημα, είναι…. συλλογή. Από σήμερα μαρούλια και ζοχούς. Κρέας ξανά της Υπαπαντής θα φας.

Αααα και κάτι ακόμα δήμαρχέ μου. Όταν υπάρχει πρωτόκολλο καλά είναι να το τηρούμαι. Δεν γράφτηκαν απλά για να υπάρχουν. Για να σε βάλω λίγο στο θέμα. Όταν στην παρέλαση παρίσταται μέλος της κυβέρνησης, τότε μόνο αυτό στέκεται στο μπροστά διάζωμα της εξέδρας. Δεν πάμε όλοι. Δεν θα βγούμε οικογενειακή φωτογραφία. Στη Βέροια το ήξεραν, εσάς δεν σας το σφύριξε κανένας;

7

Και επιτέλους, αν έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη για προβολή μη τον καλείς τον ψηλό. Κάλεσε τον Καλαιτζίδη που τον περνάς και μισό κεφάλι. Και να θυμάσαι, πριν κοιμηθείς το βράδυ να κάνεις την προσευχή σου. Θα λες «Θεούλη μου, κάνε όλα αυτά που έφαγα σήμερα να τα πάρω σε μπόι». Εντάξει πασά μου;

Και αφού τελείωσε η παρέλαση ήρθε η ώρα του ΛΟΝΑΠ. Ο σύλλογος πραγματοποίησε το καθιερωμένο γλέντι στις εγκαταστάσεις του. Επιτέλους, έπρεπε να γίνει αυτό για να γνωρίσουμε και την κυρία Κούγκα. Ναι βρε, του Σάκη τη σύζυγο.

8

Ειλικρινά δεν τη γνώριζα και πραγματικά φαίνετε μια αξιόλογη κυρία. Δεν ήταν όμως η κυρία Κούγκα αυτή που έκλεψε το ενδιαφέρον αλλά για άλλη μια φορά ο σύζυγός της. Από τη μία κατούρησα στα γέλια και από την άλλη αναρωτήθηκα με τι κριτήρια αυτός ο άνθρωπος έγινε αντιδήμαρχος. Καθώς ο ομιλητής της βραδιάς μιλούσε για την απελευθέρωση, ακούστηκε μια φωνή «άντε ρε σταμάτα». Μην αναρωτιέστε από ποιανού στόμα βγήκε. Φυσικά από του Σάκη Κούγκα. Γιατί το είπε; Δύο τα τινά. Ή γιατί ο ομιλητής μιλούσε αρκετή ώρα και τον κούρασε ή γιατί ειπώθηκε η φράση ότι «οι οπαδοί του βασιλικού κόμματος απέτρεπαν την εγκατάσταση των προσφύγων στα χωριά τους».

Με το που τον άκουσα ειλικρινά είπα μέσα μου «τόσο τσομπάνος;» και απλά γέλασα γιατί μου θύμισε κάτι μπαρμπάδες στα καφενεία που το παίζουν ξερόλες. Αναρωτιέμαι, αν αυτή είναι η στάση του αντιδημάρχου, η στάση του απλού πολίτη που του έδωσε τη δύναμη να γίνει αυτό που είναι, ποια πρέπει να είναι όταν τον δουλεύουν; Αν τον βλέπαμε στο δρόμο και του λέγαμε «άντε ρε που το παίζεις και αντιδήμαρχος, καθάρισε κανένα σκουπίδι και μετά μίλα» θα ήμασταν σωστοί; Σύμφωνα με το πώς λειτουργεί αυτός, αυτό δεν θα έπρεπε να κάνουμε και μεις;

Δεν θα σας βάλω το βίντεο να το δείτε και να το ακούσετε με τα αυτιά σας μόνο και μόνο γιατί σέβομαι την ηλικία του. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι έχουμε δημοκρατία... Άραγε, όλοι οι άλλοι που καθόταν στο τραπέζι των επισήμων ήταν τόσο υπομονετικοί που δεν διαμαρτυρήθηκαν ή απλά έχουν μια μόρφωση και μια ευγένεια που δεν τους το επέτρεπε κύριε Σάκη μου; Να θυμάστε απλά ότι αγένεια είναι η προσπάθεια των χαμηλού επιπέδου ανθρώπων να παραστήσουν τους σπουδαίους και το καταφύγιο του κάθε κομπλεξικού. Τελικά από τα καναλέτα… στην καρέκλα του αντιδημάρχου είναι πολύ μεγάλος ο δρόμος.

«Από εδώ και πέρα όταν θα με καλούν στον ΛΟΝΑΠ θα πηγαίνω … έτσι». Δήλωση του προέδρου της ΟΠΑΚΟΜ κυρίου Αποστόλη Ρεσινιώτη.

9

Ένα ποτήρι νερό ζήτησε ο άνθρωπος και αυτή (Χαρούλα Νήλα) του έφερε ένα δίσκο ποτήρια… στο κεφάλι. Αντί να ξεδιψάσει απλά λούστηκε. Τον έλουσε από πάνω μέχρι κάτω. Και για αυτό έχω βίντεο αλλά επειδή ήταν η πρώτη του εμφάνιση ως πρόεδρος ΟΠΑΚΟΜ του τη χαρίζω. Αποστόλη μου, την άλλη φορά πάρε και κανένα σαμπουάν μαζί, ποτέ δεν ξέρεις. Γιατί να λουστείς σπίτι και να καταναλώσεις νερό; Ο Τόκας κάνει έργα και θα στο χρεώσει ακριβά. Όλοι στον ΛΟΝΑΠ για μπάνιο.

10

Και θα κλείσω τη βραδιά στο σύλλογο με μία εικόνα. Αυτοί είναι η «διοίκηση Γκυρίνη» που πήγε στην εκδήλωση. Εκτός από τον Δριστά, όλοι οι άλλοι του Πανταζόπουλου. Ποιος κυβερνά τον δήμο Παναγιώτη μου; Εσύ ή ο Argy; Και γω δεν ξέρω τι ψήφισα αλλά και σεις που ψηφίσατε Ώρα Ευθύνης πρέπει να είστε πολύ χαρούμενοι που ενώ βγήκατε είστε…. Αντιπολίτευση.

11

Επεισόδια έγιναν μεταξύ των κατοίκων του camp και του συνοικισμού του Αγίου Γεωργίου. Ένα θα σας πω και δεν θέλω να πάρω καθόλου θέση στο όλο θέμα γιατί αν πάρω θα γίνω πολύ κακός και δεν το θέλω. Δεν ξέρω τι καρυδιάς καρύδι μαζεύτηκε μέσα στο κέντρο προσφύγων αλλά στον συνοικισμό δεν είναι η πρώτη φορά που ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ακούγονται πολλά χρόνια τώρα.

12

Ούτε για αυτά που ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα θέλω να μιλήσω. Απλά θέλω να κάνω μια ερώτηση στον δήμαρχο μας. Όταν λέτε ότι η Δημοτική Αρχή «δεν επαναπαύεται αλλά επαγρυπνεί» τι εννοείτε; Επαγρυπνείτε για αυτούς που ενεπλάκησαν ή για εμάς από ΟΛΟΥΣ αυτούς;

Και θα κλείσω με κάτι ακόμα πιο σοβαρό. Patty is back. Ένα τσίπουρο πήγε να πιει και βγήκε φωτογραφία (τι σπάνιο) με τον πρώην πρόεδρο και νυν μέλος.

 

13

Αυτό που με ζορίζει και δεν μπορώ να καταλάβω είναι, τι ρόλο παίζει η γκλίτσα; Παραπέμπει κάπου και γω δεν το έπιασα; Είναι συμβολικός ο ρόλος της (πιάσε την γκλίτσα μου να δεις πόσο μεγάλη και σκληρή είναι); Ότι και να είναι πάντως η Πάτυ το αποθεώνει. Βλέποντας αυτή τη φωτογραφία ο δικός μου ο νους έτρεξε σε κάτι πιο παλιό, πιο ρετρό. Τάσος και Γκόλφω. Αλλά και πάλι η γκλίτσα δεν μου κολλάει ρε παιδιά. Αφήστε, θα ρωτήσω την ίδια και θα σας πω.

14

Στην παρέλαση της απελευθέρωσης είδα όλο δασκάλους και καθηγητές να ακολουθάνε τα τμήματα των σχολείων. Μη κάνετε κανένα χαζό και στην παρέλαση της 28ης δεν βγάλετε τις δασκάλες και τις καθηγήτριες στο δρόμο γιατί θα σκοτωθούμε. Να το ξέρετε, αν δεν βγάλω Καρπούζι την επόμενη εβδομάδα θα φταίει ο σύλλογος καθηγητών. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Λίγες πόλεις έχουν τόσο στενή σχέση με τον προστάτη Άγιο τους όπως έχει η Θεσσαλονίκη με τον Άγιο Δημήτριο. Ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας και Μυροβλύτης, καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη από αριστοκρατική οικογένεια και θεωρείται ο προστάτης και πολιούχος της Θεσσαλονίκης.

Με τη βοήθεια του Αγίου η πόλη σώθηκε πολλές φορές από τις επιδρομές των Αβάρων, των Σλάβων και των Βουλγάρων. Οι υπερασπιστές της διηγούνταν πολλές φορές ότι έβλεπαν έναν πολεμιστή πάνω στο άλογο του να προχωρεί μπροστά στα πλήθη και να καταδιώκει με το ξίφος του τους εχθρούς. Με αυτή την μορφή παρουσιάζεται και από τη βυζαντινή αγιογραφία.

Οι μαρτυρίες λένε ότι δεν τον έβλεπαν σε όνειρο, αλλά τον έβλεπαν στην πραγματικότητα να μάχεται μεταξύ των στρατιωτών, να προηγείται και να οδηγεί αυτούς στην νίκη και στην σωτηρία αναφέρει το dogma.gr.

«Άλλοτε τον έβλεπαν επάνω στα τείχη όμοιον προς οπλίτη πλήττοντα με το ξίφος του τους βαρβάρους. Άλλοτε τον έβλεπαν ενδεδυμένο με χλαίναν επί του πολεμικού του ίππου και κραδαίνοντα την αήττητον λόγχην του να προηγείται στις εξόδους εναντίον των πολιορκητών. Άλλοτε πάλιν φορών λευκή χλαμύδα διατρέχει το τείχος και έπειτα τρέχει επί της θαλάσσης δρομαίως περιπατών ως επί στερεού εδάφους και διασκορπίζει τον στόλο των βαρβαρικών μονοξύλων.

Και δεν τον έβλεπαν τον Αθλοφόρο μόνο οι πιστοί αλλά και αυτοί οι εχθροί. Όταν, μάλιστα, τους ρωτούσαν μετά τη νίκη γιατί έφυγαν εκείνοι έλεγαν: «Είδομεν ένα άνδρα ξανθόν και λαμπρόν, ο οποίος εκάθητο επί λευκού ίππου και εφόρει ιμάτιον λευκόν» αναφέρουν οι μαρτυρίες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ημέρα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου 1912, ο ελληνικός στρατός μπήκε νικητής στη Θεσσαλονίκη ελευθερώνοντας την από τους Τούρκους.

Κατηγορία Γενικά

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε έναν κατάλογο τηλεφώνων, στα οποία οι πολίτες μπορούν να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές, εφόσον χρειάζονται βοήθεια.

Τα παρακάτω τηλέφωνα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται σε αυτά για πληροφορίες, παράπονα και καταγγελίες:

100: Τηλεφωνική επικοινωνία για άμεση αστυνομική επέμβαση σε κάθε νομό της χώρας.
Κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με την άμεση Δράση στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στο 100.

109: Τηλεφωνική επικοινωνία με τις Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, για καταγγελίες σχετικές με ναρκωτικά.

1156: Παροχή πληροφοριών για εξαφανισθέντες ανήλικους.

11188: Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

1571: Τηλεφωνική επικοινωνία στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ημεδαποί και αλλοδαποί τουρίστες.

10414 και 1014: Επικοινωνία με την Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατική) για παροχή πληροφοριών για θέματα τρομοκρατίας. Διασφαλίζεται απόλυτα το απόρρητο της επικοινωνίας, καθώς και η ανωνυμία του ατόμου που τηλεφωνεί (δεν είναι δυνατή η αναγνώριση κλήσης).

1033: Δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και δυνατότητα σύνδεσης με το Τηλεφωνικό Κέντρο (100) όλων των Νομών της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθύνεστε και στην πλησιέστερη αστυνομική Αρχή.

Κατηγορία Γενικά

Mε τη συμμετοχή και αντιπροσώπων από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας πραγματοποιήθηκε το 15ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων το διήμερο 23/24 Οκτωβρίου στην Καστοριά.

Με επιτυχία στέφθηκε και η θεματική ημερίδα που διοργανώθηκε με κεντρικούς ομιλητές τους Δρ. Κωνσταντίνο Φίλη και την Αντιστράτηγο ε.α. Τσιριγώτη Ζαχαρούλα για την Συνοριακή Φύλαξη.

Ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοιδης παρόλο που είχε την πρόθεση να παρευρίσκεται η κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή δεν του επέτρεψε την παρουσία του στο συνέδριο.

 

pp1

pp2

ppa

ppb

ppc

ppd

ppe

ppp

ppp2

Κατηγορία Γενικά

Το Υπουργείο Υγείας εκπονεί σχέδιο για τη λειτουργία οργανωμένων προγραμμάτων προ συμπτωματικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες άνω των 30 ετών, με δωρεάν μαστογραφίες και χωρίς παραπεμπτικό, σύμφωνα με  τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι άμεση προτεραιότητά της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ογκολογικών θεραπευτικών κέντρων στην Αθήνα και στην Περιφέρεια, ώστε να καλυφθεί πληθυσμιακά η χώρα μας.

Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση του Υπουργού:

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Ως Υπουργός Υγείας, θέλω να τονίσω πως όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη νόσος θεραπεύεται. Το Υπουργείο Υγείας εκπονεί σχέδιο για τη λειτουργία οργανωμένων προγραμμάτων προ συμπτωματικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες άνω των 30 ετών, με δωρεάν μαστογραφίες και χωρίς παραπεμπτικό. Θέλω επίσης να ανακοινώσω ότι άμεση προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ογκολογικών θεραπευτικών κέντρων στην Αθήνα και στην Περιφέρεια, ώστε να καλυφθεί πληθυσμιακά η χώρα μας. Η έγκαιρη πρόληψη, ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές. Είναι μια μάχη που αξίζει να κερδίσουμε. Και θα την κερδίσουμε».

Κατηγορία Υγεία

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά την διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, την Δευτέρα, 28-10-2019 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, αποφασίζουμε:

Α. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων, κατά τις ώρες από 11:00 έως 11:30 και κατόπιν απόφασης του επικεφαλής των μέτρων, στις παρακάτω οδούς:

  • Επί της οδού Βετσοπούλου από τη συμβολή της με την οδό Ταγματάρχου Γεωργούλη έως τη συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους.
  • Επί της οδού Ναούσης από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
  • Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
  • Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης από την συμβολή της με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.

Β. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων, από ώρα 11:30 έως και δέκα (10) λεπτά μετά την λήξη της παρέλασης και κατόπιν απόφασης του επικεφαλής των μέτρων, στις παρακάτω οδούς:

  • Επί της οδού Δ. Βετσοπούλου από τη συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη συμβολή της με την οδό Κομνηνών
  • Επί της οδού Αριστοτέλους στο ρεύμα κυκλοφορίας από την συμβολή της με την οδό Ν. Πλαστήρα προς την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
  • Επί της οδού Παύλου Μελά από την συμβολή της με την οδό Ν. Πλαστήρα έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
  • Επί της οδού Ναούσης από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
  • Επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
  • Επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την συμβολή της με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
  • Επί της οδού Ταγματάρχου Γεωργούλη από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
  • Επί της οδού Α. Παπάγου από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
  • Επί της οδού Σ. Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως την συμβολή της οδό Δ. Βετσοπούλου.
  • Επί της οδού Θ. Σοφούλη από την συμβολή της με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
  • Επί της οδού Φιλίππου από την συμβολή της με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου

Γ. Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης παντός είδους οχημάτων, κατά τις ώρες από ώρα 09:00 έως και δέκα (10) λεπτά μετά την λήξη της παρέλασης και κατόπιν απόφασης του επικεφαλής των μέτρων, επί της οδού Βετσοπούλου από τη συμβολή της με την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Παύλου Μελά.

Κατηγορία Αστυνομικά

Η μέρα που θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω πλησιάζει, με την αλλαγή στη χειμερινή ώρα να πραγματοποιείται τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου.

Φέτος, αυτή η Κυριακή είναι στις 27 Οκτωβρίου όταν και οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν πίσω μία ώρα.

Η χειμερινή ώρα θα ισχύει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, οπότε τα ρολόγια μας θα γυρίσουν μία ώρα μπροστά, και θα επιστρέψουμε στη θερινή ώρα.

); background-size: 25px 7px; background-position: left center; background-repeat: no-repeat;">powered by Rubicon Project

Τον περασμένο Μάρτιο, οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας, απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2021, δύο χρόνια αργότερα από την αρχική πρόταση της ΕΕ.

Κατηγορία Γενικά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
20ης ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010), όπως τροποποιήθηκε από το N. 4555/18 (ΦΕΚ 133/19.07.2018 τεύχος Α’), και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των παρ. 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 163 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/06), σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση ή μη απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως οικονομικού έτους 2018 Δήμου Αλεξάνδρειας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
21ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010), όπως τροποποιήθηκε από το N. 4555/18 (ΦΕΚ 133/19.07.2018 τεύχος Α’), και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Εκλογή Εκπροσώπων του Δήμου Αλεξάνδρειας στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
  2. 11η Αναμόρφωση προυπολογισμού οικονομικού έτους 2019 (σχετική η αριθ. 241/2019 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  3. Υποβολή Έκθεσης Εσόδων-Εξόδων Γ’ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προυπολογισμού έτους 2019 (σχετική η αριθ. 240/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής)
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  4. Έγκριση ή μη της αριθ. 179/2019 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο «Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για αποζημίωση Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.)»
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΤΑΥΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ)
  5. Έγκριση δαπάνης για την κάλυψη εξόδων κηδείας απόρου, μοναχικού κατοίκου του δήμου μας και διάθεση πίστωσης.(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
  6. Λήψη απόφασης για: Έγκριση δαπάνης για επαύξηση ισχύος ηλεκτρικού ρεύματος στο Πλατύ.(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)
  7. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Αλεξάνδρειας»
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)
  8. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας και προμήθεια ανταλλακτικών(ΟΜΑΔΕΣ:Α.1.1, Α.1.2, Α.1.3, Α.1.4, Α.1.5)».
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  9. Λήψη απόφασης για μεταβίβαση ή μη από κληρονομική διαδοχή μισθωτικής σχέσης, που αφορά στην εκμίσθωση του υπ’ αρίθ. 862 (31) αγροτεμαχίου που βρίσκεται στην Κοινότητα Πλατέος Δήμου Αλεξάνδρειας, λόγω θανάτου του μισθωτή».(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  10. Συμμετοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας στη Δράση «Ενίσχυση των υπηρεσιών Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας / Κέντρα ένταξης Μεταναστών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
  11. Λήψη απόφασης για την τροποποίηση μέρους της αριθ.443/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση»
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
  12. Τροποποίηση της αριθμ. 262/23-09-2019 [ΑΔΑ: ΩΧΜΞΩΨΠ-ΝΧΤ] απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας με θέμα: “Λήψη απόφασης περί: «Ορισμού εκπροσώπων του Δήμου Αλεξάνδρειας στο Νέο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, ορισμού πολιτικού Υπευθύνου, συντονιστού και συντονιστικής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος Υγιείς πόλεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας»”.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
  13. Τροποποίηση της αριθμ. 263/23-09-2019 [ΑΔΑ: ΨΗ7ΡΩΨΠ-ΞΧΓ] απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας με θέμα “Ορισμός εκπροσώπων που θα μετέχουν στην τριμελή διοικούσα επιτροπή της “Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Αλεξάνδρειας”.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
  14. Λήψη απόφασης περί ορισμού εκπροσώπων του Δήμου Αλεξάνδρειας στη Γενική Συνέλευση και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΑΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΑΜΚΕ»
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)
  15. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του θέματος « Αίτηση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΒΕΕ για την ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου»
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)
  16. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη Β΄ παράτασης συνολικής προθεσμίας με αναθεώρηση του έργου «Διαμόρφωση χώρου παιδικών χαρών του Δήμου Αλεξάνδρειας» Α.Μ.: 44/2018
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)
  17. Ορισμός εκ νέου τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου & Προέδρου και Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου(Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας» (λόγω ακύρωσης της αριθ. 277/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας από τον Συντονιστή ΑΠΔΜΘ).
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
  18. Ορισμός εκ νέου τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου & Προέδρου και Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου(Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας» (λόγω ακύρωσης της αριθ.278/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας από τον Συντονιστή ΑΠΔΜΘ).
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

Σήμερα ή το αργότερο την Τρίτη αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης

Μάλιστα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν απέκλεισε η εφαρμογή να τεθεί σε λειτουργία ακόμη και μια εβδομάδα νωρίτερα. Από τις επίσης σημαντικότερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Δηλαδή όσοι υποβάλλουν την αίτησή τους από τα μέσα Νοεμβρίου που θα ανοίξει η εφαρμογή και μετά, θα πάρουν το επίδομα πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα ποσά των επιδομάτων

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Ειδικότερα επίδομα θέρμανσης δικαιούνται: άγαμοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ και περιουσία 130.000 ευρώ, έγγαμοι με εισόδημα 20.000 ευρώ και περιουσία 250.000 ευρώ και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα 22.000 ευρώ και περιουσία επίσης 250.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα εισοδήματα προσαυξάνονται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για όσες περιοχές βρίσκονται στην Α΄ ζώνη η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης είναι από 2.000 έως 2.500 λίτρα, στην Β΄ζώνη από 1.200 έως 1.400 λίτρα, στη Γ΄ζώνη από 640 έως 800 λίτρα και στη Δ΄ζώνη από 400 έως 500 λίτρα.

Κλιματικές ζώνες:

ΖΩΝΗ Α: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

ΖΩΝΗ Β: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

ΖΩΝΗ Γ: Αιτωλοακαρνανίας, 'Αρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων

Πώς θα κάνετε την αίτηση

*Είσοδο στην εφαρμογή με τους κωδικούς του TAXISnet

*Συμπληρώνεται τον Αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η.

*Επιλέγεται αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία

*Επιλέγεται αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον *Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη

*Συμπληρώνεται τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί *το επίδομα

*Αποδέχεστε τους σχετικούς όρους

*Επιλέγεται υποβολή αίτησης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ύψος του επιδόματος θα έχει ως βάση τα 0,16 ευρώ ανά λίτρο ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 0,20 ευρώ για κατοίκους ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

Το συνολικό ύψος της επιδότησης αυξάνεται φέτος κατά 10 εκατ. ευρώ και φθάνει συνολικά τα 70 εκατ. ευρώ.

Η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων στο www.aade.gr αναμένεται να ανοίξει το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου.

Κατηγορία Οικονομία

Δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα. Αν και που και πόσο θα αποφασιστεί όταν θα έχουμε υπερπλεόνασμα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το κοινωνικό μέρισμα δεν θα υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ. Πέρυσι μπορεί να δόθηκαν 800 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό ήταν λάθος γιατί το πήραν όλοι και όχι μόνο αυτοί που το είχαν ανάγκη», δήλωσε η υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε τηλεοπτικό σταθμό.

Κατά πληροφορίες πάντως, «οριστικοποιημένη» θεωρείται η απόφαση για χορήγηση ενός νέου κοινωνικού μερίσματος στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες τον προσεχή Δεκέμβριο.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποιοι θα το πάρουν

Για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί το Δεκέμβριο, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης θα έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους των θεσμών.

Ο βασικός σχεδιασμός είναι το κοινωνικό μέρισμα να χορηγηθεί:

– Στους χαμηλοσυνταξιούχους

– Στους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

Παρακάτω θα δείτε ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το Κοινωνικό Μέρισμα που καταβλήθηκε πέρυσι, κάποιες από τις οποίες θα ισχύουν και φέτος.

Τι λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό του εισοδήματος για το κοινωνικό μέρισμα;

Λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των εισοδημάτων είτε αυτά φορολογούνται κανονικά είτε απαλλάσσονται από το φόρο είτε φορολογούνται με ειδικό τρόπο, καθώς και το σύνολο των επιδομάτων και των κάθε μορφής χρηματικών μεταβιβάσεων όλων των μελών του νοικοκυριού. Ο υπολογισμός γίνεται προ φόρων, αφού έχουν αφαιρεθεί οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Το επίδομα ανεργίας συνυπολογίζεται στο εισόδημα;

Ναι, το επίδομα ανεργίας θεωρείται εισόδημα.

Είμαι δικαιούχος άλλου επιδόματος (οικογενιακού, ανεργίας, ΚΕΑ, κλπ). Μπορεί να διακοπεί η καταβολή των άλλων επιδομάτων εάν λάβω το κοινωνικό μέρισμα;

Όχι. Το κοινωνικό μέρισμα δεν θα προσμετρηθεί στο εισόδημά σας για την καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος.

Εξαιρούνται τα αναπηρικά επιδόματα και οι αναπηρικές συντάξεις από τον υπολογισμό του εισοδήματος;

Τα αναπηρικά επιδόματα και οι αναπηρικές συντάξεις συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του εισοδήματος. Ωστόσο, οι υψηλότερες ανάγκες των ατόμων ΑμεΑ λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό του ισοδύναμου εισοδήματος (τα εισοδηματικά όρια και το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε μέλος ΑμεΑ στο νοικοκυριό). Συνεπώς, μεταξύ νοικοκυριών με την ίδια ακριβώς σύνθεση, ευνοούνται αυτά που περιλαμβάνουν μέλη ΑμεΑ.

Τι δεν θεωρείται εισόδημα για τον υπολογισμό του κοινωνικού μερίσματος;

Η αποζημίωση απόλυσης, η διατροφή συζύγου και τέκνων για το νοικοκυριό που τη λαμβάνει, καθώς και οι περιπτώσεις που συμπληρώνονται στους κωδικούς 781-782 του εντύπου Ε1 (Χρηματικά ποσά που προέρχονται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κλπ).

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω σε περίπτωση που εμφανίζονται λάθος κάποια από τα προσωπικά μου στοιχεία;

Στην περίπτωση αυτή και εφόσον εμφανιστεί αντίστοιχο μήνυμα, πρέπει να μεταβείτε σε ένα ΚΕΠ και να διορθώσετε το στοιχείο που είναι λάθος χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο μπορεί να αποδείξει την αλλαγή που θέλετε να κάνετε.

Αν είμαι άνω των 70 ετών και δεν έχω πρόσβαση σε υπολογιστή, είναι απαραίτητο να κάνω αίτηση;

Εάν είστε άνω των 70 ετών και λαμβάνετε σύνταξη ή το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, δεν είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης. Εφόσον πληρείτε τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η αίτηση θα δημιουργηθεί αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Είμαι άστεγος. Μπορώ να κάνω αίτηση;

Στο κοινωνικό μέρισμα έχουν ίδιο δικαίωμα αίτησης και όσοι έχουν επιλέξει στην τελευταία φορολογική τους δήλωση την ένδειξη «άστεγος-σκηνίτης».

Όσοι σπουδάζουν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνοι τους ή θεωρούνται προστατευόμενα μέλη;

Όσοι σπουδάζουν (μέχρι την ηλικία των 25 ετών) θεωρούνται προστατευόμενα μέλη και συμπεριλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση των γονέων τους ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, ακόμη και αν υποβάλλουν δική τους ξεχωριστή δήλωση. Συνεπώς, δεν μπορούν να υποβάλλουν ξεχωριστή αίτηση.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας